Nybörjarguide till Bettex: Decentraliserad spelutbyte och mynt med masternoder

Bettex-projekt

Bettex syftar till att skapa en decentraliserad satsningsbörs som använder blockchain som bas. På detta decentraliserade spelutbyte kommer Bettex-myntet att vara den primära betalningsmetoden. Eftersom vadbörsen kommer att baseras på blockchain kommer det att följa samma principer för blockchain-teknik, nämligen kryptografi, ett distribuerat nätverk och decentralisering. Användningen av dessa begrepp bör lösa många av de aktuella frågorna i samband med spelindustrin.

Bettex-projekt

Bettex whitepaper påpekar att världen av internetspel växer snabbt och har ett börsvärde på mer än 50 miljarder dollar. Eftersom både bookmakare och vadbörser deltar i internetbetting ser Bettex-teamet starka fördelar för vadbörsen. Dessa inkluderar att vadbörser tenderar att erbjuda bättre odds än bookmakare och är mer benägna att erbjuda en obegränsad insatsstorlek.

Trots fördelarna syftar Bettex till att övervinna några av de utmaningar som är förknippade med vadbörsen. Dessa inkluderar problem med betalningssystemen, såsom förseningar och begränsningar för regional acceptans; höga bankavgifter för onlinebetalningar; transaktionsprovisioner på grund av att tredje part är inblandad i betalningen; och den långa verifieringsprocessen som tar flera dagar. Andra problem som Bettex syftar till att ta itu med är bedrägliga aktiviteter, feltoleransproblem och privata åtkomstproblem.

Vilka är de viktigaste delarna av Bettex-projektet?

Bettex-projektet har två huvudkomponenter som går hand i hand. Den decentraliserade satsningsbörsen, känd som Bettex, är den första huvudkomponenten och baseras på blockchain. Den andra komponenten är Bette Coin, en kryptovaluta som följer Xevan-algoritmen med ett Proof-of-Stake-konsensusprotokoll. Bettex Coin kommer att vara den huvudsakliga betalningstypen inom Bettex-plattformen.

Bettex Exchange

Som nämnts går det decentraliserade Bettex-utbytet inom projektet under namnet Bettex. Den kommer att baseras på BigchainDB, som kombinerar blockkedjans viktigaste funktioner med byggnadsdatabaser. Denna programvara har både databas- och blockegenskaper, såsom frågor och indexering av strukturerad data, låg latens, höga transaktionshastigheter, oföränderlighet, decentralisering och ägarkontrollerade tillgångar. Bettex gjorde förbättringar av BigchainDB, inklusive integrering av en byzantinsk feletolerant konsensus och användning av Tendermint för inter-nod-nätverk.

Vad är Tendermint

Läs: Guide till Tendermint

Teamet kommer att använda de viktigaste funktionerna från BigchainDB för att skapa ett spelutbyte som är säkert, feltolerant och privat. Användningen av BigchainDB gör det möjligt för Bettex-projektet att skapa en helt decentraliserad stack samtidigt som befintlig teknik integreras. Tendermints konsensusprotokoll tillåter tusentals transaktioner varje sekund för ett högbelastningsläge.

Bettex mynt

Bettex Coin (BTXC) är en kryptovaluta som har masternode-implementering. Den är utvecklad baserat på Xevan-algoritmen och använder PoS för att validera block. Bettex Coin designades för att ge snabba transaktioner till låga avgifter.

Masternoder skapar ett decentraliserat nätverk av noder som stöder nätverket för Bettex Coin. Dessa masternoder utför viktiga nätverksfunktioner. I gengäld får de en del blockbelöningar. Specifikt stöder masternoderna Bettex Coin genom att bearbeta transaktioner och leverera nätverkssäkerhet.

Att köra en masternode, en användare behöver bara ha minst 5000 BTXC och lite grundläggande kunskap om att använda Linux eller Windows. Belöningen för masternoder beräknas utifrån hur många masternoder som är aktiva just nu och den aktuella blocktilldelningen.

Masternoder

Innan projektlanseringen förberedde teamet 1 miljon BTXC, varav en del kommer att säljas för att locka investerare och samla in pengar. Mer BTXC kommer att brytas av masternoderna. Vid blocknummer 550500 kommer teamet att bränna 1 miljon BTXC för att förhindra inflation. En del av de medel som BTXC samlar in kommer att användas för att betala löner för nya medlemmar i teamet. Det kommer att finnas en DevFee-provision på 2 procent, som kommer att användas för detta ändamål.

Tekniska specifikationer för Bettex

Bettex Coin är baserat på Xevan-algoritmen och använder PoS och masternoder. Den har en blocktid på 60 sekunder, RPC-port på 31471, mynt för PoS på 1 000 BTXC och en PoS-belöning på 20 procent av blocket. Fram till 86400 block är den minsta insatsåldern sex timmar, varefter den blir 12 timmar. Myntet mognar vid 120 block. Slutligen är masternode-säkerheten 5000 BTXC och masternode-belöningen är 80 procent från blocket.

DevFee-belöningen är 200.010 BTXC vid 43200 och 12.510 BTXC var 10.080 block. Bettex har också en detaljerad fördelning av PoS-belöningar. Från block 2 till 800 är det 1 BTXC, sedan 2 BTXC från 801 till 1800, 3 BTXC från 1801 till 15 000, 4 BTXC till 21 600, 5 BTXC till 43 200, 8 BTXC till 64 800, 15 BTXC till 122 400, 29 BTXC till 216 000 , 58 BTXC fram till 266 000 och 50 BTXC efter detta.

Bettex vägkarta

Bettex har redan slutfört några av målen på färdplanen för Q3 2018, inklusive förförsäljningen för Bettex MN, notering av Bettex-mynt på växlingslager-1 och notering på masternodes.online. Under Q4 2018 kommer teamet att släppa en alfaversion av Bettex-plattformen, med betaversionen som följer under Q1 2019. Q1 2019 kommer också att innehålla notering av Bettex-mynt på växlingslager-2 och en plånbok för Bettex-mynt för både iOS och Android. Q2 för 2019 kommer att inkludera listning av Bettex-myntet på växellager-3, den slutliga versionen av Bettex-plattformen och en mobilversion av Bettex-plattformen för både iOS och Android.

Färdplan

Slutsats

Bettex-projektet syftar till att utveckla ett decentraliserat spelutbyte som använder blockchain-teknik och därför kan klara många av de utmaningar som den nuvarande onlinespelindustrin står inför. Projektet involverar både Bettex, den decentraliserade vadbörsen och Bettex Coin, kryptovalutan som driver den.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me