Hvem er Satoshi Nakamoto? Vi ser på de mulige kandidater

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Bitcoin blev opfattet som et fælles projekt. Designet som en open source-software og udgivet til offentligheden i 2009, blev Bitcoin udtænkt med åbenhed i tankerne. Funktion på en åben hovedbog, der er tilgængelig for offentligheden, er Bitcoin et open source-projekt.

Men på trods af al sin åbenhed forbliver et stort mysterium uløst:

Hvem oprettede Bitcoin, og hvem er præcis Satoshi Nakamoto?

Det er ikke let at finde et svar på dette spørgsmål. Vi ved, at al den kode, der oprettede Bitcoin, stammer fra Satoshi Nakamoto, men det handler om alt, hvad vi kender. Satoshi Nakamoto arbejdede ikke alene med lanceringen af ​​Bitcoin.

Nogle af de tidlige Bitcoin-devs er blevet peget på som mulige Satoshis, men der er mange problemer, når det kommer til at bevise, at en bestemt person var skaberen af ​​Bitcoin.

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Bitcoin-koden

Lad os først redegøre for, hvad der med sikkerhed er kendt. Det første skridt blev taget i 2007, da Nakamoto skrev Bitcoin-koden. I november 2008 offentliggjorde Satoshi Nakamoto sin nu berømte hvidbog, der lagde grunden til Bitcoin-protokollen.

Den 3. januar 2009 blev den første nogensinde Bitcoin-blok blev udvundet og markeret oprettelsen af ​​kryptokurrency, bar den meddelelsen:

Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen af ​​anden redning for banker

Hvidbog om Bitcoin

Satoshi var stærkt involveret i Bitcoin-samfundet og samarbejdede med dem for at ændre den underliggende bitcoin-protokol. Efter to års engagement overleverede Nakamoto tøjlerne til Gavin Andresen og greb involvering i Bitcoin-projektet i december 2010.

I foråret 2011 vendte Nakamoto tilbage for at efterlade en endelig besked og angav i et indlæg, at han var “gået videre til andre ting”, og at Bitcoin var “i gode hænder med Gavin [Andresen] og alle.” Det var det sidste, verden hørte om den hemmeligholdte Bitcoin-skaber.

Mysteriet bag Nakamotos identitet er kun vokset, da Bitcoin-samfundet ivrigt spekulerer på, hvem det potentielt kunne være. Satoshi Nakamoto hævder at være japansk, født den 5. april 1975. Den dag i dag vides det ikke, om Nakamoto er mand eller kvinde, eller om Nakamoto endda er en enkelt person eller en gruppe individer.

Nogle tidlige devs kunne være Nakamoto

I dag er de fleste mennesker bekendt med digital valuta takket være den episke kryptorally i 2017. Tilbage i 2008, da alt dette kom i gang, var kryptovalutaverdenen meget mindre. Vi ved med sikkerhed, at nogle af de mennesker, vi taler om nedenfor, kendte hinanden.

I tilfældet med David Kleiman og Craig Wright er der solide beviser for, at de to arbejdede sammen for at få bitcoin fra jorden, og begge havde betydelige mængder af tokens. Der er en løbende saga mellem Kleimans ejendom og Wright, der hævder, at der kunne have været en slags transplantat, og at Wright endte med bitcoins, der med rette var Kleimans.

Du bemærker måske, at vi skrev ‘Kleimans ejendom’ og ikke ‘Kleiman.’ Det triste faktum er, at nogle af de mennesker, der kunne være Satoshi Nakamoto, er døde, hvilket gør en positiv identifikation meget sværere.

Da de første bitcoins blev udvundet, var der stort set ingen der bekymrede sig om dem. Den første bitcoin-transaktion var en handel på 10.000 BTC for to pizzaer, hvilket skulle give dig en ide om, hvor legende nogle af de tidlige udviklere var med deres projekt. Der er mange spørgsmål omkring Bitcoin’s oprindelse, og som tiden går, kan de blive sværere at besvare.

Er de britiske? ?

Mens Nakamotos identitet forbliver ukendt, har dette ikke stoppet entusiaster i at undersøge hans baggrund og udarbejde konklusioner.

Nakamotos brug af perfekt engelsk i sine stillinger og hans offentliggørelse af hvidbogen har skabt skepsis til hans japanske oprindelse. Desuden har hans lejlighedsvis brug af britisk engelsk i koden og kommentarerne ført til spekulationer om, at han er indfødt engelsktalende af Commonwealth-oprindelse..

Derudover skitserede Stefan Thomas, en schweizisk koder og aktivt medlem af Bitcoin-samfundet, tidsstemplerne for Nakamotos mere end 500 stillinger og viste hans eller hendes fuldstændige fravær af stillinger mellem midnat og kl. 6 Greenwich Time og informerede yderligere efterforskerne om hans potentielt opholdssted.

Nick Szabo

Til dato er der flere potentielle personer, der mistænkes for at være den mystiske Bitcoin-skaber. Et af de første forslag var Nick Szabo, en decentral valutaentusiast, der offentliggjorde et papir om “Bit Gold”, der blev anset for at være en forløber for den første kryptokurrency..

Ved at køre en omvendt tekstanalyse fandt internetforsker Skye Gray snesevis af unikke sætninger, der forbandt Szabos skrivestil med den originale hvidbog. Dette bevis er kun omstændigt, og Szabo har gentagne gange benægtet, at han er skaberen af ​​Bitcoin.

På trods af alle benægtelser viser forskningen i, hvordan Bitcoin-hvidbogen blev skrevet bemærkelsesværdige ligheder mellem, hvordan Szabo skriver, og også hvad der blev udeladt. En af de mest nysgerrige ting er, at Satoshi Nakamoto lavede adskillige henvisninger til ideer, der var blevet brugt af Bit Gold, men aldrig talte direkte om Bit Gold.

At udelade oprindelsen af ​​relevante ideer underligt, medmindre Szabo bevidst forsøgte at skjule sine spor. Intet af dette er hårdt bevis, og til dato har Szabo blankt benægtet at være nøgledriveren til Bitcoins lancering.

Nick Szabo

Nick Szabo, Billede fra The-Blockchain

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

En anden mulighed er en japansk amerikansk mand, der bor i Californien, ved navn Dorian Prentice Satoshi Nakamoto, fødselsnavn Satoshi Nakamoto. Leah McGrath Goodman blev først bragt op i en Newsweek-artikel i marts 2014 og pegede på Nakamotos uddannelse som fysiker ved Cal Poly University i Pomona og frihedens baggrund som potentielle indikatorer for hans identitet.

Goodmans største bevis var hans svar på et spørgsmål vedrørende Bitcoin: ”Jeg er ikke længere involveret i det, og jeg kan ikke diskutere det. Det er blevet overdraget til andre mennesker. De har ansvaret for det nu. Jeg har ikke længere nogen forbindelse. ”Dette førte til en vild medie-vanvid, som endda omfattede en biljagt.

I et senere interview tilbagekaldte han imidlertid sin tidligere holdning og sagde, at han havde misforstået reporterens spørgsmål og tænkte, at det var relateret til hans tidligere klassificerede arbejde som militærentreprenør..

Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto, Billede fra Randen.

David Kleiman

David Kleiman havde et interessant liv og var bestemt involveret i begyndelsen af ​​Bitcoin. Hans engagement med Bitcoin går tilbage til sine tidligste dage, og han var en af ​​de første Bitcoin-minearbejdere. Kleiman havde en langvarig interesse i computersikkerhed og havde designet systemer, der blev brugt af de højeste niveauer af den amerikanske regering til at sikre deres digitale systemer.

Efter at være blevet paraplegiker i en motorcykelulykke, gik Kleiman ud i kryptografiens verden. Han var på Metzdowd-listen, hvilket kan være, hvor han først kom i kontakt med Bitcoin-hvidbogen.

En anden teori sætter ham og Craig Wright i centrum af projektet. Gizmodo citerer en e-mail, der angiveligt kommer fra Wright, der siger,

”Jeg har brug for din hjælp til at redigere et papir, som jeg vil frigive senere på året. Jeg har arbejdet med en ny form for elektroniske penge. Lidt kontant, Bitcoin … ”og også,” Du er altid der for mig Dave. Jeg vil have dig til at være en del af det hele. ”

E-mailen påstås forud for frigivelsen af ​​Bitcoin-hvidbogen med et par måneder, hvilket ville gøre det til et nøglebevis i søgningen efter Satoshi Nakamotos sande identitet..

Desværre døde Kleiman i 2013 under mystiske omstændigheder, hvilket effektivt eliminerer ham som en fremtidig informationskilde. I betragtning af hans evne til datasikkerhed vil uanset hvilken digital information han efterlod sandsynligvis også være vanskelig at få adgang til.

David Kleiman

David Kleiman, Billede fra Gizmodo

Hal Finney

Hal Finney er en anden potentiel kandidat til at være den mystiske Satoshi Nakamoto. Finney var en pre-bitcoin kryptografisk pioner og var kun den anden person – efter Nakamoto selv – til at gøre brug af softwaren, filfejlrapporter og foreslå forbedringer.

Finney var den første til nogensinde at modtage Bitcoin og sagde i et interview, at “[han] var modtageren af ​​den første bitcoin-transaktion, da Satoshi sendte ti mønter til [ham] som en test.”

Forbes-journalist Andy Greenberg spekulerede efter at have anmodet om hjælp fra at skrive analysekonsulentfirma Juola & Associerede medarbejdere, som Greenberg kan have været ghostwriter for Satoshi Nakamoto.

Yderligere tilføjelse til spekulationen om, at Finney var involveret i oprettelsen af ​​Bitcoin, var hans korrespondance med den førnævnte Nick Szabo, og det faktum, at han kun boede blokke bortset fra Dorian Prentice Satoshi Nakamoto.

På tidspunktet for hans død den 28. august 2014 pegede kun bevismateriale på, at Hal Finney var den oprindelige Satoshi Nakamoto.

Hal Finney

Hal Finney, billede fra Kablet.

Craig Wright

Endnu en mulig mulig konkurrent til at være Satoshi Nakamoto er den australske akademiker, computertekniske ekspert og iværksætter, Craig Wright.

I begyndelsen af ​​november 2015 modtog Gizmodo en anonym e-mail (der henvises til ovenfor) fra en person om, at han ikke kun vidste, at Craig Wright var skaberen af ​​Bitcoin, men at han også havde arbejdet for ham.

Den 9. december, timer efter at Wired havde certificeret, at Wright faktisk var Nakamoto, plyndrede det australske føderale politi hans hjem og bagefter med angivelse af, at “[sagen] er uden relation til nyere medieindberetning vedrørende den digitale valuta Bitcoin.”

Bagefter slettede Wright sin internettilstedeværelse indtil maj 2016, da han trådte frem og afslørede sig selv på Twitter som skaberen af ​​den digitale valuta Bitcoin og hævdede, at han havde beviset for at bakke op på sin erklæring. Derefter tilbagetog Wright midt i en voldsom skepsis sin erklæring og tilbød ikke det “ekstraordinære bevis”, som han hævdede at have, og sagde, at han “ikke havde modet” til at bevise sin identitet.

Craif Wright

Craig Wright, billede fra CCN.

Satoshi Nakamoto nettoværdi

I en æra, hvor information er udbredt, har Satoshi Nakamoto formået at opretholde sin identitet som en fuldstændig hemmelighed. Så hvorfor er det så vigtigt at afdække Nakamotos identitet? Hvis Nakamoto faktisk er en enkelt person, ejer han eller hun cirka 5% af verdens Bitcoin-udbud, hvilket placerer ham eller hende som den 52. rigeste person i verden fra den 12. december.

Implikationerne af denne rigdom er betydelige ud over selv den virkelige verdens implikationer. Hvis Satoshi Nakamoto nogensinde solgte de rygtede 980.000 Bitcoins i hans eller hendes besiddelse (i øjeblikket værd over 3,9 milliarder dollars til dagens pris pr. 18. marts 2019), kan prisen på Bitcoin potentielt blive mere volatil, end den allerede er.

Kraftige potentielle fjender

Et citat, der tilskrives Mayer Amschel Rothschild, lyder således: “Tillad mig at udstede og kontrollere penge fra en nation, og jeg er ligeglad med, hvem der laver dens love!”

Som mange berømte citater er ægtheden af ​​ovenstående udsagn tvivlsom.

På den anden side er den udtrykte idé bundsolid. ‘Pungens magt’ er en af ​​de vigtigste ideer i moderne politisk ideologi. At være i stand til at kontrollere udstedelsen af ​​en populær valuta giver controlleren ekstreme mængder magt.

Bitcoin underminerer ideen om en centralbank eller involvering af centraliserede myndigheder på deres mest basale niveau. Som det sidste årti har vist, er ideen om decentrale penge eller politiske systemer mødt med ekstrem modstand fra mange etablerede organisationer.

Satoshi Nakamoto skrev,

”Grundproblemet med konventionel valuta er al den tillid, der kræves for at få det til at fungere. Centralbanken skal have tillid til ikke at nedbryde valutaen, men historien om fiat-valutaer er fuld af brud på denne tillid. Banker skal have tillid til at holde vores penge og overføre dem elektronisk, men de låner dem ud i bølger af kreditbobler med knap en brøkdel af reserven. Vi er nødt til at stole på dem med vores privatliv, stole på dem til ikke at lade identitetstyve dræne vores konti, ”i deres nu berømte hvidbog fra 2009.

I 2008 ville ingen have set Satoshi Nakamoto som en trussel mod det globale socioøkonomiske system. I dag er det sandsynligvis ikke sandt. Nationer som Kina har direkte forbudt kryptoer, og det vestlige centralbankkartel har været højt i sin modstand mod udbredt brug af kryptoer.

Uanset hvem Satoshi Nakamoto er, er de sandsynligvis kloge for at have afleveret radaren, da de gjorde det. Tanken om, at fiat-penge kunne erstattes med et system, der marginaliserer centrale myndigheder, er yderst farligt for de mennesker, der i øjeblikket har magt.

Enhver, der kunne fungere som en lysstang for et globalt decentralt samfund, ville sandsynligvis blive udsat for et ret grimt tilbageslag.

Skaleringsdebatten

Derudover er der betydelig debat om fremtiden for Bitcoin. Opvarmede diskussioner er opstået på grund af nogle af de voksende smerter omkring Bitcoin, især spørgsmålet om, hvordan man skal håndtere en stigning i transaktionsvolumen i Bitcoin-netværket. Efterhånden som antallet af blokke øges, risikerer Bitcoin-netværket at blive overbelastet.

Den ene side af debatten vil grundlæggende ændre Bitcoin-noden ved at øge blokstørrelsen for at give systemet mulighed for at behandle transaktioner hurtigere. Den anden side af debatten ser dette som et forræderi mod det originale koncept bag Bitcoin og hævder, at dette ville føre til øget centralisering.

Identifikation af Bitcoins sande skaber ville skabe mere sikkerhed og kunne potentielt lægge følgende trin i Bitcoins stadig voksende udvikling.

Konklusion

Bitcoin-samfundet vil blive tvunget til at eksistere sammen med den gåde, der er Satoshi Nakamoto, uanset om de kan lide det eller ej. Der er et par måder, som Satoshi Nakamoto kunne vise, at de faktisk er skaberen af ​​Bitcoin, men at overbevise hele kryptosamfundet vil være en udfordring..

Selv hvis en sandsynlig Satoshi kom frem, ville de sandsynligvis have at tackle løbende tvivl inden for kryptosamfundet og utallige vanskeligheder fra den globale magtstruktur. AFP’s raid på Craig Wright er en lille smagsprøve på den lovlige skurk, som den virkelige Satoshi Nakamoto ville finde sig overfor.

I sidste ende kan identificering af Bitcoins skaber være en quixotisk bestræbelse. Hans eller hendes fuldstændige tavshed siden foråret 2011 betyder, at vi sandsynligvis aldrig vil høre fra dem igen. Ikke desto mindre vil Bitcoin, open source digital valuta oprettet for næsten et årti siden, fortsætte med på trods af dette mysterium.

Referencer

 1. https://cointelegraph.com/news/who-created-bitcoin-long-story-short
 2. https://www.thebalance.com/bitcoin-pioneer-satoshi-nakamoto-391266
 3. https://cointelegraph.com/news/who-created-bitcoin-long-story-short
 4. https://bitconnect.co/bitcoin-information/7/who-is-satoshi-nakamoto
 5. https://www.wired.com/2011/11/mf_bitcoin/all/
 6. https://likeinamirror.wordpress.com/2013/12/01/satoshi-nakamoto-is-probably-nick-szabo/
 7. http://www.newsweek.com/2014/03/14/face-behind-bitcoin-247957.html
 8. https://www.coinworld.io/learn/unbelievable-story-bitcoin/
 9. https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2014/01/03/hal-finney-received-the-first-bitcoin-transaction-heres-how-he-describes-it/
 10. https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2014/03/25/satoshi-nakamotos-neighbor-the-bitcoin-ghostwriter-who-wasnt/
 11. https://gizmodo.com/this-australian-says-he-and-his-dead-friend-invented-bi-1746958692
 12. https://www.theguardian.com/technology/2015/dec/09/bitcoin-founder-craig-wrights-home-raided-by-australian-police
 13. https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is
 14. http://mashable.com/2017/12/12/bitcoin-satoshi-trillionaire/
 15. https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me