Hvad er hashrate i Bitcoin & Cryptocurrency Mining?

Hvad er hashfrekvens?

Ser du på at blive involveret i kryptokurvedrift? I så fald er det vigtigt at forstå, hvad en hashrate er, og hvad det betyder. Ikke kun det, men hvordan det kan påvirke din bundlinje. Selvom du muligvis kun går ind i minedrift som en hobby, er det stadig vigtigt at have et godt greb om hash-priser, så du kan træffe de bedste beslutninger for din egen personlige minedrift eller hobby. I denne artikel vil vi gennemgå alle de grundlæggende om, hvad hashrate er. Vi vil også tale lidt om, hvordan elomkostninger kan have stor indflydelse på din rentabilitet.

Hvad er hashfrekvens?

Grundlæggende – Hvad er en hashfrekvens?

I de enkleste termer refererer hashrate til den hastighed, hvormed enhver minedrift fungerer. Hastighed er vigtig, fordi kryptovaluta-minedrift egentlig bare er et gættespil. Selv om udtrykket “minedrift” antyder, at det er en lineær proces med en start og en finish, som at grave en tunnel ud, er det faktisk helt anderledes. Uden at gå for meget ind i, hvad minedrift er, hvad der sker er hver minedrift, der giver tusinder eller endda millioner af gæt hvert sekund. Målet er at finde det rigtige svar på det spørgsmål, der løser den aktuelle blok.

Selvom det er fuldt ud muligt, at du kunne løse en bitcoin-blok og modtage den fulde minedriftbelønning på 12,5 bitcoin ved hjælp af en 10-årig bærbar computer, er oddsen for, at dette sker meget værre end at blive ramt af lyn på en klar og solskinsdag. Faktisk vil det ved nutidens sværhedsgrader sandsynligvis tage tre fjerdedele af en million år at solo minedrift en enkelt blok ved en enkelt CPU-minedrift med 50 hash pr. Sekund. I betragtning af disse odds er det ikke underligt, at ingen med det rette sind bryder bitcoin med en CPU.

Når du kigger på en kryptovaluta-minedrift, såsom en ASIC-minearbejder eller et GPU-kort, kan du sammenligne enhedens hashrate. Denne hashrate svarer til antallet af gætter, enheden kan give pr. Sekund i et forsøg på at løse blokken og optjene en belønning. Poolminedrift ændrer, hvordan disse belønninger udbetales, men effekten er stadig stort set den samme. Mere hashrate betyder flere udbetalinger.

Hashhastigheder vises på en række forskellige måder, så lad os gå igennem dem nu.

Afkodning af Hash Rate-terminologi

Hash-priser udtrykkes ved hjælp af udtryk, der er kendt for enhver, der forstår terminologi for datalagring. Udtryk som mega, giga og tera er det, der oftest bruges i dag, når man beskriver hash-priser.

Startende i bunden betyder en hash-hastighed på 60 hashes pr. Sekund, at enheden er i stand til at beregne og lave 60 gæt per sekund i et forsøg på at løse en blok.

Et trin op er kilohash (KH / s), derefter megahash (MH / s), derefter gigahash (GH / s), derefter tera (TH / s), derefter peta (PH / s). Her er et praktisk diagram, der forklarer, hvordan disse hashhastigheder beregnes.

kilohash = 1.000 hashes

megahash = 1.000 kilohash

terahash = 1.000 megahash

petahash = 1.000 terahash

Ikke alle Hashes er lige

Hvis du sammenligner en bitcoin-minedrift med en, der er designet til at udvinde, for eksempel Ethereum, vil du bemærke en meget stor tilsyneladende forskel i hash-satser. Dette skyldes, at der er mange forskellige algoritmer, som kryptokurver bruger. De har alle brug for forskellige mængder hukommelse og computerkraft for at blive udvundet.

For at sige det enkelt anses bitcoin og dets SHA256-algoritme af nutidens standarder for at være relativt let at beregne. Som et resultat vil en minedrift, der stadig er relevant i dag, være nødt til at producere hashes i terahash-området og derover.

Hvis vi sammenligner dette med Ethereum, finder du ud af, at de fleste moderne Ethereum-minedriftapparater (typisk GPU’er) fungerer i megahash-området.

Etherum Mining Rig

Ved første øjekast tror du måske, at bitcoin-minedriften er betydeligt mere kraftfuld eller mere produktiv. Selvom det er sandt, at det producerer flere hashes (af SHA256-sorten), er det fordi bitcoin-hashes er lettere at producere beregningsmæssigt. Som en konsekvens er netværksproblemet betydeligt højere for bitcoin.

For at gøre tingene endnu mere forvirrende valgte nogle kryptokurver forsætligt algoritmer, der kun kan udvindes ved hjælp af en grundlæggende CPU. Som et resultat anses minedrift til dette netværk, der kan producere hundreder af hashes i sekundet, for at være høje og meget konkurrencedygtige.

Så hvad betyder alt dette? Dybest set betyder det, at man kun ser på hashhastigheden ikke nødvendigvis fortæller dig effektiviteten af ​​minearbejderen. Du skal også forstå netværksproblemerne, og hvad normen er for de fleste mineapparater til den pågældende kryptokurrency.

Beregning af rentabilitet

Nu hvor vi ved, at ikke alle hashes er de samme, skal vi vide, hvordan man beregner den estimerede rentabilitet for en minearbejder baseret på dens hashrate.

Til dette skal du bruge en minedrifts rentabilitetsberegner, som den tilgængelige her.

Hvad man skal mine

Lad os først se på bitcoin. I dag producerer en typisk moderne bitcoin-minedrift ASIC cirka 12 teraslag pr. Sekund minekraft. Ved dagens vanskeligheder betyder det, at en sådan minedrift vil producere et gennemsnit på 0,318 BTC om året. Hvis de samme 12 terahashes blev brugt til minedrift af Bitcoin Cash (som bruger den samme minedriftsalgoritme som BTC), kunne du forvente at modtage 2.7635 BCH om året. Ved nutidens handelsværdier er forskellen lille, men den genererede BTC er noget mere værdifuld.

Lad os nu se på Ethereum-minedrift. En anstændig GPU får omkring 50 megahashes pr. Sekund. Nogle vil gøre mere, og andre vil gøre mindre. Hvis vi antager 50 megahashes, kan nogen, der udvinder Ethereum, forvente at tjene 1,45 Ether om året. Mange Ethereum-mineaggregater har syv GPU’er i sig. Hvis vi antager syv GPU’er i samme hastighed, ville vi forvente at tjene lidt over 10 Ether om året.

Faktoring af elomkostninger

En sidste og yderst vigtig komponent, der skal tages i betragtning ved beregning af minedriftens rentabilitet, er omkostningerne forbundet med den elektricitet, der anvendes af mineapparaterne. Dette kaldes minearbejderens effektivitet.

I tidligere år var det almindeligt at udvinde bitcoin ved hjælp af GPU’er. Men hvis du forsøgte at gøre det i dag, ville den mængde elektricitet, du skulle bruge i forhold til den hash-hastighed, du ville modtage, betyde, at din minedrift ville være fuldstændig urentabel. En af grundene til, at ASIC-minearbejdere er så populære, er at de ikke kun producerer en højere hashhastighed, men de gør det ofte til en lavere relativ energipris pr. Kontant.

Selvom en minedrift maskine tilbyder en højere hashrate end en anden, er det vigtigste for en minearbejders bundlinje ikke kun hashrate, men effektiviteten. En maskine, der producerer en 10% højere hashrate end normalt, men med 50% højere energiomkostninger, ville være ineffektiv og mindre rentabel.

Indpakning af ting

Hash-satser er et vigtigt mål for kryptovaluta-minedrift, uanset om det er ASIC’er eller en bærbar CPU. Disse tal kan dog være vildledende. Så lidt mere forståelse er nødvendig for fuldt ud at forstå betydningen bag hashrate.

Effektivitet eller den mængde elektricitet, der bruges af enheden i forhold til hvor meget hashhastighed den har, er en yderst vigtig overvejelse. Det vil sige, hvis ens mål er at være rentabel. Eller i det mindste for at få omkostningerne og overskuddet til at balancere sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me