Hoe Bitcoin en cryptocurrencies ontwikkelingslanden helpen

Ontwikkelingslanden

Cryptocurrencies hebben het potentieel om de levens van enkele van de armste en meest wanhopige mensen ter wereld ten goede te veranderen. Cryptocurrency kan levens verbeteren door inwoners van ontwikkelingslanden te helpen deelnemen aan de wereldeconomie en aan armoede te ontsnappen.

Hyperinflatie, armoede, gebrek aan banen, gebrek aan toegang tot banken, gebrek aan kapitaal en slechte toegang tot markten behoren tot de problemen die altcoins kunnen helpen bij het oplossen van mensen in ontwikkelingslanden. Dit wordt bereikt door iedereen ter wereld toegang te geven tot moderne bank- en financiële diensten via de blockchain.

Er zijn nu veel ondernemers, economen, hulpfunctionarissen en bankiers die geloven dat een combinatie van cryptocurrency en mobiele telefoons de slechte toegang van de wereld tot de wereldeconomie zal geven..

Ontwikkelingslanden

Hoe mobiele telefoons en cryptocurrency de armen kunnen bevrijden

Meer dan $ 10 miljard aan geld werd tussen juli en september 2016, Mobile World Live, gestort en opgenomen via de M-Pesa peer-to-peer (P2P) -app in Kenia. gemeld. M-Pesa, aangeboden door Safari.com, had vorig jaar alleen al in Kenia 20,7 miljoen gebruikers.

Veel bedrijven proberen het succes van MPesa te repliceren door cryptocurrency-bankdiensten aan te bieden via apps. Er belde een bedrijf MicroMoney beweert 40.000 leningen te hebben verstrekt aan mensen in Myanmar (Birma), Cambodja, Thailand, Indonesië en Sri Lanka via het op blockchain gebaseerde systeem. Het systeem bevat een telefoon-app die beschikbaar is via Google Play.

Het doel van MicroMoney is om basisbankdiensten, zoals leningen, beschikbaar te stellen aan de 2,5 miljard mensen zonder bankrekening. De mensen zonder bank hebben geen bankrekeningen; en kunnen honderden kilometers van een bank wonen, maar ze hebben nog steeds geld nodig.

Bedrijven als MicroMoney en Nebeus hopen hen te bereiken, want veel daarvan hebben een mobiele telefoon. Nebeus is van plan om door cryptocurrency gedekte leningen aan te bieden aan niet-banken.

Nebeus

Het helpen van mensen zonder bank kan vrouwen mondiger maken; omdat ongeveer 55% van de mensen zonder bankrekening vrouwen zijn, de Wereldbank gemeld. Zonder bankrekeningen kunnen mensen geen leningen aanvragen, huizen kopen, geld sparen, online zaken doen en uitkeringen van de overheid ontvangen.

Empowerment van zakenmensen

Een ander bedrijf dat probeert voort te bouwen op het succes van MPesa is BitPesa​dat is ontworpen om importeurs in Kenia, Nigeria, Tanzania en Oeganda te helpen betalingen te ontvangen van of geld te sturen naar Europa, de VS en China.

BitPesa beweert 6000 gebruikers te hebben in meer dan 85 landen. Het beweert ook dat die gebruikers meer dan 17.000 transacties hebben gedaan via zijn blockchain.

De hoop is om ondernemerschap aan te moedigen door zakenmensen betalingen in meerdere valuta’s te laten ontvangen. BitPesa probeert een van de grootste obstakels voor ondernemerschap in ontwikkelingslanden weg te nemen; gebrek aan toegang tot banken.

BitPesa

Inwoners van ontwikkelingslanden zonder bank kunnen vaak niet deelnemen aan de import- of exportactiviteiten omdat ze hun valuta niet kunnen omzetten in breder geaccepteerd geld zoals de Amerikaanse dollar. Dit kan het voor ondernemers onmogelijk maken om betalingen te verwerken, voorraden en apparatuur te betalen en leningen of kredietlijnen te ontvangen.

BitPesa en oplossingen zoals de digitale portemonnee van TenX; die zijn ontworpen om meerdere altcoins om te zetten in fiat-valuta’s, kunnen dat oplossen. Een voordeel voor de portemonnee van TenX wordt verondersteld te komen met een Visa-betaalpas die toegang tot krediet zou kunnen bieden. Verkopers die TenX gebruiken, kunnen mogelijk Visa-creditcard- of bankpasbetalingen ontvangen en hun omzet vergroten.

TenX-website

Een ander voordeel van systemen als BitPesa is dat ze geld rechtstreeks naar mensen in ontwikkelingslanden sturen, in plaats van naar bureaucraten of hulpverleners. Traditionele buitenlandse hulp wordt vaak gestolen door corrupte ambtenaren, of bereikt alleen bepaalde mensen, zoals aanhangers van een lokale leider.

Oplossingen zoals BitPesa kunnen geld in de zakken van lokale mensen stoppen die het in hun lokale gemeenschappen bij lokale bedrijven zullen uitgeven. Voordelen op lange termijn kunnen het scheppen van banen omvatten; en het verhogen van de belastinggrondslagen van naties, wat meer geld kan opleveren voor scholen en wegen.

Humaniq

Hoe Ethereum vluchtelingen kan helpen

Zelfs het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gebruikt cryptocurrency om de armen te helpen. Het programma begon in mei 2017 Ethereum te gebruiken om geld te sturen naar 10.000 vluchtelingen in Jordanië, Market Mad House gemeld.

De financiële medewerker van het programma, Houman Haddad, hoopt in 2018 Ethereum te gebruiken om betalingen te sturen naar maximaal 500.000 vluchtelingen. De eerste Ether-betalingen werden als vouchers uitgedeeld, maar de VN heeft plannen om in de toekomst directe cryptocurrency-betalingen te gaan doen..

De VN experimenteert met Ethereum omdat het naar apps op mobiele telefoons kan worden gestuurd. Veel van de huidige vluchtelingen hebben mobiele telefoons maar geen toegang tot banken. Het opzetten van een gsm-toren kan goedkoper en sneller zijn dan traditionele hulpverlening. Een ander gebruik voor Ethereum is om lokale leveranciers te betalen die diensten en leveringen leveren aan VN-programma’s.

Inflatie overwinnen

Cryptocurrency kan een van de grootste problemen oplossen waarmee mensen in sommige ontwikkelingslanden worden geconfronteerd: inflatie. Mensen in sommige landen zijn arm omdat hun geld waardeloos is. Corrupte of incompetente regeringen kunnen geld waardeloos maken door er simpelweg te veel van te printen.

Dit is het geval in Venezuela; die lijdt aan een inflatie van 1.600% of hyperinflatie, dankzij het beleid van president Nicholas Maduro. Onder het regime van Maduro; de valuta of Bolivar is waardeloos, en het kan wel een half maandloon kosten om een ​​Big Mac te kopen bij McDonald’s.

Het inflatiecijfer in Venezuela bereikte 500% in december 2017, Bloomberg gemeld. Er zijn andere gegevens die erop wijzen dat de inflatie in Venezuela oploopt tot 4.000%.

Venezuela

Duizenden Venezolanen hebben een manier gevonden om aan hyperinflatie te ontsnappen; en het beleid van Maduro door Bitcoin, The Atlantic, te minen gemeld. Venezolanen gebruiken gewoon de goedkope elektriciteit van hun land om Bitcoin uit de blockchain te delven of te oogsten. In ruil daarvoor krijgen ze een valuta die in waarde stijgt terwijl de Bolivar keldert.

Bitcoin-mijnwerkers kunnen ongeveer $ 500 per maand verdienen, wat een fortuin is in Venezuela. Dat is genoeg geld om een ​​gezin van vier te voeden en basisbenodigdheden zoals luiers en insuline aan te schaffen. Belangrijker; Venezolanen kunnen items die ze nodig hebben online kopen met Bitcoin, of het gebruiken om Amazon-cadeaubonnen te kopen om de benodigdheden te kopen die ze nodig hebben.

Het is niet verrassend dat allerlei soorten mensen, waaronder politici, politieagenten en universiteitsprofessoren, Bitcoin hebben gewonnen. Zelfs een politieoptreden heeft de Bitcoin- en Ethereum-mijnbouw in Venezuela niet kunnen stoppen. Ethereum-mijnbouw slaat aan in Venezuela omdat het gemakkelijker is; en vereist geen speciale computers, zoals Bitcoin-mining.

Sommige economen denken nu dat cryptocurrency-mining het enige is dat de Venezolaanse economie gaande houdt. Zelfs het politieoptreden moedigt mijnbouw aan; omdat corrupte agenten simpelweg Bitcoin-mijnbouwplatforms in beslag nemen en ze gaan gebruiken om geld te verdienen.

Corrupte financiële systemen vervangen

Een ander gebruik van cryptocurrency in door inflatie geplaagde landen is als sparen. Ongeveer 37% van de gebruikers van de BitFinance-oplossing in Zimbabwe gebruikt Bitcoin-holdings als spaarrekening, Quartz gemeld.

Bitcoin wordt gebruikt als spaargeld omdat het veel minder kwetsbaar is voor inflatie dan de Zimbabwaanse dollar. Er zijn maar weinig mensen in Zimbabwe die vertrouwen op het papiergeld van hun land, omdat het land in 2009 te kampen had met een inflatie van 500 miljard procent.

Dit leidde tot de ineenstorting van het financiële systeem van Zimbabwe, waardoor het voor mensen gemakkelijker werd om cryptocurrency als alternatief te accepteren. Waarnemers hebben soortgelijke ontwikkelingen opgemerkt in andere delen van Afrika.

Lokale handelaren en activisten in Nigeria en Zuid-Afrika geloven dat cryptocurrencies de economie kunnen democratiseren door gemiddelde mensen toegang te geven tot contant geld, meldde Lorenzo Fioramonti van de Universiteit van Pretoria. Fioramonti raakte geïnteresseerd in cryptocurrency toen hij ontdekte dat zijn studenten in Zuid-Afrika het gebruikten.

Fioramonti gelooft dat cryptocurrency en andere technologieën geldsystemen transformeren van gecentraliseerde naar gedecentraliseerde systemen. In een gecentraliseerd systeem wordt geld door een centraal verrekenkantoor geleid, zoals een centrale bank of een betalingsverwerker zoals MasterCard.

Gedecentraliseerde netwerken zijn peer-to-peer, wat betekent dat geld rechtstreeks van de ene persoon naar de andere gaat. Dit maakt het voor gewone mensen gemakkelijker om overheidscontroles te omzeilen, en voor ambtenaren moeilijker om geld te stelen of in beslag te nemen.

Fioramonti gelooft dat er in de toekomst een grote verscheidenheid aan valuta zal zijn; en dat cryptocurrencies slechts een van de vele ruilmiddelen zullen zijn die beschikbaar zijn voor mensen in ontwikkelingslanden. Hij denkt ook dat peer-to-peer-oplossingen zoals cryptocurrency zullen leiden tot een betere en meer open economie in ontwikkelingslanden.

Het gemakkelijker maken om geld te verzenden

Een andere manier waarop cryptocurrency ontwikkelingslanden kan helpen, is door het voor immigranten gemakkelijker te maken om geld naar de bank van mensen te sturen.

Munten. Ph

Inwoners van ontwikkelde landen, voornamelijk immigranten, sturen ongeveer $ 26 miljard per jaar aan overmakingen naar vrienden en familie in ontwikkelingslanden, schat FocusEconomics. Te veel van dat geld wordt verspild omdat het proces duur en omslachtig is.

Een Nigeriaan in Londen die geld naar zijn moeder thuis wil sturen, moet misschien naar een geldtransferwinkel. Daar moet hij enkele ponden betalen voor een overboeking. Om het te krijgen, moet zijn moeder misschien naar een bankoverschrijving lopen en het geld contant ophalen. Zowel de geldtransferwinkels; en het netwerk dat ze met elkaar verbindt, zal kosten in rekening brengen voor de overdracht, wat de prijs kan verhogen.

Dat kan de moeder in gevaar brengen, omdat ze op de terugweg kan worden beroofd. Criminelen; wetende dat mensen die het bankoverschrijvingskantoor verlaten contant geld hebben, staan ​​misschien buiten te wachten.

Om het nog erger te maken, de zoon in Londen; heeft geen middelen om in geval van nood snel geld naar zijn moeder te sturen. Als de moeder niet naar het bankoverschrijvingskantoor kan lopen, kan ze het geld niet krijgen. Dat betekent dat er misschien geen geld beschikbaar is als ze ziek of gewond was.

Bedrijven houden van Munten. Ph proberen te veranderen door systemen te bouwen die zijn ontworpen om mensen in staat te stellen cryptocurrency overal ter wereld te verzenden via de blockchain, Forbes gemeld.

“Cryptocurrencies werken heel goed als spoorwegen voor naadloze geldoverdrachten en het kunnen betalen voor diensten”, vertelde Justin Loew, hoofd bedrijfsvoering van Coins.ph, aan Forbes..

Overmakingen doen het volk in plaats van de banken

Met behulp van systemen zoals die van Munten. Ph, de zoon in Londen kan het geld met een druk op de knop naar zijn moeder sturen. De moeder zou direct via haar telefoon toegang krijgen tot het geld, zonder een lange gevaarlijke wandeling te hoeven maken.

Andere bedrijven opereren op een meer regionale basis. Satoshi Citadel Industries (SCI) richt zich op de overmakingsmarkt in de Filippijnen met hun Rebit product. Honderdduizenden Filippino’s werken in het buitenland in landen als de Verenigde Staten en China.

SCI en zijn concurrent; Toast, dien Filippino’s die in Hong Kong en Singapore werken. Met Toast kunnen gebruikers geld verzenden en ontvangen via de app zonder bankrekening. Dat kan van onschatbare waarde zijn voor Filippino’s die mijlenver van een bank wonen.

Rebit

Nog een voordeel Geroosterd brood is lagere vergoedingen; het management van het bedrijf beweert dat de vergoedingen 86% lager zijn dan de vergoedingen voor bankoverschrijvingen. Dat kan mensen die afhankelijk zijn van overmakingen een onmiddellijke verhoging van hun inkomen geven door hoge vergoedingen te schrappen.

Eenrichtings-cryptocurrencies kunnen mensen helpen die afhankelijk zijn van overmakingen door hen te helpen meer van hun geld te behouden. Overmakingen verliezen vaak veel van hun waarde wanneer ze worden omgezet van waardevollere valuta uit ontwikkelde landen in minder waardevol lokaal geld.

Fondsen die in cryptocurrency worden achtergelaten, zullen hun waarde niet verliezen; of onderworpen zijn aan bankoverschrijving en andere kosten. Een ander voordeel is dat cryptocurrency inwoners van ontwikkelingslanden kan geven, is dat het kan worden opgeslagen in digitale accounts in de cloud, die toegankelijk zijn met telefoons. Dat betekent dat ze niet hoeven te vertrouwen op contant geld dat kan worden gestolen, verloren of vernietigd.

De armen in de 21e eeuw brengen

Dit alles wijst op wat misschien wel het belangrijkste en meest verstorende effect van cryptocurrency is. Het kan een groot percentage van de armen in de wereld de 21e eeuw binnenhalen door hen in staat te stellen deel te nemen aan de wereldeconomie.

Dankzij cryptocurrency kunnen honderden miljoenen mensen voor het eerst geld sparen, rente verdienen, investeren, een bedrijf starten, geld lenen, geld overmakingen ontvangen of geld naar vrienden en familie sturen. Het effect hiervan zal enorm zijn en het kan leiden tot miljoenen nieuwe bedrijven en enorme hoeveelheden nieuwe rijkdom en dat is te danken aan Cryptocurrencies en de Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me