Nationale cryptocurrencies: Russian Cryptoruble, Venezolaanse Petro en Estonian Estcoin

Nationale cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn de laatste jaren over de hele wereld in populariteit toegenomen. Zowel particulieren als bedrijven profiteren van de stijging van de cryptocurrency-prijzen. Tot nu toe hebben regeringen vanaf de zijlijn gekeken naar wat er met dit nieuwe fenomeen gebeurt.

Maar in 2017 hebben we ander nieuws gehoord over nationale cryptocurrencies. Verschillende staten over de hele wereld zijn van plan om hun cryptocurrencies te lanceren. Op dit moment hebben het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Venezuela, Estland, Denemarken, Cambodja, China, Iran, Canada, Liberland en vele anderen interesse getoond in het creëren van hun eigen cryptocurrencies..

Nationale cryptocurrencies

Achter elke staat die besluit om zijn cryptocurrencies te lanceren, zijn er verschillende motivaties of redenen. Sommigen van hen willen de cryptocurrency-markt in hun land volledig beheersen, terwijl anderen internationale sancties proberen te vermijden. Laten we eens kijken wat sommige van deze landen doen met deze virtuele valuta.

De Petro van Venezuela

Dit Zuid-Amerikaanse land, met de hoogste inflatie ter wereld en belangrijke oliereserves onder zijn bodem, heeft besloten om zijn eigen nationale cryptocurrency te lanceren. Maar hoe is het mogelijk dat een van de slechtst presterende landen ter wereld, met bijna 90% van de armoede, een nationale cryptocurrency lanceert?

Maduro

De president van Venezuela, Maduro, afbeelding van AlaJazeera.

Nou, de redenen achter deze beslissing zijn louter politiek / economisch. Aangezien het regime zijn gewelddadige retoriek op het internationale toneel heeft versterkt, heeft een groep landen onder leiding van de Verenigde Staten en de Europese Unie besloten economische sancties op te leggen aan de socialistische regering. Dit heeft de financiële hulp aan het land en de instroom van geld om het politieke project te ondersteunen verminderd.

De belangrijkste bedoeling van deze cryptocurrency, bekend als “Petro”, is om deze financiële en internationale sancties te vermijden. De regering krijgt de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot internationale fondsen en om de sancties van andere landen te vermijden.

Maar sommige landen hebben hun negatieve mening over deze cryptocurrency al geuit. Bijvoorbeeld de Argentijnse minister van Financiën, Nicolás Dujovne, uitgelegd tijdens een bijeenkomst in Madrid:

“Argentinië heeft een sterke en stevige positie ingenomen, we zijn een van de eerste landen die hebben gewaarschuwd dat Venezuela geen democratie is en dat de mensenrechten niet worden gerespecteerd en dat het meerdere politieke gevangenen heeft. De Argentijnse regering voert geen transacties uit met cryptocurrencies en veel minder met de Petro. “

Soortgelijke opmerkingen zijn gemaakt door de Poolse regering na geruchten dat het Europese land de Petro zou kunnen accepteren voor medicijnen en voedsel.

De cryptocurrency wordt nu in het land ingezet. De regering heeft oliestations en regeringskantoren onder druk gezet om de nationale virtuele valuta te accepteren.

De Petro kan worden gebruikt voor het vastleggen van gegevens en voor het bewerken van gegevens en het reizen van de casas de digitale cambio. El Estado aceptará el pago de impuestos, obligaciones, tasas, contribuciones y servicios públicos nacionales en Petro. #AlFuturoConElPetro pic.twitter.com/80puSYsmbb

– SENIAT (@SENIAT_Oficial) 21 februari 2018

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, lanceerde de cryptocurrency op 3 december terwijl hij sprak via het nationale tv-kanaal VTV.

De heer Maduro zei:

“Venezuela heeft de creatie van zijn eigen cryptocurrency aangekondigd. Het zal “Petro” worden genoemd […] Dit zal ons in staat stellen nieuwe manieren van internationale financiering te vinden om de sociale en economische ontwikkeling van het land mogelijk te maken. “

De mening in Venezuela is diep verdeeld over de oprichting van de Petro en wetgevers in het land hebben zelfs vond het illegaal.

Russische Cryptoruble

De Russische regering heeft verschillende keren het idee van een nationale cryptocurrency gesteund. De Russische president Vladimir Poetin heeft inderdaad zelf om de creatie van de CryptoRuble.

Vladimir Poetin

Vladimir Putin, afbeelding uit CNN

Nikolay Nikiforov, de Russische minister van Communicatie en Massamedia, legde aan de plaatselijke krant AIF uit dat de heer Poetin opdracht had gegeven tot de oprichting van de CryptoRuble.

Achter de CryptoRuble vinden we een andere logica. Het Euraziatische land probeert met deze cryptocurrency geen internationale sancties te vermijden, maar wil in plaats daarvan de internationale handel tussen Euraziatische landen helpen..

De Euraziatische Economische Unie (EEU), die Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Rusland en Armenië omvat, heeft een belangrijke commerciële relatie. Met het nieuwe CryptoRuble kunnen deze landen transactiekosten verlagen en de snelheid van grensoverschrijdende betalingen verhogen.

De bedoelingen van Rusland met de CryptoRuble lijken internationaal te zijn. Het Slavische land heeft ook interesse getoond voor een internationale cryptocurrency die zou werken onder de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) en uitgebreid naar andere landen zoals Israël of Armenië..

De CryptoRuble is misschien maar een van de eerste stappen voordat een internationale cryptocurrency wordt geïntroduceerd. Bijvoorbeeld door de CryptoRuble uit te proberen in de EEU-landen als een proefproject, en het later voor te stellen als een succesvolle case en het voor te leggen aan de BRICS-landen.

Maar wat doet Rusland om mensen te informeren over cryptocurrencies? Allereerst zijn de Russische burgers zelf erg geïnteresseerd in cryptocurrencies. Verschillende Russische individuen nemen deel aan verschillende Initial Coin Offerings (ICO’s) en Blockchain-projecten over de hele wereld.

Rusland werkt samen met Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, om blockchain-kennis te promoten en verschillende blockchain-projecten in de overheid te implementeren. Moskou heeft bijvoorbeeld een stemsysteem dat is gebaseerd op de blockchain van Ethereum. Dit stemsysteem staat bekend als Active Citizen, en inwoners van Moskou kunnen stemmen op verschillende voorstellen om de stad leefbaarder te maken.

Daarnaast herbergt het land twee cryptocurrency-agentschappen in Vladivostok en een blockchain-school die wordt geadviseerd door Buterin.

Estcoin van Estland

Dit is een ander land dat overweegt om een ​​nationale cryptocurrency uit te geven. Het land staat bekend als de ‘digitale republiek’ vanwege de promotie van nieuwe technologieën. Estland is het eerste land ter wereld dat zijn burgers een virtuele e-residentie aanbiedt.

In haar bedoeling om de weg naar digitalisering te bewandelen, zegt de algemeen directeur van e-Residency, Kaspar Korjus, heeft geschreven in een blog dat Estland “estcoins” zou kunnen aanbieden aan e-ingezetenen. Estcoin is de geplande Estse cryptocurrency die zou worden gelanceerd via een eerste muntenaanbieding.

Estcoin

Estcoin, afbeelding van Kaspar Korjus

Natuurlijk legt de blogpost al uit dat dit niet de officiële lancering is van de nationale cryptocurrency van Estland, maar slechts een beleidsidee om op weg te gaan naar het digitale paradijs dat Estland wil worden..

Korjus schrijft:

“Even ter herinnering – dit is nog geen nationaal beleid, maar het is een idee dat het overwegen waard is en dat het potentieel heeft om werkelijkheid te worden.”

Helaas voor Estland en het beleidsidee hebben de Europese Centrale Bank (ECB) en Mario Draghi, de president van de ECB, hun standpunt over deze kwestie uitgedrukt en elke poging om al dan niet een virtuele nationale munteenheid te creëren, afgewezen..

Estland maakt duidelijk deel uit van de Europese Unie en de eurozone. Het land gebruikt de euro voor dagelijkse transacties, en zonder centrale bank of monetaire autoriteit (de macht is overgedragen aan de ECB) kan Estland geen parallelle valuta creëren voor de euro.

Tijdens een persconferentie op 7 september 2017 in Frankfurt am Main beantwoordde Mario Draghi een vraag over Estland en zijn voornemen om zijn nationale virtuele valuta te creëren.

Mario Draghi verklaarde zonder de deur open te laten voor meningen:

“Geen enkele lidstaat kan zijn eigen munteenheid invoeren; de munteenheid van de eurozone is de euro. “

Conclusie

Verschillende landen, verschillende situaties en locaties. Maar ze hebben allemaal iets gemeen, en dat is de wil om een ​​nationale cryptocurrency te hebben. Venezuela heeft het al gedaan, maar de Petro heeft meer tijd in de markt nodig om ons er een mening over te geven.

Rusland beweegt zich naar zijn cryptocurrency. De implementatie kan wat langer duren, maar in de komende maanden zouden we belangrijk nieuws kunnen zien over de CryptoRuble.

Estland lijkt misschien ver verwijderd van het hebben van een eigen cryptocurrency. De Europese Centrale Bank voert een zeer strikt beleid ten aanzien van andere betaalmiddelen parallel aan de euro. Het is duidelijk dat de ECB ervoor moet zorgen dat de euro normaal blijft werken zonder concurrenten in de eurozone. Wat als een cryptocurrency een wettig betaalmiddel wordt en meer wordt gebruikt dan de euro? Dat zou een serieus probleem zijn.

Tegelijkertijd zijn andere landen zoals Iran, Canada en zelfs de micronatie van Liberland denken aan hun eigen cryptocurrencies. De tijd zal uitwijzen of al deze landen erin zijn geslaagd om virtuele valuta voor hun economieën te creëren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me