Blockchain-spellen: de huidige staat van blockchain-gamingtechnologie

Blockchain-spellen

De botsing van blockchain-technologie en gaming is een grote belofte voor de groei van beide industrieën. Innovaties op het ontluikende gebied van blockchain-gaming hebben de grenzen van niet-vervangbare activa verlegd en staan ​​klaar om nieuwe ontwikkelingen op andere gebieden, zoals schaalbaarheid, te blijven leveren.

Gamers waren enkele van de early adopters van cryptocurrencies, aangezien ze al bekend waren met veel in-game virtuele valutamodellen en de voordelen zagen van het integreren van cryptocurrency-netwerken in het domein..

De eSports-industrie is dreunend, en het is slechts een kwestie van tijd voordat de opkomst zinvol wordt gekoppeld aan betalingssystemen voor cryptocurrency en gedecentraliseerde modellen.

Blockchain-spellen

Hoewel de fusie van gaming en blockchain een groot potentieel vertoont, zijn er nog steeds veel hindernissen voor de ontwikkeling ervan die moeten worden overwonnen om de reguliere acceptatie te bereiken.

Het huidige landschap

Bij het analyseren van het huidige landschap van blockchain-gaming, is het het gemakkelijkst om het veld te verdelen in de voordelen die de integratie van de twee biedt, en de huidige en toekomstige hindernissen voor de acceptatie ervan..

Voordelen van Blockchain Gaming

Blockchains bieden een handige tool voor gamers om verschillende redenen, waaronder gedecentraliseerde uitwisseling van activa, verifieerbare schaarste aan virtuele objecten en verzamelobjecten, snelle en veilige betalingsnetwerken en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om op de juiste manier geld te verdienen met hun creaties..

Aan de andere kant heeft de zoektocht naar oplossingen voor het leveren van duurzame en leuke blockchain-gebaseerde games geleid tot een aantal opwindende innovaties in de schaalbaarheid van blockchain en het creëren van activa..

De meest populaire implementatie van blockchain-technologie voor gaming is met niet-vervangbare activa. Bij gaming kunnen deze activa van alles zijn, van game skins tot virtuele kaarten die deel uitmaken van een specifiek spel en aantoonbaar schaars zijn. De authenticiteit van individuele virtuele items wordt gegarandeerd met behulp van slimme contractstandaarden zoals de ERC-721 niet-vervangbare tokenstandaard en de nieuwere ERC-1155 referentie-implementatie.

Een veelvoorkomend probleem bij gamen is het onvermogen om de herkomst van specifieke virtuele items te bewijzen, wat tot fraude leidt. Met slimme contracten kunnen gebruikers erop vertrouwen dat ze authentieke items ontvangen, omdat ze aan de blockchain zijn vastgemaakt.

Niet-fungibele tokens

Lezen: wat zijn niet-fungibele tokens? Uniek & Authentieke digitale activa

Het ruilen van dergelijke in-game-items is een lucratieve industrie geworden – die naar schatting waard is $ 50 miljard – die naar verwachting snel in omvang zal toenemen. Niet alleen is de industrie van het uitwisselen van in-game-items zeer lucratief voor legacy-videogames zoals Call of Duty en Counter-Strike, maar ook voor populaire op blockchain gebaseerde games zoals Cryptokitties die feitelijk op een blockchain zijn gebouwd..

Het vergemakkelijken van de uitwisseling van virtuele in-game items en crypto-verzamelobjecten is het doel van enkele opmerkelijke platforms, waaronder Wax, Open zee, en Zeldzame bits. Deze marktplaatsen fungeren als gedecentraliseerde uitwisselingen voor niet-vervangbare activa en geven gebruikers de vrijheid om op een P2P-manier te communiceren, wat een uitstel biedt van de huidige gecentraliseerde modellen.

Gedecentraliseerde uitwisselingen van activa hebben het potentieel om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot drukke marktplaatsen in verschillende industrieën, van financiële activa tot fysieke activa die aan een blockchain zijn gekoppeld.

Een van de meest duidelijke voordelen van cryptocurrencies voor gaming is hun bruikbaarheid als snelle en veilige betalingsnetwerken. De betalingsvoordelen van cryptocurrencies zijn vooral handig voor eSports, het creëren van native in-game tokens en het stimuleren van naadloze transacties op gedecentraliseerde exchanges.

Met platforms zoals OpenSea kunnen gebruikers betalen voor virtuele verzamelobjecten met Ether, terwijl andere gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Wax gebruikers in staat stellen te betalen in het native WAX-token.

Platforms zoals Enjin stellen ontwikkelaars verder in staat om vervangbare in-game virtuele valuta en activa te bouwen als onderdeel van hun unieke ecosysteem. Tenslotte, Unikoin goud is een eSports-gokplatform waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan gedecentraliseerd gokken met behulp van het native UKG-token van het platform.

Lezen: Beginnersgids voor Enjin

Op de juiste manier inkomsten genereren met game-creaties is een irritant probleem geweest voor veel game-ontwikkelaars. Door directe creator-to-consumer-mogelijkheden te bieden, stellen blockchains game-ontwikkelaars in staat om hun producten te bouwen en te distribueren zonder de noodzaak van dure tussenpersonen.

Dit geeft hen ook volledige controle over het beheer van digitale rechten. Ontwikkelaars kunnen verder geld verdienen aan games via unieke in-game tokens of activa als onderdeel van het ontwerp van de game en geautomatiseerde betalingen in cryptocurrencies ontvangen door gebruik te maken van slimme contracten.

De keerzijde van de integratie van blockchain en gaming is de innovatie die vooruitgang in blockchain-gamingoplossingen heeft opgeleverd voor de bredere blockchain-industrie.

Zoals eerder vermeld, is de referentie-implementatie ERC-1155 als een nieuwe standaard voor niet-vervangbare activa een belangrijke stap in hun ontwikkeling en werd deze ontwikkeld door Enjin. Enjin heeft ook een platform geproduceerd dat voorziet SDK’s voor verschillende oudere game-engines, waaronder Unity, Unreal en Godot, die slimme contracten bevatten.

Vooruitgang in schaalbaarheid als gevolg van de zoektocht naar schaalbare speloplossingen is gekomen in de vorm van zijkanalen met The Loom Network en hun onlangs uitgebrachte SDK. Als een schaal 2-schaaloplossing voor Ethereum kunnen ontwikkelaars DPoS-sidechains gebruiken als onderdeel van het Loom-aanbod voor het bouwen van schaalbare en duurzame dapps.

Obstakels voor blockchain-gaming

Het belangrijkste obstakel voor de kruising van blockchain en gaming is heel duidelijk: schaalbaarheid. Hetzelfde probleem waarmee de bredere industrie wordt geconfronteerd, remt de duurzaamheid en het daadwerkelijke nut van huidige op blockchain gebaseerde games.

DappRadar is een uitstekende tool voor het evalueren van de activiteit van gedecentraliseerde applicaties die bovenop Ethereum zijn gebouwd en toont een overduidelijk gebrek aan gebruikers voor blockchain-games en gedecentraliseerde uitwisselingen van activa.

Hoewel het zich nog in de beginfase bevindt, vertegenwoordigt de trend momenteel een algemeen gebrek aan duurzaamheid voor op blockchain gebaseerde games. Gaskosten op Ethereum kunnen onbetaalbaar hoog zijn in tijden van netwerkcongestie, en veel ooit hoopvolle gaming-dapps zijn na de lancering in de vergetelheid geraakt..

Gecentraliseerde games en gamingplatforms hebben op dit moment duidelijke voordelen ten opzichte van op blockchain gebaseerde games. Interessante hybride oplossingen zoals op Ethereum gebaseerd Goden ontketend kan enig inzicht geven in hoe gecentraliseerde en gedecentraliseerde modellen kunnen worden gecombineerd.

Gods Unchained draait op een gecentraliseerde server en wordt aangedreven door Unity, wat in gameplay niet te onderscheiden is van de meeste games van tegenwoordig; de kaarten zijn echter niet-vervangbare ERC-721-activa op de blockchain die kunnen worden verhandeld op gedecentraliseerde marktplaatsen.

Een ander probleem als gevolg van schaalbaarheidsbeperkingen is de huidige reikwijdte van games die op een blockchain-netwerk kunnen worden gemaakt. Een lage netwerksnelheid en een gebrek aan ontwikkelaarsactiviteit hebben ertoe geleid dat veel games eenvoudige iteraties zijn van populaire mobiele games of games die op verzamelobjecten zijn gericht.

Dit is echter geenszins een probleem op de lange termijn, aangezien sommige fascinerende projecten zoals Decentral en de focus op het creëren van driedimensionale werelden en games beginnen te verschuiven naar meer ambitieuze doelen..

Decentraland Guide

Lezen: Beginnersgids voor Decentraland

Het probleem van schaalbaarheid zal uiteindelijk bepalen op welke platforms de meeste interactieve games daarop zijn gebouwd en welke een meer niet-vervangbaar assetgericht model worden. Hoe dan ook, beperkingen op het gebied van schaalbaarheid verstikken tegenwoordig de duurzaamheid van de overgrote meerderheid van blockchain-games.

De bloeiende eSports-markt

De eSports-markt trekt de aandacht omdat deze voortdurend groeit in een tempo dat de verwachtingen overtreft. Gedomineerd door grote gaming-spelers zoals Valve Corporation, Riot Games, en Activision Blizzard, eSports is momenteel op weg naar een totale waarde van meer dan $ 138 miljard met een snelgroeiend wereldwijd publiek van meer dan 380 miljoen gebruikers.

Prijzenpotten in eSports verkleinen ook andere sporten. Bijvoorbeeld de huidige DOTA 2 De prijzenpot van het toernooi van 2018 is net onder $ 25 miljoen, meer dan het dubbele van dit jaar ‘Masters PGA Tour major kampioenschap portemonnee van $ 11 miljoen. Het is duidelijk dat de kansen op de eSports-markt voor groei en integratie met cryptocurrency-netwerken enorm zijn.

Enkele vroege iteraties van de integratie van blockchain en eSports zijn al aan de gang met projecten zoals Unikoin Gold. Verdere implementaties zullen mogelijk een paradigmaverschuiving te zien geven in de structuur van het eSports-bedrijfslandschap.

Bedrijven zoals Valve, Riot Games en Activision Blizzard – in de context van vergelijking met andere sporten – functioneren effectief als zowel de sport, de bestuurlijke competitie als de distributeur van de inhoud.

Valve Corporation is bijvoorbeeld de maker van de enorm populaire DOTA-serie (momenteel op DOTA 2), dus in feite is Valve niet alleen eigenaar van de game, maar creëert hij ook de toernooien en distribueert de inhoud. Dit is vergelijkbaar met een entiteit die de basketbalsport, de NBA en de distributierechten voor media bezit.

Gaming en eSports Cryptocurrencies

Lezen: Gids voor cryptocurrencies voor gaming en eSports

Hoewel het model duidelijk werkt en de groei van de industrie versnelt, kunnen kleinere ontwikkelaars in feite niet concurreren met dergelijke organisaties, en is er een aanzienlijk hoge toetredingsdrempel tot de markt..

Door het ontwikkelingsmodel voor games te decentraliseren, kunnen veel ontwikkelaars en kleinere bedrijven hun producten direct aan de consument leveren en een geheel nieuwe generatie creatieve games aanbieden die voor iedereen toegankelijk is..

Games zoals DOTA en Counter-Strike zullen ongetwijfeld extreem populair blijven onder gamingfans, maar blockchain- en cryptocurrency-netwerken zullen de mogelijkheid creëren voor een nieuwe golf van keuzes die uiteindelijk marktaandeel van deze eSports-giganten kunnen nemen. Gedecentraliseerd eSports-teambeheer en wervingsplatforms zoals Droom team zijn een vroeg voorbeeld van deze trend.

Gevolgtrekking

De kruising van blockchain-technologie, cryptocurrencies en gaming is veelbelovend. In combinatie met de snelle opkomst van eSports en een kans voor ontwikkelaars om op de juiste manier geld te verdienen en deel te nemen aan de gaminggemeenschap, zal de kruising zeker een nieuw gaminglandschap mogelijk maken.

De opkomst van de blockchain-gamingtrend is echter niet zonder hindernissen. Schaalbaarheidsproblemen verbieden op dit moment legitiem de ontwikkeling van veel games en zullen moeten worden overwonnen voordat de industrie zijn potentieel kan bereiken. Zodra die hindernis is overwonnen, kijk dan uit naar blockchain-gaming.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me