Nybörjarguide till de bästa Segwit-aktiverade Bitcoin-plånböckerna

Segwit Bitcoin plånböcker

Kryptoutrymmet kan vara frustrerande för nybörjare, särskilt med mängden techspeak som kastas runt. SegWit, vilket betyder Segregated Witness för kort är en av de skrämmande termer som ofta dyker upp i diskussioner om bitcoin.

Så vad är egentligen SegWit? Det är en lösning på bitcoin-skalningsdebatten. Bitcoin har sett antagandegrader som har överträffat alla förväntningar. För att Bitcoin ska lyckas som betalningsmetod måste transaktionerna vara mycket snabba och kostnaden för att skicka transaktioner är låg. Tyvärr är det motsatta just nu. Detta ger kritiker av bitcoin mycket nödvändig ammunition för att validera sina åsikter om att bitcoin inte kan användas som betalningsmetod i nivå med traditionella banksystem..

Vissa altcoins, särskilt DASH, har skapat InstantSend-protokollet som gör att transaktioner kan skickas mycket snabbt via ett masternodenätverk. Men låt oss komma tillbaka till Bitcoin.

Segwit Bitcoin plånböcker

Vad är Segwit ?

Förbättringar av bitcoin föreslås av community-medlemmar i ett Bitcoin Improvement Proposal (BIP) på Github. SegWit-förbättringen föreslog att bitcoinprotokollet skiljer transaktionsinformation från vittnesstrukturen. Vittnesstrukturen är där gruvarbetare och plånböcker är överens om att en transaktion är giltig och den undertecknas på blockchain. Detta kallas konsensusmekanismen. Att ta bort denna information från den ursprungliga transaktionen innebär att mycket fler transaktioner kan behandlas i varje block. Ett block tar ungefär tio minuter att slutföra. Idealet är att få så många transaktioner i ett enda block som möjligt. I stället för att öka blockstorleken ses detta av många i blockchain-samhället som den bästa vägen framåt.

Kan jag fortfarande använda min vanliga Bitcoin-plånbok istället för en SegWit-plånbok?

Jo det kan du. Dessa plånböcker kommer att kallas äldre plånböcker och är fortfarande giltiga. Alla transaktioner kommer att behandlas i samma blockchain. Den enda nackdelen är att du fortfarande kommer att betala högre transaktionsavgifter. Det är i ditt bästa intresse och för Bitcoin-blockchainens skull att vi alla använder SegWit-teknikförbättringen.

Fördelar med Segwit

Den största fördelen med SegWit är minskningen av transaktionsavgifter med så mycket som 50-70%. SegWit-aktiverade Bitcoin-plånböcker tillåter användare att välja och anpassa sina transaktionsavgifter. Vanligtvis innebar det en kompromiss om prestanda men SegWit-transaktioner är lika snabba men mer kostnadseffektiva eftersom gruvarbetare måste spendera mindre tid och energibruk. Det betyder att den totala kostnaden för att behandla en enskild transaktion kommer helt ner.

Segwit Resources

Segwit Image, av Segwit Resources.

Fördelarna med att använda SegWit-aktiverade Bitcoin-plånböcker är tydliga. SegWit-plånböcker har betydligt lägre avgifter jämfört med äldre, äldre Bitcoin-plånböcker. Bitcoin Lightning Network kommer också att förlita sig på SegWit. Detta andra lager som är byggt på Bitcoin blockchain kommer att säkerställa närmaste omedelbara betalningar och arbeta med SegWit-protokollet i Bitcoin. Du kan fortfarande skicka Bitcoin till valfri plånbokadress eftersom både äldre och SegWit-transaktioner stöds i samma kedja.

Hårdvara SegWit plånböcker

Ledger Nano S

Ledger Nano S lagrar Bitcoin, Ethereum och andra altcoins (totalt 27 olika mynt). SegWit-funktionen är specifik för Bitcoin-transaktioner. Dessa enheter är lika stora som en flash-enhet och har en USB-kabel som ansluts till datorn. Den har en inbäddad OLED-skärm som kan användas för att kontrollera och bekräfta transaktioner. Det har också en kompletterande applikation för att hantera dina kryptovalutor eller så kan du använda ett antal andra populära plånboksprogram. Ledger-hårdvaruplånböcker har stött SegWit-adresser från och med att det lanserades på live bitcoin-nätverket. De är också snabba att stödja gafflar av Bitcoin och Ethereum.

Ledger Recovery Seed Card

Ledger Nano S

Trezor

Trezor är en annan Bitcoin och altcoin hårdvaruplånbok. Enheten kan lagra Bitcoin liksom Litecoin, DASH och Zcash. Du kan också lagra Ethereum eftersom enheten har stöd för MyEtherWallet. En av de enastående funktionerna i denna plånbok är att enheten kan användas som din tvåfaktorautentisering (2FA). Det betyder att istället för en 2FA-kod som skickas till din telefon eller e-post måste du helt enkelt sätta in Trezor-enheten och den autentiserar SegWit-transaktionen.

Trezor

Trezor

Desktop SegWit-plånböcker

Bitcoin Core

Bitcoin Core-klienten är tillgänglig för en mängd olika stationära plattformar. Den körs på Windows, Linux och Mac OSX och stöder SegWit sedan version 0.13.1. Installationsinställningarna laddar ner hela Bitcoin blockchain till din maskin så se till att du har minst 145 GB hårddisklagring tillgängligt. Om inte för något annat, bör du göra det eftersom din dator blir en full nod i Bitcoin blockchain.

Bitcoin Core Plånbok

Bitcoin Core

Bitcoin knop

Detta är också en full Bitcoin-klient och skapar en nod som utgör ryggraden i Bitcoin blockchain. Det erbjuder också mycket höga nivåer av säkerhet och integritet samt SegWit-integration. Det är mycket stabilt även om det innehåller fler banbrytande funktioner än vad som inte ingår i Bitcoin Core. Du kan nästan se detta som den experimentella delen av Bitcoin Core-projektet. Det använder mycket mer hårddiskutrymme och minne. Den stöder också Windows, Mac OSX och Linux. Källkoden är öppen och tillgänglig för nedladdning.

Bitcoin knop

Bitcoin knop

Bitcoin Armory

Denna magra Bitcoin-plånbok stöder också Windows, Linux och Mac OSX. Den är skriven på Python-programmeringsspråket och är helt SegWit-kompatibel.

Bitcoin Armory

Bitcoin Armory

mSIGNA

Denna SegWit-aktiverade plånbok riktar sig till mer avancerade användare. Det är en plånbok med flera tecken som innebär att den stöder komplexa transaktioner där flera personer måste godkänna transaktionen innan pengarna överförs. Electrum- och GreenAddress-plånböckerna som visas nästa har också den här funktionen.

mSigna

mSIGNA

Mobila SegWit-plånböcker

Electrum

Electrum-plånboken har funnits sedan 2011. Den är mycket respekterad i Bitcoin-communityn och är en öppen källkodsteknik som implementerar SegWit. Plånboken stöds endast Android och på Windows, Linux, OSX för stationära användare. Om du är en seriös utvecklare kan du även kompilera projektet från källkoden. Plånboken tillåter användare att välja olika alternativ för transaktionsavgifter.

Electrum

Electrum

GreenBits

Företaget som ansvarar för denna plånbok heter GreenAddress. Den är tillgänglig för Android och iOS. Plånboken är enkel att använda, har bra säkerhet och prioriterar användarsäkerhet och stöder SegWit. För avancerade Android-användare finns en mager version av appen på F-Droid. Det är samma app som finns i Google Play Butik men har mindre funktioner och är byggt för Android. Utvecklarna hävdar att den har bättre prestanda och en bättre användarupplevelse än app store-versionen. Det finns också en Chrome-förlängning om du föredrar att använda din plånbok i en skrivbordsmiljö.

Grön adress

GreenAddress

Samourai

Som med de flesta produkter i Bitcoin-rymden är Samourai-plånboken fortfarande under utveckling. Alpha-versionen är tillgänglig för Android-enheter och du kan Bli Medlem för tidig tillgång. Det har SegWit-stöd. En av de riktigt trevliga funktionerna är att den använder PaymentNyms. Det är ett sekretesslager som läggs till i Bitcoin-plånboken. Det syftar till att skapa en direkt koppling mellan bitcoinplånböcker. När anslutningen har upprättats behöver du aldrig kommunicera din bitcoin-plånbokadress till den kontakten igen. Detta möjliggör total integritet när du skickar Bitcoin till varandra.

Samourai

Samourai Bitcoin plånbok

Pappersplånböcker

Naturligtvis finns det också pappersplånböcker som är SegWit-aktiverade om du föredrar att lämna ett pappersspår. SegWitAddress-pappersplånboken gör just det. Det är en pappersutskrift av dina bitcoin-offentliga och privata nycklar samt en QR-kod som du kan skanna för att skicka din Bitcoin till. Om du är mycket paranoid om att hålla dina privata nycklar säkra är det ungefär så säkert du kan gå.

Segwit pappersplånbok

SegWitAddress

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me