Cryptoprofielen: Roger Ver “Bitcoin Jesus”

Roger Ver-profiel

Voor degenen die gewend zijn aan de wereld van cryptocurrencies, is Roger Ver een naam die veel beelden kan oproepen. Sommigen denken positief over zijn krachtige inspanningen voor het verdedigen van Bitcoin; anderen denken negatief over hem, daarbij verwijzend naar zijn agressieve persoonlijkheid en zijn misdrijf in de gevangenis in 2002 voor het verkopen van explosieven. Ongeacht de perceptie van Ver, heeft zijn meer dan levensgrote persoonlijkheid bijgedragen aan het vormgeven van de groei van Bitcoin van een onbekend product tot een algemeen bekend en begrepen bezit.

Roger Ver

Roger Ver, afbeelding van CCN.com

Vroege leven

Geboren in San Jose uit christelijke fundamentalisten, begon Ver’s politieke en economische neigingen al op jonge leeftijd te schitteren. Als junior high-student, een kopie van Ludwig von Mises ‘ Socialisme de weg vrijgemaakt om vrijwilliger te worden. Geïnspireerd door Mises verslond hij het werk van andere auteurs, waaronder Adam Smith, Fredric Bastiat, Leonard Read, Henry Hazlitt, Friedrich Hayek, Milton Friedman en anderen. Ver’s politieke neigingen gingen door tot in zijn volwassenheid, waar hij zichzelf in 2000 presenteerde als een libertaire kandidaat voor de California State Assembly. Om zijn overtuigingen samen te vatten, stelt Ver dat “… alles wat de regering doet, de wereld een armere plek maakt en dat mensen … veel beter zouden zijn. af als iedereen gewoon iets mocht doen dat vreedzaam is. “

Daarnaast speelde ondernemerschap toen nog een even grote rol als nu. Hij begon met het verkopen van candybars en $ 50 per week in de zak te steken. Op zijn 16e had hij genoeg geld gespaard om een ​​witte Ford Mustang te kopen. Zijn ouders keurden de aankoop grotendeels af en als vergelding plaatste zijn vader een advertentie in de plaatselijke krant om de witte Ford Mustang te verkopen. Toen Ver de politie belde, kreeg zijn vader te horen dat ze hem zouden arresteren als hij de advertentie niet introk. Deze opeenvolging van gebeurtenissen zorgde ervoor dat zijn ouders hem het huis uit schopten.

Opsluiting

Van 1999 tot 2012 was Ver de CEO van MemoryDealers.com. Hoewel hij algemeen bekend staat om zijn tijd als CEO, is hij misschien meer bekend vanwege gebeurtenissen buiten zijn functie. In 2002 pleitte Roger Ver schuldig aan het verkopen van explosieven op eBay, ook wel bekend als Pest Control Report 2000. Beschreven als “een vuurwerk dat door boeren wordt gebruikt om herten en vogels weg te jagen van hun maïsvelden”, beweert Ver dat hij ten onrechte het doelwit was van zijn onsympathieke zicht op de ATF. Hij moest 10 maanden in de federale gevangenis doorbrengen.

Bitcoin-adoptie

Belangrijker nog dan zijn arrestatie voor het verkopen van illegaal materiaal op eBay, staat Ver bekend om zijn promotie van de cryptocurrency Bitcoin, en vaak gebruikt hij de bijnaam ‘Bitcoin Jesus’. Geïntroduceerd in de virtuele valuta in een podcast in 2011, begon hij onmiddellijk luidruchtig zoveel mogelijk informatie over het onderwerp te consumeren. Zijn bedrijf, MemoryDealers.com, werd een van de eerste bedrijven die Bitcoin ooit als betaalmiddel accepteerde. Via dit platform werd hij een ijverige voorstander van Bitcoin..

Het schaaldebat

Ver staat bekend om zijn scherpe kijk op een aantal onderwerpen in de cryptocurrency-wereld. Zijn meest beruchte mening betreft het debat over de blokgrootte. Ver, een fervent voorstander van bitblokken, en pleit voor deze positie vanwege de zware congestie en lange transactietijden waarmee het Bitcoin-netwerk momenteel wordt geconfronteerd. Als gevolg van de lange wachttijden, zo betoogde Ver, zijn veel grote bedrijven en investeerders weggegaan van de digitale valuta.

Schalen van cryptocurrency

The Scaling Debate, afbeelding van Blockonomi.

“Als iemand die 15 jaar ervaring heeft met het opschalen van bedrijfsnetwerken voordat ik bij Bitcoin betrokken werd, twijfel ik er niet aan dat het netwerk tegenwoordig aanzienlijk grotere blokken dan 2 megabytes aankan”, aldus Ver. Sterker nog, hij verklaarde verder dat “een maximale blokgrootte van 20, 30, 40 of zelfs 50 megabytes prima kan zijn.” Hoewel sommigen misschien aarzelen bij het vooruitzicht van blokgroottes van 50 megabyte, verduidelijkt Ver dat de grotere blokgrootte niet onmiddellijk zou worden geïmplementeerd.

De sleutel is volgens Ver om Bitcoin in staat te stellen te schalen naar de vraag van de klant. Uit angst voor negatieve resultaten als Bitcoin doorgaat op zijn pad van 2 megabyte, is Ver’s bedoeling om potentiële gebruikers niet van Bitcoin te laten afwijken vanwege het gebrek aan schaalbaarheid vandaag. Ver vreest echter dat “het huidige [Bitcoin Core] -ontwikkelingsteam zich dit niet lijkt te realiseren of er niet om geeft. Sommigen van hen pleitten er zelfs openlijk voor dat mensen eerder dit jaar creditcards in plaats van Bitcoin gebruiken bij een lokale Silicon Valley Meetup. “

Critici hebben bezwaar gemaakt tegen verschillende punten van Ver. Sommigen hebben betoogd dat mijnwerkers met sterkere verbindingen een grotere prikkel zouden hebben om grotere blokken te creëren. Door blokken vol transacties te laden, kan de miner mogelijk een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten.

Bovendien wrijft Ver’s ijverige toewijding aan de implementatie van Bitcoin enigszins de verkeerde kant op. LedgerX Bitcoin-ontwikkelaar en Bitcoin Core-bijdrager Bryan Bishop zei dat hij zich ‘verontrust voelde dat sommigen het verraderlijk zouden vinden om te vermelden dat er andere systemen dan Bitcoin bestaan ​​die problemen oplossen die Bitcoin niet’, toen hem werd gevraagd om commentaar te geven op Ver’s meningen met betrekking tot creditcardgebruik bij een lokale Silicon Valley Meetup. Bovendien noemen critici de bevestigingstijd van 10 minuten en hoe een peer-to-peer Bitcoin-systeem zelfs niet geschikt is voor aankopen bij fysieke winkels. Uiteindelijk is dit precies waar Ver bekend om staat: sentimenten aanwakkeren met controversiële uitspraken.

Bitcoin Cash

Ver’s problemen met het Bitcoin-kernteam en de schaalproblemen van Bitcoin leidden er uiteindelijk toe dat hij een hard fork de cryptocurrency hielp en promootte, door een nieuwe alt-coin te creëren met de naam Bitcoin Cash (BCH) die hij beweert de echte Bitcoin te zijn. Hij is de CEO van bitcoin.com en kocht onlangs het Twitter-account @bitcoin dat wordt gebruikt om zijn agenda te bevorderen om Bitcoin Cash als de echte Bitcoin te promoten, dit wordt beantwoord met kritiek en beschuldigingen van het proberen het grote publiek te misleiden over de nieuw gecreëerde cryptovaluta.

Bitcoin Cash-website

Het debat over Bitcoin versus Bitcoin Cash en Block size blijft de gemeenschap verdelen zonder dat het einde in zicht is, aangezien de twee valuta’s hun eigen weg vervolgen met voorstanders van grotere blokgroottes aan de ene kant en voorstanders van off-chain schaaltechnieken zoals het Lightning Network op de andere.

Roger Ver YouTube-video

Zijn geduld verliezen over de naam “Bcash”, Afbeelding uit YouTube.

Amerikaans staatsburgerschap

Een van de meest beruchte daden van Ver was zijn Amerikaans staatsburgerschap. Omdat hij ongelukkig werd met het betalen van federale inkomstenbelastingen ondanks het feit dat hij buiten de Verenigde Staten woonde, trok hij zijn Amerikaanse staatsburgerschap in en sinds februari 2014 is hij een staatsburger van de Caribische natie St. Kitts en Nevis. In feite had Ver moeite om een ​​visum te krijgen voor een conferentie in Miami omdat hij “niet voldoende kon aantonen dat zijn banden met een ander land dan de VS sterk genoeg waren om de VS te verlaten”. Na zijn derde poging in acht dagen om zijn geboorteland opnieuw binnen te komen, twitterde hij dat hem werd verteld dat “[hij] niet heeft bewezen dat [hij] sterk genoeg banden heeft buiten de VS”, en dat hij “in het geheim van plan was [ed] om in de VS te wonen. ” Hoewel het uiteindelijk lukt om weer toegang te krijgen tot de Verenigde Staten, is dit spel van Ver een symbool van zijn levensstijl en persoonlijkheid: controverse volgt hem waar hij ook gaat.

De volgende voorspelling van Ver is dat Ethereum Bitcoin uiteindelijk zal inhalen in marktkapitalisatie en dat Bitcoin zijn status als ‘topdog’ zal verliezen. Volgens Ver is Ether, het eigen token van Ethereum, goed op weg om Bitcoin te overtreffen; Immers, als Ethereum nog een keer in marktkapitalisatie verdubbelt, zal het Bitcoin inhalen, ervan uitgaande dat Bitcoin stagneert. Hoewel deze voorspelling enige tijd nodig heeft om uit te komen, identificeert Ver een paar opmerkelijke voordelen die Ethereum heeft ten opzichte van zijn rivaal Bitcoin. Het is goedkoper om het merendeel van de tijd te gebruiken, en veel sneller in termen van bevestigingen. Bovendien blijft Ver onder de indruk van de ontwikkelaars van Ethereum, met name de beslissing van Ethereum om over te schakelen naar proof-of-stake. Hoewel Ver’s tegenstanders hem beschilderen als een nep-opportunist, heeft zijn mening niettemin een aanzienlijk gewicht in de wereld van cryptocurrency..

Gevolgtrekking

De volatiliteit van de cryptocurrency-wereld betekent dat voorspellingen kunnen komen en gaan, maar Roger Ver blijft een voorstander van de industrie. Of het nu vanwege zijn unieke verleden is of vanwege zijn opvatting over een groot aantal onderwerpen, Ver’s stem heeft een aanzienlijk gewicht en heeft de kracht om markten te beïnvloeden. Ongeacht zijn polariserende eigenschappen, Ver is hier om te blijven, en iedereen kan er maar beter aan wennen.

Referenties

 1. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.WoxoJajwa72
 2. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 3. http://voluntaryist.com/howibecame/rogerver.html#.Wlq39ainG71
 4. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 5. https://www.salon.com/2014/03/09/the_ballad_of_bitcoin_jesus_the_tech_millionaire_evangelist_who_fears_for_his_life/
 6. https://www.wired.com/2013/12/bitcoin_honey/
 7. http://bitcoinist.com/bitcoin-uncensored-block-size-roger-ver/
 8. https://bitcoinmagazine.com/articles/roger-ver-is-still-determined-to-increase-the-bitcoin-block-size-limit-via-a-hard-fork-1474550552/
 9. https://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/bitcoin-investor-who-renounced-us-citizenship-now-cant-get-back-in/?comments=1
 10. https://www.newsbtc.com/2018/03/05/roger-ver-ethereum-will-overtake-bitcoin-in-market-cap/
 11. https://www.youtube.com/watch?v=VsHnlTk6zhI&feature = youtu.be&t = 2420
 12. https://cointelegraph.com/news/roger-ver-declares-bitcoin-cash-to-be-true-bitcoin-market-forces-bring-more-attention

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me