BitConnect – Is het een Ponzi-regeling?

BitConnect Ponzi-schema

2017 bleek een heel belangrijk jaar te zijn voor de cryptocurrency-wereld. Niet alle ontwikkelingen waren echter positief. Vorig jaar zagen veel grote Ponzi-projecten komen en gaan. Maar geen van hen houdt zelfs een kaars in de schaal van de enorme misleiding die BitConnect met zich meebracht.

BitConnect wordt nu geconfronteerd met juridische gevolgen in het VK en de Verenigde Staten vanwege zijn duistere zakelijke praktijken, en toch leken ze nog steeds volledig operationeel te zijn, met hun eigen native token-handel voor meer dan het dubbele van wat het deed toen het platform voor het laatst live ging jaar.

Bitconnect

Dus lees verder terwijl we ingaan op BitConnect, hoe het werkt en hoe het zich tot nu toe in zo’n korte tijd heeft kunnen verspreiden.

Let op: we zullen in dit artikel niet naar BitConnect linken.

BitConnect – Hoe het zou moeten werken

BitConnect werkt volgens een methode die volledig in lijn is met bijna alle traditionele Ponzi-schema’s. Doorgaans werkt een Ponzi-schema eerst door enorme, onrealistische opbrengsten te beloven. Ze zeggen bijvoorbeeld één procent per dag of 10 procent per maand, of verdubbelen uw geld in drie maanden, enzovoort. Dit soort rendementen is zelfs onder de meest optimistische marktomstandigheden volkomen onmogelijk. Zelfs als welke groep dan ook die deze tarieven aanbiedt, erin slaagt om het in het begin uit te betalen, meestal gebeurt het dat de eerste klanten worden uitbetaald met het geld dat wordt ontvangen van latere klanten die zich inkopen..

Vervolgens zal elk geld dat in het schema wordt gestort, doorgaans onderworpen zijn aan een lockdown-periode of anderszins worden beperkt om snel geld op te nemen. Dit kan 30, 60, 90 dagen zijn, enzovoort. In het geval van BitConnect varieert de lockdown-periode tussen 120 en 299 dagen. Hoe meer geld u erin stopt, hoe korter uw lockdown.

BitConnect verspreidt zich als een plaag

Vervolgens worden degenen die zich aanmelden voor het programma aangemoedigd om het woord wijd en zijd te verspreiden via affiliate marketing en affiliate links. Als u online op zoek gaat naar een discussie over BitConnect, vindt u de opmerkingen bezaaid met aangesloten links. Degenen die de aangesloten links verspreiden, kunnen worden beloond met zogenaamd hogere retourpercentages op hun oorspronkelijke storting als hun link wordt gebruikt door iemand die zich erbij aanmeldt.

Trevon James

De laatste fase van een Ponzi-regeling was meestal dat het bedrag aan opbrengsten dat de groep moet betalen, meer is dan wat er binnenkomt, en dus zal de groep met de groep gewoon alle activa verzilveren en spoorloos verdwijnen. Al het geld dat door een storting in het programma achterblijft, is effectief voor altijd verdwenen. Wat ongebruikelijk is aan BitConnect is dat het nu al meer dan een jaar actief is en geen tekenen van vertraging vertoont, behalve de op handen zijnde juridische stappen die al dan niet van invloed kunnen zijn.

Ter vergelijking: een ander Ponzi-schema dat vorig jaar verscheen, BitPetite genaamd, is al grotendeels offline gegaan en alle gestorte fondsen zijn waarschijnlijk voor altijd verloren. BitPetite was slechts korte tijd online voordat het crashte. Wat BitConnect zo uniek maakt, is dat het na zo’n lange tijd nog steeds actief is. Dit kan te wijten zijn aan zijn populariteit, en dat er elke maand genoeg nieuwe gebruikers toetreden om de onhoudbare uitbetalingspercentages te behouden.

De waanzin berekenen

Als BitConnect te geloven is, hoeveel geld zouden sommigen dan realistisch verwachten te verdienen met hun programma? Volgens hun grafieken zou een aanbetaling van $ 1000 een maandelijks rendement van 40% verwachten. Laten we eens kijken hoe dat eruit zou zien. Ervan uitgaande dat de rente wordt berekend, zou u aan het einde van een maand $ 1400 hebben. Maand twee, $ 1960. Zoals u kunt zien, is uw geld al na twee maanden verdubbeld, wat onmogelijk is.

Tegen maand zes zou je $ 7529 hebben, en tegen het einde van het jaar zou je het hebben $ 56.693. Denk daar even over na. Zou een gezonde investeringsmaatschappij $ 55.693 aan rente geven op een lening van $ 1.000? Als de rente niet samenkomt, zou een belegger zogenaamd nog steeds $ 400 per maand vrijmaken, of $ 4800 winst over het jaar, wat nog steeds een belachelijk rendement vertegenwoordigt. Als iemand meer dan $ 1000 zou storten, krijgen ze zogenaamd een toeslag van 0,10-0,25% per dag, afhankelijk van het niveau. Uitgaande van een investering van $ 1010 (om in aanmerking te komen voor de dagelijkse 0,10%) zou dat een dagelijks rendement van $ 10 betekenen bovenop de 40% maandelijkse.

Om te vergelijken met een andere zwendel, BitPetite, die 4,5% per dag beloofde tijdens zijn werking, zou dezelfde $ 1.000 je na een enkele maand $ 3.745 hebben opgeleverd, zelfs BitConnect overtroffen.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn … is dat waarschijnlijk zo

Dus hoe beweert BitConnect in staat te zijn om zulke verbazingwekkende, onrealistische rendementen te bieden? Door te lenen, blijkbaar. Laten we hier even over nadenken. Zelfs de ergste creditcard mag slechts ongeveer 35% rente in rekening brengen. Niet alleen dat, maar dat is 35% per jaar, niet per maand. Een creditcardtegoed van $ 1000 zou $ 29 per maand aan rente oplopen. Verder wordt een creditcard met een JKP van 35% als vreselijk beschouwd, en de meeste creditcards rekenen veel, veel minder dan die met gemiddelde kredietscores. 14-24% komt veel vaker voor.

Dus aan wie lenen ze precies geld tegen zo’n belachelijk tarief? Wie zou met een veel beter betaalbaar krediet akkoord gaan met dergelijke tarieven? De waarheid is dat niemand weet wie er precies leent van BitConnect. Hoogstwaarschijnlijk is dat niemand.

Waar kwam BitConnect vandaan??

De officiële site ging ergens eind 2016 live. Op dat moment beweerde de site dat het doel was om “vrijheidslievende individuen te helpen die, zoals jij, of op zoek zijn naar de mogelijkheid van inkomensstabiliteit in een zeer onstabiele wereld. “De site maakt al melding van de meeste componenten van het schema, met uitzondering van de oorspronkelijke BitConnect-munt of BCC (niet te verwarren met Bitcoin Cash of BCH). Dat verscheen pas begin 2017 op de site.

De BitConnect-site in 2016

Het bedrijf, of de groep mensen achter BitConnect, lijkt zich in Zuidoost-Azië te bevinden, hoogstwaarschijnlijk Vietnam op basis van hun vroege promotievideo’s. Er bestaat een bedrijfsregistratie in het VK. De Britse regering heeft echter bedreigd om ze te sluiten als ze niet kunnen bewijzen dat hun operatie geen Ponzi-plan is. Hierna stuurde de Texas Securities Commissioner hen een noodstop-bevel, veeleisend dat ze stoppen met zaken doen in Texas totdat ze kunnen bewijzen dat hun operatie legaal is.

Dreigende fall-out

BitConnect is een van de grootste en meest verspreide Ponzi-schema’s ter wereld geworden. In het verleden waren dergelijke regelingen meestal beperkt tot één geografisch gebied of land. Maar met het gemak van geldverkeer dat cryptocurrency biedt, heeft BitConnect mensen over de hele wereld bedrogen.

Dus wat gaat er gebeuren als het kaartenhuis onvermijdelijk uit elkaar valt? Helaas kan dit een groot blauw oog blijken te zijn voor het publieke imago van cryptocurrency. Hoogstwaarschijnlijk zullen grote nieuwsuitzendingen zeggen dat Bitcoin eerst bedoeld was voor drugs en wapens op de zwarte markt, en nu voor Ponzi-schema’s.

Het is moeilijk in te schatten hoe wijdverbreid dit probleem is en voor hoeveel mensen het gaat als de site verdwijnt. Tientallen miljoenen dollars aan cryptocurrency en Bitcoin zouden jarenlang van de markt kunnen verdwijnen, en onnoemelijk duizenden investeerders zouden voor altijd van cryptocurrency kunnen worden uitgesteld.

We kunnen alleen maar hopen dat de gevolgen van de aanstaande BitConnect-crash zachtaardig zullen zijn, en niet dat dit de crypto-economie de komende jaren zal schaden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me