Hvad er Tenfold Protocol? Lag-to-skalering til decentraliserede apps

Hvad er Tenfold protokol

Manglen på skalerbarhed for dApps er blevet en væsentlig hindring for deres vedtagelse, da høje gebyrer, begrænset funktionalitet og lav kapacitet for de blockchains, de kører på, ikke er bæredygtige. Ifølge DappRadar, antallet af daglige aktive brugere af dapps er faktisk lavere nu end tilbage i november 2017, og dette antal har vist ringe meningsfuld fremgang i organisk vækst.

Dapps-tilstanden (SoTD) bekræfter også forestillingen om, at dApp-aktivitet er forholdsvis lav. Ifølge SoTD er der ud af de 1.887 dapps på Ethereum kun 8.640 daglige aktive brugere i alt.

Hvad er Tenfold protokol

Ethereums skaleringsløsninger vil blive implementeret i etaper i de kommende år, men mange udviklere og brugere klør for at opbygge og bruge dapps nu. Andre intelligente kontraktplatforme har endnu ikke opnået væsentlige netværkseffekter eller kæmper med deres egne problemer.

EOS repræsenterer et alternativ til Ethereum med skalerbarhed det primære fokus, men på bekostning af decentralisering og en historie af polariserende regeringsførelse. Zilliqa viser løfte om at tilbyde en high-throughput blockchain til opbygning af skalerbare dapps, men det er stadig i testnetfasen.

Skalerbarhedsprojekter og platforme, der eksplicit er skræddersyet til at opbygge skalerbare blockchain-netværk, er tilsyneladende overalt nu. Imidlertid bliver skalerbarhedsløsninger, der er platformagnostiske, i stigende grad relevante, da industrien udvikler sig mod interoperabilitet og fremskynder mainstream-adoption.

En interessant innovation i dapp skalerbarhed kommer i form af Ti gange protokol, en lag to-løsning til opbygning af skalerbare dApps, der er tilgængelig til brug nu.

Plasma & amp; Raiden-netværk

Læs: Plasma & Raiden Network: Ethereum Scaling Solutions

Den tifoldige protokol

Tenfold-protokollen er en sprog- og platform-agnostisk lag to skaleringsløsning fra Binary Mint. Formålet med protokollen er at lindre problemerne med dapps forbundet med manglen på skalerbarhed af de netværk, de kører på, for eksempel Ethereum.

Protokollen vedligeholder sikkert en tilstandsmaskine uden for kæden, mens den læser dens tilstand on-chain. På et højt niveau kan Tenfold håndtere betalinger og generelle tilstandsovergange uden for kæden. Dette er vigtigt på grund af de overvejelser, der tages ved design af protokollen, især hvordan man skelner mellem transaktionstyper og overvejer, om de alle har brug for den samme sikkerhed, hastighed og decentralisering..

Tenfold overvejer to grundlæggende kategorier af transaktioner:

  1. Begrænset
  2. Ubegrænset

Afgrænsede transaktioner har begrænsede værdier og er, hvor Tenfold-protokollen implementerer sin unikke off-chain-tilgang til håndtering af dem. Begrænsede transaktioner har tænkeligt begrænsede værdier såsom en Gym Mode-træning session til en Etheremon. Disse typer transaktioner flyttes off-chain i Tenfold-protokollen.

Ubegrænsede overførsler af transaktioner har ingen øvre grænse (såsom i ETH) for hvor meget af det oprindelige token, der kan overføres i en transaktion. Disse typer af transaktioner skal behandles on-chain for maksimal sikkerhed.

I modsætning til andre løsninger uden for kæden kan også transaktioner, der behandles på Tenfold, behandles i hovedkæden. Dette går langt mod interoperabilitet og gør protokollen meget mere fleksibel end andre off-chain-systemer.

Tenfold bruger dapp-spil som et eksempel for at demonstrere, hvordan deres protokol fungerer, da de giver et praktisk eksempel på en dapp, der kræver mange transaktioner og et interaktivt miljø. De følgende afsnit vil være i sammenhæng med et dapp-spil, især Etheremon for at gøre det lettere at forstå.

Arkitekturen i Tenfold-protokollen består af 3 primære komponenter:

  1. Statens register
  2. Validator-netværk
  3. Likviditetsmarked

Statens register

Statsregistret er empirisk en token-kurateret registreringsdatabase (TCR). TCR’er er fascinerende begreber, der fungerer som kryptoøkonomisk tilskyndede registre (lister), der er selvforstærkende. TCR’er bruger on-chain, stake-baserede afstemningsmekanismer til at opretholde nøjagtigt kuraterede registre på tværs af et netværk af tokenholdere og håbefulde deltagere. Ligesom de fleste stake-baserede protokoller fører forkert validering af ukvalificerede ansøgere til et register til at skære på validatorerne (tokenholdere i tilfælde af TCR’er).

I Tenfold er der et statsregister (TCR) for hver dapp (spil), der gemmer den tilstand, der er relevant for dapp. Det er vigtigt, at statsregistret indeholder applikationens specifikke tilstand. Med hensyn til Etheremon ville dette være noget som resultatet af en kamp.

Token-kuraterede registre

Læs: Hvad er tegnet kuraterede registre?

Validator-netværk

Validatorer er de noder, der overvåger tilstanden i statsregistret. De sikrer, at der kun anvendes autentiske opdateringer til statsregistret og stemmer om statsforslag, der forsøger at opdatere status for registreringsdatabasen.

Som andre stake-baserede mekanismer kræver det at udnytte begrebet at bestemme, om opdateringer er gyldige eller ej statsmaskiner. Statsmaskiner – især deterministiske statsmaskiner – er programmer, der altid når den samme værdi, når de har de samme input og startværdi.

Deterministiske programmer er yderst nyttige, og Tenfold bruger dem ved at modellere hver dapp som sin egen statsmaskine. Som et resultat kan validatorer downloade statsmaskinen gennem decentraliserede fillagringsnetværk og sende indgangene fra statsmaskinen til et godkendt P2P-netværk. Tenfold bruger i øjeblikket IPFS til sit decentrale filsystem.

Validatorer kan efterfølgende uafhængigt verificere rigtigheden af ​​en opdatering, da de opretholder en uafhængig kopi af dapp-blockchain og kan henvise til, om opdateringen afspejler tilstanden for dapp.

Tenfold anvender et dobbelt tokensystem til at tilskynde validatorer til at handle ærligt:

  1. Application Tokens (AT) – Tokens udstedt af applikationsudvikleren, der bruges i valideringsprocessen til opdatering af statsregistret.
  2. Protocol Tokens (PT) – Tokens udstedt af Tenfold, der bruges som en del af likviditetsmarkedet, der giver AT-indehavere mulighed for at låne AT til validatorer til staking. Dette afhjælper bekymring over uoverensstemmelsen mellem AT-indehavere og validatorer.

Tenfold-protokollen har dokumentation, der venter på detaljerne i tokenomics for deres likviditetsmarked.

Tenfold er agnostisk for både de underliggende smarte kontrakter blockchain og det anvendte programmeringssprog. Denne type fleksibilitet er afgørende at tage i betragtning, især da blockchain-netværks interoperabilitet er i horisonten, og plug-and-play-løsninger tilbyder meget mere effektive alternativer til større og mere komplekse platformorienterede løsninger..

Tenfold er også bygget til at være kompatibel med Plasma og håber til sidst at opbygge en platform, der gør det muligt for staten at blive opdateret og aktiver flyttes uden for kæden.

Tenfolds fordel ved at være kompatibel med enhver statsmaskine, skrevet på ethvert sprog sammen med dens evne til at implementere kernelogik på ethvert programmeringssprog kommer dog med dens ulemper. Især er Tenfold kryptoøkonomisk sikker snarere end kryptografisk sikker som andre lag to-løsninger såsom statskanaler. Kryptoøkonomiske designs er notorisk udfordrende at implementere i virkelige systemer, og Tenfolds afventende papir på deres likviditetsmarked vil belyse mekanikken i løsningen meget bedre.

På trods af dette kræver mange dapps-spil ikke den maksimale sikkerhed ved on-chain kryptografi, og kryptoøkonomiske designs kan være tilstrækkelige, så længe specifikke transaktioner, der kræver maksimal sikkerhed, afvikles on-chain.

En af de største takeaways fra evaluering af Tenfold er, at den er tilgængelig nu. Dette betyder, at dapps-udviklere kan integrere Tenfold-protokollen i deres design nu i stedet for at vente på, at andre skalerbarhedsløsninger skal udvikles. Som et resultat kan dapps afhjælpe mange af bekymringerne omkring deres anvendelse på kort sigt.

Ansøgninger

Tenfold henviser eksplicit til sit partnerskab med Ethereum dapp-spillet HyperDragons. Som en del af deres samarbejde integrerede HyperDragons – en del af The MixMarvel Universe – Tenfold-protokollen med nogle lovende resultater.

Ifølge Tenfold:

  • Den samtidige tegngrænse i HyperDragons før Tenfold var 32. Efter integrering af Tenfold var den samtidige tegngrænse 2.048 tegn. Det er 64 gange flere tegn.
  • Før Tenfold var reduktionen af ​​gasomkostningerne i spillet 0 procent. Efter integrering af Tenfold nåede reduktionen af ​​gasomkostningerne 95 procent.

Alt i alt giver Tenfold-protokollen en unik mulighed for udviklere at bygge sofistikerede dapps, der ellers er ineffektive og ikke bæredygtige til at bygge on-chain..

Konklusion

Skalerbarhedsproblemer med blockchains har ført til nogle ringe anvendelsesnumre for dApps for nylig. Der er dog masser af lovende løsninger til rådighed og i horisonten. Løsninger som Tenfold-protokollen tilbyder en fleksibel og smart løsning til dApps til at opbygge skalerbare miljøer på flere platforme og på flere sprog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me