Hvad er derivater? Og hvordan forholder de sig til kryptovalutamarkedet

Hvad er derivater?

Den første oplevelse, som moderne lægfolk sandsynligvis havde med derivater, involverede Enron-sammenbruddet og alle de foreninger, der fulgte med det. Som et resultat har derivater erhvervet et stort set uoptjent ry som noget beskidt, papirblanding forklædt som ærligt arbejde eller investering.

Sandheden er meget anderledes. Derivater tjener en værdifuld funktion på markederne for finansielle papirer, og de rykker ind i den stadigt voksende og altid komplekse kryptovalutaverden.

Hvad er derivater?

Hvad er afledte?

Som deres navn antyder, er derivater finansielle værdipapirer, der er baseret eller bundet på en eller anden måde til et andet aktiv. Det vil sige, at deres værdi og adfærd stammer fra basisaktivet eller aktiverne. De har form af en kontrakt mellem mindst to parter, centreret om de pågældende aktiver, og prissat i henhold til udsving i prisen på det basale aktiv. Størstedelen af ​​derivater sælges på en over-the-counter, ureguleret basis, selvom der findes et betydeligt standardiseret derivatmarked på børser.

Risiko er et af nøglefunktionerne i derivater, både fra et ledelsessynspunkt og et mulighedssynspunkt. I deres hjerte giver derivater markedsaktører et middel til at overføre deres risiko til en anden part i en slags afdækning. Disse risikostyringsaftaler kan skabe kæder og webs, der kan kaste sig ude af kontrol, hvis en eller flere parter misligholder. Det mest berømte nylige eksempel på dette skete som et optakt til den store recession i 2009, da over-the-counter swaps på udlåns- og boligmarkedet begyndte at mislykkes. Resultatet var udbredt kaos og en dyb recession, alt afhængig af den ukontrollerede vækst i salgsrisikoen.

Det er måske let at se, hvorfor derivater inviterer et sidelæns blik fra afslappede investorer. 2015-filmen “Den store korte”Og 2010-bogen, den var baseret på, er stort set fortællingen om credit default swaps – et afledt produkt – løber amok.

Markeder for kryptovaluta lider allerede under en dårlig rap. Ud over de risici, der er forbundet med uregulerede markeder, såsom svindel og pump-and-dump-ordninger, gør markedets teknologiske kompleksitet – og dets deltagere – hacking til en alvorlig bekymring. Så er der den grundlæggende nyhed i hele systemet. Meget få mennesker forudsagde Bitcoins meteoriske stigning, og gætter er overalt for, om priserne som helhed vil stige, falde, trække sig tilbage, konsolidere eller kollapse. Crypto er en boble den ene dag, selve toppen af ​​fremtidens bølge den næste.

Det er svært og risikabelt at foretage nøjagtige forudsigelser på kryptovalutaområdet. Derivater tilbyder et niveau af isolering fra markedets rå varme og en mulighed for flere spillere at engagere sig.

Hvordan laver afledte bølger i Crypto?

Flere store navne har for nylig annonceret deres hensigt om at tilbyde derivater med kryptomønter som deres basis – blandt dem Cboe Global Markets, TrueEx og Goldman Sachs.

Bitcoin Futures

Dette er stor nyhed for kryptosfæren, hvis kun tangentielt.

Et veludviklet papirmarked for kryptokurrency øger indirekte likviditeten og volumenet i basisaktivet, da flere og flere forskellige aktører får mulighed for at dyppe tæerne i.

Det er gode nyheder for alle, der ikke er Bitcoin, Ethereum eller Ripple. De tre største volumenmegamønter har i øjeblikket et niveau af respektabilitet, der tiltrækker institutionelle penge. Dette er til dels en feedback-loop. Større volumener og institutionelle investeringer holder volatiliteten ned, hvilket igen styrker større volumener og institutionelle investeringer. Finansielle værktøjer til styring af volatilitet i mønter med mindre volumen bringer flere investorer til bordet, øger volumen og reducerer volatiliteten yderligere. Altcoins kan vinde ved den samme feedback-loop.

Cryptocurrency er en legeplads for risikotagere, og et derivatmarked giver spillere med risikostyringserfaring mulighed for at komme ind i sfæren og potentielt høste store overskud, samtidig med at risikofaktoren for markedet som helhed sænkes.

Det betyder ikke, at risikoen forsvinder. Faktisk rådes spillere, der kommer ind på markedet for kryptoderivater, om at de kommer ind i tåget vand af Det Forenede Kongeriges Financial Conduct Authority.

I et åbent brev til investorer advarer autoriteten om, at nogle kryptoderivater, specifikt CFD-aftaler (CFD) og finansielle væddemålsspredninger, medfører en usædvanlig risiko på grund af kryptoprisvolatilitet, gearing så højt som 50: 1 tilhørende gebyrer og relativt uigennemsigtig prisfastsættelse.

”En kryptovaluta er en virtuel valuta, der ikke udstedes eller bakkes op af en centralbank eller regering. De har oplevet betydelig prisudsving i det forløbne år, hvilket i kombination med gearing sætter dig i fare for at lide betydelige tab og potentielt tabe mere, end du har investeret, ”skrev autoriteten. “Cryptocurrency CFD’er er en ekstrem højrisiko, spekulativ investering. Du skal være opmærksom på de involverede risici og overveje fuldt ud, om investering i CFD’er i kryptokurrency er passende for dig. ”

Cryptocurrency’s meget grå reguleringszone spiller også til fordel for derivatmarkedet, da de fleste over-the-counter derivatprodukter alligevel er uregulerede. Med andre ord er dette velkendt område for over-the-counter leverandører af mere traditionelle afledte produkter. Hvilke fantasifulde produkter det også kan være – mindst en udbyder tilbyder derivater baseret på vejret.

Selvom dette også er markeret af Financial Conduct Authority som en grund til at være forsigtig, når man går ind på kryptoderivatmarkeder, kan det have en utilsigtet konsekvens – at tiltrække yderligere offentlig regulering.

Efter de højt profilerede kredit- og boligmarkedssammenbrud og de efterfølgende bankredninger har amerikanske tilsynsmyndigheder holdt øje med potentielle nye uroligheder. Cryptocurrency har hidtil kun tiltrukket marginal interesse. Det er ikke engang klart, at alle kryptokurver kunne eller ville blive behandlet som værdipapirer af den amerikanske regering i tilfælde af yderligere regulering.

Men et veludviklet papirmarked har tendens til at tiltrække opmærksomhed, og den opmærksomhed kan føre til større regeringsinddragelse i kryptosfæren. Purister kan være bange for dette, men det er næsten garanteret at reducere noget af risikoen og volatiliteten på markedet. Det kan også have en beroligende effekt på nervøse traditionelle investorer. Når de træder ind i kryptopuljen, kan de trøste sig med at vide, at en statslig livredder er i nærheden.

Et udviklende marked

Alle markeder oplever vækstsmerter, og kryptokurrency er ikke anderledes. Den hastighed, hvormed kryptokurver flyttede fra teoretiske hvidbøger til overskrifterne i Wall Street Journal, overgik i høj grad de traditionelle markedsaktørers, institutioners og regeringsagenturs evne til at følge med.

De iøjnefaldende pengesummer, der nu kastes rundt i kryptosfæren, kunne aldrig have været ubemærket længe. Banker er opmærksomme, ligesom offentlige reguleringsmyndigheder og skattebureauer. Nu finder aktører på papirmarkedet et passende køretøj til deres økonomiske værktøjer i krypto. På en måde ser krypto ud til at være det ideelle over-the-counter derivatprodukt – høj risiko, høj potentiel gevinst, ringe eller ingen regulering og lav nuværende likviditet, hvilket giver masser af plads til vækst. Der mangler heller ikke mønter at satse på. Den sidste optælling på møntmarkedsdækning var 1.610 – og listen er langt fra omfattende.

Det er uklart nøjagtigt, hvor kryptovaluta-derivater vil tage markedet. Det er imidlertid klart, at et aktivt papirmarked vil indføre bestemte ændringer. Det er stadig at se, om disse ændringer er katastrofale, som de i sidste ende viste sig at være for realkreditlån, eller om de vil hjælpe med at tæmme det vilde kryptomarked.

Referencer:

  1. https://www.investopedia.com/terms/d/derivative.asp
  2. https://www.nytimes.com/2001/11/29/business/enron-s-collapse-the-derivatives-market-that-deals-in-risks-faces-a-novel-one.html
  3. https://www.investopedia.com/tech/cryptocurrency-derivatives-boom-might-be-its-way/
  4. http://www.businessinsider.com/bubble-derivatives-otc-2010-5
  5. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-14/cboe-signals-big-plans-for-trading-cryptocurrency- derivatives
  6. https://www.fca.org.uk/news/statements/cryptocurrency- derivatives
  7. https://hackernoon.com/what-the-cryptocurrency-market-can-learn-from-the-300-year-old-history-of-derivative-markets-4ed582fcad20
  8. https://graphitepublications.com/how-the-big-short-was-made-credit-derivatives/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me