Op Ed: Er Stablecoins vigtige, eller er de bare en modefænomen?

Stablecoins

Stablecoins – kryptokurrencymønter og tokens, der er designet til at opretholde en stabil pris – har eksisteret i et par år nu. Typisk er stablecoins bundet til værdien af ​​en populær fiat-valuta som den amerikanske dollar.

I tider med uro, hvor markederne falder, har stablecoins historisk set formået at opretholde deres værdi. Omvendt, når markedet blomstrer, ser stablecoins ikke opadgående prisbevægelser efter design.

Men med en af ​​kryptokurrencyens største attraktioner helt ude af billedet, nemlig den langsigtede tendens for priser, der bevæger sig opad, hvorfor ville nogen være interesseret i stablecoins?

Mens disse aktiver er blevet populære for nylig, har de nogen fremtid på lang sigt, eller er de bare en forbipasserende mode? Deltag i os, når vi går over, om stablecoins betyder noget for kryptokurrency på lang sigt eller ej.

Stablecoins

Opnå stabilitet

Den første ting, vi skal forstå, er hvordan disse mønter opretholder deres faste priser. Hver enkelt er lidt anderledes i, hvordan de fungerer, men der er to hovedmetoder, som de fleste aktiver bruger.

Den første og nemmeste at forstå er kontantreservemodellen. Under dette design hævder en central koncern, virksomhed eller nonprofit at have en reserve af en national fiat-valuta på deres konti. For hver frigivet mønt hævder gruppen, der oprettede den, at hver er fuldt bakket op af en tilsvarende mængde fiat-valuta.

I nogle tilfælde kan operatørerne af projektet tilbyde at handle stablecoins for fiat-valuta på anmodning. Denne type design minder om den klassiske idé om guldstandarden, hvor pengesedler kan handles med guld efter behov. Men i stedet for guld er disse projekter afhængige af nationale valutaer, hvis værdier også kan stige og falde afhængigt af økonomiske bevægelser og tendenser globalt.

Den næst mest almindelige model er ganske lidt mere kompliceret og er afhængig af smarte kontrakter, der automatisk handler for at tilskynde enkeltpersoner til at handle aktivet på en sådan måde, at prisen stabiliseres. Designet bag disse typer systemer er dog så kompliceret, at det ligger uden for denne artikels anvendelsesområde. Det er overflødigt at sige, at disse systemer er afhængige af tekniske midler til at manipulere incitamenter.

Hvem bruger stablecoins nu?

Da stablecoins er temmelig populære nu, er et indlysende spørgsmål at stille, hvem der bruger dem, og hvorfor?

Selvom dette er vanskeligt at verificere på grund af den anonyme og decentraliserede karakter af kryptokurrency generelt, er den almindelige antagelse, at stablecoins i øjeblikket er et foretrukket middel til at låse handelsoverskud uden at skulle interagere med banker og fiat-valutaer.

Her er et eksempel på, hvordan dette kan fungere. Lad os sige, at en erhvervsdrivende købte noget bitcoin til $ 5000 og solgte det senere til $ 8000. Denne erhvervsdrivende har mistanke om, at markedet vil falde igen i den næste måned. Hvis de simpelthen skulle holde fast i bitcoin, kunne de se et tab i deres ækvivalente fiat-værdi.

For at låse dette spil ind har de to valg. Den ene ville være at sælge deres bitcoin til fiat-valuta, og den anden ville være at sælge deres bitcoin til en anden kryptovaluta. I dette tilfælde kan stablecoins give meget mening. Hvis de er i stand til konsekvent at opretholde deres værdi ved at sælge et volatilt aktiv (et, hvis pris ændres regelmæssigt) til et, der er stabilt, kan dine gevinster beskyttes mod markedsbevægelser.

Men hvorfor bruge stablecoins og ikke bare sælge kontant? Denne kommer ned på bekvemmelighed og let adgang. Handel med en kryptovaluta for en anden er en ret smertefri og ofte øjeblikkelig proces. Banker kan derimod komme med gebyrer, forsinkelser og andre problemer. I nogle ekstreme tilfælde har nogle banker været kendt for sortliste eller forbyde konti, der er blevet opdaget, der driver forretning med kryptokursudvekslinger, selvom dette stadig er noget sjældent.

Endelig, hvis vores hypotetiske erhvervsdrivende beslutter at købe tilbage til kryptokurrency, kan denne handling igen afsluttes næsten øjeblikkeligt, hvis vi køber fra stablecoins i stedet for fra en bankkonto. Med en bankkonto bliver vi nødt til at vente på en ACH, bankoverførsel eller lignende bankoverførsel, som kan tage dage eller mere og potentielt medføre et gebyr.

Læs: Også: Hvad er stablecoins? Den polariserende løsning på kryptokurrencyvolatilitet

Ikke kun for handlende

En anden voksende industri inden for kryptovalutaområdet er kryptobagede lån. En udbyder, Nexo, tilbyder hvad der i det væsentlige er et lån, der er bakket op af indskud foretaget i en understøttet kryptovaluta.

Lad os f.eks. Sige, at du skal købe en ny bil, men de fleste af dine besparelser er bundet i Ether. Du kan sælge din Ether, men dette vil medføre kapitalgevinstskat, og du kan ende med at gå glip af, hvis Ether-priserne skyder op, efter at du har solgt.

Crypto-udlånstjenester giver folk mulighed for at deponere kryptovaluta og modtage fiat-valuta til en meget lav rente (da lånet er fuldt bakket op af dit indskud, hvilket betyder næsten ingen risiko for långiveren). Når Nexo optager et lån, giver låntagere mulighed for at vælge at modtage midler i form af stabile mønter.

Nogle låntagere kan blive tvunget til at modtage deres lån i stablecoins, hvis de bor i et land med begrænset bankadgang eller har andre bankrelaterede forhindringer såsom overdreven regulering.

Stablecoins og det store billede

Nu hvor vi har en vis baggrund om, hvad stablecoins er, og et par eksempler på, hvem der bruger dem, er vi nu nødt til at spørge os selv: hvor går stablecoins hen, og hvilken slags indvirkning vil de have på kryptokurver i fremtiden?

Den første og mest sandsynlige måde, at stablecoins kan have en positiv indflydelse på vedtagelsen af ​​kryptokurrency, er gennem forbrugere og slutbrugere.

For nylig annoncerede Facebook den afventende dannelse af deres egen stablecoin-kryptokurrency, der vil være bundet til den amerikanske dollar, i øjeblikket kendt som Vægten. Ideen bag Vægten er, at Facebook ønsker at gøre det så hurtigt og smertefrit at sende penge, som det er at sende en sms.

Da værdien af ​​Vægten ikke ændrer sig fra dag til dag, kan den ikke betragtes som en investering og kan således muligvis undgå en vis finansiel regulering (men dette ses endnu ikke).

Mobilbaserede kontantoverførselsapps som Venmo er vokset hurtigt de seneste år takket være deres bekvemmelighed og meget lave gebyrer. Det er rimeligt at forudsige, at enten Venmo eller noget lignende kan bruge stablecoins i baggrunden og dermed begrænse interaktioner med banker og reducere deres efterfølgende gebyrer. Det kan endda være muligt, at dette allerede sker, og vi ved det bare ikke endnu.

Ser man længere væk, kommer en futuristisk applikation til stablecoins til at tænke på. Specifikt er internationale valutavekslinger stadig en stor hindring, når det kommer til at drive forretning på tværs af nationale grænser eller endda bare rejse til en anden del af verden. Banker og pengevekslere opkræver store gebyrer for at veksle valutaer inden rejsen. Og mens nogle kreditkort ikke tillader internationale transaktionsgebyrer, har ikke alle adgang til disse, da de typisk kræver fantastiske kreditresultater og stabil indkomst.

Antag så et øjeblik, at der skulle oprettes en slags universel betalingsapp eller et kort, der ikke er afhængig af fiat-valuta, men af ​​en stablecoin, der er meget likvid og let at købe og sælge til og ud af lokale valutaer.

En sådan stablecoin ville forhindre problemer relateret til volatilitet, som bitcoin lider af, samtidig med at det giver større brugervenlighed og næsten global anvendelse. Et åbenlyst problem med dette, der dog skal løses, er hvordan netværket vil fungere med hensyn til netværkstransaktionsgebyrer og eller netværket, der beskytter sig mod spamangreb..

En sidste brugssag for stablecoins, som vi gerne vil diskutere her, er deres potentielle anvendelse som en slags reservevaluta. Antallet af virksomheder, der tilbyder interesse for kunder, der deponerer kryptovaluta hos dem, vokser. Disse virksomheder ser ud til at vise en særlig stærk interesse i at acceptere stablecoins, da de ofte opnår højere renter end mere volatile aktiver som Ether og Litecoin..

For eksempel tilbyder Celsius Network pr. Pressetid næsten 11% rente om året på en håndfuld stablecoins. Nexo, der tilbyder en lignende service, tilbyder i øjeblikket 8% rente på 8 forskellige stablecoins.

Det er umuligt at vide, om denne høje renteudvikling vil fortsætte i overskuelig fremtid. Men hvis det gør det, kan stablecoins blive et nyt og realistisk alternativ til at satse på aktiemarkedet eller kun efterlade penge i en bank for at tjene mindre end en brøkdel af en krone på hver dollar, der spares hvert år..

Afsluttende tanker

Stablecoins har eksisteret i et par år, hvilket i kryptovaluta termer praktisk talt er et par eoner. Vi ved dog stadig ikke nøjagtigt, hvor denne nye aktivklasse skal hen, eller hvor den vil bringe os.

Uanset hvad er antallet af potentielle applikationer overbevisende, og det er sandsynligt, at disse aktiver ikke forsvinder når som helst snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me