Hoe maak je een papieren Ethereum-portemonnee

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​papieren Ethereum-portemonnee te maken als een van de veiligste methoden om uw cryptocurrency te beveiligen. In wezen is een Ether-papieren portemonnee een record van de privé- en openbare sleutels van uw Ethereum-portemonnee die u nodig hebt om toegang te krijgen tot uw portemonnee en transacties uit te voeren.

Het bezit van een stuk papier met een code erop en het een portemonnee noemen, kan voor sommigen een beetje vreemd overkomen. Het is echter de veiligste methode die u kunt gebruiken om uw kostbare Ether-munten op te slaan. Papieren portemonnees bieden een buitengewoon voordeel ten opzichte van andere conventionele opslagtechnieken voor cryptocurrency. Stel je het comfort voor dat je voelt als je weet dat je Ether veilig in je huis, in een kluisje of veilig of zelfs begraven kan worden in je achtertuin. Met voordeel maakt de papieren portemonnee geen deel uit van internet. Daarom kan geen enkele hacker ooit toegang krijgen tot uw kostbare cryptocurrencies. Een potentiële dief zou uw kluis moeten kraken of door uw hele achtertuin moeten graven om uw portemonnee en cryptocurrency-informatie te vinden.

Een papieren portemonnee is perfect voor mensen die hun ether in “koude opslag” willen bewaren, dat wil zeggen, niet verbonden met internet en veilig opgeborgen. Met een papieren portemonnee wordt de snelheid voor overdrachten en uitwisselingen, evenals de algehele snelheid waarmee uw Ether beschikbaar komt, aanzienlijk verminderd. Dit komt doordat de munten moeten worden teruggestuurd naar een online portemonnee voordat ze kunnen worden gebruikt.

Hoe maak je een papieren Ethereum-portemonnee

Als u uw Ether op een beurs of voor speculatiedoeleinden wilt gebruiken om wat geld te verdienen en te profiteren van marktprijsfluctuaties, dan moet uw Ether altijd direct beschikbaar zijn. Voor die doeleinden wordt een online portemonnee aanbevolen, althans omwille van de efficiëntie.

Als u echter van plan bent om op de lange termijn aan uw Ether vast te houden door een ‘Hodler’ te zijn en niet veel om marktfluctuaties geeft, kunt u uw munten veilig in uw fysieke papieren portemonnee bewaren totdat u ze nodig hebt. Bovendien zorgen papieren Ether-portefeuilles voor een fantastisch cadeau-idee: zorg ervoor dat je het vooraf laadt met een behoorlijke hoeveelheid Ether en zeg dat ze het tegen de maan moeten houden!

MyEtherWallet gebruiken om een ​​papieren portemonnee te maken

MyEtherWallet is een open-source JavaScript-applicatie die vaak wordt gebruikt voor fysieke opslag. Als zodanig maakt deze website het heel eenvoudig om een ​​papieren portemonnee te maken.

Belangrijke opmerking: Zorg ervoor dat u zich op de juiste website bevindt wanneer u MyEtherWallet bezoekt.

Zorg ervoor dat de URL correct is in uw browser en zoek naar hun geverifieerde SSL-certificaat dat er als volgt uitziet:

MyEtherWallet SSL

Zorg ervoor dat u een bladwijzer maakt voor de juiste URL en gebruik die altijd om de site te bezoeken, klik nooit op links in e-mails, twitter, Facebook, Slack, privéberichten enz. Dit komt omdat er nep-phishingwebsites zijn die zijn opgezet met vergelijkbare URL’s en ontworpen om uw privésleutels en dus uw cryptocurrencies te stelen.

Open een webbrowser, ga naar de site en zoek uit wat voor wachtwoord u wilt gebruiken. Een combinatie van minstens 15 verschillende karakters, inclusief speciale karakters en hoofdletters en kleine letters, wordt aanbevolen. U dient uw wachtwoord voor de veiligheid buiten uw computer op te slaan, en onthoud dat dit wachtwoord essentieel is voor het decoderen van uw Ether-portemonnee.

Maak een portemonnee

Nadat u een wachtwoord heeft ingevoerd, wordt u gepromoveerd om het keystore-bestand te downloaden – wat betekent dat een Ether-portemonnee wordt opgeslagen als een bestand op uw USB-drive of pc, klik op dit punt op de knop “Download Keystore” -bestand.

Keystore-bestand

Gefeliciteerd, op dit punt heb je met succes een papieren Ether-portemonnee gegenereerd; het enige dat u nu hoeft te doen, is het af te drukken door op de “PRINT” -knop te drukken die u ter beschikking staat. Houd er rekening mee dat de papieren portemonnee uw officiële, openbare Ether-adres bevat. Dit adres is vergelijkbaar met een IBAN van een gewone bankrekening; daarom kan het worden gepubliceerd. Als u uw officiële adres aan een andere persoon verstrekt, kan die persoon u Ether sturen. Als iemand echter uw privésleutel in handen krijgt, heeft hij of zij toegang tot al het Ether-geld dat u op uw papieren Ether-portemonnee bewaart..

Belangrijk: geef uw privésleutel nooit aan andere mensen door.

Eth papieren portemonnee

Naast het afdrukken van een papieren portefeuille, kunt u ook een JSON-bestand downloaden van de website. Het JSON-bestand bevat alle informatie met betrekking tot uw Ether-portemonnee. De informatie kan worden gedownload, versleuteld en zelfs niet versleuteld. Het wachtwoord dat aan het begin van het hele proces is gemaakt, is echter nodig voor decodering. U kunt uw JSON-bestand op een USB-station plaatsen om te voorkomen dat het zoekraakt of zoekraakt.

Ether gebruiken met uw Ether Wallet

Voordat u uw zojuist gemaakte papieren Ether-portemonnee volledig gaat gebruiken, is het raadzaam om eerst een klein beetje Ether naar uw portemonnee te sturen als een snelle test. Nadat je test is geslaagd, zou je goed moeten zijn om meer Ether veilig over te zetten. U kunt uw Ether-portemonnee instellen om automatisch Ether te ontvangen als u regelmatig een cloud-mining-service gebruikt, zoals Genesis Mining. Het wordt aanbevolen om het officiële openbare adres van uw portemonnee op uw computer op te slaan, terwijl u uw privésleutel ergens anders verborgen houdt om problemen te voorkomen.

U kunt gemakkelijk gebruiken Etherchain om erachter te komen hoeveel Ether er precies in een Ether-portemonnee is opgeslagen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw adresgegevens in het bovenste veld moet invoeren om uw gegevens op te zoeken; Etherchain is legitiem en brengt uw gegevens niet in gevaar.

Om Ether vanuit uw portemonnee te verzenden, kunt u bezoeken MyEtherWallet. Over het algemeen zijn er twee manieren om Ether naar iemand anders te sturen. Eenmaal op MyEtherWallet navigeert u naar de pagina “Transactie verzenden”. Als u nu een JSON-bestand hebt gebruikt om uw portemonnee te maken, kunt u eenvoudig uw JSON-bestand selecteren wanneer daarom wordt gevraagd en het gebruiken om Ether vrijwel onmiddellijk naar andere adressen te sturen. Als het JSON-bestand echter is gecodeerd, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren; hierna mag je Ether sturen.

Stuur Ether

Als je hebt besloten om een ​​standaard papieren Ether-portemonnee te gebruiken, typ of plak dan gewoon je privésleutel wanneer daarom wordt gevraagd door MyEtherWallet. Als u denkt dat iemand uw transactie heeft waargenomen en dat uw Ether-portemonnee gecompromitteerd is, hoeft u niet bang te zijn; u kunt eenvoudig al uw Ether naar een nieuwe portemonnee overzetten en uw oude papieren portemonnee voor de veiligheid vernietigen.

Hoewel een papieren portemonnee een van de veiligste manieren is om uw cryptocurrencies te beveiligen, stelt u nog steeds uw privésleutel op uw computer bloot wanneer u deze invoert op de MyEtherWallet-website. Als u schadelijke software, zoals een keylogger, op uw computer heeft die afkomstig kan zijn van een virus of malware, kan uw sleutel alsnog worden gestolen. Voor de ultieme veiligheid en gemoedsrust raden we je aan om een ​​Hardware wallet te gebruiken die een extra beschermingslaag toevoegt en het onmogelijk maakt om ooit je privésleutels te stelen. Bekijk onze gids voor de Trezor en Ledger, de twee meest populaire apparaten.

Veel succes en moge je Eth voor altijd veilig zijn!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me