Ledger Nano X Review: Hands On med den senaste hårdvaruplånboken

Ledger Nano X Review

Ledger är känt för att producera mycket säkra hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. De Ledger Nano X är det senaste och kan beställas nu för leverans mot slutet av maj.

Ledger Nano X har några nya funktioner som förbättras jämfört med det tidigare läget (Nano S), den här har Bluetooth, ett inbyggt batteri och extra utrymme för fler appar. Som med andra Ledger-hårdvaruplånböcker är Nano X mycket säker, vilket gör den perfekt för att lagra privata nycklar och interagera med plånböcker och Dapps.

Besök Ledger Nano X

Stöd för flera valutor

Du kan ha så många som 100 applikationer installerade på en enhet samtidigt så att du inte behöver välja. Dessutom stöder den mer än 1100 tillgångar, varav fler stöds varje månad.

Du kan se hela listan över tillgångar som stöds på Ledger-webbplatsen via deras Crypto Assets-sida som stöds. Denna sida låter dig söka efter en tillgång för att se om den stöds och för varje tillgång listar Ledger vilka enheter som stöder den tillgången, med Nano X nästan alltid inkluderade. Du kan till och med visa Ledger-färdplanen från den här sidan för att se planer för framtida tillgångsstöd.

Ledger Nano X

Ledger Nano Security

En av de många utmärkta funktionerna i Ledger Nano X är dess toppmoderna säkerhet. Ledger hävdar att den här hårdvaruplånboken använder en stark säkerhetsmodell och baserat på de starka recensionerna och säkerhetsspecifikationerna från tidigare Ledger-plånböcker är det inte en aning att tro detta påstående.

Bluetooth-aspekten av Nano X väcker speciella problem, men Ledger planerade noggrant innan Bluetooth inkluderades och implementerade några viktiga säkerhetsfunktioner. Bluetooth-anslutningen förblir krypterad, så du kan dra nytta av fördelarna med anslutningen utan några bekymmer om säkerhet.

Om Bluetooth-anslutningen på något sätt skulle hackas skulle Secure Element fortfarande skydda din krypto genom att begära samtycke innan du vidtar några åtgärder. Det är också viktigt att den enda informationen som transporteras via Bluetooth är offentlig. Alla kritiska data, inklusive dina utsäde och privata nycklar, kommer aldrig att lämna Nano X.

Ledger Nano X

Dessutom är Bluetooth-implementeringen på hårdvaruplånboken beroende av ett toppmodernt protokoll. Detta säkerställer autentisering via parning, som baseras på numeriska jämförelser. Ytterligare sekretess garanteras via AES-baserad kryptering.

För dem som fortfarande inte känner sig bekväma med Bluetooth-funktionerna i Ledger Nano X, kan du också inaktivera den här funktionen. Därifrån skulle du istället använda USB-C-kabeln.

Nano X-arkitektur & Säkerhetspåverkan

Nano X: s nya arkitektur skiljer sig något från Nano S. Det finns två marker, det nya Secure Element som är toppmodernt och en dual-core MCU med deras trådlösa stöd.

Secure Element fungerar som en proxy medan MCU tar ansvar för anslutningen till skrivbordet eller smarttelefonen. Smart Element driver också skärmen med viktig information och användarinmatning.

Det tar också hand om säkerhet, inklusive lagring av privata nycklar och utsäde, plus implementering av kryptografiska operationer som hanterar kryptovalutor.

Bluetooth-funktioner

Även med ovanstående försäkringar vill de flesta lära sig mer om Bluetooth och hur det påverkar säkerheten för Ledger Nano X. Enheten använder Bluetooth Low Energy (BLE) och som nämnts överförs endast offentlig information via Bluetooth.

Även om din dator eller smartphone blir äventyrad eller Bluetooth-länken gör det, eller till och med STM32 MCU, kommer Secure Element att kräva att du verifierar transaktionen innan den behandlas. Skärmen på Nano X visar alltid riktiga transaktionsuppgifter och kommer aldrig att skicka en transaktionsunderskrift utan ditt samtycke.

Det senaste Bluetooth-protokollet som används av Ledger Nano X är ett tvåfasprotokoll med för BLE-anslutningen, inklusive nyckelutbyte och användning av BLE-kanalen. Både smarttelefonen och Ledger Nano X genererar unika nycklar med en slumpmässig generator.

I avvaktan på användargodkännande kommer de två enheterna att använda en Elliptic Curve Diffie Hellman-nyckelutbyte för att bestämma förtroendet mellan enheterna. Bluetooth-protokollet innehåller specifika konfigurationer som är utformade för att stoppa Man-in-the-Middle-attacker, som är vanliga på BLE.

Numerisk jämförelse fungerar som en toppmodern säkerhetskonfiguration. Båda enheterna visar en numerisk kod när den gemensamma hemligheten genereras. Du som användare kontrollerar att koden är densamma. Koden kan inte ha nedgraderings- eller kollisionsattacker eftersom den beräknas via AES-CMAC från offentliga nycklar plus slumpmässiga nonces. Efter nyckelutbytesprotokollet kan Ledger Nano X och smartphone skapa en säker kanal med AES-baserad kryptering.

BLE-stacken implementeras via ST-stacken. Säkerhetsteamet Ledger Donjon utvärderade implementeringens säkerhet relaterad till de senaste attackerna.

Sann mobilitet

Något unikt med Ledger Nano X jämfört med andra liknande hårdvaruplånböcker för kryptonycklar är att den är riktigt mobil. Mellan Bluetooth-funktionerna och mobilapplikationen Ledger Live kan du verkligen hantera din kryptovaluta oavsett var du är. Det finns inget behov av att öppna din dator för att hantera din krypto.

Tänk på att Nano X inte kan fungera helt på egen hand. Du måste använda en smartphone eller stationär dator för att installera applikationer, lägga till konton, kontrollera dina kontosaldon eller hantera dina säkra transaktioner.

Det är också viktigt att veta att Ledger Nano X har ett 100 mAh batteri. Detta batteri kan ta flera timmar när det används eller flera månader när det går på tomgång och är fulladdat. Du kan inte byta ut batteriet, men du kan enkelt ladda det med USB-C-porten och den medföljande kabeln.

Ledger Live App

Ledger Live är en viktig aspekt av att använda Ledger Nano X eller någon annan Ledger-enhet. Med den här applikationen effektiviseras processen med att använda din hårdvaruplånbok och ger dig tillgång till alla konton på en enda plats oavsett var du är. Ledger Live-applikationen är tillgänglig för både smartphones och datorer.

Med Ledger Live-applikationen kan du säkert och enkelt skicka eller ta emot kryptovalutatillgångar oavsett var du är. Att slutföra dessa transaktioner är väldigt intuitivt med steg-för-steg-instruktioner på skärmen.

Ledger Live App

Applikationen låter dig också kontrollera ditt saldo av kryptotillgångar med hjälp av realtidspriser, oavsett tid eller plats. Din Nano X behöver inte ens vara ansluten för att dra nytta av den här funktionen. Med Ledger Live kan du också installera eller ta bort applikationer direkt från Ledger Nano X. Detta gör att du kan skräddarsy applikationer baserat på behov samtidigt som du skyddar privata nycklar. Konton förblir säkra även om du väljer att avinstallera ett program.

Onboarding av Ledger Live är enkelt med steg-för-steg-instruktioner, en snabb konfiguration och en kontroll av enhetens äkthet. Du kan installera eller ta bort valutor, hitta nya appar och hantera det kvarvarande utrymmet i din Nano X.

När det gäller kontohantering låter Ledger Live dig använda obegränsade konton från flera valutor, visa din fullständiga transaktionshistorik med information för varje transaktion, göra anpassade inställningar för varje konto, visa en kontoöversikt med ett klick och importera, återställa, eller arkivera konton. Realtidsbalanserna innehåller en översikt över dina tillgångar, en global motvärde och smarta filter. Du kan intuitivt ta emot eller skicka pengar med steg-för-steg-hjälp, visuell validering av adresser och support för anpassade avgifter. Den personliga profilen på kontot innehåller anpassade inställningar och krypterad lokal data.

Vad finns i boxen?

 • 1 hårdvaruplånbok
 • 1 USB-kabel
 • 1 bipacksedel
 • 3 återställningsark
 • 1 nyckelringrem

Låda

Så här ställer du in Ledger Nano X

Inuti rutan hittar du detaljerade installationsinstruktioner som leder dig genom processen. Om du har konfigurerat en Nano-enhet tidigare kommer processen att vara bekant för dig.

Uppstart

Och även kort för att skriva ner dina fröord, dessa används som en återhämtningsfras om du någonsin skulle behöva återställa enheten.

Utsäde

För att starta installationsprocessen behöver du Ledger Live App som du kan använda på iOS 9 eller Android 7 smartphone eller en dator med Windows 8 (64-bit), macOS 10.8 eller Linux.

När du har installerat det kan du börja med att följa dessa steg:

 1. Tryck på knappen bredvid USB-porten tills Ledger-logotypen visas för att slå på enheten.
 2. Läs instruktionerna på skärmen. Tryck på högerknappen för att fortsätta eller på vänster knapp för att gå tillbaka.
 3. Tryck båda samtidigt när Ställ in som ny enhet visas.

Därefter måste du välja en PIN-kod för enheten:

 1. Tryck på båda knapparna när Välj PIN-kod visas på enheten.
 2. Tryck på vänster eller höger knapp för att välja en siffra. Tryck på båda knapparna för att validera en siffra.
 3. Ange PIN-koden igen för att bekräfta den.

Pinkod

Du måste då skriva ner återställningsfrasen som är en serie på 24 ord. Var försiktig, din återställningsfras visas bara en gång.

 1. Ta det tomma återställningsarket som medföljer i lådan.
 2. Tryck på båda knapparna när Skriv ner din återhämtningsfras visas.
 3. Skriv ner ord 1 på återställningsbladet. Kontrollera att du har kopierat den korrekt i position 1. Tryck på högerknappen för att gå till nästa ord.
 4. Upprepa processen tills Ord # 24 skrivs ned i position 24. Tryck på båda knapparna på den sista skärmen för att fortsätta.
 5. Tryck på båda knapparna när Bekräfta din återhämtningsfras visas.
 6. Välj det första ordet som du har skrivit ner i position 1 på ditt återställningsblad. med vänster eller höger knapp. Validera ordet genom att trycka på båda knapparna. Upprepa detta för att bekräfta hela 24-ordets återhämtningsfras.
 7. Enheten är klar visas när du har slutfört installationsprocessen. Tryck på båda knapparna för att Gå till instrumentpanelen. Du kommer sedan till Dashboard.

Uppstart

Tekniska specifikationer för Ledger Nano X

Displayen på Ledger Nano X är dubbelt så många pixlar som Nano S, 128 × 64. Denna större skärm möjliggör enklare verifiering av mottagande adresser och transaktionsdetaljer.

För att kunna använda Ledger Nano X måste du ha en USB-port på en enhet som du kan ansluta USB-C-kabeln för att ladda. Du behöver också antingen en smartphone eller dator för att kunna använda Ledger Live för att uppdatera firmware och installera appar.

Det finns inget vattentätt betyg för Ledger Nano X. Om den av misstag blir våt, stäng av den omedelbart och torka den helt innan du använder den igen. Säkerhetselementet i Ledger Nano X är klassificerat som CC EAL5+.

 • Mått & vikt Storlek: 72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm Vikt: 34 g
 • Material Borstat rostfritt stål och plast. 100mAh batteri
 • Mikrokontroller & Anslutning: USB Type-C, certifieringsnivå: CC EAL5 +, chips: ST33J2M0 (säker) + STM32WB55
 • Kompatibilitet 64-bitars stationär dator (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux), exklusive ARM-processorer eller smartphone (iOS 9+ eller Android 7+)

Hur återställer du din Ledger Nano X?

Ledger erbjuder specifika instruktioner om hur du återställer Nano X med din återställningsfras som låter dig klona, ​​ersätta eller återställa en enhet. Du bör ställa in den som en ny enhet om du vill spara en ny återställningsfras och / eller generera nya privata nycklar. För att starta processen bör du installera Ledger Live-applikationen på din smartphone eller dator. Få din återhämtningsfras för restaurering; det finns stöd för BIP39 / BIP44.

Därifrån väljer du din PIN-kod genom att trycka på knappen via USB i tre sekunder, läsa instruktionerna på skärmen och trycka på båda knapparna för att välja “Återställ från återställningsfras.” Tryck på vänster eller höger för att välja din siffra och validera den genom att trycka på båda knapparna. PIN-koden kan bestå av fyra eller åtta siffror. Du måste ange den igen för bekräftelse.

Därefter väljer du din återhämtningsfraslängd från 12, 18 eller 24 ord. Verifiera det genom att trycka på båda knapparna. Du skriver in bokstäverna i ord 1 med höger- och vänsterknapparna och validerar bokstäver med båda knapparna. Du kan välja ordet från den föreslagna listan och trycka på båda knapparna för validering. Upprepa detta tills du har fullständig återhämtningsfras. Vid den här tiden bör dina privata nycklar återställas på din Nano X.

Ledger Nano X vs Ledger Nano S?

Ledger Nano S kommer att fortsätta att finnas tillgängligt eftersom alla kommer att tjäna ett syfte och vädja till en annan typ av klient. Ledger Nano X kan användas på språng via en smartphone med Ledger Live-applikationen, vilket inte är möjligt med Ledger Nano S. Som sådan kan vissa människor välja att ha en av var och en och lämna Nano S hemma. Nano X är också lite mer lyhörd, men den totala prestandan är jämförbar. Arkitekturen i Nano X anses också vara en utveckling från Nano S, tack vare det nya Secure Element-chipet och ytterligare minne.

Slutsats

Ledger Nano X är den senaste hårdvaruplånboken från Ledger. Den bygger på funktionerna i tidigare hårdvaruplånböcker och sticker ut med Bluetooth-anslutning som låter dig använda den med Ledger Live på din smartphone. Som andra Ledger-hårdvaruplånböcker är Nano X mycket säker med kryptering och flera säkerhetsprotokoll på plats för att förhindra en rad attacktyper.

Ledger har snabbt blivit den mest populära tillverkaren av hårdvaruplånböcker bland stark konkurrens från deras huvudrival Trezor. Men med lanseringen av Nano X har de ökat spelet och producerat och mycket bra produkt – installationsprocessen kan vara lite invecklad för nybörjare men de flesta borde kunna ställa upp den enligt instruktionerna noggrant.

Om du letar efter ytterligare en hårdvaruplånbok eller vill köpa din första, rekommenderar vi att du tittar på Nano X.

Besök Ledger Nano X

Ledger Nano X

src = “~ images \ ledger-nano-x-review-hands-on-with-the-latest-hardware-wallet.gif”

alt = “Ledger Nano X”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 9.3

Enkel användning

9,0 / 10

Rykte

9,0 / 10

Pris

9,0 / 10

Valutasupport

10,0 / 10

Fördelar

 • Bluetooth-anslutning
 • Utmärkt rykte
 • Stöder massor av Cryptos
 • Bra konstruktion
 • Ledger Live App

Nackdelar

 • Installationen kan vara lite förvirrande

Besök {"@sammanhang":"http: \ / \ / schema.org \ /","@typ":"Produkt","namn":"Ledger Nano X","bild":"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 01 \ /ledger-nanox-review.gif","beskrivning":"Ledger är känt för att producera mycket säkra hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Ledger Nano X är den senaste och kan beställas nu för leverans i slutet av maj. Ledger Nano X har några nya funktioner som förbättras jämfört med det tidigare läget (Nano S), den här har Bluetooth, en inbyggd…","erbjudanden": {"@typ":"Erbjudande","pris":"0,00","priceCurrency":"$","säljare": {"@typ":"Person","namn":"Oliver Dale"}},"recension": {"@typ":"Recension","recensionBetyg": {"@typ":"Betyg","bestRating":"10","värsta Betyg":"0","ratingValue":"9.25"},"namn":"Ledger Nano X","reviewBody":"Ledger är känt för att producera mycket säkra hårdvaruplånböcker för kryptovalutor. Ledger Nano X är den senaste och kan beställas nu för leverans mot slutet av maj. \ R \ n \ r \ n Ledger Nano X har några nya funktioner som förbättras jämfört med föregående läge (Nano S), den här har Bluetooth , ett inbyggt batteri och extra utrymme för fler appar. Som med andra Ledger-hårdvaruplånböcker är Nano X mycket säker, vilket gör den perfekt för att lagra privata nycklar och interagera med plånböcker och Dapps. \ R \ nBesök Ledger Nano X \ r \ n \ r \ nMulticurrency Support \ r \ nDu kan ha så många som 100 applikationer installerade på en enhet samtidigt så att du inte behöver välja. Dessutom stöder den mer än 1100 tillgångar, med fler som stöds varje månad. \ R \ n \ r \ nDu kan se hela listan över tillgångar som stöds på Ledger-webbplatsen via sidan Supported Crypto Assets. Denna sida låter dig söka efter en tillgång för att se om den stöds och för varje tillgång listar Ledger vilka enheter som stöder den tillgången, med Nano X nästan alltid inkluderade. Du kan till och med visa Ledger-färdplanen från den här sidan för att se planer för framtida tillgångssupport. \ R \ n \ r \ n \ r \ nLedger Nano Security \ r \ n \ r \ nEn av de många utmärkta funktionerna i Ledger Nano X är dess toppmoderna säkerhet. Ledger hävdar att den här hårdvaruplånboken använder en stark säkerhetsmodell och baserat på de starka recensionerna och säkerhetsspecifikationerna från tidigare Ledger-plånböcker är det inte en aning att tro detta påstående. \ R \ n \ r \ nBluetooth-aspekten av Nano X väcker särskilt bekymmer, men Ledger planerade noggrant innan Bluetooth inkluderades och implementerade några viktiga säkerhetsfunktioner. Bluetooth-anslutningen förblir krypterad, så du kan njuta av fördelarna med anslutningen utan några bekymmer om säkerhet. \ R \ n \ r \ nOm Bluetooth-anslutningen på något sätt skulle hackas, skulle Secure Element fortfarande skydda din krypto genom att begära samtycke innan du vidtar några åtgärder. Det är också viktigt att den enda informationen som transporteras via Bluetooth är offentlig. Alla kritiska data, inklusive din frö och privata nycklar, kommer aldrig att lämna Nano X. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Dessutom är Bluetooth-implementeringen på hårdvaruplånboken beroende av ett tillstånd av det senaste protokollet. Detta säkerställer autentisering via parning, som baseras på numeriska jämförelser. Ytterligare sekretess garanteras via AES-baserad kryptering. \ R \ n \ r \ nFör de som fortfarande inte känner sig bekväma med Bluetooth-funktionerna i Ledger Nano X, kan du också inaktivera den här funktionen. Därifrån skulle du istället använda USB-C-kabeln. \ R \ nNano X Architecture & Säkerhetspåverkan \ r \ n \ r \ nNano X: s nya arkitektur skiljer sig något från Nano S. Det finns två marker, det nya Secure Element som är toppmodernt och en dual-core MCU med deras trådlösa stöd. \ r \ n \ r \ nSäkert element fungerar som en proxy medan MCU tar ansvar för anslutningen till skrivbordet eller smarttelefonen. Smart Element driver också skärmen med kritisk information och användarinmatning. \ R \ n \ r \ nDet tar också hand om säkerheten, inklusive lagring av privata nycklar och fröet, plus implementering av kryptografiska operationer som hanterar kryptovalutor. \ R \ nBluetooth-funktioner \ r \ n Även med ovanstående försäkringar vill de flesta lära sig mer om Bluetooth och hur det påverkar säkerheten i Ledger Nano X. Enheten använder Bluetooth Low Energy (BLE) och som nämnts överförs endast offentlig information via Bluetooth . \ r \ n \ r \ n Även om din dator eller smartphone blir äventyrad eller Bluetooth-länken gör det, eller till och med STM32 MCU, kommer Secure Element att kräva att du verifierar transaktionen innan den behandlas. Skärmen på Nano X visar alltid riktiga transaktionsdetaljer och skickar aldrig en transaktionsunderskrift utan ditt samtycke. \ R \ n \ r \ nDet senaste Bluetooth-protokollet som används av Ledger Nano X är ett två- fasprotokoll med för BLE-anslutningen, inklusive nyckelutbyte och användning av BLE-kanalen. Både smarttelefonen och Ledger Nano X genererar unika nycklar med en slumpmässig generator. \ R \ n \ r \ n I väntan på användarens godkännande kommer de två enheterna att använda en Elliptic Curve Diffie Hellman-nyckelutbyte för att bestämma förtroendet mellan enheterna. Bluetooth-protokollet innehåller specifika konfigurationer som är utformade för att stoppa Man-in-the-Middle Attacks, som är vanliga på BLE. \ R \ n \ r \ nNumerisk jämförelse fungerar som en toppmodern säkerhetskonfiguration. Båda enheterna visar en numerisk kod när den gemensamma hemligheten genereras. Du som användare kontrollerar att koden är densamma. Koden kan inte ha nedgraderings- eller kollisionsattacker eftersom den beräknas via AES-CMAC från offentliga nycklar plus slumpmässiga nonces. Efter nyckelutbytesprotokollet kan Ledger Nano X och smarttelefon skapa en säker kanal med AES-baserad kryptering. \ R \ n \ r \ n BLE-stacken implementeras via ST-stacken. Säkerhetsteamet, Ledger Donjon, utvärderade säkerhetens implementering relaterad till de senaste attackerna. \ R \ nSann mobilitet \ r \ nNågot unikt med Ledger Nano X jämfört med andra liknande hårdvaruplånböcker för kryptonycklar är att den är riktigt mobil. Mellan Bluetooth-funktionerna och mobilapplikationen Ledger Live kan du verkligen hantera din kryptovaluta oavsett var du är. Det finns inget behov av att öppna din dator för att hantera din krypto. \ R \ n \ r \ nTänk på att Nano X inte kan fungera helt på egen hand. Du måste använda en smartphone eller stationär dator för att installera applikationer, lägga till konton, kontrollera dina kontosaldon eller hantera dina säkra transaktioner. \ R \ n \ r \ nDet är också viktigt att veta att Ledger Nano X har 100 mAh batteri. Detta batteri kan ta flera timmar när det används eller flera månader när det går på tomgång och är fulladdat. Du kan inte byta ut batteriet, men du kan enkelt ladda det med USB-C-porten och den medföljande kabeln. \ R \ nLedger Live App \ r \ nLedger Live är en viktig aspekt av att använda Ledger Nano X eller någon annan Ledger-enhet. Med den här applikationen effektiviseras processen med att använda din hårdvaruplånbok och ger dig tillgång till alla konton på en enda plats oavsett var du är. Ledger Live-applikationen är tillgänglig för både smartphones och datorer. \ R \ n \ r \ nMed Ledger Live-applikationen kan du säkert och enkelt skicka eller ta emot kryptovalutatillgångar oavsett var du är. Att slutföra dessa transaktioner är väldigt intuitivt med steg-för-steg-instruktioner på skärmen. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nApplikationen låter dig också kontrollera din saldo av kryptotillgångar med hjälp av realtidspriser, oavsett tid eller plats. Din Nano X behöver inte ens vara ansluten för att dra nytta av den här funktionen. Med Ledger Live kan du också installera eller ta bort applikationer direkt från Ledger Nano X. Detta gör att du kan skräddarsy applikationer baserat på behov samtidigt som du skyddar privata nycklar. Konton förblir säkra även om du väljer att avinstallera ett program. \ R \ n \ r \ nOnboarding av Ledger Live är enkelt med steg-för-steg-instruktioner, en snabb konfiguration och en kontroll av enhetens äkthet. Du kan installera eller ta bort valutor, hitta nya appar och hantera det kvarvarande utrymmet i din Nano X. \ r \ n \ r \ n När det gäller kontohantering kan Ledger Live använda dig av obegränsade konton från flera valutor, se din fullständiga transaktionshistorik med information för varje transaktion, gör anpassade inställningar för varje konto, visa en översikt med ett klick konto och importera, återställa eller arkivera konton. Realtidsbalanserna innehåller en översikt över dina tillgångar, en global motvärde och smarta filter. Du kan intuitivt ta emot eller skicka pengar med steg-för-steg-hjälp, visuell validering av adresser och support för anpassade avgifter. Den personliga profilen på kontot innehåller anpassade inställningar och krypterad lokal data. \ R \ nVad finns i rutan? \ R \ n \ r \ n \ t1 hårdvaruplånbok \ r \ n \ t1 USB-kabel \ r \ n \ t1 komma igång broschyr \ r \ n \ t3 återställningsark \ r \ n \ t1 nyckelringrem \ r \ n \ r \ n \ r \ nHur man ställer in Ledger Nano X \ r \ nInne i rutan hittar du detaljerade installationsinstruktioner som kommer att vägleda dig genom processen. Om du har konfigurerat en Nano-enhet tidigare kommer processen att vara bekant för dig. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nOch även kort för att skriva ner dina fröord, dessa används som en återställningsfras bör du behöver någonsin återställa enheten. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nFör att starta installationsprocessen behöver du Ledger Live App som du kan använda på iOS 9 eller Android 7 smartphone eller en dator med Windows 8 (64-bitars), macOS 10.8 eller Linux. \ R \ n \ r \ nNär du har installerat det kan du börja med att följa dessa steg: \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ tTryck på knappen bredvid USB-porten tills Ledger-logotypen visas \ u00a0 för att slå på enheten. \ r \ n \ tLäs instruktionerna på skärmen. Tryck på högerknappen för att fortsätta eller på vänster knapp för att gå tillbaka. \ R \ n \ tTryck båda samtidigt när Ställ in som ny enhet visas. \ R \ n \ r \ nNäst måste du välja en PIN-kod för enheten : \ r \ n \ r \ n \ tTryck på båda knapparna när Välj PIN-kod \ u00a0 visas på enheten. \ r \ n \ tTryck på vänster eller höger knapp för att välja en siffra. Tryck på båda knapparna för att validera en siffra. \ R \ n \ tAnge PIN-koden igen för att bekräfta den. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nDu måste då skriva ner återställningsfrasen som är en serie med 24 ord \ u00a0Var försiktig, din återställningsfras visas bara en gång. \ r \ n \ r \ n \ tTa det tomma återställningsarket som medföljer i rutan. \ r \ n \ tTryck på båda knapparna när du skriver ner din återställningsfras. \ u00a0 visas. \ r \ n \ t Skriv ner ord 1 på återställningsbladet. Kontrollera att du har kopierat det korrekt i position 1. \ u00a0Tryck på höger knapp för att gå till nästa \ u00a0word. \ R \ n \ tUpprepa processen tills Word # 24 skrivs ner i position 24. Tryck på båda knapparna på den sista skärmen för att fortsätta. \ r \ n \ tTryck på båda knapparna när \ u00a0Bekräfta att din återställningsfras visas. \ r \ n \ tVälj det första ordet du har skrivit ner i position 1 på ditt återställningsblad. med vänster eller höger knapp. Validera ordet genom att trycka på båda knapparna. Upprepa detta för att bekräfta hela 24-ordets återhämtningsfras. \ R \ n \ tDin enhet är redo visas när du har slutfört installationsprocessen. Tryck på båda knapparna för att komma åt instrumentpanelen. \ U00a0Du kommer fram till instrumentpanelen. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nTekniska specifikationer för Ledger Nano X \ r \ nDisplayen på Ledger Nano X är dubbelt så många pixlar som Nano S, 128×64. Denna större skärm möjliggör enklare verifiering av mottagande adresser och transaktionsdetaljer. \ R \ n \ r \ n För att kunna använda Ledger Nano X måste du ha en USB-port på en enhet som du kan ansluta USB-C-kabeln till för laddning. Du behöver också antingen en smartphone eller dator för att använda med Ledger Live för att uppdatera firmware och installera appar. \ R \ n \ r \ nDet finns inget vattentätt betyg för Ledger Nano X. Om den av misstag blir våt, stäng av den omedelbart och torka den helt innan du använder den igen. Säkerhetselementet i Ledger Nano X är klassificerat som CC EAL5 +. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ tDimensioner & vikt Storlek: 72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm Vikt: 34 g \ r \ n \ tMaterial Borstat rostfritt stål och plast. 100mAh batteri \ r \ n \ tMikrokontroller & Kontakt: USB Type-C, Certifieringsnivå: CC EAL5 +, Chips: ST33J2M0 (säker) + STM32WB55 \ r \ n \ tKompatibilitet 64-bitars stationär dator (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux), exklusive ARM-processorer eller smartphone (iOS 9+ eller Android 7 +) \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nHur återställer du din Ledger Nano X? \ r \ nLedger erbjuder specifika instruktioner om hur du återställer Nano X med din återställning fras som låter dig klona, ​​ersätta eller återställa en enhet. Du bör ställa in den som en ny enhet om du vill spara en ny återställningsfras och \ / eller skapa nya privata nycklar. För att starta processen bör du installera Ledger Live-applikationen på din smartphone eller dator. Få din återhämtningsfras för restaurering; det finns stöd för BIP39 \ / BIP44. \ r \ n \ r \ n Därifrån väljer du din PIN-kod genom att trycka på knappen med USB i tre sekunder, läsa instruktionerna på skärmen och trycka på båda knapparna för att välja \ u201cRestore från återställningsfras. \ u201d Tryck vänster eller höger för att välja din siffra och validera den genom att trycka på båda knapparna. PIN-koden kan bestå av fyra eller åtta siffror. Du måste ange den igen för bekräftelse. \ R \ n \ r \ nNäst väljer du din återhämtningsfraslängd från 12, 18 eller 24 ord. Verifiera det genom att trycka på båda knapparna. Du skriver in bokstäverna i ord 1 med höger- och vänsterknapparna och validerar bokstäver med båda knapparna. Du kan välja ordet från den föreslagna listan och trycka på båda knapparna för validering. Upprepa detta tills du har fullständig återhämtningsfras. Vid den här tiden bör dina privata nycklar återställas på din Nano X. \ r \ nLadger Nano X vs Ledger Nano S? av klienten. Ledger Nano X kan användas på språng via en smartphone med Ledger Live-applikationen, vilket inte är möjligt med Ledger Nano S. Som sådan kan vissa människor välja att ha en av var och en och lämna Nano S hemma. Nano X är också lite mer lyhörd, men den totala prestandan är jämförbar. Arkitekturen i Nano X anses också vara en utveckling från Nano S, tack vare det nya Secure Element-chipet och ytterligare minne. \ R \ nSlutsats \ r \ n Ledger Nano X är den senaste hårdvaruplånboken från Ledger. Den bygger på funktionerna i tidigare hårdvaruplånböcker och sticker ut med Bluetooth-anslutning som låter dig använda den med Ledger Live på din smartphone. Liksom andra Ledger-hårdvaruplånböcker är Nano X mycket säker med kryptering och flera säkerhetsprotokoll på plats för att förhindra en rad attacktyper. \ R \ n \ r \ nLedger har snabbt blivit den mest populära tillverkaren av hårdvaruplånboken mitt i stark konkurrens från deras huvudrival Trezor. Men med lanseringen av Nano X har de ökat spelet och producerat och mycket bra produkt – installationsprocessen kan vara lite invecklad för fullständiga nybörjare men de flesta borde kunna ställa in den enligt instruktionerna noggrant. \ R \ n \ r \ nOm du letar efter en extra hårdvaruplånbok eller vill köpa din första rekommenderar vi att du tittar på Nano X. \ r \ nBesök Ledger Nano X","författare": {"@typ":"Person","namn":"Oliver Dale"},"datum Publicerat":"2020-04-02"},"ytterligare typ":"odefinierad","alternativt namn":"odefinierad","tilldela":"odefinierad","utmärkelser":"odefinierad","varumärke":"odefinierad","kategori":"odefinierad","Färg":"odefinierad","djup":"odefinierad","disambiguatingDescription":"odefinierad","gtin":"odefinierad","gtin12":"odefinierad","gtin13":"odefinierad","gtin14":"odefinierad","gtin8":"odefinierad","höjd":"odefinierad","identifierare":"odefinierad","logotyp":"odefinierad","mainEntityOfPage":"odefinierad","material":"odefinierad","modell":"odefinierad","mpn":"odefinierad","nsn":"odefinierad","Serienummer":"odefinierad","Produktionsdatum":"odefinierad","inköpsdatum":"odefinierad","Utgivningsdatum":"odefinierad","samma som":"odefinierad","sku":"odefinierad","slogan":"odefinierad","url":"odefinierad","vikt":"odefinierad","bredd":"odefinierad"}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me