De haat-liefdeverhouding van Wall Street met Bitcoin onderzoeken

Wall Street & amp; Bitcoin

Veel van de topmanagers van Wall Street hebben niets goeds te zeggen over Bitcoin. Jamie Dimon, de voorzitter en CEO van JP Morgan Chase, de grootste bank in de VS, noemt het een fraude.

Toen hij vorig jaar op een investeringsconferentie sprak, zei Dimon verder dat iedereen bij zijn bank die in Bitcoin handelde, zou worden ontslagen..

Wat heeft Dimon tegen Bitcoin? Volgens hem is het “dom” en “veel te gevaarlijk” en “Het loopt niet goed af, ze zullen uiteindelijk ontploffen.”

Wall Street & amp; Bitcoin

Wanneer uw daden uw woorden tegenspreken

Hoewel het topmanagement van JP Morgan Chase verklaringen heeft afgelegd waarin hij bitcoin aan de kaak stelt, is een nieuwsverslag wijst erop dat de bank heeft geïnvesteerd in exchange-traded notes (ETN) die de prijs van Bitcoin volgen.

JPMorgan Chase

JP Morgan Chase, afbeelding van Bitcoin.com

Uit de openbare registers van Nordnet, een digitale bank met hoofdkantoor in Stockholm, bleek dat JP Morgan Securities en Morgan Stanley voor ongeveer drie miljoen euro aan Bitcoin-gekoppelde ETN’s hebben gekocht..

Bitcoin ETN’s zijn favoriet bij institutionele beleggers die blootstelling willen krijgen aan de cryptocurrency.

In feite, enkele maanden nadat hij Bitcoin-investeerders had verteld dat “Als je dom genoeg bent om het te kopen, betaal je er ooit de prijs voor”, draaide Dimon zijn standpunt tot op zekere hoogte om. In een interview met Fox News, een Amerikaans nieuwskanaal, zei hij dat ‘ik spijt heb van het maken van’ de opmerking die Bitcoin een fraude noemde..

Veel nee-zeggers uit de traditionele financiële sector

Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, ‘s werelds grootste hedgefondsbedrijf met een beheerd vermogen van $ 160 miljard. Dalio is van mening dat de vluchtigheid van Bitcoin het tot een ondoelmatige ‘opslagplaats van rijkdom’ maakt. Hij denkt dat goud een betere optie is. Volgens hem is “Bitcoin een zeer speculatieve markt. Bitcoin is een bubbel. “

Hij is niet de enige die een slechte mening heeft over Bitcoin. Warren Buffett, de legendarische investeerder en CEO van Berkshire Hathaway, ‘s werelds grootste financiële dienstverlener op basis van omzet, zegt: “Mensen raken opgewonden van grote prijsbewegingen, en Wall Street biedt plaats aan …. Je kunt Bitcoin niet waarderen omdat het geen waardeproducerend bezit is. “

Warren Buffet

Warren Buffet, afbeelding van CNBC

Tidjane Thiam, de CEO van Credit Suisse, een grote Zwitserse bank, heeft een even slechte mening over Bitcoin. Hij zegt: “Van wat we kunnen identificeren, is de enige reden om vandaag bitcoin te kopen of verkopen, om geld te verdienen, wat de definitie van speculatie is en de definitie van een bubbel.”

Jack Bogle, hoofd van Vanguard Group, een investeringsadviseur met meer dan US $ 4,5 biljoen aan beheerd vermogen, zegt: “Vermijd Bitcoin als de pest. Heb ik mezelf duidelijk gemaakt? “

Bogle redeneert dat bitcoin geen onderliggende waarde heeft, terwijl obligaties een couponrente hebben en aandelen dividend verdienen. Hij zegt dat de enige reden dat iemand Bitcoin koopt, is in de hoop tegen een hogere prijs aan iemand anders te verkopen.

“Bitcoin kan wel eens oplopen tot U $ 20.000,” (dat deed het), “maar dat bewijst niet dat ik het mis heb. Als het weer $ 100 is, gaan we praten. “

Bitcoin wordt gezien als een bedreiging voor het banksysteem

Waarom kleineren veel van de grootste namen in de traditionele financiële sector Bitcoin? Zou het kunnen zijn omdat ze bang zijn dat de cryptocurrency kan leiden tot een verlies aan zaken voor hen??

Schrijven in Forbes, Panos Mourdoukoutas, een professor en voorzitter van het Departement Economie bij LIU Post in New York, zegt dat de grote banken Bitcoin willen vernietigen voordat het ze vernietigt.

Hij zegt dat Bitcoin een “valuta van het volk” zou kunnen worden en nationale valuta zou kunnen vervangen. Als dat gebeurt, verliezen regeringen de mogelijkheid om geld te drukken. Dit zal hun vermogen om de economie te beheersen wegnemen. Als gevolg hiervan kan het hele banksysteem ernstig worden getroffen.

Traditionele kredietverlening, die wordt gecontroleerd door de banksector, kan worden getroffen. Banken zouden geen rentespread kunnen verdienen, een van hun grootste bronnen van inkomsten. Er zou een nieuwe “Bitcoin-economie” kunnen ontstaan ​​die is gebaseerd op peer-to-peer-leningen.

Bitcoin heeft zelfs verschillende voordelen ten opzichte van de fiat-valuta’s die door verschillende overheden worden uitgegeven. Ten eerste is het aanbod beperkt tot 21 miljoen Bitcoin. Dit maakt het vergelijkbaar met een valuta die de gouden standaard volgt. Het aanbod is beperkt en kan niet naar de grillen van de centrale bank worden vergroot.

Fiat-valuta

Het andere voordeel dat Bitcoin heeft ten opzichte van fiat-valuta’s, is dat er geen toezichthouder nodig is om het te controleren. De valuta’s van Fiat worden nauwlettend in de gaten gehouden door hun respectievelijke centrale banken over de hele wereld. Deze instellingen nemen vaak maatregelen om de waarde van de valuta van hun land ten opzichte van die van anderen te beïnvloeden.

Maar in het geval van Bitcoin legt de code van de cryptocurrency de regels vast. Een gedistribueerd netwerk controleert of deze regels worden nageleefd, waardoor een centrale instantie overbodig is.

Dit alles zou als slecht nieuws kunnen klinken voor regeringen en de grote banken.

Het is echter niet nodig dat Bitcoin fiat-valuta’s vervangt. Apostolos Pittas, een adjunct-professor economie aan LIU Post, denkt dat de twee een complementaire rol kunnen spelen. Hij geeft het voorbeeld van hoe de gebeurtenissen zich afspeelden in de onmiddellijke nasleep van de wereldwijde financiële crisis van 2007-2008.

In die tijd werd het erg moeilijk om aan krediet te komen omdat de banken hun kredietbeleid aanscherpen. In een dergelijke situatie zou Bitcoin een methode kunnen bieden voor leners om toegang te krijgen tot fondsen voor hun behoeften.

Wall Street heeft ook veel Bitcoin-supporters

Ben Miller, de oprichter van Miller Value Partners, een investeringsadviesbureau, heeft een onberispelijke staat van dienst. Tijdens zijn 35-jarige stint bij Legg Mason, een vermogensbeheerder, beheerde hij een fonds dat de S.&P 500 voor 15 opeenvolgende jaren.

Ben Miller

Ben Miller, afbeelding uit Coindesk

EEN CNBC-rapport stelt dat een hedgefonds dat Miller nu runt, ongeveer de helft van zijn geld in Bitcoin heeft. Miller is op zoek naar manieren om het risico te verkleinen dat een dergelijk groot deel van het fonds in cryptocurrency wordt gehouden. Maar hij maakt duidelijk dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat hij de Bitcoin die het fonds bezit, zal verkopen.

Misschien wel het grootste bewijs van de acceptatie van Bitcoin door de traditionele financiële sector wordt geleverd door Goldman Sachs. De investeringsbank, die ook de op vier na grootste bank in de VS is qua totale activa, heeft de cryptocurrency exchange Poloniex overgenomen.

Circle, een betalingsbedrijf dat wordt ondersteund door Goldman Sachs onlangs aangekondigd dat het Poloniex heeft overgenomen, een van ‘s werelds grootste markten voor digitale valuta en tokens. De cryptocurrency-uitwisseling, die in 2014 werd gelanceerd, is ook een van de grootste over-the-counter-markten voor Bitcoin-handel.

Bitcoin-prijzen in 2018 en daarna

Tom Lee is een hoog aangeschreven Wall Street-strateeg. Hij is de managing partner en het hoofd van onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, een onderzoeksbureau. Zijn bedrijf is een van de weinigen die een officieel koersdoel voor Bitcoin heeft vastgesteld.

Hoe berekent hij de toekomstige waarde van de cryptocurrency? Zijn projecties zijn gebaseerd op factoren zoals de groei van de geldhoeveelheid, de verhouding tussen alternatieve valuta’s zoals goud en de geldhoeveelheid, en de hoeveelheid investeringen die Bitcoin aantrekt..

Volgens de berekeningen van Lee zal Bitcoin tegen het einde van 2018 een waarde van $ 25.000 bereiken. Hoe zit het met de vooruitzichten op lange termijn? De schattingen van Fundstrat zijn nog optimistischer. Volgens het onderzoeksbureau zal Bitcoin in 2022 worden gewaardeerd op $ 125.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me