Kryptoprofiler: Roger Ver “Bitcoin Jesus”

Roger Ver-profil

För de som är vana vid världen av kryptovalutor är Roger Ver ett namn som kan framkalla många bilder. Vissa tänker positivt på hans starka försvar för Bitcoin; andra tänker negativt på honom och citerar hans nötande personlighet och hans brott i fängelse 2002 för att sälja sprängämnen. Oavsett Vers uppfattning har hans större personlighet än livet bidragit till att forma tillväxten av Bitcoin från en okänd vara till en allmänt känd och förstådd tillgång.

Roger Ver

Roger Ver, bild från CCN.com

Tidigt liv

Född i San Jose för kristna fundamentalister ,, Ver: s politiska och ekonomiska benägenheter började lysa i tidig ålder. Som ungdomsstudent har en kopia av Ludwig von Mises Socialism banade vägen för att bli volontärist. Inspirerad av Mises slukade han genom andra författares verk, inklusive Adam Smith, Fredric Bastiat, Leonard Read, Henry Hazlitt, Friedrich Hayek, Milton Friedman och andra. Vers politiska benägenheter fortsatte fram till hans vuxen ålder, där han presenterade sig själv som en libertarisk kandidat för Kaliforniens statsförsamling år 2000. Sammanfattningsvis säger han att ”… allt som regeringen gör gör världen till en fattigare plats och att människor … skulle vara mycket bättre av om alla helt enkelt fick göra något som är fredligt. ”

Dessutom spelade entreprenörskap en lika stor roll som nu. Han började med att sälja godisbarer och fick 50 dollar i veckan. Vid sin 16-årsdag hade han sparat tillräckligt med pengar för att köpa sig en vit Ford Mustang. Hans föräldrar ogillade till stor del köpet, och som vedergällning placerade hans far en annons i den lokala tidningen för att sälja den vita Ford Mustang. När Ver ringde till polisen fick hans far veta att de skulle gripa honom om han inte drog tillbaka annonsen. Denna händelseförlopp fick hans föräldrar att sparka ut honom.

Fängslande

Från 1999 till 2012 var Ver VD för MemoryDealers.com. Även om han är allmänt känd för sin tid som VD är han kanske mer känd för händelser utanför hans position. År 2002 erkände Roger Ver skyldighet till att ha sålt sprängämnen på eBay, annars känt som Pest Control Report 2000. Beskrevs som ”en smällare som används av jordbrukare för att skrämma hjortar och fåglar bort från sina majsfält”, Ver hävdar att han var orättvist riktad för hans osympatiska. utsikt mot ATF. Han tvingades tillbringa tio månader i federalt fängelse.

Adoption av Bitcoin

Ännu viktigare än hans arrestering för att sälja olagligt material på eBay, är Ver känd för sin marknadsföring av kryptovalutan Bitcoin och går ofta av monikern “Bitcoin Jesus.” Introducerad till den virtuella valutan i en podcast 2011 började han omedelbart konsumera så mycket information som möjligt om ämnet. Hans företag, MemoryDealers.com, blev ett av de första företagen som någonsin accepterar Bitcoin som betalningsform. Genom denna plattform blev han en ivrig förespråkare för Bitcoin.

Skalningsdebatten

Ver är känd för att ha ett skarpt grepp om ett antal ämnen i kryptovalutavärlden. Hans mest ökända åsikt är på blockstorleksdebatten. Ver, en ivrig anhängare av bitblock, och argumenterar för denna position på grund av den stora trängseln och de långa transaktionstiderna som Bitcoin-nätverket just nu står inför. Som ett resultat av de långa väntetiderna, hävdade Ver, har många stora företag och investerare styrt sig bort från den digitala valutan.

Skalning av kryptovaluta

Skalningsdebatten, bild från Blockonomi.

“Som någon som har 15 års erfarenhet av att skala företagsnätverk före mitt engagemang i Bitcoin, råder det ingen tvekan om att nätverket kan hantera betydligt större än 2 megabyte block idag”, säger Ver. I själva verket fortsatte han att “en blockstorleksgräns på 20, 30, 40 eller till och med 50 megabyte kan vara bra.” Medan vissa kanske strider mot utsikterna till 50 megabyte blockstorlekar, klargör Ver att den större blockstorleken inte skulle implementeras omedelbart.

Nyckeln, enligt Ver, är att låta Bitcoin skala till kundernas efterfrågan. Rädsla för negativa resultat om Bitcoin fortsätter på sin 2 megabyte-väg är Vers avsikt att inte låta potentiella användare flytta från Bitcoin på grund av sin brist på skalbarhet idag. Ver fruktar dock att ”det nuvarande [Bitcoin Core] utvecklingsteamet verkar inte inse detta eller bry sig. Några av dem förespråkade till och med öppet att människor skulle använda kreditkort istället för Bitcoin vid en lokal Silicon Valley Meetup tidigare i år. ”

Kritiker har ifrågasatt flera av Vers poäng. Vissa har hävdat att gruvarbetare med starkare anslutningar skulle ha ett större incitament att skapa större block. Genom att ladda block som är fulla av transaktioner kan gruvarbetaren potentiellt få en konkurrensfördel jämfört med sina kamrater.

Dessutom gniderar Vers nitiska hängivenhet mot implementeringen av Bitcoin på fel sätt. LedgerX Bitcoin-utvecklare och Bitcoin Core-bidragsgivare Bryan Bishop citerades för att säga att han känner sig “störd att vissa anser att det är förrädiskt att nämna att det finns andra system än Bitcoin som löser problem som Bitcoin inte gör”, när de ombeds att kommentera Ver: s åsikter när det gäller kreditkortsanvändning vid en lokal möte i Silicon Valley. Dessutom nämner kritiker den 10-minuters bekräftelsestiden och hur ett peer-to-peer-Bitcoin-system inte ens är lämpligt för inköp i tegelbutiker. I slutändan är detta exakt vad Ver är känt för: att väcka känslor med kontroversiella uttalanden.

Bitcoin kontanter

Ver: s problem med Bitcoin-kärnteamet och Bitcoins skalningsfrågor ledde till att han hjälpte och främjade en hård gaffel för kryptovalutan och skapade ett nytt alt-mynt med namnet Bitcoin Cash (BCH) som han påstår sig vara den sanna Bitcoin. Han är VD för bitcoin.com och köpte nyligen Twitter-kontot @bitcoin som används för att främja sin agenda för att marknadsföra Bitcoin Cash som den verkliga Bitcoin, detta möts med kritik och anklagelser för att försöka vilseleda allmänheten om den nyskapade kryptovaluta.

Webbplats för Bitcoin Cash

Bitcoin vs Bitcoin Cash och Blockstorleksdebatten fortsätter att dela upp samhället utan att se något slut, eftersom de två valutorna fortsätter sina separata vägar med förespråkare av större blockstorlekar på ena sidan och förespråkare för skalningstekniker utanför kedjan som Lightning Network på den andra.

Roger Ver YouTube-video

Att förlora sitt humör över namnet “Bcash”, Bild från Youtube.

Amerikanskt medborgarskap

Bland Vers mest ökända handlingar var hans amerikanska medborgarskap. Han blev olycklig med att behöva betala federal inkomstskatt trots att han bodde utanför USA, men upphävde sitt amerikanska medborgarskap, och sedan februari 2014 har han varit medborgare i den karibiska nationen St. Kitts och Nevis. I själva verket hade Ver svårt att få ett visum för en konferens i Miami eftersom han “inte kunde visa tillräckligt att hans band till något annat land än USA var tillräckligt starka för att han skulle kunna lämna USA.” Efter sitt tredje försök på åtta dagar att åter komma in i sitt födelseland, twittrade han att han fick höra att [[han] inte bevisade att [han har] tillräckligt starka band utanför USA, “och att han” i hemlighet tänker [ed] att bo i USA. ” Även om han i slutändan lyckades få tillbaka till USA, är denna gambit av Ver symbolisk för hans livsstil och personlighet: kontroverser följer honom vart han än går.

Ver: s nästa förutsägelse är att Ethereum i slutändan kommer att komma över Bitcoin i börsvärde och att Bitcoin kommer att förlora sin status som “topphund”. Enligt Ver är Ether, Ethereums ursprungliga token, långt på väg för att överträffa Bitcoin; när allt kommer omkring, om Ethereum fördubblas i börsvärde en gång till, kommer det att gå över Bitcoin, förutsatt att Bitcoin förblir stillastående. Även om denna förutsägelse kan ta lite tid att realisera, identifierar Ver några få anmärkningsvärda fördelar Ethereum har jämfört med sin rival Bitcoin. Det är billigare att använda större delen av tiden och mycket snabbare när det gäller bekräftelser. Dessutom är Ver fortfarande imponerad av Ethereums utvecklare, särskilt Ethereums beslut att byta till bevis på spel. Medan Vers kränkare målar honom som en falsk opportunist, har hans åsikt ändå betydande vikt i kryptovalutavärlden.

Slutsats

Volatiliteten i kryptovalutavärlden innebär att förutsägelser kan komma och gå, men Roger Ver förblir en stark näringsidkare. Oavsett om det beror på sitt unika förflutna eller hans heta syn på ett stort antal ämnen, har Vers röst betydande vikt och har förmågan att påverka marknader. Oavsett hans polariserande egenskaper är Ver här för att stanna, och alla vänjer sig bättre vid det.

Referenser

 1. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.WoxoJajwa72
 2. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 3. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.Wlq39ainG71
 4. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 5. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 6. https://www.wired.com/2013/12/bitcoin_honey/
 7. http://bitcoinist.com/bitcoin-uncensored-block-size-roger-ver/
 8. https://bitcoinmagazine.com/articles/roger-ver-is-still-determined-to-increase-the-bitcoin-block-size-limit-via-a-hard-fork-1474550552/
 9. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 10. https://www.newsbtc.com/2018/03/05/roger-ver-ethereum-will-overtake-bitcoin-in-market-cap/
 11. https://www.youtube.com/watch?v=VsHnlTk6zhI&funktion = youtu.be&t = 2420
 12. https://cointelegraph.com/news/roger-ver-declares-bitcoin-cash-to-be-true-bitcoin-market-forces-bring-more-attention

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me