The Pineapple Fund: Anonymous Benefactor toont de kracht van Bitcoin

Ananas Fonds

Gedurende de afgelopen maanden en jaren hebben we gehoord hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies in prijs stegen. Het grootste deel van de cryptocurrency-markt heeft belangrijke groeicijfers gekend en heeft investeerders geholpen rijk te worden, of zelfs miljonair. Bitcoin heeft mensen over de hele wereld monetaire vrijheid gegeven. Degenen die aan het begin hebben geïnvesteerd, genieten nu van hun winst.

De meeste van deze investeerders pronken met hun nieuwe luxe auto’s (Lambo’s) of hun reizen naar exotische oorden, maar slechts een paar van hen hebben besloten te investeren in goede doelen. Een van de uitzonderingen op de regel is Het Ananasfonds.

Ananas Fonds

Wat is het Ananasfonds?

Het Pineapple Fund is opgericht door een vroege bitcoin-investeerder die Bitcoin kocht toen de prijs slechts een paar dollar waard was. De gebruiker wist niet dat jaren later elke Bitcoin tot $ 20.000 dollar waard zou zijn, vanaf december 2017. Ongeveer drie maanden geleden werd een Reddit-bericht werd beroemd door het aanbieden van 5057 BTC aan goede doelen. De gebruiker besloot het “Het Ananasfonds.​

“Ik herinner me dat ik een paar jaar geleden met bitcoin begon. Toen bitcoin voor het eerst enkele cijfers brak, dacht ik dat dat een triomfantelijk moment was voor bitcoin. Ik keek en bewonderde de prijsstijging naar $ 15 $ 20 .. $ 30 .. wow! Vandaag zie ik $ 17.539 per BTC. Ik geloof de werkelijkheid soms nog steeds niet. Bitcoin heeft mijn leven veranderd en ik heb veel meer geld dat ik ooit kan uitgeven ”, aldus de post. “Mijn doelen, doelen en motivaties in het leven hebben niets te maken met het hebben van XX miljoen of de megarijken.

En hier is het interessante deel:

“Dus ik doe iets anders: het grootste deel van mijn bitcoin doneren aan goede doelen. Ik noem het The Pineapple Fund en doneer ≈ $ 86 miljoen aan Bitcoin aan goede doelen. “

Vanaf vandaag heeft The Pineapple Fund $ 54,3 miljoen dollar gedoneerd en heeft het volgens de officiële website 60 goede doelen over de hele wereld ondersteund. Momenteel accepteert The Pineapple Fund geen aanvragen meer, maar geïnteresseerden kunnen nog steeds doneren aan het project.

Het Ananasfonds

Donaties aan goede doelen

Media van over de hele wereld hebben bericht over hoe The Pineapple Fund samenwerkte met verschillende goede doelen en haar Bitcoins aanbood. Bijvoorbeeld, The Chronicle of Philantropy, heeft het verhaal geschreven van Linda Tannembaum, die $ 1 miljoen dollar ontving voor haar liefdadigheidsinstelling voor medisch onderzoek.

Chronicle of Philanthropy

De donaties van The Pineapple Fund variëren tussen $ 50.000 en $ 5.000.000 miljoen dollar. Afhankelijk van de ingediende aanvraag besloot het fonds om meer, minder of het door het goede doel gevraagde bedrag te geven. Het is belangrijk om te vermelden dat het fonds BTC niet aan individuen heeft geschonken, maar alleen aan geregistreerde liefdadigheidsorganisaties, om verwarring of toekomstige problemen te voorkomen..

Onder de organisaties die Bitcoin van The Pineapple Fund hebben ontvangen, vinden we het volgende:

  • Watsi: een organisatie die probeert om iedereen gezondheidszorg te bieden. Het ontving $ 2 miljoen dollar.
  • Het waterproject: deze ngo probeert mensen zonder water te helpen door lokale wateroplossingen te installeren. Het ontving $ 1 miljoen dollar. Volgens de webpagina kun je door $ 68 dollar te doneren water geven aan 2 mensen. Dat betekent dat The Pineapple Fund meer dan 29.000 mensen toegang heeft gegeven tot water.
  • The Focus Foundation: dit is een stichting die de bewustwording over X- en Y-chromosomale aandoeningen wil vergroten. Daarnaast is het de bedoeling om onderzoek te doen naar deze aandoeningen en gezinnen en kinderen te helpen die ze behandelen. Het Pineapple Fund heeft $ 1 miljoen dollar aan deze organisatie geschonken.

We kunnen blijven schrijven over de verschillende domeinen waaraan dit fonds heeft gedoneerd, van geneeskunde tot milieubescherming. Alle geregistreerde organisaties die stichtingen hebben ontvangen, zijn The Pineapple Fund erg dankbaar en nu kunnen ze blijven werken aan hun activiteiten wetende dat ze een belangrijke steun hebben gevonden binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Blijkbaar zijn alle resterende opbrengsten van het Ananasfonds toegewezen, maar het fonds staat nog steeds open voor opmerkingen, suggesties of zelfs donaties. Het Ananasfonds inspireert ook andere donateurs om verschillende projecten te blijven financieren, want daar houden de donaties niet op.

Verschillende organisaties die geld hebben ontvangen van The Pineapple Fund hebben extra donaties ontvangen van andere individuen en bedrijven.

Volgens Chase Adam, mede-oprichter van Watsi, ontving de organisatie sinds The Pineapple Fund hen financierde $ 500.000 van een andere anonieme donor.

Pine, de naam die is ontvangen door de persoon achter het fonds, uitgelegd dat hij de projecten heel zorgvuldig analyseert voordat hij ze wat geld geeft.

De drie dingen die ze analyseren zijn:

“Hoe impactvol hun werk is (vooral op internationale schaal), welke nieuwe innovatieve vaardigheden ze op tafel leggen en hoe efficiënt en duurzaam ze zijn. […] Maar om eerlijk te zijn, de grootste factor is mijn gevoel. Ik financier alleen liefdadigheidsinstellingen die ik vertrouw, en met vertrouwen geloof ik dat ze het beste kunnen worden gesteld om de meer microvragen en goede dingen in deze wereld te beantwoorden. “

Mainstream Media Reporting

Over het algemeen worden nieuws en onderwerpen over cryptocurrency meestal behandeld in gespecialiseerde tijdschriften, crypto-webpagina’s of blockchain-technologiesites. Maar dit specifieke geval was zo belangrijk voor de samenleving, dat zeer bekende traditionele kranten het verhaal op een zeer gedetailleerde manier behandelden.

Bijvoorbeeld de New York Times schreef:

“De organisatie is in december opgericht door een anonieme donor die de bijnaam‘ Pine ’draagt ​​en beweert een van de 250 grootste Bitcoin-houders ter wereld te zijn. […] Wie Pine ook is, hij of zij lijkt een manier te hebben gevonden om Bitcoin om te zetten in iets dat echt nuttig is. “

Andere belangrijke nieuwskanalen en kranten die het verhaal behandelden zijn: BBC Radio, Business Insider, Forbes, CNBC, Newsweek, The Guardian en TNW onder anderen.

In Reddit ontving de post van The Pineapple Fund meer dan 20.000 ‘likes’ en bijna 3.000 reacties. Twee van de belangrijkste commentaren luiden: “Wauw, dit is veel beter dan al die stomme lambo-berichten. Respect. ” “Precies. OP is een goed mens en ze hebben mijn respect voor wie ze ook zijn. Verspreid de liefde!.”

Gevolgtrekking

Meerdere keren hebben we gehoord dat Bitcoin en cryptocurrencies ‘virtueel geld’ of ‘nepgeld’ zijn. Individuen weten niet wat Bitcoin werkelijk is, maar het begint een belangrijk stempel te drukken in onze geschiedenis.

Het Pineapple-fonds helpt te laten zien dat Bitcoin niet altijd gaat over criminaliteit, belastingontduiking of terrorismefinanciering. Verschillende landen staan ​​het gebruik van cryptocurrencies niet toe, wat betekent dat ze ook de deuren sluiten voor individuen of instellingen die willen bijdragen aan een betere wereld.

Honderden mensen bedankten Pine op Reddit en op een Open geneeskunde, met een Tracy die zegt:

“Ik ben zo dankbaar voor je buitengewoon krachtige gift om ME-onderzoek te ondersteunen. We zijn allemaal, of zo velen van ons, die in verschillende staten van wanhoop leven. Ik zie hoeveel mensen uw geschenk als “hoop” hebben beschreven. Voor mij voelt het als een enorme bron van validatie. Ik weet niet wat er kan worden gedaan om tijdens mijn leven een remedie te vinden. Maar ik vrees voor mijn dochter omdat ik waarschuwingssignalen zie. Ik hoop dat dit haar en anderen die jonger zijn dan ik kan helpen. Onderzoek is ons enige antwoord. U maakt het mogelijk. Dankjewel lijkt niet genoeg. Ik ben zo dankbaar. Je geeft ons een kans op leven. “

Achter elk project, elke gedoneerde Bitcoin, zijn er levens. Er zijn hoop en dromen. Bitcoin en The Pineapple Fund laten de wereld zien dat er goede mensen bestaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me