Hvad er en “Exit Scam” og hvordan kan du undgå dem?

Afslut svindel

Denne uge begrebet “exit svindel”Ramte overskrifterne i kryptokurrencyrummet, da spærrerelateret kryptostart Confido – smertefuldt og ironisk betyder” Jeg stoler på ”på italiensk – blev mørkt og kom ud med tusinder af investorers penge. Og blandt disse tusinder mistede mange alt – bogstaveligt talt.

Som panik omkring svindlen, der blev indført, var prisen på CFD – ERC-20-symbolet for Confido-projektet – styrtede næsten 100 procent, fra $ .68 cent USD søndag 21. november til omkring $ .01 knap 48 timer senere.

Med CFD næsten men værdiløs nu er samfundet blevet efterladt som et symbol, der blev anset for at være en varm og troværdig investering for få dage siden, har nu ødelagt utallige antal porteføljer på virkelig hurtig måde.

Afslut fidus

I dag for at øge opmærksomheden omkring advarselsskilte ved exit-fidus vil vi lede dig gennem nogle af de røde flag, som samfundet savnede med Confido-projektet. Ikke at bunke på, bestemt ikke. Men snarere så vi alle muligvis bedre kan identificere og svare på lignende svindlere i fremtiden.

Lad os gå gennem et par vigtige punkter.

Første ting først: Brug LinkedIn til revision af kryptoteams, der går videre

Hvis du ikke har brugt LinkedIn til at undersøge de teams, du investerer i, er der ikke noget bedre tidspunkt at starte end nu.

Mens nogle få mindre stemmer i rummet vækkede alarmer over Confido-holdenes LinkedIn-sider tidligt, var det først, før hele fidusen var kommet ud over det punkt, hvor der ikke var nogen tilbagevenden, at flertallet af interessenterne indså, at netop disse sider var klare forfalskninger.

Den døde gave var det faktum, at siderne på de fire involverede største svindlere – to udviklere og to ledere – var helt nye og næsten ikke havde nogen forbindelser.

Confido-“teamet” – Billede via Mashable

Naturligvis har folk med de nødvendige færdigheder til at udvikle og starte en kryptostart meget flere forbindelser og velrenommerede, fastholdte arbejdshistorier end disse falske Linkedin “profiler” udstillede.

Fremadrettet, hvis du planlægger at investere i nye kryptokurrencyprojekter, skal du sørge for at finde ud af de involverede teamledere og give deres LinkedIn-sider et anstændigt gennemsyn.

Du skal se masser af forbindelser og respektable tidligere joboplevelser.

Vær opmærksom på krav, der fremsættes, både fra Devs og brugere

Hvis du var aktiv i de forskellige kryptoforum, før CFD-teamet afgav deres “juridiske meddelelse”, vil du huske, at et af de mest hypede aspekter af Confido-projektet var dets nylige “samarbejde” med ChainLink, et spændende og nyt ERC- 20 token, der letter en decentral Oracle-tjeneste.

Faktisk “Confido går sammen med ChainLink!” blev et samlingsrop for nylige shillere.

Det eneste problem er, at CFD overhovedet ikke havde slået sig sammen med ChainLink; det var ikke et partnerskab eller samarbejde af den slags, som mange antydede.

I stedet for, hvad der virkelig skete, var CFD-holdet, der hævdede, at de ville bruge ChainLink til orakler – en meget anden virkelighed end et lige partnerskab.

Men det stoppede ikke mange fra fejlagtigt at markedsføre et ærligt samarbejde mellem CFD og LINK.

Derfor er det vigtigt nøje at undersøge alle større krav, der fremsættes om en cryptocoin, du er interesseret i at investere i – uanset hvem der fremsætter kravene.

En smule retorisk kontrol vil gå langt i det tidlige vilde vest for krypto.

Intet fungerende produkt = stort problem

Hvad der virkelig skulle have skræmt store investeringer i Confido af, er det faktum, at projektet ikke havde noget minimum levedygtigt produkt (MVP) ved lanceringen af ​​CFD ICO.

Fremover er det bedst at undgå enhver ICO, der endnu ikke har et fungerende produkt.

Og lad os være klare – at have et ERC-20-token live er ikke det samme som at have et fungerende produkt live.

TokenLot, virksomheden, der hjalp Confido med at køre sin ICO, sagde, at Confido-teamet havde leveret “bevis for oprettelse af token og distribution af tokens til investorer.”

Men oprettelse og distribution af et ERC-20-token er igen ikke et fungerende produkt.

En ICO er ikke i sagens natur en produktudgivelse.

Sæt din tillid til projekter, der viser sig ved konsekvent at imødekomme gennemsigtige milepæle, der kan kontrolleres af samfundet.

Pas på Microcap ICO’er

Det er bare for let for microcap ICO’er – ICO’er, der har super små fundraising cap – at blive manipuleret på den måde, som CFD-holdet er skyld i at gøre.

Naturligvis er alle microcap-projekter ikke svindel.

Men du bør undersøge microcap-projekter med ekstra omhyggelighed fra nu af for at sikre, at du ikke går ind i et microcap-projekt blindt på grund af dets enorme prispotentiale.

Det er netop denne stemning, som Confido-teamet foruroligende gik på og i en af ​​projektets meddelelser bemærkede, at de ville være “ydmyge” for samfundet:

”Vi synes, at det nuværende ICO-rum er ødelagt; virksomheder skaffer millioner uden et fuldt fungerende produkt eller eksisterende kunder. Vi har talt med finansielle analytikere, og vi har simpelthen ikke brug for mere end $ 400.000 for at udvikle og markedsføre vores projekt. ICO’er er en fantastisk mulighed for at få finansiering til et projekt, men vi vil ikke misbruge denne mulighed. “

I sidste ende misbrugte Confido-teamet absolut samfundets spænding – og den måde, de bevidst gjorde på, er syg.

Lad ikke de næste svindlere, der kommer, gøre det samme.

Hold øje med mønter med Shill-kampagner, der kommer ud af ingenting

Hvis en super attraktiv krypto-investeringsmulighed tilsyneladende falder ud af himlen med masser af interesse ud af ingenting, er chancerne for, at det er for godt til at være sandt.

Confido-hype-kampagnen var mildt sagt flittig i de sidste par uger. Og denne hype var nok til at overmande de mange røde flag, der burde have været åbenlyse for samfundet. Der er ingen tvivl om, at Confido-teamet betalte en del af onlineforumbrugere for at “sprede ordet”, som det var.

Og svindlere var kyniske nok til at vide, at investorernes begejstring ville tage ting derfra.

Nu er det tid for os alle at være mere kyniske. Vi er nødt til at undersøge markedsføringsindsatsen for nye kryptoprojekter for at undgå tokens med masser af hype og intet stof.

Investeringssikkerhed 101: Lav din egen forskning

Mange blev brændt på Confido, fordi de tog råd fra andre uden at foretage deres egen due diligence. Men det er som det gamle ordsprog siger: Hvis du har brug for noget gjort i denne verden, er du nødt til at gøre det selv.

Denne maksim er især passende i kryptorummet – du skal være i tvivl om Thomas og sætte dine egne øjne på de data, du har brug for, for at være fortrolig med at foretage en investering. Hæld gennem LinkedIn. Hæld gennem Twitter. Tjek Piccolo Research. Vær sulten i din forfølgelse af velrenommerede kilder, som du kan stole på for at føre dig i den rigtige retning.

Sketchy-projekter kan ikke holde op under moderat kontrol. Sørg for, at du laver dit hjemmearbejde, og du ved aldrig – du kan bare spare dig selv og hele kryptosamfundet for meget hjertesorg, hvis du finder røde flag og er i stand til at få ordet ud.

Confido-debaklet er en sand tragedie for rummet.

Men vi må lade det være en lektion for os alle: det er tid til at være mere stiv, når det kommer til de standarder, vi bringer til kryptoinvestering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me