Ethereum ERC-1155 Token Perfekt til onlinespil, muligvis mere

Ethereum ERC-1155 Token

En ny Ethereum-tokenstandard er på vej. Den nye standard kaldes ERC-1155 er designet til at løse et antal potentielle problemer, som fremtidige online-spil, der interagerer med blockchain, står over for for at lette varetransaktioner. Den nye tokens-standard skubbes af skaberne af Enjin.com, som er en “social webstedsplatform for spillere”.

Ethereum ERC-1155 Token

Den nye standard

Når du tænker på Ethereum-tokens i dag, tænker du højst sandsynligt på ERC-20-tokens. Dette er den valgte standard for de fleste Ethereum-aktiver i dag, såsom Augur og Gnosis, bare for at nævne to. Denne tokenstandard er en indkapsling af en smart kontrakt, der angiver en form for digitalt ejerskab. Tokens af denne slags kan opdeles i mindre stykker og samles igen. Udtrykket for at beskrive dette er, at de er fungible.

For nylig har en anden slags Ethereum-token vundet popularitet, og det er ERC-721. Den primære forskel mellem dette nye format og standard ERC-20 er, at de ikke er fungible. Dette er vigtigt, fordi der kan være en række omstændigheder, hvor man måske vil have et tokeniseret aktiv eller bevis på ejerskab, der ikke kan opdeles.

Tænk på det på denne måde. Hvis du vil købe en bil, vil du ikke købe den stykke for stykke. For eksempel vil du ikke købe en halv bil hos forhandler A, en tredjedel af den bil fra forhandler og ottendedel af den samme bilforhandler C osv. I stedet giver det meget mere mening at blot begrænse handel med køretøjer hele enhederne (ekstreme gearhoved undtaget).

Men hvad med den relativt nye ERC-115?

ERC-20 poletter

Læs også: Begyndervejledning til ERC-20-tokens

Bygget til spillere

Når det kommer til at bruge blockchain-aktiver i et videospil, betyder det typisk en slags hybridopsætning. Blockchains er ikke særlig hurtige, og de er derfor bedre egnet til forskellige typer kommunikation. Så hvis du vil køre en MMO, skal du sandsynligvis stadig have den til at fungere stort set ved hjælp af traditionelle midler såsom centraliserede servere, som spillere kan oprette forbindelse til. Tiltrækningen ved at bruge en blockchain er for eksempel ved at bruge dem til at lette varetransaktioner.

Lad os f.eks. Sige, at du spiller et online fantasispil og har en karakter, der er en bueskytter. I spillet finder du et meget værdifuldt sværd. Du ønsker ikke personligt sværdet, men sværdet er virkelig ret værdifuldt. Hvis sværdet er et blockchain-aktiv, hvis ejerskab er bevist gennem et token, kan det måske i spilgenstanden handles til en anden til gengæld for andre aktiver i spillet eller endda en anden kryptokurrency som bitcoin.

For mange ting

Selvom dette lyder interessant, bliver et problem umiddelbart synligt for dem, der forstår tokenstandarder. Specifikt er ERC-20-tokens alle effektivt identiske. Dette betyder, at hvis de blev brugt til at repræsentere et aktiv i spillet, ville du have brug for et helt nyt ERC-20-token for hvert andet spilelement. Det betyder, at hvis du har et spil med tusindvis af varer, skal du have tusindvis af forskellige ERC-20-tokens, der hver har brug for deres egen adresse, transaktionsgebyrer osv..

Det er her, den nye ERC-1155-tokenstandard kommer ind. Denne nye standard giver mulighed for hurtig transaktion af grupper af digitale genstande, både fungible og ikke-fungible alle sammen på samme tid.

For eksempel, hvis du havde et smukt sværd, en bunke guld og nogle trylledrikker, som alle sammen vil sælge, kan du gøre alle disse individuelle handler for at adskille individuelle købere ved kun at bruge en enkelt ERC-1155-transaktion. Desuden behøver spillet i sig selv ikke at have et enormt udvalg af forskellige tokens for at understøtte de forskellige typer varer, der er tilgængelige i spilverdenen..

Mere end bare spil?

Mens designere af tokenstandarden synes at være laserfokuseret på at bruge den nye tokenstandard til onlinespil, det beder om spørgsmålet om, hvorvidt standarden kunne have andre applikationer eller ej.

Måske kunne det bruges under alle omstændigheder, hvor en meget kompleks og mangesidet handel skal finde sted regelmæssigt med et væld af meget forskellige digitale aktiver. Måske kunne selv den traditionelle investeringsverden finde anvendelse i denne type aktiver. F.eks. Kunne ERC-1155 bruges til at samle forskellige typer tokeniserede investeringsbeholdninger som aktier, obligationer, fast ejendom, derivater, ædle metaller osv..

At have dem implementeret i et meget populært, højt transaktionsmiljø som et online spil ville dog for nu være det perfekte testbed for at se, hvad denne type token kunne gøre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me