Freelancen op Ethereum Guide: How the Crypto Curious Can Find Gigs

Dat de reguliere freelancersector de afgelopen jaren veel te wensen over heeft gelaten, is helaas niets minder dan een groot understatement.

Inderdaad, de laatste tijd worden de topplatforms in de branche gedomineerd door extreem hoge vergoedingen, pay-to-play-modellen, privacy-invasieve registraties en tussenpersonen die freelancers en klanten op afstand van elkaar houden. Al met al zijn de problemen voldoende om iemand ergens anders te laten zoeken.

Een plaats waar schipbreukelingen zouden moeten overwegen, is Ethereum, de heersende blockchain voor slimme contracten. Waarom? Niet alleen is er momenteel genoeg werk in het Ethereum-ecosysteem in het algemeen, maar Ethereum het platform opent ook nieuwe soorten werk bij het aandrijven van innovaties zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

Laten we daarom een ​​aantal belangrijke punten bespreken die we in overweging moeten nemen voor freelancers die mogelijk geïnteresseerd zijn om verder te duiken, maar voorlopig vanaf de veilige zijlijn toekijken.

Kansen in overvloed

Omdat Ethereum een ​​softwareproject is, is het waar dat ontwikkelaars daarom het meest gevraagd zijn. Maar wees niet ontmoedigd als u geen programmeur bent, want er is nog steeds een grote verscheidenheid aan werk zonder code beschikbaar in de Ethereum-ruimte.

Een paar velden waar op dit moment echt veel vraag naar is, zijn bijvoorbeeld:

  • Vertalers
  • Marketeers
  • Contentmakers
  • Transcribenten
  • Community-organisatoren

Als u echter een programmeur bent, heeft u geluk: er is momenteel een campagne om voor u te winnen 1 miljoen ontwikkelaars aan de Ethereum-gemeenschap, en met expertise in Ethereum’s Solidity-taal die momenteel een relatieve zeldzaamheid is, vechten teams om elkaar om capabele Solidity-ontwikkelaars aan te trekken.

Solidity-zelfstudieSolidity Tutorial: An Introduction to Solidity Programming for Beginners

Nadenken over een portefeuilleconfiguratie

Voordat u een optreden afsluit en uw eerste ETH verdient, moet u nadenken over wat voor soort portemonnee-configuratie u wilt uitvoeren.

Uw specifieke opstelling hangt natuurlijk af van uw persoonlijke doelen. Ben je gewoon geïnteresseerd in het sporadisch afronden van kleine optredens als een kleine bijzaak? Dan zou een gebruiksvriendelijke webbrowser-portemonnee zoals MetaMask of een mobiele app zoals Coinbase Wallet prima moeten volstaan.

Met dat gezegd, als u op zoek bent naar meer dan een paar honderd dollar aan ETH of voor vast werk, dan is een hardware wallet van een bedrijf als Ledger of Trezor logischer, aangezien deze apparaten u verbeterde veiligheidsgaranties bieden..

Als laatste voorbeeld, als jij en sommige peer-freelancers naast elkaar willen werken in een coöpmodel, dan kan het openen van een Gnosis Safe, die transacties met meerdere handtekeningen biedt, ideaal zijn.

Bekijk de hotspots

Er zijn een paar gebieden die u nauwlettend in de gaten moet houden als u geïnteresseerd bent in het volgen van beschikbaar cryptowerk.

Bijvoorbeeld vacaturesites zoals CryptoJobs, CryptoJobsList, en Freelance voor munten zijn laaghangende vruchten die gemakkelijk doorkambaar zijn. Ze hebben niet altijd kluswerk, maar veel van de vacatures die ze wel vermelden, zijn voor consultants, wat uiteindelijk freelancen is. Als iets je opvalt, solliciteer dan – je weet maar nooit!

Een andere vruchtbare site voor Ethereum-werk is Twitter. Dat komt omdat veel Ethereum-projecten hulp vragen voor eenmalige optredens op Twitter van freelancers waarvan ze weten dat ze langskomen. Daarom is een van de beste dingen die u kunt doen als u op zoek bent naar werk, het volgen van zoveel mogelijk Ethereum-figuren en -projecten op Twitter. Het is niet per se een regelmatige stroom, maar als je op de scène bent aangesloten, zul je merken dat grote en kleine projecten routinematig verzoeken voor freelancers indienen.

Reddit is een andere manier om te overwegen. Het is niet de beste manier om Ethereum-werk te vinden, maar het is mogelijk. Bekijk de subreddits van r / Jobs4Crypto, r / Jobs4Bitcoin, en r / forhire. Het is niet uitgesloten dat u via deze abonnementen over ETH-betalingen kunt onderhandelen, maar ze weten niet zeker of.

De Bounty-factor

De meeste Ethereum-projecten hebben een doorlopend bugbounty-programma.

Met andere woorden, als je een probleem vindt met een dApp, kun je er misschien voor betaald worden. De meeste bugbounties zullen gericht zijn op extreem technische dingen, maar er zijn de laatste tijd enkele kleinere Ethereum-premies geweest die alleen werden uitbetaald op basis van vingerzetting van elementaire UX-problemen.

Als premies iets voor jou zijn, kijk dan eens naar Gitcoin, een platform dat onder andere host is uitgebreide premie-aanbiedingen.

Gewoon DAO It

Eerder in dit stuk noemden we DAO’s, die een beetje lijken op externe organisaties die bovenop Ethereum worden beheerd.

In de afgelopen maanden zijn meer dan een paar DAO’s samengekomen rond specialistisch werk. Een van de meest interessante van deze projecten is Raid Guild, dat zichzelf beschrijft als een “gedecentraliseerd collectief van huurlingen die klaar staan ​​om je Web3-productdemonen te verslaan”.

Raid Guild is dus als een coöperatie met meerdere teams die zijn freelancers inzet wanneer projecten binnenkomen. Voor een freelancer is het gilde zeker het ontdekken waard.

Rise of the Quadratic Freelancer

Gitcoin is veel, maar een van de meest interessante aspecten van het platform is hoe het kwadratische financieringsrondes organiseert. Ethereanen die bijvoorbeeld zelfs maar 1 Dai doneren aan projecten van hun keuze, kunnen gelijkwaardige donaties krijgen die soms meer dan 100 Dai waard zijn..

In de laatste fondsenwervingsronde van Gitcoin, @BuienRadarNL, een Twitter-account dat Ethereum-nieuws verzamelt, kreeg duizenden dollars aan gematchte fondsen voor hun gemeenschapsinspanningen.

Die financiering werd ondersteund door tientallen donateurs, en het model kan er een zijn dat veel freelancers in de toekomst op dezelfde manier zullen volgen.

Sociaal geld is een andere weg

In de afgelopen maanden hebben meer professionals hun tijd op Ethereum tokenize.

Via een dienst als Rollen, een freelancer kan een sociale valuta opzetten en distribueren die verhandelbaar is op gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap. Later kunnen deze gebruikers deze tokens ‘verzilveren’ in ruil voor de tijd of vaardigheden van de freelancer.

Overweeg ook abonnementen

Ben je een maker van inhoud die op zoek is naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren met inhoud? Unlock Protocol is een project gebouwd op Ethereum dat het ontdekken waard is.

Kort gezegd stelt Unlock zijn gebruikers in staat om op ETH gebaseerde betaalmuren te maken voordat het publiek toegang heeft tot een bepaald stuk inhoud. Dus als u een analist bent die een geweldig idee heeft voor een vindingrijk maandelijks rapport, kunt u Unlock gebruiken om ervoor te zorgen dat lezers een verschuldigde betaling betalen voordat ze toegang krijgen tot de premiuminformatie. Het is een rimpel om te overwegen!

Vergeet de boekhouding niet

Als u inkomsten via Ethereum ontvangt, moet u ook een soort boekhoudsysteem opzetten om ervoor te zorgen dat u uw opbrengsten en belastingen nauwkeurig bijhoudt.

Gelukkig voor iedereen is er een verscheidenheid aan solide boekhoudkundige opties om uit te kiezen, waarvan sommige niet in de keten zitten en sommige niet in de keten. Een optie is bijvoorbeeld CoinTracking.

Gevolgtrekking

Ethereum biedt een vruchtbare arena voor freelance-optredens omdat er eerlijk gezegd nog zoveel kan worden gedaan op en rond het project. Als je afstemt, zou je op korte termijn gig-kansen moeten gaan zien. De belangrijkste uitdaging is om je ogen wijd genoeg open te houden!

In de toekomst kan Ethereum als technologie zelfs een grote invloed hebben op de manier waarop freelancers werken. Op een dag kan er eenvoudigweg worden verwacht dat het in realtime wordt betaald via een service als Ethereum’s Sablier dApp. En dat is nog maar één mogelijkheid dat er nog veel meer zullen komen.

Het is niet zo dat Ethereum momenteel een alles-in-een-oplossing is voor freelancers, maar eerder dat het hoge niveaus van kansen en ondernemersvrijheid biedt. Die vrijheid in het bijzonder kan niet worden geëvenaard door reguliere freelancers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me