Wat is de hash-snelheid in de mijnbouw van Bitcoin en cryptocurrency?

Wat is hash-snelheid?

Wilt u betrokken raken bij het minen van cryptocurrency? Als dat het geval is, is het belangrijk om te begrijpen wat een hash-snelheid is en wat het betekent. Niet alleen dat, maar ook hoe het uw bedrijfsresultaten kan beïnvloeden. Hoewel je mijnbouw misschien alleen als hobby begint, is het nog steeds belangrijk om de hash-tarieven goed te begrijpen, zodat je de beste beslissingen kunt nemen voor je eigen persoonlijke mijnbouwbedrijf of hobby. In dit artikel gaan we alle basisprincipes bespreken van wat hash-snelheid is. We zullen ook een beetje bespreken hoe elektriciteitskosten een grote invloed kunnen hebben op uw winstgevendheid.

Wat is hash-snelheid?

De basis – Wat is een hash-snelheid??

In de eenvoudigste bewoordingen verwijst hash-snelheid naar de snelheid waarmee elk mijnbouwapparaat werkt. Snelheid is belangrijk omdat mijnbouw in cryptocurrency eigenlijk slechts een raadspel is. Hoewel de term ‘mijnbouw’ suggereert dat het een lineair proces is met een begin en een einde, zoals het uitgraven van een tunnel, is het eigenlijk heel anders. Zonder al te veel in te gaan op wat mijnbouw is, wat er gebeurt, is dat elk mijnbouwapparaat elke seconde duizenden of zelfs miljoenen gissingen doet. Het doel is om het juiste antwoord te vinden op de vraag waarmee het huidige blok wordt opgelost.

Hoewel het heel goed mogelijk is dat je een bitcoin-blok kunt oplossen en de volledige mijnbeloning van 12,5 bitcoin kunt ontvangen met een 10 jaar oude laptop, is de kans dat dit gebeurt veel groter dan dat je op een heldere en zonnige dag door de bliksem wordt getroffen. In feite zou, met de moeilijkheidsgraad van vandaag, een enkele CPU-mijnbouw met 50 hashes per seconde waarschijnlijk driekwart miljoen jaar nodig hebben om een ​​enkel blok solo te minen. Gezien die kansen is het geen wonder dat niemand met de juiste geest bitcoin minen met een CPU.

Wanneer u een cryptocurrency-mining-apparaat opzoekt, zoals een ASIC-mijnwerker of een GPU-kaart, kunt u de hash-snelheid van het apparaat vergelijken. Deze hash-snelheid is gelijk aan het aantal gissingen dat het apparaat per seconde kan doen om het blok op te lossen en een beloning te verdienen. Pool mining verandert de manier waarop die beloningen worden uitbetaald, maar het effect is nog steeds grotendeels hetzelfde. Meer hash-snelheid betekent meer uitbetalingen.

Hash-snelheden worden op een aantal verschillende manieren weergegeven, dus laten we die nu eens bekijken.

Hash-rate-terminologie decoderen

Hash-snelheden worden uitgedrukt in termen die bekend zijn bij iedereen die de terminologie voor opslag van computergegevens begrijpt. Termen als mega, giga en tera worden tegenwoordig het meest gebruikt bij het beschrijven van hash-snelheden.

Beginnend onderaan betekent een hash-snelheid van 60 hashes per seconde dat het apparaat 60 keer per seconde kan rekenen en raden in een poging een blok op te lossen.

Een stap hoger is de kilohash (KH / s), dan megahash (MH / s), dan gigahash (GH / s), dan tera (TH / s) en dan peta (PH / s). Hier is een handige grafiek waarin wordt uitgelegd hoe deze hash-snelheden worden berekend.

kilohash = 1.000 hashes

megahash = 1000 kilohash

terahash = 1.000 megahashes

petahash = 1000 terahashes

Niet alle hash zijn gelijk

Als je een bitcoin-mining-apparaat vergelijkt met een apparaat dat is ontworpen om te minen, bijvoorbeeld Ethereum, zul je een zeer groot duidelijk verschil in hash-snelheden opmerken. Dit komt omdat er veel verschillende algoritmen zijn die cryptocurrencies gebruiken. Ze hebben allemaal verschillende hoeveelheden geheugen en rekenkracht nodig om te worden gedolven.

Simpel gezegd, bitcoin en zijn SHA256-algoritme worden door de huidige normen beschouwd als relatief eenvoudig te berekenen. Als gevolg hiervan zou een mining-apparaat dat vandaag nog steeds relevant is, hashes moeten produceren in het terahash-bereik en hoger.

Als we dit zouden vergelijken met Ethereum, zul je zien dat de meeste moderne Ethereum-mijnbouwapparaten (meestal GPU’s) in het megahash-bereik werken.

Etherum mijnbouwinstallatie

Op het eerste gezicht denk je misschien dat het bitcoin-mijnbouwapparaat aanzienlijk krachtiger of productiever is. Hoewel het waar is dat het meer hashes produceert (van de SHA256-variëteit), komt dit omdat bitcoin-hashes gemakkelijker rekenkundig te produceren zijn. Als gevolg hiervan is de netwerkmoeilijkheidsgraad aanzienlijk hoger voor bitcoin.

Om de zaken nog verwarrender te maken, kozen sommige cryptocurrencies opzettelijk voor algoritmen die alleen kunnen worden gedolven met een standaard CPU. Als gevolg hiervan worden mining-apparaten voor dit netwerk die honderden hashes per seconde kunnen produceren, als hoog en zeer concurrerend beschouwd.

Dus wat betekent dit allemaal? In feite betekent dit dat als je alleen naar de hash-snelheid kijkt, je niet per se de effectiviteit van de miner zegt. U moet ook de netwerkmoeilijkheden begrijpen en weten wat de norm is voor de meeste mining-apparaten voor die specifieke cryptocurrency.

Winstgevendheid berekenen

Nu we weten dat niet alle hashes hetzelfde zijn, moeten we weten hoe we de geschatte winstgevendheid van een miner kunnen berekenen op basis van de hash-snelheid.

Hiervoor moet een calculator voor de winstgevendheid van mijnbouw worden gebruikt, zoals degene die beschikbaar is hier.

Wat te mijnen

Laten we eerst eens kijken naar bitcoin. Tegenwoordig produceert een typische moderne bitcoin-mijn-ASIC ongeveer 12 terahashes per seconde aan mijnkracht. Op de moeilijkheidsgraad van vandaag betekent dit dat een dergelijk mijnbouwpercentage gemiddeld 0,318 BTC per jaar zal opleveren. Als dezelfde 12 terahashes werden gebruikt voor het minen van Bitcoin Cash (dat hetzelfde mining-algoritme gebruikt als BTC), dan zou je kunnen verwachten 2,7635 BCH per jaar te ontvangen. Bij de huidige handelswaarden is het verschil klein, maar de gegenereerde BTC is iets waardevoller.

Laten we nu eens kijken naar Ethereum-mijnbouw. Een fatsoenlijke GPU haalt ongeveer 50 megahashes per seconde. Sommigen zullen meer doen, en sommigen zullen minder doen. Als we uitgaan van 50 megahashes, dan kan iemand die Ethereum delven 1,45 Ether per jaar verdienen. Veel Ethereum-mijnbouwplatforms hebben zeven GPU’s. Als we aannemen dat zeven GPU’s allemaal dezelfde snelheid hebben, verwachten we iets meer dan 10 Ether per jaar te verdienen.

Factoring in elektriciteitskosten

Een laatste en zeer belangrijke component waarmee rekening moet worden gehouden bij het berekenen van de winstgevendheid van de mijnbouw, zijn de kosten die verband houden met het elektriciteitsverbruik van de mijnbouwapparatuur. Dit wordt de efficiëntie van de mijnwerker genoemd.

In voorgaande jaren was het gebruikelijk om bitcoin te minen met GPU’s. Als u dit echter vandaag zou proberen, zou de hoeveelheid elektriciteit die u zou moeten uitgeven in vergelijking met de hash-snelheid die u zou ontvangen, betekenen dat uw mijnbouwactiviteiten volledig onrendabel zouden zijn. Een van de redenen waarom ASIC-miners zo populair zijn, is omdat ze niet alleen een hogere hash-snelheid produceren, maar ook vaak tegen lagere relatieve energiekosten per contant geld..

Zelfs als de ene mining-machine een hogere hash-snelheid biedt dan de andere, is het belangrijkste voor de miners niet alleen de hash-snelheid, maar ook de efficiëntie. Een machine die een 10% hogere hash-snelheid produceert dan normaal, maar tegen 50% hogere energiekosten, zou inefficiënt en minder winstgevend zijn.

Dingen inpakken

Hash-snelheden zijn een belangrijke maatstaf voor cryptocurrency-mining-apparaten, of het nu ASIC’s zijn of een laptop-CPU. Deze cijfers kunnen echter misleidend zijn. Een beetje meer begrip is dus nodig om de betekenis achter hash-snelheid volledig te begrijpen.

Efficiëntie, of de hoeveelheid elektriciteit die door het apparaat wordt gebruikt in vergelijking met hoeveel hash-snelheid het heeft, is een uiterst belangrijke overweging. Dat wil zeggen, als iemands doel is om winstgevend te zijn. Of in ieder geval om de kosten en winsten in evenwicht te brengen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me