Spel kan driva Blockchain in i Mainstream

Gaming Blockchain Mainstream

Crypto-kattungar gjorde inte mycket för rykte som blockchain-spel. De bedårande små husdjurna täppte till hela Ethereum blockchain förra året och fick inga vänner i processen. Sedan starten har blockchain handlat om Fintech. Inte för att den har haft en enorm inverkan på den globala avvecklingstekniken, men dess kärna har fokuserats på att skapa ett nytt sätt att handla online.

Gaming Blockchain Mainstream

Nu när blockchain kryper in i andra områden undrar folk om det kan vara ett verktyg för spelare att skapa nya sätt att spela. Hittills har blockchain-spelutvecklingen varit begränsad, men det förändras.

Enligt Andrew Colosimo, som arbetar för Xaya,

“Jag tror att spel definitivt har potential att vara en katalysator för att få fler av massorna till blockchain”, och “Spelare, speciella PC-spelare är normalt något tekniska och vanligtvis entusiaster som gillar ny teknik, och blockchain behöver lite expertis just nu. Ur vår synvinkel – vi vet att det kommer att finnas en marknad för blockchain-spel, men det måste kontaktas noggrant. ”

Blockchain erbjuder spelare några intressanta alternativ. I stället för att behöva skicka till en enda plattform skapar blockchain möjligheten för en spelare att använda blockchain-registrerade objekt på flera plattformar. Blockchain tillåter också spelare att äga objekt online, utan kontroll över en enda programutvecklare och deras regler.

Blockchain-spel

Läs: Vår guide till blockchain-spel

Blockchain-spel är nytt territorium

Som de flesta saker i blockchain-utvecklingsutrymmet är blockchain-baserat spel en riktigt ny idé.

Trots att han var i spetsen för blockchain-spelutveckling var Colosimo försiktig med hur branschen kunde utvecklas härifrån. Han berättade det för Forbes,

“Det är fortfarande tidiga dagar just nu och även om det pumpas mycket pengar till blockchain-spelande så spelar faktiskt väldigt lite spelare”, och vidare, “Det finns många hinder att övervinna, såsom komplexiteten och användarupplevelsen att spela blockchain spel, det är inte lätt för dem som inte redan finns i kryptoscenen. Spel är i allmänhet långsamma och okomplexa, eller om de inte gör det, använder de blockchain på ett sätt som inte är meningsfullt än att bara använda blockchain som ett modevärd. ”

En av de största utmaningarna som blockchain-baserade spelartiklar möter är att överföra dem mellan spelplattformar. Det finns några plattformar som tillåter användning av unika tokenbaserade föremål, men totalt sett är blockchain en mycket ny idé för spelvärlden.

Den uppenbara uppåtriktade potentialen

Blockchain har kämpat för att tränga igenom allmänhetens intresse. Stora företag som IBM har varit framgångsrika med att visa sina kommersiella kunder att blockchain erbjuder otroliga möjligheter, men för vanliga människor kan blockchain fortfarande verka som en avancerad teknik som har liten praktisk användning.

Datorspel har fördelen att det är en fritidsaktivitet (mestadels), vilket är nästan allmänt populärt. När Pokemon GO tog världen med storm, skrämdes ingen av en ny teknik som var jättekul. Blockchain har potential att skapa unika artiklar på nätet som kan användas i virtuella utrymmen. Spelindustrin måste öppna sig för blockchain, men resultaten kan bli spektakulära.

Crypto-spel växer

Den första Crypto Games Conference öppnade den 17 oktober och mer än 600 personer från 25 län reste till Minsk, Ryssland, för tillfället. Detta branschevenemang visade upp många kryptospel, och Blockchain Cuties röstades tydligen som det bästa blockchain-spelet på konferensen.

Om du inte har sett annonserna för Blockchain Cuties när du surfar på nätet verkar spelet centrera om supersöta seriefigurer som på något sätt interagerar i en online-miljö. Precis som de lite impopulära Crypto Kittiesna tillåter Blockchain Cuties avel, vilket verkar leda till att fler Blockchain Cuties leker!

Huruvida denna form av blockchain-spel kommer att vara den som får spelpubliken intresserad av blockchain är inte helt okänd. Oavsett detta verkar denna form av spel vara populär och kan leda till nya idéer som är revolutionerande för blockchain-spelföretag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me