CryptoKitties: Den senaste spänningen som sveper Ethereum-gemenskapen

Crypto Kitties

CryptoKitties är en decentraliserad app byggd ovanpå Ethereum. Det är helt nytt, men det har redan tagit Ethereum-ekosystemet med storm, med miljontals dollar i CryptoKitties-affärer sedan projektet startade.

Vad ger? Beskrivs som digitaliserade avatarer som liknar virtuella Beanie Babies eller Pokemon-kort, varje CryptoKittie representerar en annan icke-fungibel ERC-721 tecken på Ethereum blockchain.

Crypto Kitties

Dessa tokens omvandlas i massor och alla vill veta mer. Vi har täckt dig.

Vem som är bakom spelet?

Baserat på både San Francisco och Vancouver är den “prisbelönta satsningsstudion” Axiom Zen skapare av CryptoKitties. Studion beskriver spelet på följande sätt:

“Samla och handla CryptoKitties i ett av världens första blockchain-spel. Ras upp dina sällsynta katter för att skapa den purrfekta håriga vän. Framtiden är mjau! ”

“CryptoKitties är ett spel centrerat kring avelsbara, samlingsbara och så söta varelser som vi kallar CryptoKitties! Varje katt ägs av dig och 100% ägs av dig; det kan inte replikeras, tas bort eller förstöras. ”

Så det nya och roliga med projektet är alltså att användare kan samla in, föda upp och handla “husdjur” efter eget tycke.

Varför detta är stort för Ethereum

CryptoKitties är ett av de första stora uttrycken för den lovande framtiden Ethereum kan ge världen. På ytan kan dessa “Kitties” bara verka som en digital Beanie Baby på Ethereum blockchain. Men dessa kattungar pekar på hur en tokeniserad framtid kommer att se ut.

Det beror på att ERC-721-protokollet som CryptoKitties bygger på kan användas för att symbolisera vad som helst. Till exempel kan dessa CryptoKitties lika lätt betyda:

  • vapenskinn i Call of Duty
  • röstningsandelar i en online-community
  • tokeniserade segment av mark i den verkliga världen
  • terminer, obligationer eller aktier

För detta ändamål är möjligheterna oändliga.

Och det är CryptoKitties, då hyllar den tokeniserade världen som kommer. För att inte göra något misstag: det här är bara början. Ethereum och eter kommer att fortsätta att explodera i popularitet och värde när människor inser (genom popularisering av appar som CryptoKitties) att allt och allt kan och kommer att tokeniseras inom några år.

Crypto-Collectibles är nästa stora sak

I själva verket är CryptoKitties bara de första bland oräkneliga digitaliserade (eller et-ified) tillgångar som kommer att bli samlarobjekt underlättade och transaktioner genom Ethereum blockchain.

I framtiden kommer allt från vardagliga samhällsbaserade samlarobjekt till tidlösa konstverk att behandlas som kryptosamlar på samma sätt som CryptoKitties är nu.

Profil

Tänk dig om framtidens framstående artister valde att släppa sina senaste verk genom Ethereum och inte genom ett traditionellt galleri. Det är den typen av framtida CryptoKitties pekar på.

Det är viktigt att komma ihåg att CryptoKitties inte har någon nytta just nu. De utför ingen annan funktion än att vara en intressant och ny symbol som kan handlas med andra likasinnade användare.

Och om människor antar icke-verktygsmarknader nu, föreställ dig de kommande åren när ännu mer komplexa utvecklingar vänder upp och ner på utrymmet. Då kommer adoption verkligen att sparkas i överdrift.

Verksamheten blomstrar just nu, för, relativt sett

Vid tidpunkten för pressningen har CryptoKitties-handeln för mer än 2 miljoner USD genomförts. Det är ganska jävla imponerande med tanke på hur litet Ethereum-ekosystemet fortfarande är i det stora ordningen.

Specifikt har mer än 4409 ETH handlats in för ägande över CryptoKitties. Det genomsnittliga försäljningspriset pågår 92,76 dollar, medan det genomsnittliga försäljningspriset är 7,22 dollar. Dessa siffror kommer utan tvekan att variera kraftigt under de kommande veckorna.

18822 unika CryptoKitties har sålts för tillfället och 3838 ombyten har ägt rum.

Börja handla & Uppfödning av dina kattungar idag

Intresserad? Du kan granska den nuvarande CryptoKitties-marknaden här. Du hittar kattungar i alla prisklasser. Det finns billigare i .09 ETH-prisklassen och sådana som går högre än 8 ETH. Varje Kittie värderas olika beroende på dess attribut. De billigaste kattungarna går runt .03 just nu.

Kitties Marketplace

Det finns dock tillräckligt med kattungar att gå runt, och det finns definitivt en (eller två eller tre) åt dig om du vill dyka in och plocka upp din första kryptosamlingsbara upp.

Någon köpte en CryptoKittie för 246 ETH!

Den allra första CryptoKittie, även känd som Kitty # 1, går under namnet “Genesis.”Den 2 december 2017 köpte en användare under namnet Stimpson J. Cat ägande över Genesis för en jättestor trove på 246,92 eter / 115 000 $ Svårt att tro, rätt?

Inte riktigt. Du måste bara överväga det faktum att Stimpson J. Cats vadslagning Genesis kan vara värt en hel del pengar en dag. Det är en spekulativ satsning, för att vara säker, men inte en upprörande. Om Ethereum verkligen skjuter i höjden de kommande åren kommer människor säkert att klara för att få tag på den första stora kryptosamlingsbara.

Genesis Kittie

Genesis personliga bio lyder:

”Hälsningar, mänskliga. Jag är Genesis. Hundarna känner mig som alfa; katterna känner mig som omega. För ditt slag är jag en gåta förpackad i en gåta, som först hittades av en användare i Mystery, Alaska. Jag tittade in i tomrummet och tomrummet såg tillbaka. Sedan tappade jag intresset. Jag kan inte vänta med att bli din nya ägare! ”

 Det är en cool bio, men det är fortfarande svårt att tro att någon köpte Kitty # 1 för 246 ETH. Det motsvarar USD 115 000 USD, en stor summa för en lovande men obevisad ny typ av samlarobjekt. Andra större försäljningar har inkluderat:

Kolla in hela CryptoKitties försäljningsbok här.

Att bli tekniskt: ett nät av smarta kontrakt

CryptoKitties-projektet är intressant genom att det underlättas genom samordnade insatser av fem smarta kontrakt. Den dynamiken ensam framhäver hur samhället i sig kommer utan tvekan att drivas av en komplex, sammanflätad nät av smarta kontrakt under de kommande åren.

Användare “köper” CryptoKitties genom att skicka lämplig mängd eter till rätt kontrakt vid rätt tidpunkt. För närvarande är det mest populära och användarvänliga alternativet för att köpa CryptoKitties genom att skicka ETH via MetaMask Browser-tillägget.

Meta Mask

CryptoKitties illustrerar varför skalning kommer att behövas

Vid pressen ägnar sig mer än 15 procent av hela Ethereum-nätverket åt att driva den trafik som CryptoKitties-transaktioner genererar just nu. Det är en kraftig höjning för en ERC-721-token som bara gick live för några dagar sedan.

Men den massiva ökningen har också haft en akut ökning av trafiken på ett mycket rejält sätt. Det enda projektet som är jämnt på distans nära att generera en liknande trafiknivå är börsen EtherDelta, som producerar 8 procent av transaktionerna på Ethereum.

Trängseln som har resulterat har till och med tvingat CryptoKitties att höja födelseavgifter i spelet:

&# 128680;&# 128680;&# 128680;&# 128680; På grund av trängsel i nätverket ökar vi födelseavgiften från 0,001 ETH till 0,002 ETH. Detta säkerställer att dina kattungar föds i tid! Det extra behövs för att incitamenta gruvarbetare att lägga till födelsetxar i kedjan. Långsiktig lösning kommer att undersökas mycket snart! &# 128680;&# 128680;&# 128680;&# 128680;

– CryptoKitties (@CryptoKitties) 3 december 2017

Tyvärr, med ett enda uppstartspel som orsakar så mycket trängsel i nätverket, har föremålet för skalning åter kommit i framkant för Ethereum.

Den goda nyheten är att det finns projekt som Raiden och Casper som kommer att hjälpa Ethereum att skala på kort och medellång sikt.

Under de tidiga timmarna den 3 december hade Ethereum-nätverket en eftersläpning på tusentals obekräftade transaktioner. Om CryptoKitties fortsätter att öka i popularitet kan nätverket se att trängseln förvärras innan det blir bättre då förbättrade skalningslösningar implementeras.

Allt är lite galet för nu, så mycket är klart. Men Ethereum kommer att behöva skala kompetent för att hålla jämna steg med de “galna”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me