“Jag vet din hemlighet” – Påstådd hackare kräver Bitcoin-betalning i utpressningsbrev

Bitcoin utpressning

Ett annat Bitcoin-baserat utpressningsförsök har upptäckts och rapporterades av ABC7 News i San Francisco förra veckan. Det potentiella offret fick ett brev i posten med krav på bitcoin i utbyte mot tystnad om påstådda oegentligheter. Men enligt mottagaren av brevet har han inget att oroa sig för eftersom hotet uppenbarligen är falskt.

Bitcoin utpressning

“Jag vet om hemligheten du håller från din fru”

San Francisco-invånaren Daniel Levinson fick ett brev i posten och påstod sig vara från en professionell hackare som kallade sig ”BlackDoor-82”. Hackaren hävdade att han hade känslig information som Levinson inte vill att hans fru ska veta om. Hackaren hävdade sedan att denna information kom till genom ett jobb i San Francisco som sedan gick in i en djupare grävning och så småningom avslöjade vad hackaren hävdar är det potentiella offrets ”missupplevelser”..

I utbyte mot vad BlackDoor-82 kallar en “sekretessavgift” på $ 8150, hävdar de att de inte kommer att avslöja den information de förmodligen har. Denna avgift måste betalas i bitcoin. Intressant nog rapporterade ABC7 News att utpressningsbrevet innehöll en 19-stegs instruktionsguide för hur man köper och skickar kryptovalutan.

Potentiellt offer säger att försök var uppenbarligen ett bedrägeri

I tal med ABC7 News sa Levinson att han omedelbart visste att brevet var falskt. Efter att ha spenderat lite tid på att tänka insåg Levinson att det inte fanns något i hans liv som han inte skulle vilja att hans fru skulle veta om. Sättet som brevet formulerades verkade medvetet vagt. Det hävdar inte att Levinson gjorde något specifikt, som att ha en affär, ett hemligt drickproblem, ett spelproblem eller något annat. Om hotbrevet var verkligt, skulle det sannolikt innehålla mycket specifika detaljer om sanna händelser för att övertyga det potentiella offret att hotet var allvarligt.

Levinsons fru Nora sa att hon tyckte att brevet var “störande men också roligt” och att hon inte hade några farhågor eller tvivel om sin man och hans beteende tidigare. Denna händelse är långt ifrån första gången som en blivande utpressare kräver betalning genom kryptovaluta.

Bitcoin utpressning på väg upp

Utpressningsbrev av denna typ har dykt upp i några år nu. År 2016 skrev författaren Dave Eargle om ett evenemang där han fick ett liknande utpressningsbrev kräver bitcoinbetalning i utbyte mot tystnad. I Eargles fall var efterfrågan på $ 2000 i Bitcoin.

Eargle gjorde sin egen forskning och fann att brevet han fick var mycket likt en som påstås vara knuten till Ashley Madison-hacket. Det brevet, som var delas av GrahamCluley.com, en datasäkerhetsnyhetssida, skickades ut till ett okänt antal människor slumpmässigt och krävde också $ 2000 i Bitcoin. Dessa utpressningsbrev gick ut i mitten till slutet av 2015, det var då hacket var ett hett ämne.

Det som också är intressant att notera är att även om många av dessa utpressningsbrev sprids via e-post, har denna senaste uppsättning attacker gjorts via posttjänsten på tryckta brev. Detta gjordes kanske som ett sätt att göra hotet mer realistiskt eller skrämmande. Medan e-postmeddelanden kan släppas massivt till ett oändligt antal adresser slumpmässigt, krävs det att man skickar fysiskt tryckta brev i posten ganska lite mer omsorg och uppmärksamhet, samt kostnad för de mycket högre posttjänsten..

Som ett resultat visar dock utpressningsbrevet inte bara mer omsorg och uppmärksamhet åt att göra hotet, utan också att den som gör hotet påstås ha det potentiella offrets hemadress.

Bedrägerier kan bli värre

Eftersom kryptovalutor ger ett enkelt sätt att skicka stora summor pengar anonymt, kommer dessa typer av hot och bedrägerier sannolikt att fortsätta inom överskådlig framtid. Detta gäller särskilt eftersom fler och fler människor blir bekanta med kryptovalutor och blir mer benägna att ha dem till hands.

I början av Internet och till och med i mindre utsträckning de senaste åren, e-postbedrägerier som de ökända förskottsavgift eller 419 bluff kostar offren miljoner dollar. Kanske kryptovaluta-drivna utpressning eller andra former av bedrägeri kommer att bli nästa våld av attacker som individer kommer att behöva skydda sig från. Lyckligtvis är allt som krävs för att vara säker helt enkelt att inte falla för lögnerna.

Det säger sig självt, men om du själv får ett sådant utpressningsbrev bör du rapportera det till polisen eller andra relevanta myndigheter så snart som möjligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me