Bästa Dash-plånböckerna 2019: Maskinvara mot programvara mot papper

Bästa Dash-plånböcker

DASH (Digital Cash) var en av de första altcoins som helt marknadsfördes som en betalningslösning i blockchain-eran. I Bitcoins banbrytande vitt papper det beskrivs som ett ”peer-to-peer electronic cash system”. Med Bitcoins stigande avgifter har långa transaktionstider och brist på anonymitetskritiker av Bitcoin varit angelägna om att påpeka dess brist i detta utrymme.

Dash-guide

Som svar kom DASH till kryptosfären med en stark vision för kryptovaluta som en betaltjänst. Kryptovalutan introducerade begreppet masternoder. I syfte att användas som en form av överföring är blockchain byggd på ett nätverk av dedikerade datorer som fungerar som infrastruktur för att behandla transaktioner i realtid. Så snart en transaktion inträffar låser masternoderna specifika tokens redan innan blockchain har validerat transaktionen. Detta innebär att transaktionerna är snabba och att användarna inte kan spendera samma tokens två gånger.

Snabb jämförelse med Bitcoin

DASH har decentraliserad styrning vilket innebär att masternoder kan rösta för eller emot ny utveckling av DASH-nätverket. Det har också privata transaktioner som heter PrivateSend, vilket gör det möjligt för användare att skicka pengar anonymt. Slutligen tillåter InstantSend användare att överföra pengar som bekräftar i nästan realtid. Inte alla plånböcker har hela uppsättningen tillgängliga DASH-funktioner.

Bästa Dash-plånböcker

I den här guiden tar vi en titt på de bästa plånböckerna för att säkert lagra dina Dash-mynt – vi har delat upp dem i hårdvaru-, programvaru-, mobil- och pappersplånböcker så att du snabbt kan välja det bästa alternativet för dig.

Hårdvaruplånböcker

De två mest populära hårdvaruplånböckerna är Ledger Nano och Trezor, båda stöder Dash och vi har jämfört dessa två plånböcker ytterligare i vår fullständiga recension.

Ledger Nano S

Den här enheten stöder Windows, OSX och Linux. Det kräver Google Chrome-webbläsaren och ansluts via en USB-port på datorn. Tyvärr har denna plånbok inte mobilappar för Android och iOS. Enheten levereras med sin egen programvara som heter Ledger Manager som låter dig installera de delar av programvaran du behöver.

Huvudbok

Det är också en plånbok med flera valutor så att du också kan lagra din andra kryptovaluta, till exempel Bitcoin. Denna plånbok är en HD-plånbok (hierarkisk deterministisk). Detta betyder helt enkelt att det genererar en ny adress för varje transaktion som garanterar din integritet. Dina gamla plånboksadresser förblir giltiga om du ändå vill använda dem.

Om du behöver veta mer om Ledger Nano, ta en titt på vår djupgående recension som finns här.

Besök Ledger

Trezor

Trezor Wallet är också en enhet med flera valutor som stöder DASH. Trezor är stolt över att vara den ursprungliga Bitcoin-hårdvaruplånboken på marknaden och har sedan dess expanderat för att stödja många andra valutor. Det är främst en stationär enhet men har också stöd för Android-mobila enheter. Som med Ledger-maskinvaruplånboken använder den också en Chrome-förlängning för att gränssnitt med enheten.

Trezor

Besök Trezor

KeepKey

KeepKey marknadsför sig som en enkel kryptovalutaplånbok. Designen och funktionerna är mycket minimalistiska. I likhet med Trezor-plånboken stöder den också Windows, OSX, Linux och Android via ett Google Chrome-tillägg i webbläsaren. Eftersom Google Chrome är en plattformswebbläsare och den mest använda webbläsaren på marknaden är det vettigt att släppa ett tillägg för webbläsaren.

KeepKey

För närvarande tillåter dessa hårdvaruenheter inte att du använder funktionerna InstantSend och PrivateSend i DASH men utvecklarna planerar att lägga till dessa funktioner i framtiden.

Besök KeepKey

Skrivbordsplånböcker

Jaxx

Jaxx-plånboken skapades ursprungligen 2014 av Ethereums grundare Anthony Diiorio. Plånboken stöder en mängd plattformar inklusive Windows, OSX, Linux, iOS och Android och har till och med ett webbläsartillägg från Google Chrome. Den bästa säkerhetsfördelen är att Jaxx ger dig kontroll över dina egna privata nycklar som lagras på din enhet.

Jaxx har inte inbyggda InstantSend- och PrivateSend DASH-funktioner. En praktisk funktion är att Jaxx-plånboken också ger dig möjlighet att exportera dina privata nycklar om du vill. Det här är praktiskt när ett mynt gafflar eller delar sig i olika grenar, som den senaste splittringen mellan Bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCH). Detta gör att du kan skapa en annan plånbok med samma privata nycklar och få tillgång till dina pengar i den nya kryptovalutan. Jaxx-plånboken har också ShapeShift.io integration vilket innebär att du kan konvertera dina kryptovalutor i plånboken. Jaxx-plånboken är också en HD-plånbok och genererar en ny plånbokadress för varje transaktion.

Besök Jaxx

Exodus

Denna plånbok syftar till att minimera inträdesbarriären när det gäller att använda avancerade digitala tillgångar. Programvaran är utformad för att vara mycket användarvänlig. Som alla bra skrivbordsplånböcker stöder den Windows, OSX och Linux. Det stöder också en mängd andra kryptovalutor och altcoins. Precis som Jaxx har Exodus inte inbyggda InstantSend- och PrivateSend DASH-funktioner. Precis som Jaxx har Exodus också ShapeShift.io integrerad tjänst. På samma sätt som Jaxx är Exodus-plånboken också en HD-plånbok.

Besök Exodus

DASH-kärna

Detta är den officiella DASH plånboken. Det är känt som en professionell eller tung plånbok vilket innebär att den är väldigt stor i storlek. Den installerar en fullständig DASH-nod på din dator. DASH Core har alla funktioner i DASH inklusive InstantSend och PrivateSend aktiverat.

Dash Core

Besök Dash Core

Mobila plånböcker

Coinomi

Coinomi är en mobilplånbok med flera valutor med stöd för Android samt en betaversion på iOS. Dina privata nycklar lagras på din enhet. Denna plånbok brukade vara öppen källkod tills en skadlig klon av plånboken dök upp online och vilseledade vissa användare att använda den. Projektet har nu stängt källkod med en nyare version av deras plånbok släppt.

Coinomi

Besök Coinomi

DASH plånbok

Detta är en mobil plånbok med öppen källkod. Du har full kontroll över dina privata nycklar. En intressant egenskap hos denna plånbok är att den låter dig göra offline-transaktioner med Bluetooth. DASH Wallet är också bra för en mobil plånbok, men har funktionen InstantSend för DASH men har inte funktionen PrivateSend aktiverad. Denna plånbok är endast tillgänglig för Android-enheter i Google Play Butik. DASH-plånboken är också en HD-plånbok som garanterar din integritet vid varje transaktion.

Dash Android Wallet

Besök Dash Android Wallet

DASH Core iOS

Lyckligtvis för iOS-användare finns det också en bra mobilplånbok tillgänglig bara för Apple-användare. Den ansluts direkt till DASH blockchain och du kan återställa dina DASH-mynt om din telefon eller surfplatta någonsin går förlorad eller skadas. Eftersom den också är byggd på DASH Core har denna plånbok InstantSend-funktionen i DASH, men den har inte PrivateSend-funktionen. DASH Core iOS-plånboken har också ShapeShift.io integration så att du enkelt kan konvertera dina mynt från en gång kryptovaluta till en annan från plånboken.

Dash iOS-plånbok

Besök Dash iOS Wallet

Pappersplånböcker

DASH pappersplånbok

Om du har en snäv budget och inte har råd med en hårdvaruplånbok men du också är orolig för säkerhet är det näst bästa alternativet en pappersplånbok. Även en mobil plånbok har någon form av risk eftersom de privata nycklarna fortfarande lagras på din enhet. DASH Paper Wallet har ingen av de utökade DASH-funktionerna inklusive InstantSend eller PrivateSend.

Dash Paper plånbok

Besök Dash Paper Wallet

Slutsats

Hårdvaruplånböcker är en bra investering om du är orolig för säkerhet (och det borde du vara!). De kör inte ett vanligt operativsystem så enheterna är immuna mot datavirus och exploater som kan stjäla dina privata nycklar och skyddar dina nycklar i händelse av att din dator äventyras. Det är bra att alltid kontrollera om plånbokappen du använder lagrar de privata nycklarna på själva enheten. Många bluffplånböcker där ute lagrar privata nycklar online och utvecklarna har full tillgång till plånböcker och pengar. Alla plånböcker på den här listan är godkända av den officiella DASH-webbplatsen så säkert att säga att de är tillförlitliga och har ett gott rykte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me