Hackade Exchange Cryptopia-relanser: Användare är föremål för “hårklippning” på Crypto Holdings

Cryptopia Hack

Medan känslorna i kryptovalutans branschmassa av samhällen är ganska flytande, har det funnits två undantag: de som är inblandade i QuadrigaCX-debak och offer för Cryptopia-hacket. Men de i den sistnämnda gruppen kunde andas en välbehövlig suck av lättnad på tisdag, eftersom den nyazeeländska altcoin-centrerade börsen avslöjade att den delvis hade återupptagit handel.

Ändå är Cryptopias situation alltför klippt och torkat, eftersom vissa användare rapporterade en förlust i sina börsinnehav. De kallar detta en “frisyr”, och det påminner snarare om Bitfinex-hacket från förr.

Cryptopia Hack

Cryptopia börjar komma tillbaka i fötterna

Cryptopia, ett en gång välkänt utbyte, drabbades av ett brutalt hack i mitten av januari. Blockchain-forskare hävdade att det Christchurch-baserade företaget förlorade uppemot 16 miljoner dollar i Ethereum, ERC-20-tokens och en rad namnlösa digitala tillgångar. När företaget försökte kyla det heta vattnet det stod på, höll företagsrepresentanterna munnen.

Men i mitten av februari gav lokala myndigheter börsen en A-OK för att återuppta handeln. Och sedan dess har Cryptopia börjat bygga om sin plattform och sakta sätta ner tegelstenarna för en ny, förbättrad och dramatiskt säkrare iteration av sitt erbjudande.

Starten lanserade en skrivskyddad iteration av sin webbplats två veckor tillbaka, vilket gav användarna sin första titt på månader på utbytet de en gång höll kära. Medan många blev överväldigade av processen, aktiverade Cryptopia äntligen handeln på tisdag. I en Twitter-uppdatering som publicerades nyligen skrev teamet:

Uppdatering: Vi har återupptagit handel med 40 handelspar som vi har kvantifierat som säkra. Vi kommer att fortsätta att utöka listan när vi rensar fler mynt.

– Cryptopia Exchange (@Cryptopia_NZ) 19 mars 2019

För de som undrar är Tezos, Monero, ZCoin, Ethereum, Bitcoin, Litecoin och Dogecoin bland de kryptovalutor som nu kan handlas på Cryptopia.

I stort sett var Cryptopias kunder nöjda och publicerade glada quips som svar på ovanstående tweet. Det finns dock fortfarande många aspekter av plattformen som omges av gult tejp. Enligt en Cryptopia brev, skickade e-post till sin kundkrets förra veckan, är insättningar fortfarande slutna på grund av börsens nymoderna plånbokslösning. Och som antyds tidigare, finns det fortfarande en massa altcoins-par som förblir inaktiverade, eftersom Cryptopia förmodligen bedömer den logistiska livskraften att införa stöd för över 450 kryptovalutor till sin uppgraderade server.

Crypto Haircut?

Det värsta är dock frisyren som Cryptopias användare hälsades med när de öppnade sina konton. Cryptopias webbplats anger att alla användare med Bitcoin kommer att ha sina innehav föremål för en 14,04% hårklippning, vilket innebär att en näringsidkare som innehar en BTC av hackningstiden kommer att se deras saldo minska till 0,8596 BTC. Litecoin-saldon rapporteras ha fått en frisyrning på 43%. Och Ethereum-saldon, som hackets verkställande verkar riktade till, torkades av jordens yta genom en 100% frisyr.

Ändå har Cryptopia lovat att det kommer att finnas ett rabattprogram. I ovannämnda e-postmeddelande skrev Cryptopia C-suite-medlem Rob Dawson att för varje hackrelaterat tillbakadragande kommer användare att få Cryptopia Loss Marker (CLM), en digital representation av värdet på en klients tillgångar som förlorats i attacken. Dawson utarbetar:

“CLM är inte ett mynt, det kan inte handlas ännu, det är bara ett nummer i databasen som representerar förlusten för varje mynt för varje användare i $ NZD vid tidpunkten för evenemanget.”

Även om vissa cyniker hävdar att CLM bara är Cryptopias sätt att snyggt undvika att betala tillbaka offren för denna attack på flera miljoner dollar, har det skapats ett prejudikat för att detta återbetalningsmedium ska lyckas.

År 2016 förlorade Bitfinex, då ett av världens största kryptovalutabörser, 72 miljoner dollar i BItcoin i ett överraskande hack. Precis som i Cryptopias fall tog handlare som använde Hongkongs huvudkontor en “generaliserad” frisyr, varav den här var 36% för hela plattformen. Bitfinex fortsatte med att upprätta ett återbetalningstoken, BFX, innan de köpte tillbaka tokens till deras $ 1 nominella värde under månaderna som följde augustihacket.

Det är inte klart om Cryptopia kommer att följa Bitfinex fotspår, men offren för hacket rider säkert på det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me