Undersøgelse af Wall Street’s kærlighedshat-forhold til Bitcoin

Wall Street & amp; Bitcoin

Mange af Wall Street’s topledere har ikke noget godt at sige om Bitcoin. Jamie Dimon, formand og administrerende direktør for JP Morgan Chase, den største bank i USA, har kaldt det en bedrageri.

Tale på en investeringskonference sidste år fortsatte Dimon med at sige, at enhver i hans bank, der blev fundet handel med Bitcoin, ville blive fyret.

Hvad har Dimon mod Bitcoin? Ifølge ham er det “dumt” og “alt for farligt” og “Det ender ikke godt, de vil til sidst sprænge.”

Wall Street & amp; Bitcoin

Når dine handlinger strider mod dine ord

Selv om den øverste ledelse af JP Morgan Chase har fremsat erklæringer, der fordømmer bitcoin, a Nyheds rapport påpeger, at banken har investeret i børshandlede sedler (ETN), der sporer prisen på Bitcoin.

JP Morgan Chase

JP Morgan Chase, billede fra Bitcoin.com

De offentlige optegnelser over Nordnet, en digital bank med hovedkvarter i Stockholm, afslørede, at JP Morgan Securities og Morgan Stanley købte Bitcoin-tilknyttede ETN’er til omkring tre millioner euro..

Bitcoin-ETN’er er en favorit blandt institutionelle investorer, der ønsker at få en eksponering for kryptovalutaen.

Faktisk flere måneder efter at have fortalt Bitcoin-investorer, at “Hvis du er dum nok til at købe det, betaler du prisen for det en dag,” vendte Dimon sin stand til en vis grad. I et interview med Fox News, en amerikansk nyhedskanal, sagde han, at “Jeg fortryder at have kommenteret”, der kaldte Bitcoin et bedrageri.

Masser af Naysayers fra den traditionelle finanssektor

Ray Dalio er grundlægger af Bridgewater Associates, verdens største hedgefondsselskab med 160 milliarder dollars i aktiver under forvaltning. Dalio er af den opfattelse, at Bitcoins volatilitet gør det til et ineffektivt ”lager af formue”. Han mener, at guld er en bedre mulighed. Ifølge ham “er Bitcoin et meget spekulativt marked. Bitcoin er en boble. ”

Han er ikke den eneste, der har en dårlig opfattelse af Bitcoin. Warren Buffett, den legendariske investor og administrerende direktør for Berkshire Hathaway, verdens største finansielle serviceselskab efter indtægter, siger: ”Folk bliver begejstrede over store prisbevægelser, og Wall Street imødekommer…. Du kan ikke værdsætte Bitcoin, fordi det ikke er et værdiproducerende aktiv. “

Warren Buffet

Warren Buffet, billede fra CNBC

Tidjane Thiam, administrerende direktør for Credit Suisse, en større schweizisk bank, har en lige så dårlig mening om Bitcoin. Han siger, “Fra det, vi kan identificere, er den eneste grund i dag til at købe eller sælge bitcoin at tjene penge, hvilket er selve definitionen af ​​spekulation og selve definitionen af ​​en boble.”

Jack Bogle, leder af Vanguard Group, en investeringsrådgiver med over US $ 4,5 billioner i aktiver under forvaltning siger, ”Undgå Bitcoin som pesten. Gjorde jeg mig klar? ”

Bogle forklarer, at bitcoin ikke har nogen underliggende værdi, mens obligationer har en kuponrente, og aktier tjener udbytte. Han siger, at den eneste grund til, at nogen køber Bitcoin, er i håb om at sælge til en anden til en højere pris.

”Bitcoin kan godt gå op til U $ 20.000,” (det gjorde det), “men det vil ikke bevise, at jeg tager fejl. Når det kommer tilbage til 100 $, taler vi. “

Bitcoin ses som en trussel mod banksystemet

Hvorfor skænder mange af de største navne i den traditionelle finansielle sektor Bitcoin? Kan det være fordi de er bange for, at kryptovalutaen kan føre til et forretningstab for dem?

Skriver ind Forbes, Panos Mourdoukoutas, professor og formand for Institut for Økonomi ved LIU Post i New York, siger, at de store banker ønsker at ødelægge Bitcoin, før det ødelægger dem.

Han siger, at Bitcoin kan blive en ”folks valuta” og erstatte nationale valutaer. Hvis det sker, vil regeringer miste evnen til at udskrive penge. Dette vil fjerne deres evne til at kontrollere økonomien. Som et fald i dette kunne hele banksystemet blive hårdt påvirket.

Traditionelle udlån, der kontrolleres af banksektoren, kan blive ramt. Banker ville ikke være i stand til at tjene et rentespænd, en af ​​deres største indtægtskilder. En ny “Bitcoin-økonomi”, der er baseret på peer-to-peer-udlån, kan dukke op.

Faktisk har Bitcoin flere fordele i forhold til de fiat-valutaer, der udstedes af forskellige regeringer. For det første er udbuddet begrænset til 21 millioner Bitcoin. Dette ligner en valuta, der følger guldstandarden. Udbuddet er begrænset og kan ikke øges efter centralbankens indfald.

Fiat valuta

Den anden fordel, som Bitcoin har over fiat-valutaer, er, at den ikke kræver, at en regulator overvåger den. Fiat-valutaer overvåges nøje af deres respektive centralbanker rundt om i verden. Disse institutioner træffer ofte foranstaltninger for at påvirke værdien af ​​deres lands valuta over for andres.

Men i tilfælde af Bitcoin fastlægger kryptokurrencyens kode reglerne. Et distribueret netværk kontrollerer overholdelse af disse regler og undgår behovet for et centralt agentur.

Alt dette kunne lyde som dårlige nyheder for regeringer og de store banker.

Det er dog ikke nødvendigt, at Bitcoin erstatter fiat-valutaer. Apostolos Pittas, adjungeret professor i økonomi ved LIU Post, mener, at de to kunne spille en supplerende rolle. Han giver eksemplet på, hvordan begivenheder spillede ud i umiddelbar efterdybning af den globale finanskrise 2007-08.

På det tidspunkt blev kredit meget vanskeligt at komme forbi, da bankerne strammede deres udlånspolitik. I en sådan situation kunne Bitcoin give en metode for låntagere til at få adgang til midler til deres behov.

Wall Street har også masser af Bitcoin-supportere

Ben Miller, der er grundlægger af Miller Value Partners, et investeringsrådgivningsfirma, har en upåklagelig track record. I løbet af sin 35-årige periode med Legg Mason, et investeringsadministrationsselskab, ledede han en fond, der slog S&P 500 i 15 år i træk.

Ben Miller

Ben Miller, billede fra Coindesk

EN CNBC-rapport angiver, at en hedgefond, som Miller nu driver, har omkring halvdelen af ​​sine penge i Bitcoin. Miller er på udkig efter måder at mindske risikoen for at holde en så høj andel af fonden i kryptokurrency. Men han præciserer, at det ikke nødvendigvis betyder, at han vil sælge noget af den Bitcoin, som fonden ejer.

Muligvis er det største testamente for Bitcoins accept fra den traditionelle finansielle sektor fra Goldman Sachs. Investeringsbankfirmaet, som også er den femte største bank i USA efter samlede aktiver, har erhvervet kryptokursudveksling Poloniex.

Circle, et betalingsselskab støttet af Goldman Sachs for nylig annonceret at det har overtaget Poloniex, en af ​​verdens største markedspladser for digitale valutaer og tokens. Kryptovalutabørs, som blev lanceret i 2014, er også et af de største over-the-counter markeder for Bitcoin-handel.

Bitcoin-priser i 2018 og videre

Tom Lee er en højt anset Wall Street-strateg. Han er administrerende partner og forskningsleder hos Fundstrat Global Advisors, et forskningsfirma. Hans firma er et af de få, der leverer et officielt prismål for Bitcoin.

Hvordan beregner han kryptokurrencyens fremtidige værdi? Hans fremskrivninger er baseret på faktorer som vækst i pengemængden, forholdet mellem alternative valutaer som guld til pengemængde og mængden af ​​investering, som Bitcoin tiltrækker.

Ifølge Lees beregninger når Bitcoin en værdi på US $ 25.000 ved udgangen af ​​2018. Hvad med dets langsigtede udsigter? Fundstrats skøn er endnu mere optimistiske. Ifølge forskningsfirmaet værdiansættes Bitcoin til US $ 125.000 inden 2022.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me