Bitcoin Futures: traditioneel investeringsinstrument ontmoet de Bitcoin-boom

Bitcoin-futures

Bitcoin-futurescontracten: daar hebben we het nu allemaal over, zowel in het cryptocurrency-ecosysteem als in traditionele investeringskringen.

Waarom? Omdat deze futures-contracten het potentieel hebben om een ​​gamechanger te zijn voor beide gemeenschappen. Blijf bij ons, en we zullen in detail uitleggen wat er op het spel staat.

Ten eerste: wat zijn futures?

Futures, of termijncontracten, worden gebruikt om een ​​positie in een markt speculatief af te dekken. In die zin is een futures-contract een weddenschap: u wedt dat de prijs van een grondstof of instrument X-bedrag, lager of hoger zal zijn dan nu, op een gespecificeerde toekomstige datum.

Bitcoin-futures

En zodra u een van deze contracten aangaat, kunnen ze worden verhandeld op futuresbeurzen met andere kopers en verkopers.

U kunt over allerlei zaken toekomen, waaronder:

  • tarwe
  • maïs
  • goud
  • olie-
  • valuta’s
  • rentetarieven
  • beursindexen
  • en nu bitcoin!

Als je hulp nodig hebt om het iets beter te begrijpen, overweeg dan dit praktische voorbeeld:

U bent een maïsboer en uw boerderij zal onbruikbaar worden als er in de komende 12 maanden een droogte optreedt. Om je weddenschap af te dekken voor het geval er zich een droogte voordoet, short je op maïsfutures.

Als er geen droogte komt, absorbeert u het verlies en wordt u gedekt door uw winst uit een volledige oogst (hopelijk meerdere keren gedekt).

Maar als er toch droogte komt, heb je maïs kortgesloten, wat betekent dat je een uitbetaling krijgt voor de tankprijs. En met deze uitbetaling zou u de crisis financieel kunnen doorstaan. Dit is dus slechts een voorbeeld van hoe en waarom toekomsten bestaan.

Wat zijn de betekenis van Bitcoin-futures

Dus waarom zijn Bitcoin-futures belangrijk? Om twee belangrijke redenen.

Ten eerste bieden bitcoin-futures beleggers de eerste echte short-optie tegen de bitcoin-prijs. Voorheen kon je eigenlijk alleen “long” gaan op bitcoin. Nu kunnen investeerders op een traditionele, duidelijk gedefinieerde manier wedden op en profiteren van elke vorm van BTC-prijsbeweging.

Ten tweede, en nog belangrijker, geeft bitcoin-futures traditionele financiële instellingen, instellingen die elk jaar triljoenen dollars verwerken, een manier om de cryptocurrency-ruimte vanuit de periferie te betreden, waardoor Bitcoin wordt gelegitimeerd als een volwassen actief en het crypto-ecosysteem in het algemeen..

Bedenk dat het nog maar een paar jaar geleden was dat bitcoins vrijwel waardeloos waren, en het is sindsdien een zware strijd om acceptatie geweest. Dus voor grote financiële instellingen om over te stappen op BTC-futures is een enorme acceptatiemijlpaal die voorspelt dat er nog meer mijlpalen komen.

Met andere woorden? Bitcoin begint een grote hit te worden.

Groot potentieel gebruiksscenario? Verzekering voor mijnwerkers

Herinner je je het voorbeeld van de maïsfutures dat zojuist werd geïllustreerd? Pas die situatie losjes toe op Bitcoin-mijnwerkers en je hebt een heel interessante potentiële use-case voor bitcoin-futures.

Laten we de kern van het idee op een rijtje zetten:

Bitcoin-mijnwerkers betalen hun bedrijfskosten in, u raadt het al, bitcoins. Dus als BTC een enorme acute prijsdaling ervaart, kunnen mijnwerkers moeite hebben om hun maandelijkse bedrijfskosten te betalen.

En dat is waar een bitcoin-futures-contract van pas kan komen. Als een bitcoin-mijnwerker bitcoin met een futurescontract ‘short’, ontvangt hij een uitbetaling en kan hij blijven werken, ongeacht of de bitcoin-prijs keldert.

Dat zijn gewoon goede, ouderwetse financiële instrumenten, vind je niet?

CME Group, Inc. wil First Mover-status

In een aankondiging van 31 oktober verklaarde de Chicago Mercantile Exchange (CME) haar intentie om in december 2017 bitcoin-futures operationeel te hebben..

Dit maakte de CME de eerste traditionele beurs die zo’n uitstapje naar de cryptocurrency-ruimte aankondigde.

En dit was een enorme ontwikkeling voor de eigenlijke Bitcoin-gemeenschap, aangezien de CME ‘s werelds toonaangevende marktplaats voor derivaten en futures is. Met andere woorden, bitcoin-futures hadden geen legitiemer thuis kunnen vinden om op te landen.

En een domino-effect volgde, aangezien andere grote instellingen snel de aankondiging van de CME volgden met eigen verklaringen.

Cboe volgt Suit

Kortom, de Chicago Board Options Exchange (Cboe) weerspiegelde de aankondiging van CME door te zeggen dat ze ook in december bitcoin-futures zouden lanceren. Ze zijn nu live, maar daarover later meer.

De termijncontracten van de Cboe worden nu vermeld onder het symbool XBT.

De beurs zal voor zijn prijsreferenties vertrouwen op de Gemini Bitcoin-beurs van de Winkevoss-tweeling.

CBOE Bitcoin

CFTC keurt 3 uitwisselingen voor Bitcoin-futures goed

Als een van de belangrijkste regelgevende instanties in het land, heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten veel invloed op hoe Bitcoin-futures zich wel of niet zouden kunnen ontplooien.

Maar beleggers hoeven zich geen zorgen te maken over wat voor hardhandig optreden dan ook, aangezien de CFTC begin december aankondigde toestaan de CME, Cboe en de Cantor Exchange aan zelfcertificeer bitcoin futures-contracten.

Met andere woorden: game on.

Zoals CFTC-voorzitter J. C. Giancarlo destijds opmerkte:

“Bitcoin, een virtuele valuta, is een handelsartikel zoals de Commissie in het verleden niet heeft gewerkt. Bijgevolg hebben we uitgebreide besprekingen gevoerd met de beurzen over de voorgestelde contracten, en CME, CFE en Cantor zijn overeengekomen om aanzienlijke verbeteringen aan te brengen om klanten te beschermen en ordelijke markten te behouden. ”

NASDAQ en TD Ameritrade willen binnen

De NASDAQ is de op een na grootste beurs ter wereld. En na de bitcoin-futures van CME en Cboe, gaat Nasdaq, Inc. nu zelf BTC-futures lanceren.

Hoe meer hoe beter, toch?

Maar de institutionele titanen zijn zeker niet slungelig. Ze beloven nauwkeurigere contracten te bieden dan hun concurrenten.

Nasdaq

Nasdaq Afbeelding van Business insider

Over institutionele titanen gesproken, TD Ameritrade zit niet achterover te kijken naar de aflevering die zich voor hen ontvouwt. De grote beursvennootschap gaat nu over op het creëren van hun eigen BTC-futures. Dienovereenkomstig lijkt het erop dat de kritische massa is bereikt; deze megaspelers in de industrie zullen kleine, middelgrote en grote bedrijven volgen.

De kudde komt als het ware.

De eerste handelsdag was interessant

De eerste Cboe bitcoin futures-contracten gingen live op 10 december 2017. Maar de opwinding rond de lancering zorgde ervoor dat de Cboe-website een of twee keer crashte, wat aantoont hoe indrukwekkend de belangstelling was..

En de handel begon de daaropvolgende dagen echt aan te trekken. De handel in bitcoin-futures begon schichtig, maar het handelsvolume neemt toe naarmate steeds meer investeerders besluiten om het nieuwe, ongekende financiële instrument eens te proberen.

Een grote zorg die circuleerde vóór de lancering van deze contracten, is de mogelijkheid dat futures daadwerkelijk zouden werken om de bitcoin-prijs te onderdrukken. Sommigen gingen zelfs zo ver om te zeggen dat bitcoin-futures dat zouden gaan doen een) het Bitcoin-project zelf vernietigen en / of b) een speculatieve zeepbelcrash veroorzaken op traditionele financiële markten.

Gelukkig is er nog niets van beide soorten uitgekomen, dus voor nu ziet alles er goed uit. En de situatie lijkt klaar om de komende weken nog populairder te worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze futures-contracten contant worden afgewikkeld, niet met bitcoin. Dat betekent dat traditionele Wall Street-typen nu “in crypto kunnen spelen” zonder ooit rechtstreeks eigenaar te zijn van of transacties uit te voeren in cryptocurrencies..

Alleen al die dynamiek zou een nieuwe en indrukwekkende toestroom van contanten en interesse in de Bitcoin Boom en andere vooraanstaande cryptocurrencies in uitbreiding moeten veroorzaken. Dus hoewel bitcoin-futures iets zijn om in de gaten te houden, is er voorlopig niets te vrezen. En laten we hopen dat dat zo blijft in de nabije toekomst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me