CoinBene hackad? Exchange säger inte, trots långvarigt underhåll

CoinBene Exchange Review

Stora kryptobörser CoinBene har kommit ut för att försäkra sina användare att det långvariga underhållet, som gjorde att dess tjänster inte var tillgängliga för tusentals användare, inte berodde på ett säkerhetsbrott.

Tala via en uppdatera på Twitter den 27 mars svarade CoinBene på oro från sina användare, som tror att den långvariga förseningen av insättningar och uttag signalerade ett brott mot dess plånböcker. I uttalandet påpekade börsen att underhållet bara var en uppgradering av deras plånboks säkerhet.

CoinBene Exchange Review

“Användartillgångar på CoinBene-plattformen är 100% säkra, vår plattform lovar att om några användartillgångar kommer att gå förlorade kommer vi att kompensera 100%”, förklarade börsen.

Går vidare för att notera att:

“CoinBene-säkerhetsteamet övervakar alla avvikelser hela tiden och kommer att ge en varning första gången för att förhindra eventuella risker.”

CoinBenes tillkännagivande orsakar panik

Den Singapore baserade börsen meddelat planerat underhåll den 26 mars och säger att funktioner som insättningar och uttag kommer att påverkas “för att förbättra användarupplevelsen” för sina användare.

Den andra tillkännagivandet gjordes skickades investerare som använde börsen till masshysteri, och många rapporterade att detta var ett tecken på att plattformen hade brutits.

I en nu borttagen tweet förklarade Nick Saporano, Chief Innovation Officer vid blockchain-start av Divi Project, att data om Etherscan, en spårningsplattform för Ether-transaktioner, avslöjade en massiv utlägg av tillgångar från börsens plattform. Sammanfattningsvis menade han att detta kunde vara ett tecken på en redan genomförd attack mot börsens plånböcker.

På Saporanos tweet svarar dock Twitter-användaren Steve Morrison förklarade att det troligtvis var börsen att överföra kryptoinnehav till en kall plånbok – vilket är säkert.

Tokens har flyttats till en plånbok som kommenteras som en "kall plånbok".

– Stephen Morrison (@HowManyMiles_) 26 mars 2019

Utbytenas beteende på hack ger motivering för utbredd panik

Det är inte helt ur spel för CoinBene-investerare att känna sig hotade av företagets tillkännagivande om “planerat underhåll.” Många kryptovalutautbyten verkar ha antagit vanan att rapportera hack mycket senare än de inträffar.

Snarare stänger de av sina tjänster och kallar dem “oplanerat underhåll”, “underhållstjänster” eller bara myntar någon teknisk term medan de försöker avhjälpa saker från slutet. Detta var samma modell som användes av den nyligen hackade DragonEX, där den tog ner sina servrar för underhåll och sedan meddelade ett hack 24 timmar efter.

Sedan, när de accepterar nederlag och äntligen äger upp till allmänheten, använder de sig av någon annan teknisk term (vanligtvis ett “säkerhetsbrott”) för att bagatellisera hacket.

Med tanke på denna trend och hur ofta digitala tillgångsplattformar bryts, kommer varje utbyte som rapporterar schemalagt underhåll – om än verkligen – att få några ögonbryn uppåt.

Ingenting är fel i paradiset

Som nämnts kom CoinBenes förtydligande en dag senare, med börsen som gjorde sitt bästa för att dämpa rädslan för sina användare och det större kryptosamhället när det gäller dess status.

Utbytet avslöjade att de hade fått rapporter från andra kryptobörser om stölder av deras användares medel. Även om de inte nämnde de börser som gav dem denna information, bestämde deras säkerhetsteam att vidta avgörande åtgärder för att förhindra att sådana inträffar på deras plattform.

CoinBene också säker sina användare om det långvariga underhållet i en separat tweet, samtidigt som de uppmanar alla som hade reservationer om säkerheten för sina medel att komma i kontakt med sitt supportteam.

Snälla, alla hjälper oss att retweeta den här nyheten för att låta fler användare få veta det, så att de inte kommer att oroa sig för det, tack alla !

– CoinBene Global (@CoinBene) 27 mars 2019

Några timmar efter meddelade företaget att insättningar för Bitcoin (BTC), Tether (USDT) och Ethereum öppnades igen för allmänheten.

BTC ETH och USDT har öppnats, andra kommer att öppnas så fort, oroa dig inte

– CoinBene Global (@CoinBene) 27 mars 2019

CoinBene är för närvarande det nionde största kryptobörsen i världen efter daglig handelsvolym, enligt Coinmarketcap-data. Det står för $ 722,8 miljoner i transaktioner som registrerats under det senaste dygnet. Utan tvekan kommer en attack mot ett utbyte av dess storlek att ge bekymmer till hela det globala kryptoekosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me