Cygnus Up: Layer-Two Celer Network lanserar Mainnet på Ethereum

Celer Network

Celer Network, ett projekt fokuserat på att tjäna pengar på blockchain-spel och det tredje som har värd för sitt token-erbjudande på Binance Launchpad, välkomnade sin “alfa-mainnet” på Ethereum den 8 juli.

Mainnet, kallat Cygnus efter den berömda norra konstellationen, kommer som en del av byggherrens uppdrag att aktualisera plattformen som det första “Generalized State Channel Network” för decentraliserade appar, särskilt mobilspel, i kryptoekonomin.

Celer Network

I motsats till att förlita sig på transaktioner via kedjan, kan Celer-lager-två-skalningsplattformen uppnå “realtids- och nollavgifts” -mikrobetalningar genom att utnyttjas mellan en blockchain, t.ex. Ethereum och en dapp.

Stort grattis till @CelerNetwork team på deras Ethereum mainnet lansering! Om du är nyfiken på deras L2-lösning, var noga med att kolla in mitt samtal med @ no89thkey på in i etern.https://t.co/ehiEIsgG6Q

– eric.eth (@econoar) 8 juli 2019

Som nätverkets funktioner förklaras i projektets vanliga frågor:

“Transaktioner utanför kedjan i Celer kan vara godtyckliga bedrägerisäkra tillståndsövergångar som generisk villkorlig betalning, flerpartsspel, andra auktionsbud, högfrekvent tokenutbyte etc.”

Följaktligen har dessa funktioner anpassats för att göra det möjligt för offentlig blockchain-teknik att bli ett praktiskt hem för appar som behöver praktisk kraft. I måndagens tillkännagivande hävdade Celer Network-teamet att deras projekt erbjöd sådant via dess flexibilitet, överkomliga priser och snabbhet:

“Sammanfattningsvis erbjuder mainnet smart programmerbarhet på lager-blockchain-teknik, ger 100 procent gratis transaktion, accelererar smart kontraktinteraktionslatens med 10 000 gånger industristandarder, ger en kraftfull abstraktion av” villkorad betalning “och optimerar kraftigt on-chain statskanalkostnader till lägsta nivå. ”

Naturligtvis, eftersom Cygnus mainnet fortfarande är i sitt alfa-skede, har dess byggare gott om uppgraderingar planerade för nätverket under de kommande månaderna.

En Layer-Two-plattform för ett spelnav … Och bortom

Vid aktivering av mainnet grundar den första versionen av Cygnus nu CelerX, nätverkets “främsta spelnav” och lager-två-spelapp.

Och med den aktiveringen har Celer-teamet öppnat upp  till utvecklare. Satsen gör det möjligt för användare att tjäna pengar på HTML5-spel genom att lägga till så lite som två rader kod, med vilket HTML5-spel som helst som kan nätas.

Som en del av en bootstrapping-ansträngning har Celer samarbetat med Dai stablecoin-skapare MakerDAO för att bilda en pool på 10 000 Dai som ska delas ut så länge leveransen räcker till användare som laddar ner CelerX-appen.

På nyheterna kommenterade Celer medgrundare Dr Mo Dong Dr. Mo Dong att nätverkets utsikter inom spelindustrin bara är början på plattformens bredare utsikter, som kan sträcka sig långt utöver bara mobilspel. Dr. Dong sa:

”Spel är låghängande frukt för blockchain och är det snabbaste sättet att testa en plattforms förmåga. Om vi ​​kan visa spelutvecklare den uppenbara fördelen med blockchain, göra det enkelt för dem att delta och skala för att hantera sina transaktionsbehov, kommer vår framgång snabbt att översättas till andra branscher. ”

När det gäller andra utvidgade användningsfall för Celer har dess byggare citerat bilförsäkring baserat på användning snarare än schablonprissättning, mikroauktioner, peer-to-peer WiFi och mer.

En av de första Binance Launchpad-alumnerna runt

Celer Network var bland de första projekten som utnyttjade Binance Launchpad i mars när det sålde 597 014 925 CELR-tokens för motsvarande 4 miljoner USD på plattformen, allt på knappt 20 minuter.

Som en del av Launchpad-villkoren kunde CELR-tokens endast köpas med Binance Coin (BNB). När erbjudandet inträffade var en CELR-token värd 0,000434 BNB, vilket betyder att en enda BNB hämtade drygt 2300 CELR-tokens vid den tiden.

Sedan dess har BNB-priset mer än fördubblats och stigit från cirka 15 dollar i mitten av mars till sin nuvarande position över 33 dollar några månader senare.

Före Celer-nätverket hade Binance Launchpad endast varit värd för tokenerbjudandena för BitTorrent token (BTT) och Fetch.AI (FET). Dessa projekt kommer att synas av kryptoekonomiska intressenter för att spåra om Launchpads tidigaste projekt blir bommar eller byster.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me