Nybörjarguide för spel och eSports-kryptovalutor

Spel och eSports-kryptovalutor

När det gäller de olika ”tillgångsklasserna” för kryptovalutor finns det ett växande antal att välja mellan; från decentraliserade energihandel-tokens till betalningskryptor hittar du lite av allt däremellan.

En ny ny klass av kryptovalutor att se upp för är digitala tillgångar skräddarsydda för olika funktioner inom den exponentiellt blomstrande spel- och e-sportindustrin. Dessa industrier, som krypto, kommer att nå titaniska nya höjder under de kommande åren, och kryptovalutautvecklare arbetar redan hårt med att gifta sig med de två fälten.

Spel och eSports-kryptovalutor

Idag kommer vi då att gå igenom några nystartade kryptoprojekt som är fokuserade på spel så att du kan få lite mer perspektiv på denna nya kryptovalutaklass..

VAX

VAX är ett av de mest spännande kryptovalutaspelsprojekten på scenen idag. WAX kommer att fokuseras på att tillhandahålla en decentraliserad handelsplattform för digitala, videospelsbaserade tillgångar; tänk på vapen eller klädskinn i en förstapersonsskjutare, till exempel.

Vax

Ekonomierna kring dessa spelbaserade tillgångar har exploderat de senaste åren, och WAX kan vara det projekt som förbinder dessa ekonomier för global handel.

Det är verkligen ett rejält projekt; dess team har några superstjärnor på sig, och makrotrader Mike Novogratz har tidigare berömt projektet.

Unikoin Gold

De Unikoin projektet syftar till att vara en decentraliserad sportbok för e-sport. Som ni kan föreställa er det massor av utrymme för tillväxt i denna nisch under de närmaste åren. Betting + gaming + blockchain kan vara en explosiv populär kombination, och Unikrn Gold siktar på att vara symbolen för att få den mixen att hända.

Unikoin

Liksom WAX är projektets stöd också imponerande. Dallas Mavericks ägare Mark Cuban och skådespelaren Ashton Kutcher har investerat stora mängder i Unikoin, vilket gör det till en krypto att titta på framöver.

Enjin Coin

Enjin Coin fokuserar på att ge spelare och utvecklare en plattform genom vilken de kan skapa och hantera virtuella tillgångar för spel med smarta kontrakt på Ethereum blockchain. För detta ändamål är Enjin Coin ett ERC20-token.

Enjin

Enjin-plattformen vill då vara en slags sandlåda där innehållsskapare kan använda sitt innehåll till sina respektive samhällen med hjälp av blockchain. Vi pratar om en decentraliserad gateway för prenumerationer, verktyg i spelet och mycket mer.

Följaktligen är Enjin ett av de mer anmärkningsvärda projekten i kryptovalutans nisch att överväga. Dess användningsfall kan verkligen spridas vilt inom en snar framtid.

Decentraland

Decentraland erbjuder användarna en virtual reality-plattform som drivs av den pålitliga Ethereum blockchain. Med plattformen kan användare skapa innehåll och applikationer samt uppleva och tjäna pengar på dem. Detta är den allra första virtuella plattformen som är decentraliserad, byggd på blockchain och ägs av sina användare, vilket gör att den sticker ut från mängden.

Decentraland

Kolla in vår fullständiga guide som vi skrev om Decentraland för mer information.

Chimär

Chimaera är en superintressant spelkrypto genom att detta projekt syftar till att vara en plattform där utvecklare enkelt kan skapa och anpassa spel för massproduktion. Men det är inte allt.

Chimär

Projektet vill också dra nytta av skalning utanför kedjan med hjälp av vad det kallar “spelkanaler”, dvs. statliga kanaler, för att ge snabba, pålitliga spelinteraktioner på blockchain. Och det är inte ens att komma in i alla de beprövade appfunktionerna som du vill ha med ett sådant projekt, som en appbutik och en privat messenger.

Håll ett öga på den här säkert.

Drömlag

Drömlag är ett kryptovalutaprojekt som bokstavligen fokuserar på att skapa, ja, eSports drömteam. Det vill säga att DreamTeam syftar till att vara ett nätverk för rekrytering och hantering av spel. Och det här kan vara ett massivt projekt framöver, eftersom elitespelare nu blir kraftidrottare i sina egna rättigheter.

Drömlag

Eftersom marknaderna kring dessa spelare blir mer konkurrenskraftiga kan DreamTeam hjälpa till med decentraliserad ordning i rymden. Användare och lag kommer att kunna tjäna pengar på sina spelinsatser på en innovativ plattform som är inställd på att bli en enda plats för allt som eSports.

Från och med hösten 2017 är betaversionen av DreamTeam-plattformen live.

Första blod

Första blod är en spelkryptovaluta som gifter sig med belöningar med eSports. Det är så enkelt. Med eSports-plattformen kan spelare få betalt i 1ST-token för dominerande motståndare i matcher.

Första blod

Den betalda-till-spela-dynamiken ensam kan räcka för att driva massor av intresse mot First Blood. Människor älskar spel och människor älskar att få betalt, och First Blood kommer att kombinera de två på en Ethereum-baserad plattform som kommer att decentralisera spel som vi känner till det.

Detta är definitivt en ERC20-token att titta noga på.

Skincoin

Ytterligare en ERC20-token, Skincoin är ett annat kryptovalutaprojekt som, precis som WAX, fokuserar på att underlätta utbytet av “spelskinn”. Sådana skinn är enormt populära för närvarande i ett brett utbud av vanliga titlar som Counter Strike och Call of Duty, och Skincoin vill bli den främsta marknadsplatsen för dessa tillgångar i enlighet därmed.

Hudmynt

Konkurrensen i WAX kommer att bli hård. Men i kryptoverse har till och med underdogs en chans att uppleva anmärkningsvärd tillväxt, och Skincoin kan göra en bock om den levererar sina löften. Annars försvinner projektet långsamt i bakgrunden när mer etablerade aktörer förankras.

HunterCoin

HunterCoin är unikt och fakturerar sig själv som ”världens första MMO-kryptovalutaspel för massivt multiplayer online. En gaffel av Namecoin, HunterCoin har ett decentraliserat virtuellt universum lagrat ovanpå sin blockchain.

Hunter Coin

Intressant för säker, men för att vara tydlig är HunterCoin inte en seriös investeringsmöjlighet: projektets webbplats förklarar att krypton är ett “experiment och […] ett hobbiest projekt. Ingen marknadsföring eller marknadsföring [har gjorts] och med ett mycket litet team som arbetar till vårt förfogande. ”

Ännu fortfarande är HunterCoin en anmärkningsvärd nyfikenhet eftersom den pekar på möjligheterna för hur spel som byggs på blockchain kan se ut.

Skrilla

Skrilla är en Ethereum-baserad fantasy eSports-spelplattform. Du väljer dina spelare, skapar ett lag och vinner sedan kryptobelöningar på Skrilla-plattformen för att välja starka artister.

Det är musik i öronen på många fantasy-spelare. Men var uppmärksam: fantasy sportspel, eSports och kryptovalutor kan alla vara beroendeframkallande i sina egna rättigheter, så att kombinera dem tillsammans kan bara få fram det värsta i din inre spelare.

Dyk inte som huvudet först in i Skrilla om du inte tror att du kan hantera det på ett ansvarsfullt sätt. Spela aldrig med mer pengar än du har råd att förlora!

BitQuest

BitQuest skiljer sig från något av de andra projekten på den här listan, eftersom det är en Minecraft-server som använder en “Bitcoin-denominerad ekonomi.” Intressant rätt?

Bitquest

Projektet i sig är en gaffel med en äldre version av Bitcoin. Så när du spelar på servern bibehålls dina transaktioner i en version av Bitcoin-distribuerad huvudbok. Fördelen med denna dynamik är att du kan använda en vanlig plånbok med kryptovaluta hand i hand med ett vanligt spel som Minecraft.

Och BitQuest har också utökat sina horisonter för sent, eftersom projektet nyligen har meddelat sitt stöd för “jokecoin” -kryptovalutan Dogecoin.

Slutsats

ESports-industrin har massor av utrymme för tillväxt, precis som kryptovalutans ekosystem gör. Det är inte uppenbart att de två nischerna behöver varandra ännu, men när båda områdena blir mer vanliga kan deras äktenskap bli synergistiska.

Professionella spelare kanske inte har tid att dyka in i kryptovalutor, eller kanske passformen mellan spelare och digitala tillgångar är en naturlig. Vi måste vänta och se hur dynamiken utvecklas när spelkrypto sätter sitt prägel under de kommande åren.

De två kan göra en explosiv populär kombination om deras grundares planer går ut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me