Bästa Monero-plånböcker: Hur du säkert lagrar din XMR

Bästa Monero plånböcker

Trots framväxten av en mängd olika mynt som syftar till att bevara kryptovalutanvändarnas integritet är Monero fortfarande en favorit bland kryptoentusiaster som vill göra transaktioner anonymt.

Sekretessmyntet använder ringsignaturer och konfidentiella transaktioner för att fördunkla användarnas transaktionsbelopp och adresser, och Monero är helt privat och fungibelt med alla transaktioner som konfidentiella som standard.

Denna starka efterlevnad av sekretess gör myntet till ett populärt val och XMR förblir en fixtur i topp 25 av ledande kryptovalutor. På grund av dess växande popularitet finns det också ett ökande antal plånboksalternativ som tillåter användare att ta emot, lagra och skicka XMR.

Bästa Monero plånböcker

Fans av Monero kan välja mellan ett urval av varma och kalla plånboksalternativ och kan välja hårdvara, skrivbord, webb eller mobilplånbok som passar dem bäst, och här är sex av de bästa plånböckerna som för närvarande erbjuds.

Hårdvaruplånböcker

Ledger Nano S

Ledger Nano S är en av sektorns ledande hårdvaruplånböcker och den USB-liknande enheten stöder Monero (XMR) -valutan tillsammans med hundratals andra mynt och token. Med Ledger kan vem som helst dra nytta av säkerheten för en kall, hårdvaruplånbok, och enheten är fortfarande ett av de säkraste sätten att lagra digitala tillgångar.

Ledger håller dina privata nycklar lagrade på enheten och skyddar dem från att utsättas för din dator, så även om din dator eller bärbara dator äventyras och infekteras med ett virus eller skadlig kod, är dina privata nycklar fortfarande säkra.

Ledger Nano S Review

Det använder också ett proprietärt, säkert operativsystem som heter BOLOS och inkluderar tillgänglighet för återhämtningssäd, en säker PIN-kod och 2-faktor-autentisering (2FA). Dessutom använder den en OLED-skärm som låter användare bekräfta operationer genom att välja vissa alternativ och klicka på knapparna på sidan av enheten.

Ledger är i allmänhet lätt att använda, och Ledger Live App gör det möjligt för människor att hålla sig uppdaterade om sina fondbalanser och transaktionsuppgifter utan att behöva återansluta enheten kontinuerligt.

Ledger har en mängd fördelar men kanske inte det mest effektiva sättet att lagra mindre mängder eftersom det är nödvändigt att gå igenom processen för att ansluta enheten och överföra pengar, medan dess nuvarande pris på cirka $ 59 + moms kan visa sig vara begränsande för alla som letar för att lagra mer blygsamma mängder digitala tillgångar.

Läs vår recension av Ledger Nano S

Skrivbordsplånböcker

Monero GUI plånbok

Skrivbordsplånböcker ger mer kostnadseffektiva sätt att lagra kryptovalutor, och du kan hantera din XMR-innehav med hjälp av Monero GUI Wallet som är Moneros officiella skrivbordsklient.

Plånboken har ett enkelt gränssnitt, är relativt enkelt att använda och är tillgängligt för Windows-, Mac- och Linux-användare. GUI-plånboken innehåller ett lösenord som skyddar plånboksfilen på din dator, förutom att producera en fras på 25 ord. Lösenordet behövs dock inte när du återställer plånboken med hjälp av återställningsfröet.

GUI-skrivbordsplånboken är en plånbok med full nod, vilket betyder att det är nödvändigt att ladda ner och synkronisera med hela Monero-blockkedjan. Detta tar ganska lång tid och kräver också betydande mängder hårddiskutrymme och processorkraft.

Plånboken använder också en ”Daemon” eller ett program som körs i bakgrunden för att synkronisera med nätverket för att söka efter och bearbeta transaktioner. Några mer avancerade funktioner inkluderar endast visa plånböcker, transaktionsverifiering och möjligheten att signera ett meddelande eller en fil med din plånboks unika privata nyckel.

Detta gör det möjligt för användare att verifiera och bekräfta äktheten hos alla filer, dokument och certifikat som delas över nätverket. Monero GUI Wallet stöder också gruvdrift och användare behöver bara ange antalet trådar de vill ha och klicka på knappen starta gruvdrift. Detta är dock bara riktigt effektivt om du har en processor med flera kärnor och gruvprocessen kommer att styra mycket av din dators processorkraft, med högre avkastning som endast förväntas för ägare av specialiserade ASIC-processorer.

Plånboken tar ett tag att komma igång men när nedladdnings- och synkroniseringsprocessen är klar är den ganska enkel att använda. På grund av att det är en fullnodplånbok och innehåller några avancerade funktioner kan det passa bättre för mer erfarna användare.

Exodus plånbok

Exodus är en annan lättanvänd plånbok och har en ren och intuitiv design. Plånboken stöder för närvarande över 100 olika digitala valutor inklusive XMR och portföljsaldon kan också visas i över 30 fiatvalutor.

Versioner finns tillgängliga för Windows-, Mac- och Linux-användare och teamet har också precis släppt en mobilapp. Förutom att vara en kryptoplånbok innehåller Exodus-skrivbordsklienten också en portföljspårare och ett inbyggt kryptovalutaväxling och fungerar som en ljusnod vilket innebär att det inte finns något behov av att ladda ner Monero-blockkedjan eftersom den begär relevant data från hela noder i nätverket.

För att stärka säkerheten kräver Exodus användning av ett säkert lösenord och tillhandahåller en frasfras på 12 ord. dessutom krypteras och sparas användarnas privata nycklar och transaktionsdata lokalt på sina enheter och plånboken kan användas utan att lämna in någon personlig information.

Teamet har också nyligen presenterat ett Trezor-partnerskap för hårdvaruplånbok och vem som helst kan använda Exodus-gränssnittet för att se pengar som hålls på sin hårdvaruplånbok och göra överföringar mellan de två.

Trots allt detta är Exodus inte 100% öppen källkod och kräver ett högre förtroende för utvecklingsteamet. Som en plånbok på skrivbordet är den också mindre säker än en Ledger eller Trezor och passar bäst för att lagra mindre betydande belopp.

Läs vår recension av Exodus Wallet

Atomic Wallet

Atomic Wallet liknar Exodus och stöder för närvarande över 500 mynt och token. Även om utbyte med XMR ännu inte är möjliga, innehåller plånboken också ett utbyte som använder Shapeshift och Changelly, med utbyten via Atomic Swaps planerade för framtiden.

Användare måste använda ett säkert lösenord och förses med en 12-ords reservfras och all användardata är helt krypterad. Lokalt lagrad data är skyddad med AES symmetrisk krypteringsalgoritm medan överförbar data skyddas med TLS asymmetrisk kryptering.

Användarnas privata nycklar är krypterade och lämnar aldrig sina enheter och användarna behåller full kontroll över sina medel. Atomic Wallet har också ett mobilt plånboksalternativ, medan skrivbordsversionen är tillgänglig för Windows-, Mac- och Linux-användare. Ett annat positivt är att den är byggd ovanpå vanliga bibliotek med öppen källkod, vilket innebär att samhället kan undersöka koden och se till att den inte innehåller någon skadlig kod eller kritiska sårbarheter.

Samtidigt som det är ett solidt, lättanvänt alternativ, lider Atomic Wallet något jämfört med Exodus och är mer av en okänd mängd. Eftersom plånboken för närvarande inte stöder integrering av hårdvara kan den inte komma undan de brister som påverkar heta plånböcker som förblir anslutna till internet. Som ett resultat kan Atomic Wallet bäst passa alla som så småningom vill använda Atomic Swap-funktionen.

Webbplånböcker

MyMonero

MyMonero är en av de enklaste att använda Monero-plånböckerna och är en webbaserad plånbok med ett enkelt och intuitivt gränssnitt. MyMonero hanteras av Moneros frontman Riccardo “fluffy pony” Spagni och ger användarna säkra Monero-konton. Onlineplånboken stöder bara Moneros XRM-valuta och tillåter vem som helst att komma åt sin plånbok med en vanlig webbläsare som Firefox, Google Chrome eller Brave.

Konton kan ställas in på bara några minuter och användarna får initialt sin privata nyckel på skärmen, och det är viktigt att skriva ner eller spela in inloggningsnyckeln på 13 ord. Teamet har ingen åtkomst till privata nycklar, eftersom de är krypterade i webbläsaren och inte lagras på några Monero-servrar, som ett resultat. Om du förlorar den här nyckeln har du inget annat sätt att komma åt ditt konto.

Även om det finns en lätt stationär version finns tillgänglig, tar den webbaserade plånboken bort behovet av att köra en fullständig nod eller ladda ner, installera och köra annan programvara.

Detta gör det till ett av de mest bekväma alternativen som finns tillgängliga och det finns inga avgifter för att använda MyMonero utanför de vanliga gruvavgifterna, och användarna behöver inte heller tillhandahålla någon personlig information när de skapar en plånbok. Trots alla dessa fördelar passar MyMonero bäst för människor som bara är intresserade av ett snabbt och enkelt sätt att skicka och lagra XMR och jämför inte med funktionsuppsättningarna för några av skrivbordsplånböckerna.

Som en het, webbaserad plånbok är MyMonero mer riskfylld än antingen en hård plånbok eller skrivbordsplånbok, och är bäst för att hantera mindre mängder XMR.

Mobila plånböcker

Monerujo

Monerujo är en mobil plånbok med öppen källkod med en mängd olika funktioner. Det använder ett lättförståeligt gränssnitt och varje användares privata data lagras säkert på sin enhet. Appen är tillgänglig för Android-användare och har betyg 4,2 stjärnor på Google Play, med över 350 recensioner, och har laddats ner och över 10 000 gånger.

Monerujo fungerar som en lätt plånbok och ger dig möjlighet att antingen använda fjärrnoder för att synkronisera din plånbok med Monero blockchain eller att köra din egen nod. Detta gör att appen kan vara lätt och inte ta överflödigt utrymme på din mobiltelefon.

Monerujo låter dig också importera och skapa flera adresser och hantera flera adresser inom samma app, och XMR kan enkelt överföras med hjälp av QR-kodsskanningsfunktionen. En annan praktisk funktion är möjligheten att betala BTC-adresser och XMR.to-tjänsten innebär att BTC-adresser kan betalas via Monerujo-appen och användare behöver bara skanna QR-koden eller klistra in BTC-adressen i sändningsfältet, med omvandlingarna tas hand om i bakgrunden.

Detta avskaffar behovet av att använda en börs för att handla XMR mot BTC och tillåter också vem som helst att skicka en Bitcoin-betalning helt anonymt. Plånbokens kod har undersökts och verifierats av Monero-communityn och är ett praktiskt sätt att hålla kontakten med Monero-nätverket när du är på resande fot. Återigen är Monerujo bäst för transaktioner med mindre mängder med plånbokens främsta nackdel att den ännu inte är tillgänglig för iOS-användare.

Ärade omnämnanden

Medan vi har tittat på sex av de bästa alternativen i detalj, finns det andra alternativ som kan passa individer med mer specifika behov. Dessa inkluderar Ledger Nano X som kombinerar hårdplånbokssäkerhet med flexibilitet för mobila enheter och för närvarande säljs till cirka $ 119 + moms vilket gör det till ett alternativ för personer som prioriterar att ha dygnet runt tillgång till sina kryptobestånd.

Trezor Model T är ett annat solidt alternativ och inkluderar XMR som en av dess valutor som stöds. Det är dock betydligt dyrare än Trezor One som för närvarande inte stöder Monero, och alla som vill använda en Trezor för att lagra XMR kommer att behöva spendera cirka 170 $ + moms.

Slutligen är en Monero Paper Wallet ett billigt alternativ och låter människor lagra Monero säkert när de används på rätt sätt. MoneroAddress är en pålitlig Monero-pappersplånbokgenerator och kan användas offline vilket minimerar risken för att bli hackad eller att dina mynt blir stulna. Trots deras fördelar minskar dock pappersplånböckerna och passar bäst för mer erfarna kryptovalutaentusiaster.

Saker att tänka på

Även om det slutliga valet av plånbok beror på individen, finns det ett antal faktorer som bör beaktas när du väljer en Monero-plånbok, och dessa inkluderar:

  • Säkerhet: Kalla hårdvaruplånböcker är de säkraste alternativen, varma plånböcker är i sig mindre säkra. Funktioner som lösenord, datalagring, privat nyckelhantering och tvåfaktorautentisering bör också övervägas.
  • Enkel användning: Plånböcker som GUI Wallet passar bäst för de mer erfarna medan MyMonero är bra för alla med liten eller ingen erfarenhet, och varje alternativ har sin egen inlärningskurva.
  • Utvecklare / användargrupp: Insynen och synligheten hos teamet bakom en plånbok kan visa sig vara avgörande för dess framgång, medan en plånbok med en stor användarbas kommer att ha en betydande mängd resurser att använda om du stöter på några problem.
  • Kosta: Kalla hårdvaruplånböcker är de dyraste att få, med alternativ för heta plånböcker är allmänt tillgängliga och gratis att använda.
  • Funktioner: Vissa plånböcker stöder en mängd olika mynt och / eller inkluderar internväxling, tillåter generering av flera adresser eller sändning av privata filer.
  • Kompatibilitet: Vissa stationära plånböcker är tillgängliga för användare av olika operativsystem, medan mobilplånböcker kanske eller inte är tillgängliga för både Android- och iOS-användare.

Slutsats

Den bästa plånboken att välja för att lagra och överföra XMR beror mycket på varje persons individuella behov. Alla ovanstående alternativ innebär avvägningar med kostnad, användarvänlighet och säkerhet, med ett fast fodral som kan göras för antingen en hårdvaru-, skrivbords-, webb- eller mobil Monero-plånbok.

MyMonero är den enklaste plånboken att ställa in och börja använda, men som en webbplånbok online kan den också vara minst säker. Skrivbordsalternativen i Monero Official GUI, Exodus och Atomic Wallet är säkrare än en webbplånbok och i allmänhet lättare att använda än en hårdvaruplånbok, även om de mer avancerade funktionerna i GUI Wallet har en skarpare inlärningskurva.

Monerujo-plånboken är ett utmärkt val för alla som letar efter en mobil plånbok medan Exodus och Atomic Wallet också erbjuder mobilappar.

Slutligen är Ledger Nano S perfekt för alla med betydande XMR-innehav eller de som syftar till att lagra och / eller handla stora mängder av sekretessmyntet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me