Hur man använder Coinbase Wallet: Komplett guide

Coinbase plånbok

Coinbase plånbok föddes som Toshi, och den har ökat med hjälp av Coinbase-teamet. Coinbase Exchange och Coinbase Wallet ägs av samma företag, men du behöver inte ha ett konto på Coinbase Exchange för att använda det.

En av de största försäljningsargumenten för Coinbase Wallet är dess pris. Det kostar inte att använda den och den kan laddas ner för både iOS och Android. På nackdelen är antalet tokens som den stöder för närvarande lågt.

Coinbase plånbok

Läs: Vår fullständiga recension & Registreringsguide för Coinbase

Om du letar efter en plånbok som sömlöst integreras med din mobila enhet kan Coinbase Wallet vara värt en titt. Teamet på Coinbase planerar att lägga till fler tokens i plånboken när tiden går, och det är väldigt enkelt att installera och använda.

Hur ställer jag in min Coinbase-plånbok?

Den goda nyheten är att Coinbase Wallet är lätt att ladda ner och använda.

Det finns inga begränsningar för vem som kan använda plånboken och den kan laddas ner av vem som helst, var som helst i världen. Detta är en utmärkt funktion för kryptoanvändare som kan ha svårt att klara en KYC-check eller bo i ett land som inte stöds av stora utbyten.

För att komma igång, ladda bara ner den för vilken mobil enhet du planerar att använda Coinbase Wallet med. Sök bara efter “Coinbase Wallet” i vilken appbutik du använder eller på Google.

När du har laddat ner måste du skapa ett nytt konto. Klicka på knappen ”Skapa nytt konto” på skärmen och tänk sedan på ett unikt användarnamn. Det finns inga KYC-krav för att använda plånboken, men du måste skapa ett användarnamn som inte redan används.

Skapa plånbok

Därifrån måste du klicka på knappen “Skapa en ny plånbok”.

Du kommer att bli ombedd att acceptera användarvillkoren. Markera vilka rutor du behöver och ange sedan ditt användarnamn så att andra användare kan överföra tokens till ditt konto.

När det är gjort måste du välja mellan Touch ID eller lösenord för att skydda ditt konto. Om din enhet har en fingeravtrycksläsare kan du använda Touch ID. Annars måste du skapa ett sexsiffrigt lösenord för att skydda ditt konto mot obehörig åtkomst.

Du får då en hemlig lösenfras för återställning som ger dig åtkomst till din plånbok om din hårdvara tappas eller blir stulen. Det vore en bra idé att skriva ner detta omedelbart, men du kan välja att “hoppa över” detta steg och göra det senare.

Vi rekommenderar starkt att du noterar återställningsfrasen på 12 ord innan du drar dem i rätt ordning på skärmen och slutför din registrering. Du bör vara redo att använda din Coinbase-plånbok!

Plånboksinstallation

Hur använder jag min Coinbase-plånbok?

Att skicka och ta emot tokens med det är super enkelt. Den är designad för att användas av vem som helst, så oroa dig inte om det är första gången du arbetar med kryptovalutatransaktioner.

Skicka Crypto With Coinbase Wallet

För tillfället kan Coinbase Wallet skicka BTC, BCH, ETH, ETC, LTC och alla dina ERC-20-tokens för att byta plånböcker, andra Coinbase Wallet-användare eller hårdvaruplånböcker.

För att göra detta är allt du behöver göra:

  • Öppna Coinbase Wallet-appen, logga in och autentisera dig själv.
  • Gå till fliken ‘Tokens’ och välj vilken typ av token du vill skicka.
  • Tryck på knappen “Skicka”.
  • Du måste ange mängden tokens du vill skicka.
  • Ange mottagningsadressen för plånboken du skickar tokens till, eller skanna QR-koden. Klicka sedan bara på “Fortsätt” så är du klar.

Verkar ganska enkelt, nej?

Få krypto med Coinbase-plånbok

Processen för att ta emot tokens med Coinbase Wallet liknar mycket att skicka dem.

  • Följ bara stegen ovan tills du kommer till steget Skicka eller ta emot.
  • Istället för att klicka på “Skicka” klickar du bara på “Ta emot” istället.
  • Ange din plånbokadress eller QR-kod som den genererar automatiskt till avsändaren, så är du klar.

Coinbase Wallet har 10 olika adresser för varje plånbok, och den första adressen är alltid vald som standard. Om du vill använda en annan adress, navigerar du bara till Inställningar > Avancerad > Aktiv plånbok ’och välj en annan adress.

Är Coinbase Wallet Safe?

Coinbase Wallet är en fristående plånbok som lagrar de privata nycklarna på enheten den är installerad på, vilket innebär att den är lika säker som enheten. Plånboken använder Secure Element Technology för att låsa ner de privata nycklarna på din smartphone, vilket är toppmodern säkerhetsteknik.

Genom att använda ditt fingeravtryck för att skydda de privata nycklarna på din smartphone är ett hack av din plånbok nästan omöjligt.

Det är nästan otänkbart att en hackare kan skapa ett duplikatfingeravtryck eller på annat sätt lura enheten för att släppa in dem i din Coinbase-plånbok. Du kan också ställa in en timeout för låsningen automatiskt för plånboken från en minut till en timme.

Genom att göra det smärtsamt långsamt att prova flera överträdelser gör du din plånbok till ett mycket frustrerande mål för hackare.

Se till att kopiera återställningslösenfrasen som du får när du konfigurerar ditt konto, eftersom det är det enda sättet du kan få tillgång till din plånbok om det finns ett problem med din enhet.

Är det en bra produkt?

Coinbase Wallet erbjuder ett smidigt gränssnitt och stor säkerhet för kryptoägare som inte vill investera i en dedikerad hårdvaruplånbok, som Ledger Nano S.

Plånboken låter dig också lagra digitala samlarobjekt i en enda app med fullt stöd för ERC 721-tillgångar.

Tillgångar

Plånboken är tillgänglig för alla, och det finns i princip inga hinder för att använda Coinbase Wallet, med undantag av att behöva äga en semi-modern smartphone. Så länge du har det är det ett genomförbart alternativ för kryptoinvesterare och sparare.

Coinbase Wallet levererar mycket för lite

Liksom många saker i kryptovalutans värld har plånbokstekniken vuxit mycket de senaste två åren. Coinbase Wallet är en utvecklad plånbok som erbjuds den globala allmänheten till noll kostnad, vilket är imponerande.

Förutom att säkra krypton på din mobila enhet med högkvalitativ säkerhet gör det det också super enkelt att skicka och ta emot stödda tokens till nästan var som helst du vill. Om du letar efter ett sätt att lagra dina kryptobesparingar är Coinbase Wallet ett bra alternativ som inte kostar dig någonting.

Som ett av världens mest populära börser är Coinbase i en bra position för att utveckla det ytterligare med tiden. Det kommer förmodligen att få regelbundna uppdateringar, och fler av de populära tokens kommer att läggas till under nästa år.

Sammantaget Coinbase Wallet är en fantastisk produkt som förmodligen kommer att bli bättre eftersom fler tokens och mynt stöds. Det är lätt lika säkert som någon annan programvaruplånbok och är också väldigt lätt att använda.

Kort för att investera i en dedikerad hårdvaruplånbok är det ett bra alternativ för att lagra mindre mängder kryptovaluta – för större mängder rekommenderar vi alltid en hårdvaruplånbok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me