Undersöker Wall Street’s Love-Hate Relationship with Bitcoin

Wall Street & amp; Bitcoin

Många av Wall Streets toppchefer har inget bra att säga om Bitcoin. Jamie Dimon, ordförande och VD för JP Morgan Chase, den största banken i USA, har kallat det ett bedrägeri.

På en investeringskonferens förra året fortsatte Dimon med att säga att alla i hans bank som hittades handlade i Bitcoin skulle få sparken.

Vad har Dimon mot Bitcoin? Enligt honom är det “dumt” och “alldeles för farligt” och “Det kommer inte att sluta bra, de kommer så småningom att sprängas.”

Wall Street & amp; Bitcoin

När dina handlingar strider mot dina ord

Även om JP Morgan Chases högsta ledning har gjort uttalanden som fördömer bitcoin, har a nyhetsrapport påpekar att banken har investerat i börshandlade sedlar (ETN) som spårar Bitcoin-priset.

JP Morgan Chase

JP Morgan Chase, bild från Bitcoin.com

De offentliga registerna över Nordnet, en digitalbank som har sitt huvudkontor i Stockholm, avslöjade att JP Morgan Securities och Morgan Stanley köpte cirka tre miljoner euro i Bitcoin-länkade ETN..

Bitcoin-ETN är en favorit bland institutionella investerare som vill få en exponering för kryptovalutan.

Faktum är att flera månader efter att ha sagt till Bitcoin-investerare att “Om du är dum nog att köpa det, kommer du att betala priset för det en dag”, vände Dimon sin ställning till en viss grad. I en intervju med Fox News, en amerikansk nyhetskanal, sa han att “jag ångrar att kommentera” som kallade Bitcoin ett bedrägeri.

Massor av Naysayers från den traditionella finanssektorn

Ray Dalio är grundare av Bridgewater Associates, världens största hedgefondföretag med 160 miljarder US-dollar i förvaltat kapital. Dalio anser att Bitcoins volatilitet gör det till ett ineffektivt “lager av rikedom”. Han tycker att guld är ett bättre alternativ. Enligt honom är ”Bitcoin en mycket spekulativ marknad. Bitcoin är en bubbla. ”

Han är inte den enda som har en dålig åsikt om Bitcoin. Warren Buffett, den legendariska investeraren och VD för Berkshire Hathaway, världens största finansiella tjänsteföretag efter intäkter, säger, ”Folk blir upphetsade av stora prisrörelser, och Wall Street rymmer…. Du kan inte värdera Bitcoin eftersom det inte är en värdeproducerande tillgång. ”

Warren Buffet

Warren Buffet, bild från CNBC

Tidjane Thiam, VD för Credit Suisse, en stor schweizisk bank, har en lika dålig åsikt om Bitcoin. Han säger, “Från vad vi kan identifiera, är det enda skälet idag att köpa eller sälja bitcoin att tjäna pengar, vilket är själva definitionen av spekulation och själva definitionen av en bubbla.”

Jack Bogle, chef för Vanguard Group, en investeringsrådgivare med över 4,5 miljarder US-dollar i tillgångar under förvaltning säger, ”Undvik Bitcoin som pesten. Gjorde jag mig tydlig? ”

Bogle berättar att bitcoin inte har något underliggande värde medan obligationer har en kupongränta och aktier tjänar utdelning. Han säger att den enda anledningen till att någon köper Bitcoin är i hopp om att sälja till någon annan till ett högre pris.

”Bitcoin kan mycket väl gå upp till 20 000 dollar,” (det gjorde det), ”men det kommer inte att bevisa att jag har fel. När det kommer tillbaka till 100 US $ pratar vi. “

Bitcoin ses som en hot mot banksystemet

Varför försämrar många av de största namnen i den traditionella finanssektorn Bitcoin? Kan det bero på att de är rädda för att kryptovalutan kan leda till förlust av affärer för dem?

Skriva in Forbes, Panos Mourdoukoutas, professor och ordförande för avdelningen för ekonomi vid LIU Post i New York, säger att de stora bankerna vill förstöra Bitcoin innan det förstör dem.

Han säger att Bitcoin kan bli en ”folks valuta” och ersätta nationella valutor. Om det händer kommer regeringar att förlora förmågan att skriva ut pengar. Detta tar bort deras förmåga att kontrollera ekonomin. Som ett fall av detta kan hela banksystemet påverkas allvarligt.

Traditionell utlåning, som kontrolleras av banksektorn, kan drabbas. Banker skulle inte kunna tjäna en räntespread, en av deras största inkomstkällor. En ny ”Bitcoin-ekonomi” som är baserad på peer-to-peer-utlåning kan uppstå.

Faktum är att Bitcoin har flera fördelar jämfört med de fiatvalutor som utfärdas av olika regeringar. För det första är utbudet begränsat till 21 miljoner Bitcoin. Detta gör att det liknar en valuta som följer guldstandarden. Utbudet är begränsat och kan inte ökas efter centralbankens infall.

Fiat Valuta

Den andra fördelen som Bitcoin har över fiatvalutor är att det inte kräver att en tillsynsmyndighet övervakar den. Fiat-valutor följs noga av deras respektive centralbanker runt om i världen. Dessa institutioner vidtar ofta åtgärder för att påverka värdet av deras lands valuta gentemot andras.

Men när det gäller Bitcoin, fastställer kryptovalutans kod reglerna. Ett distribuerat nätverk kontrollerar efterlevnaden av dessa regler, vilket undanröjer behovet av en central byrå.

Allt detta kan låta som dåliga nyheter för regeringar och de stora bankerna.

Det är dock inte nödvändigt att Bitcoin ersätter fiatvalutor. Apostolos Pittas, adjungerad professor i ekonomi vid LIU Post, tror att de två kan spela en kompletterande roll. Han ger ett exempel på hur händelserna spelade ut direkt efter den globala finanskrisen 2007-08.

Vid den tiden blev kredit mycket svårt att få fram när bankerna skärpte sin utlåningspolicy. I en sådan situation kan Bitcoin tillhandahålla en metod för låntagare att få tillgång till medel för deras behov.

Wall Street har också gott om Bitcoin-supportrar

Ben Miller, som är grundaren av Miller Value Partners, ett investeringsrådgivningsföretag, har en oklanderlig historia. Under sin 35-åriga period med Legg Mason, ett investeringsförvaltningsbolag, hanterade han en fond som slog S&P 500 i 15 raka år.

Ben Miller

Ben Miller, bild från Coindesk

A CNBC-rapport säger att en hedgefond som Miller nu driver har ungefär hälften av sina pengar i Bitcoin. Miller letar efter sätt att mildra risken för att hålla en så hög andel av fonden i kryptovaluta. Men han klargör att det inte nödvändigtvis betyder att han kommer att sälja någon av de Bitcoin som fonden äger.

Möjligen det största beviset på Bitcoins acceptans av den traditionella finanssektorn tillhandahålls av Goldman Sachs. Investeringsbankföretaget, som också är den femte största banken i USA efter totala tillgångar, har förvärvat kryptovalutautbyte Poloniex.

Circle, ett betalningsföretag som stöds av Goldman Sachs nyligen meddelat att det har tagit över Poloniex, en av världens största marknadsplatser för digitala valutor och token. Kryptovalutabörsen, som lanserades 2014, är också en av de största receptfria marknaderna för Bitcoin-handel.

Bitcoin-priser 2018 och därefter

Tom Lee är en mycket ansedd Wall Street-strateg. Han är chefspartner och forskningschef på Fundstrat Global Advisors, ett forskningsföretag. Hans företag är ett av få som tillhandahåller ett officiellt prismål för Bitcoin.

Hur beräknar han kryptovalutans framtida värde? Hans prognoser baseras på faktorer som penningmängdstillväxt, förhållandet mellan alternativa valutor som guld till penningmängden och mängden investering som Bitcoin lockar.

Enligt Lees beräkningar når Bitcoin ett värde på 25 000 US dollar i slutet av 2018. Vad sägs om dess långsiktiga utsikter? Fundstrats uppskattningar är ännu mer optimistiska. Enligt forskningsföretaget kommer Bitcoin att värderas till 125 000 US dollar fram till 2022.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me