Blockchain- en cryptocurrency-cursussen op universiteiten over de hele wereld

Cryptocurrencies en blockchain-technologie creëren meer impact in gemeenschappen over de hele wereld. Bedrijven, overheden en individuen gebruiken virtuele valuta en gedistribueerde grootboektechnologie om hun diensten en producten te verbeteren.

Naarmate de vraag naar cryptocurrencies en blockchain-technologie toeneemt, heeft ook de vraag naar onderwijs en cursussen op deze gebieden nieuwe hoogtepunten bereikt. Universiteiten en scholen beginnen net met het aanbieden van verschillende specialisaties in blockchain en / of cryptocurrencies.

Blockchain-cursussen Universiteiten

Landen als Australië, Argentinië, Bulgarije, Rusland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten hebben verschillende cryptogerelateerde cursussen en bereiden nieuwe studenten voor om aan de vraag van de markt te voldoen.

Australië

Australië is een van die landen waar universiteiten hun leerlingen voorbereiden op de werken waar veel vraag naar is. De RMIT van de Australische universiteit heeft besloten om een ​​partnerschap aan te gaan met enkele belangrijke blockchain-gerelateerde ondernemingen, om een ​​cursus aan te bieden gericht op virtuele valuta en gedistribueerde grootboektechnologie.

Blockchain ontwikkelen

Blockchain-strategie ontwikkelen, cursus bij RMIT

Accenture en Stone & Chalk zal RMIT helpen om een ​​van de meest geavanceerde cryptocurrency-cursussen in Australië te creëren. Op dit moment kost de cursus $ 1600 AUD (£ 880) en duurt acht weken.

Het programma geeft leerlingen de nodige tools waarmee ze blockchain-technologie kunnen gebruiken en toepassen in de echte wereld.

Vice-kanselier van RMIT, Martin Bean, merkte erover op:

“Blockchain wordt nu een kernonderdeel van hedendaagse digitale geletterdheid en we zijn verheugd om een ​​branchegericht programma aan te bieden dat is ontwikkeld in samenwerking met onze partners bij Accenture en Stone. & Chalk, evenals de Blockchain Innovation Hub van RMIT. “

Vertegenwoordigers van Accenture en Stone & Chalk heeft ook gereageerd op het zij aan zij werken met RMIT. Ze zeiden dat de cursus de “vaardigheids- en opleidingskloof” zal dichten en fintech-diensten in de banksector zal kunnen ontwikkelen..

De Australische Universiteit van New South Wales (UNSW) werkte ook samen met LoyaltyX, een belangrijk onderzoeksproject op het gebied van blockchain-loyaliteit. Met dit partnerschap verdienen studenten Ether elke keer dat ze de Unify Rewards-app gebruiken.

Argentinië

Argentinië bereidt zijn studenten ook voor op deelname aan de blockchain- en cryptocurrency-markt. Een van de belangrijkste technologische universiteiten in Buenos Aires, de Instituto Tecnoloógico de Buenos Aires (ITBA), heeft besloten aan te bieden een nieuwe koers gerelateerd aan cryptocurrencies.

ITBA

Graad in crypto-economie, cursus bij ITBA

De naam van de cursus is ‘Bachelor’s Degree in Cryptoeconomy: Blockchain, Smart Contracts and Cryptocurrencies.’

De beschrijving van de cursus luidt als volgt:

“Het programma is voor elke persoon die wil starten en de basis- en tussentijdse kennis wil verwerven om de wereld van cryptocurrencies, tokens, ICO’s, slimme contracten en verschillende beschikbare blockchains te begrijpen.”

Blockonomi kon contact opnemen met de universiteit en zij legden ons uit dat de cursussen eenmaal per week online zullen plaatsvinden, elke woensdag van 20.00 uur tot 21.30 uur. Voor geïnteresseerden kost de inschrijving £ 900 of minder als de persoon de cursus doorverwijst naar andere mensen.

De regisseur van de carrière, Nicolás Collebechi, merkte op aan lokale media:

“De cursus is gemaakt omdat we zien dat er verschillende industrieën zijn die met blockchain-technologie werken – banken, gezondheidszorg, digitale advertenties – maar er is een gebrek aan bewustzijn en gekte over Bitcoin.”

De cursus is gestart op 23 maart en zal 3 maanden duren. De bachelordiploma stelt leerlingen in staat te begrijpen wat cryptocurrencies zijn, hoe ze de economie beïnvloeden en hoe virtuele valuta zich gedragen.

Bulgarije

Varna University of Management (VUM) is de Bulgaarse universiteit die Bulgaarse en internationale studenten voorbereidt om zich aan te passen aan de nieuwe blockchain- en cryptocurrency-omgeving. Bitcoin-beurzen zijn beschikbaar voor tien aanvragers van technische bachelors.

Varna

Bitcoin Scholarship bij Varna

Studenten die meer willen weten over Bitcoin en cryptocurrencies, moeten € 1000 (£ 875) betalen als ze een bitcoin-gerelateerd diploma willen hebben.

De Bulgaarse school legt uit:

“De Varna University of Management is verheugd aan te kondigen dat tien kandidaten voor de bacheloropleiding Software Engineering nu de mogelijkheid zullen hebben om Bitcoin-beurzen te verdienen, te beginnen vanaf het herfst 2018-semester.”

De universiteit zegt dat cryptocurrencies en blockchain-technologie de manier waarop we leven zullen veranderen. De VUM wil bitcoin en disruptieve technologieën ondersteunen en onderschrijven. Het nieuwe programma is specifiek ontworpen om een ​​toekomstgerichte capaciteit te geven.

“We zijn ervan overtuigd dat cryptocurrency een onvermijdelijke technische ontwikkeling is die zal leiden tot aanzienlijke innovatie in alle aspecten van ons leven”, aldus de universiteit. “Het onderschrijven en integreren van bitcoin is voor ons een rationele keuze. We zijn altijd geïnteresseerd in het leveren van disruptieve technologieën in onze IT- en bedrijfsprogramma’s en cryptocurrency is daar zeker een van. “

Bulgarije is een actieve deelnemer in de cryptocurrency-markten. Er zijn verschillende ICO’s in Bulgarije gevestigd en veel Bulgaarse burgers hebben verschillende soorten ICO’s opgericht.

Verenigde Staten

Verenigde Staten is een van de belangrijkste landen ter wereld. En in de cryptocurrency-markt lijkt het niet achter te blijven. Haar deelname aan de virtuele valuta-economie is inderdaad een van de belangrijkste op aarde.

Individuen en ondernemingen uit de VS zijn sterk geïntegreerd in de financiële wereld, cryptocurrency, blockchain en ICO-wereld. Dat betekent dat universiteiten in het land bereid moeten zijn om een ​​belangrijk aantal studenten aan te trekken.

De Stern School of Business aan de New York Universiteit (NYU), biedt een cursus cryptocurrency aan voor niet-gegradueerde studenten. Op dit moment volgen meer dan 100 studenten de cursus en de verwachting is dat het aantal in de toekomst zal blijven groeien.

“Het is een snel bewegend onderwerp met tokenomics en cryptocurrencies die hele industrieën veranderen. Hoe meer mensen erover kunnen leren en welk potentieel het heeft, hoe meer begrip ze zullen hebben van hoe financiële diensten er over vijf jaar uit zullen zien, ”aldus Oliver Bussmann, voormalig Chief Information Officer bij UBS..

De NYU Stern rekent MBA-studenten ongeveer $ 70.000 (£ 50.000) en niet-gegradueerde studenten meer dan $ 50.000 (£ 35.700).

Een van de grootste problemen die de universiteit heeft, is het vinden van de juiste docenten om de lessen te geven. “Onze grootste uitdaging is om genoeg mensen te vinden om de cursussen te geven”, zegt professor David Yeermack.

Haas School of Business aan de University California in Berkley zal ook aanbieden cursussen over blockchain-software. Volgens Greg LaBlanc, docent van de Haas-school, “zal blockchain-technologie een belangrijke impact hebben op contractering, logistiek en toeleveringsketens, gezondheidszorg, openbaar bestuur, activa-clearing, eigendom en transacties.”

Gevolgtrekking

Dit is een lijst van enkele van de internationale cryptocurrency- en blockchain-cursussen die beschikbaar zijn. Het is duidelijk dat de toegenomen vraag naar experts op deze gebieden vereist dat universiteiten investeren in nieuwe cursussen waarmee bedrijven en overheden de juiste kandidaten kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn..

Al deze landen werken met cryptocurrencies en blockchain-technologie in de publieke en private sector. Bovendien zijn de salarissen in de industrie hoger dan in andere technologische gebieden.

Bovendien zal het niet gemakkelijk zijn om deze cursussen te organiseren omdat het materiaal zeer regelmatig verandert. Er vinden nieuwe technologische innovaties plaats en wat trending was in het afgelopen semester, kan het volgende achterhaald zijn.

Zoals de heer Yermack zei:

“Jaar na jaar zullen we meer dan de helft van het cursusmateriaal veranderen. Het houdt je jong om de halve nacht te lezen om op de hoogte te blijven van de laatste innovaties. “

Andere landen zoals Rusland, Zuid-Afrika en China hebben universiteiten die cryptocurrency-gerelateerde cursussen aanbieden. In de toekomst zal de vraag blijven toenemen en zal er een gebrek aan experts in de markt zijn als ze zich niet voorbereiden op deze concurrerende en groeiende industrie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me