Videospel Giant Ubisoft ansluter sig till Blockchain Game Alliance

Ubisoft Blockchain Game Alliance

Det franska videospelföretaget Ubisoft har gått med i det nybildade Blockchain Game Alliance konsortium som inledande medlem, per rapporter från videospel tidskrift MCV. Alliansen, som tillkännagavs på fredagen vid Blockchain Game Summit i Frankrike, försöker utveckla gemensamma standarder och metoder för användning av blockchain-teknik i spelbranschen.

Ubisoft Blockchain Game Alliance

Bland andra intressenter som var representerade på toppmötet var blockchain-kraftverket ConsenSys och ett antal startups inklusive Alto, Fig, Ultra, Gimli och EverdreamSoft. Den senare har varit känd för sin användning av blockchain-verktyg inom området för spel och digitala samlarobjekt.

Blockchain Videospel

Den banbrytande tekniken har tagits fram för att öppna nya portaler för intressenter i ekosystemet. Konsortiet har därför ses som en virtuell plattform både utvecklare och spelare för att samla kunskap och synergisera för att utveckla mer innovativa tekniker för att skapa och spela spel. Citera webbplatsen:

“Övertygad om att denna banbrytande teknik ger många fördelar för hela ekosystemet, från utvecklare till spelare, erbjuder vi ett öppet forum för alla intressenter att dela kunskap och samarbeta om forskning som främjar nya sätt att skapa och spela spel,” sade Gimli i en posta.

“Vårt yttersta mål är att sprida integrationen av Blockchain genom att utveckla gemensamma standarder och bästa praxis.”

Att utnyttja standarder och metoder inom ekosystemet uppfattas som en propeller för användning av blockchain.

Blockchain-spel

Läs: Blockchain Games: Det aktuella tillståndet för Blockchain Gaming Technology

Medan han delade sina åsikter med MCV, VD för Ultra, noterade Nicolas Gilot att konsortiet skulle bana väg för mer flexibilitet när det gäller att utbyta information och samtidigt ge utrymme för mer transparens som kommer att gynna intressenter som verkar inom systemet.

“Blockchain Game Alliance förespråkar en universell standard i blockchain-spelutrymmet för att skapa ett mer interoperabelt och transparent ekosystem, vilket kommer att gynna intressenter genom att främja innovation och säkerställa ekonomisk livskraft.”

Ubisoft har varit utforska sätt att integrera blockchain-teknik via sitt strategiska innovationslaboratorium de senaste månaderna. Insiktschef och trender för labbet Lidwine Sauer gav en inblick i laboratoriets fokus på världens interaktion med teknik och hur man replikerar denna invecklade och känsliga interaktion i sina spel.

HashCraft

Sauer entusiasmerade över det unika med blockkedjor som gynnades av den fördel det erbjuder att ha riktiga digitala samlarobjekt som inte kan replikeras. Den komparativa fördelen med blockchain jämfördes med en digital Picasso. “Det är mycket svårare att stjäla något på blockkedjan än en Picasso”, hade hon sagt.

Vid Blockchain Gamer Connects som nyligen hölls i San Francisco, Kalifornien, visade Ubisoft också en prototyp för ett blockchain-stödt spel som kallas HashCraft. Applikationen uppvisade ett nytt sätt att innehåll i spelet kan lagras och delas när man använder blockchain. HashCraft delar likhet med Minecraft till stor del för att utnyttja blockchain-teknik för att lagra de unikt genererade och anpassningsbara öarna som spelet är inställt på.

I en intervju med VentureBeat, Ubisofts biträdande chef för blockchain-initiativet, hade Anne Puck sagt att “allt runt blockchain är värt att undersöka.” I sitt löfte om att begränsa toxiciteten inom spelgemenskapen satte företaget ett nytt system i kraft för att sanktionera de som ges till att använda stötande språk.

Systemet kommer att genomföra ett omedelbart 27-minutersförbud mot det första brottet innan det går lite längre genom att ge ett två timmars förbud mot det andra och tredje brottet. Efterföljande brott mot denna regel kommer att leda till att företaget inleder en officiell utredning efter vilken skyldiga personer kan förbjudas permanent.

Observatörer ser fram emot att alla intressenter i ekosystemet utnyttjar de enorma utsikterna för blockchain-teknik i spelgemenskapen. Tecken kan användas i en serie spel med sammanlänkade miljöer, värdet på objekt i spelet kan ökas kraftigt, särskilt när det är möjligt att spåra dem med distribuerade huvudböcker..

Dessutom kommer utvecklare att ha rätt att skapa sällsynta föremål och bevisa sin brist samtidigt som de också får möjlighet att skapa speciella plånböcker för att lagra dessa tillgångar för att validera äganderätt och främja objekt / tillgångshandel mellan spel.

De åtföljande avgifter som bärs av användare och handlare för betalningsresor och prenumerationer i spelet kan lindras med hjälp av distribuerade huvudböcker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me