Nationale kryptovalutaer: Russisk kryptoruble, venezuelansk petro og estisk estcoin

Nationale kryptovalutaer

Kryptovalutaer har eksploderet i popularitet i de senere år over hele verden. Enkeltpersoner såvel som virksomheder drager fordel af stigningen i kryptokurrencypriserne. Indtil nu har regeringer set fra sidelinjen og set hvad der bliver af dette nye fænomen.

Men i løbet af 2017 har vi hørt forskellige nyheder om nationale kryptokurver. Flere stater over hele verden planlægger at lancere deres kryptokurver. I øjeblikket har Storbritannien, Rusland, Venezuela, Estland, Danmark, Cambodja, Kina, Iran, Canada, Liberland og mange andre udtrykt interesse for at skabe deres egne kryptokurver.

Nationale kryptovalutaer

Bag hver enkelt stat, der beslutter at lancere deres kryptokurver, er der forskellige motivationer eller grunde. Nogle af dem ønsker fuldstændig at kontrollere kryptovalutamarkedet i deres lande, mens andre forsøger at undgå internationale sanktioner. Lad os se, hvad nogle af disse lande laver med disse virtuelle valutaer.

Venezuelas Petro

Dette sydamerikanske land med den højeste inflation i verden og vigtige oliereserver under dets jord har besluttet at lancere sin egen nationale kryptokurrency. Men hvordan er det muligt, at et af de lande, der klarer sig dårligst på jorden, med næsten 90% af fattigdommen lancerer en national kryptokurrency?

Maduro

Venezuelas præsident Maduro, billede fra AlaJazeera.

Årsagerne til denne beslutning er kun politiske / økonomiske. Da regimet har øget sin voldelige retorik på den internationale scene, har en gruppe lande ledet af De Forenede Stater og Den Europæiske Union besluttet at indføre økonomiske sanktioner over for den socialistiske regering. Dette har reduceret den økonomiske støtte til landet og tilstrømningen af ​​penge til at opretholde det politiske projekt.

Hovedintentionen med denne kryptokurrency kendt som “Petro” er at undgå disse økonomiske og internationale sanktioner. Regeringen får muligheden for let at få adgang til internationale fonde og undgå de sanktioner, som andre lande har pålagt.

Men nogle lande har allerede udtrykt deres negative synspunkter over for denne kryptokurrency. For eksempel den argentinske finansminister, Nicolás Dujovne, forklaret under et møde i Madrid:

”Argentina har indtaget en stærk og fast holdning, vi er et af de første lande, der advarede om, at Venezuela ikke er et demokrati, og at menneskerettighederne ikke respekteres, og at det har flere politiske fanger. Den argentinske regering udfører ikke transaktioner med kryptokurver, og meget mindre ville den gøre det med Petro. ”

Lignende kommentarer er fremsat af den polske regering efter rygter om, at det europæiske land kunne acceptere Petro for medicin og mad.

Kryptovalutaen indsættes nu i landet. Regeringen har presset oliestationer og statslige kontorer til at acceptere den nationale virtuelle valuta.

El Petro será canjeable por dinero fiduciario y otros criptoactivos a través de casas de cambio digitales. El Estado aceptará el pago de impuestos, obligaciones, tasas, contribuciones y servicios públicos nacionales en Petro. #AlFuturoConElPetro pic.twitter.com/80puSYsmbb

– SENIAT (@SENIAT_Oficial) 21. februar 2018

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, lancerede kryptovaluta den 3. december, mens han talte gennem den nationale tv-kanal VTV.

Hr. Maduro sagde:

”Venezuela annoncerede oprettelsen af ​​sin egen kryptokurrency. Det vil blive kaldt “Petro” […] Dette vil lade os bevæge os mod nye måder for international finansiering for at muliggøre landets sociale og økonomiske udvikling. “

Udtalelse i Venezuela er dybt splittet over oprettelsen af ​​Petro og lovgivere i landet har det endda anså det for ulovligt.

Russisk kryptoruble

Den russiske regering har flere gange bakket op om ideen om en national kryptokurrency. Faktisk har den russiske præsident, Vladimir Putin, selv bedt om oprettelse af CryptoRuble.

Vladimir Putin

Vladimir Putin, billede fra CNN

Nikolay Nikiforov, russisk minister for kommunikation og massemedier, forklarede til lokalavisen AIF, at hr. Putin beordrede oprettelsen af ​​CryptoRuble.

Bag CryptoRuble finder vi en anden logik. Det eurasiske land forsøger ikke at undgå internationale sanktioner med denne kryptovaluta, men i stedet ønsker det at hjælpe international handel mellem eurasiske lande.

Den Eurasiske Økonomiske Union (EEU), der inkluderer Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Rusland og Armenien, har et vigtigt kommercielt forhold. Med den nye CryptoRuble vil disse lande være i stand til at reducere transaktionsomkostninger og øge hastigheden af ​​grænseoverskridende betalinger.

Ruslands intentioner med CryptoRuble ser ud til at være internationale. Det slaviske land har også vist interesse for en international kryptokurrency, der ville fungere blandt BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika) og udvidet til andre lande som Israel eller Armenien..

CryptoRuble kan kun være et af de første skridt, inden der indføres en international kryptokurrency. For eksempel at prøve CryptoRuble blandt EEU-landene som et pilotprojekt og senere foreslå det som en vellykket sag og præsentere den for BRICS.

Men hvad gør Rusland for at uddanne folk om kryptovalutaer? Først og fremmest er de russiske borgere i sig selv meget interesserede i kryptokurver. Flere russiske enkeltpersoner deltager i forskellige Initial Coin Offerings (ICO’er) og Blockchain-projekter over hele verden.

Rusland har arbejdet med Vitalik Buterin, Ethereums grundlægger, for at fremme blockchain-viden og implementere forskellige blockchain-projekter i regeringen. For eksempel har Moskva en afstemningssystem, der er baseret på Ethereums blockchain. Dette afstemningssystem er kendt som Active Citizen, og Moskvas beboere kan stemme på forskellige forslag for at gøre byen mere levende.

Derudover er landet vært for to kryptokurrencybureauer i Vladivostok og en blockchain-skole, der rådes af Buterin.

Estlands Estcoin

Dette er et andet land, der overvejer at udstede en national kryptokurrency. Landet er kendt som den “digitale republik” på grund af fremme af nye teknologier. Estland er det første land i verden, der tilbyder sine borgere et virtuelt e-ophold.

I sin intention om at holde vejen mod digitalisering, administrerende direktør hos e-Residency, Kaspar Korjus, har skrevet i en blog om, at Estland kunne tilbyde “estcoins” til e-beboere. Estcoin er den planlagte estiske kryptokurrency, der vil blive lanceret gennem et første møntudbud.

Estcoin

Estcoin, billede fra Kaspar Korjus

Naturligvis forklarer blogindlægget allerede, at dette ikke er den officielle lancering af Estlands nationale kryptokurrency, men kun en politisk idé for at bevæge sig mod det digitale paradis, som Estland ønsker at blive.

Korjus skrev:

”Bare en påmindelse – dette er endnu ikke national politik, men det er en idé, der er værd at overveje, som har potentialet til at blive virkelighed.”

Desværre for Estland og den politiske idé udtrykte Den Europæiske Centralbank (ECB) og Mario Draghi, ECB-præsident, deres holdning til sagen og afviste ethvert forsøg på at skabe en national valuta virtuel eller ej.

Det er klart, at Estland er en del af Den Europæiske Union og Euroområdet. Landet bruger euroen til daglige transaktioner, og uden en centralbank eller monetær myndighed (magten er givet til ECB) kan Estland ikke oprette en parallel valuta til euroen.

Under en pressekonference afholdt i Frankfurt am Main den 7. september 2017 besvarede Mario Draghi et spørgsmål om Estland og dets hensigt om at skabe sin nationale virtuelle valuta.

Mario Draghi angivet uden at efterlade åbne døre for meninger:

”Ingen medlemslande kan indføre sin egen valuta; eurozonens valuta er euroen. ”

Konklusion

Forskellige lande, forskellige situationer og placeringer. Men alle har noget til fælles, og det er viljen til at have en national kryptokurrency. Venezuela har allerede gjort det, men Petro har brug for mere tid på markedet for at vi kan udtrykke en mening om det.

Rusland bevæger sig i retning af sin kryptokurrency. Dens implementering kan tage lidt længere tid, men i de næste måneder kunne vi se vigtige nyheder vedrørende CryptoRuble.

Estland kan virke langt væk fra at have sin egen kryptokurrency. Den Europæiske Centralbank har en meget streng politik over for andre betalingsmidler parallelt med euroen. Det er klart, at ECB skal holde euroen i drift uden konkurrenter i euroområdet. Hvad hvis en kryptovaluta bliver lovligt betalingsmiddel og mere brugt end euroen? Det ville være et alvorligt problem.

Samtidig er andre lande som Iran, Canada og endda USA mikronering af Liberland tænker på deres egne kryptokurver. Tiden vil vise, om alle disse lande har fået succes i deres forretning med at skabe virtuelle valutaer til deres økonomier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me