Cryptocurrency Exchange Gemini satsar stort på Token-samlarobjekt

Gemini Nifty

New York-baserade kryptovalutautbyte Gemini har gjort sitt första förvärvet någonsin, med rörelsen som sänder företagets övertygelse om att den tokeniserade samlarobjektaren har stor uppgång de kommande åren.

Den 19 november avslöjade Gemini-verkställande direktören Tyler Winklevoss att börsen hade köpt Nifty Gateway, en start som hade skapat en plattform där användare enkelt kunde utbyta och hantera Ethereum-baserade icke-fungibla tokens (NFT) eller “nifties”.

VD, en av kryptoekonomins mest uppmärksammade entreprenörer längs sin tvillingbror och Gemini-grundare Cameron Winklevoss, noterade i affärens tillkännagivande att Nifty Gateway tilltalade redan var kompatibel med tillgångar från “dagens mest populära kryptospel och applikationer, inklusive CryptoKitties, OpenSea och Gods Unchained. ”

Gemini Nifty

Dessutom tillåter den nyligen förvärvade plattformen kunder att köpa samlarföremål från sådana dApps via kreditkort.

För närvarande kommer Nifty Gateways tre anställda att fortsätta arbeta självständigt inom Gemini-märket bredare paraply, men möjligheten kvarstår att några av plattformens erbjudanden senare kommer att sammanföras närmare Gemini.

Oavsett vad som slutar hända, avslöjar förvärvet att i NFT: er – token som är individuellt unika och i den meningen knappa – ser Gemini mainstream-antagande i horisonten. Tyler Winklevoss sa lika mycket när han kommenterade Nifty Gateways värdeförslag:

”Icke-fungibla tokens och de digitala varor (och samlarföremål) som de möjliggör kommer att spela en viktig roll i nästa era av den digitala ekonomin. De är den perfekta formfaktorn för krypto-samlarobjekt, kryptokonst och mycket mer – de lägger grunden för att helt nya miljarder dollarindustrin ska växa fram. ”

Genom att zooma ut är förvärvet i allmänhet i linje med en trend som ses bland större kryptovalutabörser under de senaste åren, nämligen markerade svängningar mot att bli enstaka kryptoknubbar som erbjuder en mängd olika tjänster, antingen direkt eller indirekt, utöver enbart handel.

Crypto Exchange # 1? Ny rapport säger så

Den 19 november släppte den populära kryptovaluta-dataportalen CryptoCompare sin andra “Exchange Benchmark” -rapport, som syftade till att “hjälpa marknadsaktörerna att identifiera högsta kvalitet, lägsta risk och mest tillförlitliga börser i branschen.”

I synnerhet hittades CryptoCompare enligt “kvalitativa … och kvantitativa” mätvärden att Gemini var världens högst rankade kryptobörs i Q3 2019.

Vi är stolta över att rankas som nummer 1-utbyte av @CryptoCompare Q3 2019 Exchange Benchmark! Framåt och uppåt &# 128640; ✨ https://t.co/3Z8rp04W1L

– Gemini (@Gemini) 19 november 2019

Binance, som vanligtvis anses vara det mest populära kryptobörsen i världen, lyckades inte knäcka den senaste rapportens topp 10-börser. De nya topp 10, i ordning, var följande:

  1. Kraken
  2. itBit
  3. Coinbase
  4. Kraken
  5. Bitstämpel
  6. Flytande
  7. OKEx
  8. Poloniex
  9. bitFlyer
  10. Luno

Bitfinex och Binance kom på 11: e respektive 12: e plats. CryptoCompare gav Gemini särskilt höga poäng i kategorierna säkerhet och juridisk efterlevnad – säkert musik i alla Gemini-handlarnas öron.

I andra relaterade nyheter

Förra veckan rapporterade The Block att Geminis verkställande direktör för företagsutveckling Sarah Olsen hade lämnat företaget; utvecklingen kommer i hälarna på börsens GUSD stablecoin, som Olsen arbetat med att öka, har krympt i bruk de senaste månaderna.

Den exakta anledningen till avgången är fortfarande oklar, men i det minsta kan Olsens utgång signalera att en skakning kommer till Gemini’s GUSD-ansträngningar.

Samtidigt kan man säga att GUSD för närvarande inte har någon tydlig väg att ta sig över DeFis regerande stallmynt, t.ex. tether, Dai och USDC. Med vissa ombyggnader som troligen är i beredning, kan hur börsen fortsätter närma sig projektet vara en nyckeltråd att titta på i framtiden.

Dessutom kom förra veckan nyheten att Tyler och Camerons Winklevoss Capital deltog i en $ 1,81 miljoner USD-frirunda för Bitski, skapare av en utvecklarplattform som gör det enkelt för företag (som videospelstudior) att integrera kryptovalutaplånböcker i sina produkter.

“Vi använder dessa pengar för att utvidga tratten för människor som bygger på blockchain”, sa Bitski VD Donnie Dinch.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me