Kryptovaluta og fodbold – sprænger nettet eller slår ud?

Cryptocurrency og fodbold

Startups af kryptovaluta har været i brug for berømtheds markedsføring i et stykke tid nu. Men inden for det sidste år er disse startups begyndt at fokusere på en bestemt race af berømthed – fodboldspillere.

Fodbold er yndlingssporten til 4 mia af verdens indbyggere, og dens bedst kendte spillere har ofte tilhængere i titusinder af millioner.

Nu ser kryptokurrency og fodbold ud til at støde på hver overalt, da kryptotransaktioner bruges til spilleroverførsler, og spillere bruges til kryptovaluta-lanceringer.

Fodbolds dalliance med kryptokurrency har endnu ikke vist sig at være frugtbar, men praksis med at parre de to sammen ser kun ud til at vokse.

Cryptocurrency og fodbold

“Vil spille for Crypto”

I januar blev den tyrkiske fodboldklub Harunustaspor den første klub for at underskrive en spiller ved hjælp af Bitcoin. Selvom selve overførselsgebyret ikke blev betalt med krypto (fodboldklubens formænd er alt for forsigtige til det endnu), blev en del af spillerens tilmeldingsgebyr leveret i BTC.

Klubben spiller i Sakarya First Division Group B – en amatørgruppe af de tyrkiske ligaer – og dollarbeløbet af BTC, der betales til spilleren, afspejler deres lavere niveaustatus.

Et beløb på 0,0524 BTC var lig med omkring $ 385 på tidspunktet for overførslen sammen med yderligere $ 470 i tyrkisk lira. I det, der repræsenterer en førstegang for fodboldverdenen, spillede spilleren Omar Faruk Kiroglu ved siden af ​​formanden under underskrivelsen med sin mobile tegnebog-app vist for kameraerne.

Bitcoin fodbold

Omer Faruk Kıroglu (til venstre) med klubformand Haldun Sehit viser sin betaling i Bitcoin. Billede fra BBC

Formanden for Harunustaspor, Haldun Sehit, så begivenheden som en måde at annoncere sin klub på verdensscenen. Han sagde, at overførslen ville:

“[Hjælp] med at skabe et navn for os selv i landet og verden.”

Tyrkiske fodboldfans er nogle af de mest ‘lidenskabelig‘I verden, så hvis Kiroglu ikke rammer jorden ved Harunustaspor, vil fans muligvis begynde at undre sig over, hvorfor formanden var optaget af at gøre sig et navn i kryptoverdenen i stedet for fodboldverdenen.

Wheeler-Dealer’s Up to Old Tricks

Harry Redknapp har optjent lige så meget et ry for at være en cockney-forhandler, som han har for at være fodboldmanager, og han har for nylig vendt sin hånd til ICOs.

Redknapp blev arresteret i 2007, da han arbejdede som manager for Portsmouth FC, angående mistanke om at konspirere med formanden Milan Mandaric om at trække klumper af spilleroverførselsgebyrer i deres egne lommer..

Retsrapporter antydede, at Redknapp havde oprettet offshore bankkonti til at indeholde hans dårligt vundne midler; men 71-åringen hævder at være uvidende om sådanne ting og hævder, at hans manglende forretningsevne er det, der holder ham i problemer.

Hvad der siger om Electroneum – den kryptostart, som Redknapp for nylig blev involveret i – skal stadig ses.

Ligesom han havde midas touch i fodbold dugout, synes Redknapp at have den samme effekt i kryptosfæren.

Den 12. oktober tweeterede Redknapp sin støtte til Electroneum og sagde ganske enkelt:

Harry Redknapp Cryptocurrency

Harry Redknapps nu slettede tweet, billede fra Twitter

Inden for den næste uge blev Electroneums bidragsbase mere end fordoblet – fra 60.000 til 130.000.

Grundlæggeren af ​​Electroneum sørgede for at takke Harry i en opfølgende tweet senere på ugen, men insisterede på, at Redknapp ikke fik en krone for sin indsats og kun var en tilhænger af projektet..

Hvis dette er sandt, vil det markere en større retningsændring for en mand, der for kun få år siden hævdede, at han ikke kunne arbejde med sms’er, og svor, at han ville have har aldrig sendt en e-mail i hans liv.

Helt ærligt, i det usandsynlige tilfælde, at Mr. Redknapp ikke fik betalt for sin Electroneum-tweet – hvilket resulterede i et 100% boost til firmaets brugerbase – ville det sandsynligvis vise sig at være det værste stykke, han nogensinde har gjort.

Spillerne følger jakkesæt

ICO-tilslutninger bliver almindelige blandt professionelle fodboldspillere; og det er ikke svært at se hvorfor. Fodbolds popularitet over hele kloden gør dem til et primært mål for upstart-kryptofirmaer, der ønsker at styrke deres profil.

Eden Hazard, stjernespiller i Chelsea F.C og Belgien, har 5,35 millioner tilhængere på Twitter og blev for nylig snappet op af AllSports – en blockchain-platform, der sigter mod at blive et fodboldmedie- og væddemål.

Alle sportsgrene

Selv den tidligere verdensspiller af året, Luis Figo, kom for nylig ind på ICO-kampagnespillet. Figo har ikke sparket en bold i ti år efter hans pensionering fra Inter Milan i slutningen af ​​2008-sæsonen. Men det har ikke dæmpet hans markedsføringsappel hos Stryking Entertainment.

Firmaets fantasy-sportsplatform, Football-Stars, giver brugerne mulighed for at tokenisere deres yndlingsspillere og derefter akkumulere indtjening baseret på hvor godt de presterer hver uge.

Figo annoncerede sit partnerskab med Football-Stars med begejstring og sagde:

”Da jeg for første gang hørte om fodboldstjerner, kunne jeg straks lide ideen. Fodbold bliver mere og mere datadrevet med detaljeret statistik om alle aspekter af spillet – dette er hvad Stryking’s platform bruger til at skabe en overbevisende fanoplevelse. Jeg er glad for at støtte det erfarne hold hos Stryking og sprede budskabet om deres platform, der gør det muligt for fans at engagere sig med de hold og spillere, de støtter. ”

Det var tilbage i april, men for et par dage siden lavede Figo, hvad der kunne have været en falsk pas, da han afslørede, at han faktisk ikke ejer nogen af ​​STRYKZ-tokens, som han havde promoveret så kraftigt.

Tokenisering af spillerne

Hvis du ikke har hørt om James Rodriguez, vil du ikke være opmærksom på, at han i øjeblikket har over 17 millioner Twitter-tilhængere og er en af ​​de mest berømte mennesker i sit hjemland Colombia.

Nu planlægger han at bruge sin fanbase til at lancere sig selv i kryptoverden med annonceringen af ​​hans nye kryptokurrency – JR10-tokenet.

Detaljer om faktiske brugssager for JR10-tokenet er fortsat ringe, men i betragtning af det fuldtidsjob, der er at være en professionel fodboldspiller, er det meget usandsynligt, at Rodriguez fungerer som hovedudvikler.

Det er mere sandsynligt, at firmaet bag JR10-token – SelfSell – benytter en mulighed for at få deres nye platform set af 17 millioner mennesker, selv før lanceringen.

Cristiano Ronaldo

Måske den mest berømte fodboldspiller i verden, Cristiano Ronaldo, har også været involveret i brand tokenization, men ikke nødvendigvis med sin egen viden.

CR7Mønter var en kryptokurrency, der tjente ind på Ronaldos berømte CR7-brand og fik popularitet som en digital vej til adgang til Ronaldo-mærket.

Men et par måneder senere begyndte følgende ansvarsfraskrivelse at blive vist under CR7Coin marketingmateriale:

“CR7Coin ejes ikke, drives, godkendes af eller på anden måde tilknyttet Cristiano Ronaldo, CR7-varemærke eller nogen anden organisation, der ejes og / eller drives af Cristiano Ronaldo eller nogen af ​​hans tilknyttede selskaber.”

Kort efter meddelte CR7Coin, at de havde omdøbt til SporChain. Ikke overraskende findes der ikke meget af en brugssag i SporChain / CR7Coin, og det var sandsynligvis beregnet til at være et hurtigt marketinggreb af opportunistiske hustlers.

Sådan er tilfældet for de fleste af de nystartede ICO’er, der pudser en fodboldspillers ansigt på deres destinationsside og derefter læner sig tilbage og venter på den nemme strøm af sidevisninger.

Men når disse sider ikke afslører et faktisk produkt, MVP eller brugssag, viser alle disse klik sig ofte at være frugtløse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me