Nybörjarguide till Edge: Blockchain Wallet & Security Platform

Kant började som en bitcoinplånbok och en företagskatalog som kallas AirBitz. Edge planerar nu att expandera till säkerhetsvärlden och erbjuda Edge Security-plattformen för att lindra oro över storskaliga dataintrång.

Edge Wallet

Edge började som AirBitz vintern 2014 med den företagskatalog och plånbok som varumärket för närvarande är känt för. Airbitz Bitcoin Wallet var lagets första applikation för Edge Security-modellen. Medlemmar arbetade för att skapa ett programvaruutvecklingspaket (SDK) för utvecklare med hjälp av Airbitz Wallets verktyg och uppnådde målet 2015. Sedan dess har Edge Security SDK varit en del av flera framgångsrika blockchain-projekt.

År 2017 hade Airbitz Wallet blivit mycket mer än bara en enkel Bitcoin-plånbok. Vid den här tiden var det en plånbok med flera valutor och datasäkerhetslösning. Eftersom företaget myntade “Edge Security” var nästa logiska steg att förvandla datasäkerhetslösningarna till en plattform.

Edge-fördelar

Vilket problem hoppas Edge Security kunna lösa?

Edge Security kommer att ändra det historiska beroende av stora organisationer för att skydda data. Tyvärr skapar denna säkerhetsmodell stora datapooler, vilket gör organisationerna attraktiva mål för både angripare och hackare. Det krävs bara en enda sårbarhet och en hackare som finner den sårbarheten för att få tillgång till allas data. Teamet på Edge såg hur betrodda datavärden kan misslyckas. Med den ökande mängden känslig data bestämde de sig för att göra något åt ​​problemet. Med hjälp av blockchain-teknik kommer Edge Security-plattformen att eliminera storskaliga dataintrång, så att alla kan använda nya nätverk med mindre bekymmer.

Vilka funktioner har Edge Wallet??

I väntan på att Edge Security-plattformen ska slutföra utvecklingen kan du njuta av Airbitz Bitcoin Wallet. Som nämnts tidigare har den här plånboken stöd för flera kryptovalutor, så att användare kan hålla alla sina kryptotillgångar på en bekväm plats. För att ge bästa möjliga stöd för flera valutor gör Edge Wallet det möjligt att växla mellan tillgångar när du är på språng. I skrivande stund stöder Edge Wallet Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Wings och Augur REP. Teamet tar gärna emot förfrågningar om att lägga till stöd för andra kryptovalutor också, så det här är alltid ett alternativ om det inte har den du föredrar. Möjligheten att begära nya kryptovalutor innebär också att du kan förvänta dig att listan över stödda kommer att fortsätta expandera i framtiden.

Flytta tillgångar

Hur förbättras Edge Wallet vid tävlingen?

Traditionella kryptovalutaplånböcker stöder endast en enda kryptovaluta, vilket innebär att du behöver flera applikationer för att hantera dina tillgångar, men Edge Wallet har stöd för flera kryptokurrency, så att du kan hantera allt i en app. Detta gör livet mer bekvämt eftersom du inte behöver växla mellan applikationer för att kontrollera dina tillgångar. Dessutom minskar det lösenorden och inloggningsinformationen du behöver komma ihåg.

Dessutom erbjuder de flesta andra kryptoplånböcker inte automatisk synkronisering mellan enheter och gör det svårt att säkerhetskopiera din information eller återställa dessa säkerhetskopior. Med Edge Wallet behöver du bara ditt lösenord och användarnamn för att säkerhetskopiera allt. Det är också möjligt att sömlöst logga in på flera enheter. För ännu mer bekvämlighet utan att offra säkerheten kan du också komma åt din plånbok med Touch ID eller en PIN-kod.

Edge Wallet

Edge Wallet är också en av få kryptovalutaplånböcker som fungerar för att både lagra din krypto och byta ut den. Det finns inget behov av att ladda ner en separat kryptoutbytesapp eftersom du sömlöst kan byta ut dina krypton mot varandra inom Edge Wallet.

Vilka nya funktioner planerar Edge Wallet att lägga till?

Det finns planerade funktioner för att köpa och sälja kryptovalutor för fiatvalutor i appen. Denna speciella förmåga “kommer snart.” Sammantaget är Edge Wallet användarvänlig för alla erfarenhetsnivåer och har utmärkt säkerhet och användarskydd.

Edge Wallet kommer också att samarbeta med de bästa leverantörerna av blockchain-tjänster runt om i världen. Detta kommer att resultera i möjligheten att köpa och sälja, göra mobila påfyllningar, använda och köpa presentkort och till och med integrera med ditt bitcoin-betalkort, allt inom samma applikation som din Edge Wallet.

Hur ger Edge säkerhet?

Med tanke på att teamet bakom Edge Wallet myntade termen “Edge Security” och planerar att lansera en Edge Security-plattform, är det givet att produkterna är otroligt säkra. En av de viktigaste funktionerna som möjliggör detta är kryptering på klientsidan, vilket innebär att varje datadel krypteras via din enhet innan informationen kommer till servrarna. Det innebär att det inte finns någon risk för att hack till servern eller skadlig kod påverkar dina tillgångar. Dessutom säkerställer kryptering på klientsidan att företaget Edge inte kan komma åt din kontoinformation.

Edge har också säkerhetsarkitektur utan kunskap så att de inte behöver någon av din privata information. För att skapa ett konto behöver du inte ett ID, telefonnummer eller ens e-postadress.

Kryptering

Efter kryptering på klientsidan säkerhetskopierar Edge automatiskt all information med redundanta peer-to-peer-molnservrar. Informationen som lagras i molnen skyddas via den krypteringen och kan endast dekrypteras av dig när du anger ditt lösenord och användarnamn. Det betyder att om du får en ny enhet eller måste avinstallera och installera om Edge kommer du fortfarande att hitta allt exakt hur det var, men ingen annan kan komma åt ditt konto eller information.

För att avrunda säkerhetsfunktionerna innehåller Edge kraftfulla men ändå lättanvända säkerhetsverktyg. Det uppmuntrar användare att använda 2FA, som du kan ställa in genom att bara trycka på en knapp. Det låter dig också ställa in lösenordsåterställning för din plånbok med bara din e-postadress och två frågor. Detta står i skarp kontrast till många andra digitala plånböcker som inte har någon lösenordsåterställningsmetod, vilket gör att du tappar dina tillgångar om du glömmer eller tappar lösenordet.

Dessutom är koden för Edge Wallet öppen källkod, vilket möjliggör öppenhet. Ledande säkerhetsexperter har kontrollerat koden så att användarna vet att de kan lita på den.

Slutsats

Edge är högt rankad kryptovalutaplånbok med stöd för flera kryptovalutor och möjligheten att utbyta inom applikationen. Projektet brukade vara känt som AirBitz, så Edge Wallet är i princip samma som Airbitz Bitcoin Wallet. Edge arbetar också med en säkerhetsplattform som använder de verktyg som den redan har infört för att skydda plånboken.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me