Når Bitcoin mangler: Fortællinger om 6 tabere af kryptovaluta

Bitcoin tabere

På trods af sine år i omløb er Bitcoin stadig en gåde for mange i betragtning af den indviklede måde, som kryptokurrency fungerer på. I modsætning til traditionelle valutaer, der er gemt i banker, går bitcoin aktivt tabt af mennesker overalt i verden for aldrig at blive inddrevet.

En nylig undersøgelse udført af Chainalysis analyserede mængden af ​​kryptokurrency, der hidtil er gået tabt. Ud af 16,7 millioner mønter, der blev udvundet pr. 11/2017, forventes det, at 2,56 millioner mønter hidtil er gået tabt ved at blive sat ud af omsætning. 1.04M BTC ud af de originale mønter findes intetsteds, mens 2% af købte eller solgte mønter og 2% af de strategiske investeringer står over for den samme skæbne. På den anden side er millioner af dollars gået tabt af folk, der har foretaget ukloge investeringsvalg ved at sælge deres mønter til en lav værdi, efter at de ikke har forudsagt prisudsving.

Bitcoin væk for evigt

Mangler Bitcoin, billede af Forbes

For at sætte tingene bedre i perspektiv går de fleste gange mønter tabt af følgende årsager: brugere, der glemmer deres private nøgler, brugere, der bruger BTC, når prisen er lav, brugere, der smider computere / harddiske, der indeholder deres private nøgler, eller børser, der handler med stjålne midler.

Når mønter går tabt, er der lidt som intet, der kan gøres for at få dem tilbage. Bitcoin-protokollen tilbyder ikke et system til gendannelse af mistede mønter som en del af dets sikkerhedsforanstaltninger. Dette har resulteret i, at mange mennesker graver i stenbrud, lossepladser og andre henvender sig til hypnoterapi som et forsøg på at huske deres glemte private nøgler.

Bitcoin tabere

Mens Bitcoin opretter vindere, vil vi i denne artikel dække flere historier om mennesker, der har mistet store mængder bitcoin af en af ​​grundene beskrevet ovenfor.

James Howells

Tilbage i sommeren 2013, mens han ryddede op på sit skrivebord, kastede manden fejlagtigt en harddisk, der tilhørte hans ødelagte bærbare computer. Flere måneder senere huskede han, at drevet indeholdt i alt 7.500 BTC, som manden havde udvundet i 2009.

James Howells

James Howells, billede fra Uafhængig

På tidspunktet for realiseringen oversteg bitcoin-prisen for første gang $ 1.000-mærket og gav den tabte harddisk en værdi på over $ 7 millioner. I dag er dens værdi på over $ 60 millioner. I løbet af de næste par år accepterede manden for det meste sin skæbne, men det blev mere og mere vanskeligt, da værdien fortsatte med at vokse. I en nylig erklæring om tabet nævnte den walisiske mand, at:

Ved du, når du lægger noget i skraldespanden og siger i dig selv ‘det er en rigtig dårlig idé’? Det havde jeg virkelig

Efter erkendelsen begyndte Howells at tænke på metoder til at få sine mønter tilbage. En af de bæredygtige løsninger var at begynde at søge på dumpen efter harddisken, hvilket han gjorde. Han manglede imidlertid midlerne til en ordentlig jagt, derfor blev der oprettet en Indiegogo-kampagne for at hjælpe ham med at skaffe penge og arbejdskraft, hvilket ville være nødvendigt for at finde den pågældende harddisk. Et par år senere, og der har ikke været mange flere opdateringer om historien. Det menes, at søgningen blev ophørt.

Campbell Simpson

For et par år siden, Simpson smed væk en generisk 250 GB harddisk, der allerede stod over for nogle få tekniske problemer. På det tidspunkt indeholdt harddisken en datafil med over 1.400 BTC i, hvilket ikke var så stor en aftale dengang. Desværre for ham vurderes mønterne i dag til over $ 11 millioner.

Campbell Simpson

Campbell Simpson, Billede fra Gizmodo

Han forklarede, at han købte mønterne tilbage i 2010 til 1,5 US Cent stykket og brugte omkring $ 25 på alle sine mønter via PayPal. Ifølge manden var bitcoinhandel endnu ikke mainstream, mens minedrift stadig var ekstremt let. I et Gizmodo-interview bemærkede han:

Jeg benyttede lejligheden til at rydde op i nogle af de akkumulerede tekniske skader, der følger med at være teknologijournalist. USB-pinde, 3D-briller, USB-kabler, pc-komponenter – alt det slags bogstaveligt skrammel. En bunke skrammel, der gik i spring. Den harddisk var i bunken, og den havde det forbandet irriterende klik. Jeg havde bedre bærbare harddiske.

Laszlo Hanyecz & Bitcoin Pizza Day

Hvis du har fulgt bitcoin-nyheder i de sidste par år, er chancerne for, at du måske har set denne historie dukke op omkring den 22. maj hvert år. Den samme dato tilbage i 2010, Laszlo Hanyecz, betalte en BitcoinTalk-bruger 10.000BTC til gengæld for to Papa Johns pizzaer. På det tidspunkt var bitcoin kun et år gammel, og det var ikke tæt på berømmelse i betragtning af det faktum, at 10K BTC kun betød $ 25 USD. Spol frem et par år, og i skrivende stund taler vi om 80 millioner dollars til to pizzaer. For et par måneder tilbage, da bitcoin-prisen var i $ 20.000-zonen, værdsatte de to pizzaer $ 200 millioner. Ifølge Hanyecz,

Det var ikke som om bitcoins havde nogen værdi dengang, så ideen om at bytte dem til en pizza var utrolig sej (…) Ingen vidste, at den ville blive så stor.

I 2010 var bitcoin-handelsadoption tæt på nul, men i dag er der over 100.000 købmænd, der tager kryptovalutaen som betalingsmetode. Efter den stigende popularitet af Bitcoin Pizza Day fejres den nu som en begivenhed, der minder samfundet om, hvor meget priserne kan ændre sig, og de positive (eller negative) begivenheder, som volatilitet kan have på tingenes værdi. Derudover er adskillige pizzasteder, især dem, der accepterer BTC som betalingsmetode, begyndt at være vært for kampagner på datoen.

Laszlo Hanyecz

Laszlo Hanyecz, Billede fra CoinStaker

Der er ikke meget information tilgængelig om, hvad der skete med de 10.000 mønter, når de først er sendt. Mens de ikke rigtig blev sat ud af omsætning, repræsenterede de helt sikkert et stort tab for Mr. Hanyecz.

Mark Frauenfelder

Alle mennesker gennemgår frustrationen forbundet med ikke længere at kunne huske en adgangskode eller PIN-kode. Dog oftest giver adgangskoden ikke folk adgang til titusinder af dollars. Mark investerede 3.000 dollars i bitcoin i 2016 og besluttede at købe en hardware-tegnebog, der kunne bruges til at holde hans mønter sikre. Generelt anses kølelagringsindstillinger for at være de sikreste metoder til lagring af kryptoaktiver, men de kommer med to sårbarheder – du kan ikke miste drevet eller glemme adgangskoden. Desværre er det nøjagtigt, hvad der skete med Mark, der skrev ned mnemonic-fasen på et stykke papir. Et stykke tid senere mistede han det pågældende papir, men betragtede det ikke som et problem, før han indså, at han ikke længere husker sin pinkode. På det tidspunkt var mønterne værd $ 30.000, men i dag er de meget mere værd.

Mark Frauenfelder

Mark Frauenfelder, Billede fra Kablet

Efter tabet fortsatte Mark med at bede folk om hjælp på forskellige fora og ansætte andre til at hjælpe med at knække hans drev. Endelig fandt han en person, der var i stand til at hacke i tegnebogen, således igen at give ham adgang til de mistede mønter. Dette er en vellykket historie, men chancerne for at genvinde adgang til et drev, der indeholder mønter eller en tegnebog er generelt små, når sindet glemmer, eller hardware går tabt.

Simon

En mand hedder Simon brugte Tor tilbage i 2011 og snuble over en ulovlig markedsplads, hvor han solgte våben, forfalskede dokumenter, stoffer og lignende. Derefter besluttede han at betale 10.000 BTC for et falsk pas og smide en ekstra 6.000 BTC ind som et tip. Desværre for ham undlod ikke kun sælgeren at levere, men han forudså heller ikke, hvordan værdien af ​​bitcoin skulle stige gennem årene. Summen forblev på hans vekselkonto, så han følte sig generelt sikker på det tidspunkt. To år senere blev en russisk mand imidlertid arresteret for at tilbyde bitcoin hvidvaskning af penge via Liberty Finance-platformen, som Simon brugte til overførslen. Alle udvekslingsfonde blev beslaglagt af FBI, men hvis det ikke ville være sket, havde Simon muligvis genvundet adgang til over 400 millioner dollars.

Mt Gox-kunder

Tilbage i begyndelsen af ​​2014 var den Japan-baserede Mt Gox, verdens største bitcoin-børs, der effektivt håndterede 70% af alle transaktioner. Ved årets udgang var Mt Gox konkurs. Hvad skete der i mellemtiden? Efter et massivt hack mistede virksomheden omkring 740.000 mønter (6% af al BTC i omløb), til en værdi af over 500 millioner dollars. I dag er de stjålne mønter mere end 5 milliarder dollars værd, og dermed sætter Mt Gox øverst på listen for de hidtil dyreste bitcoin-heists.

Historien om Mt Gox Hack

Den 7. februar 2014 blev udbetalinger stoppet, og Mt Gox hævdede, at det forsøgte at få et teknisk overblik over valutaprocessen. Ikke længe efter blev alle operationer stoppet, og et lækket dokument udsatte hacket for verdenen og satte bitcoin-priser, der styrtede ned. Hacket førte til fødslen af ​​adskillige sammensværgelsesteorier, der hævdede, at midlerne var tabt længe før, og at udvekslingsledelsen måske havde haft noget at gøre med begivenheden. Beviser kaster noget lys over sagen, men hidtil har berørte brugere ikke modtaget meget af en refusion.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me