Bull inte gjort ännu: Bitcoin-priset visar styrka när BTC går till $ 8,400

Bitcoin-pris

På måndagen började Bitcoin (BTC) äntligen visa lite styrka efter den massiva nedgången som visades veckan innan.

Vid tidpunkten för att skriva detta stycke ligger kryptovalutan på 8 400 $, efter att ha ökat med nästan 8% från $ 7 700 $ lågt sett sent på helgen. Altcoins har också börjat böja sina muskler, med både Ethereum och XRP ökat med 6% under det senaste dygnet..

Bitcoin-pris

Enligt ett antal analyser är denna senaste studsning i Bitcoin-priset sannolikt en föregångare för en ytterligare återhämtning, vilket kommer att lugna kryptovalutamarknaden efter den ljumma lanseringen av Bakkt och en massindunstning av positiva känslor..

Bitcoin-pris redo att gå högre

Makroinvestor och guldförespråkare Dan Tapiero noterade nyligen att Bitcoin-prisdiagrammet har skrivit ut en massiv tjurssignal.

I en tweet noterade den institutionella investeraren att TD Sequential-indikatorn, som är en tidsbaserad teknisk indikator, har dragit en buy 9-signal. Tapiero noterade att den sista gången som denna köpsignal sågs var i januari 2019, när kryptovalutan handlades till 3600 dollar.

Vad som följde var naturligtvis ett massivt steg till 14 000 dollar under de följande månaderna.

Bitcoin kan lägga in en perfekt TD 9-köpsignal idag. Förra gången jag påpekade försvann den på nära håll. (Tack vare @TommyThornton för att fånga.) Mycket viktigt att titta på 17:00 "stänga" att bekräfta. Sällsynt köpssignal senast 3600 Jan’19 kom strax före ett stort fler månaders 400% -rally. pic.twitter.com/iBVKR3bkR9

– Dan Tapiero (@DTAPCAP) 30 september 2019

Luke Martin har också hävdat att den nyligen avslutade månatliga CME-terminskontrakten kan innebära att uppåt för BTC handlar om att materialisera sig:

”Förväntar oss uppåt på $ BTC mot 9k. Fel under 7800. Delvis baserat på diagrammet och delvis baserat på datauppsättningen nedan, ”förklarade han när han pekade på en tweet som visar de historiska vinster som BTC ådrar sig efter utgången av en CME-framtid.

Grunden verkar också stödja en prisåterhämtning. På tal med The Independent i veckan med förra veckans prisnedgång påpekade eToro-analytiker Simon Peters att med Bitcoins hashfrekvens fortfarande stark, ”och antagandet av krypto som fortfarande går framåt i takt, kan vi se priset stiga upp till 10 000 dollar inom rymden nästa månad. ”

BitBull Capital VD Joe DiPasquale har ekade detta och hävdar att eftersom grundläggande faktorer i Bitcoin-nätverket “förblir starka”, kan en flyttning högre, eventuellt tillbaka till fem siffror, ske under de “kommande dagarna”.

Bitcoin Bull ännu inte gjort

Även om Bitcoin inte snart kommer tillbaka högre som de ovan nämnda investerarna förväntar sig, tror många analytiker att det kan vara kortsiktigt att vända baisseartat.

Blockroots medgrundare Josh Rager påminde nyligen investerare att i tidigare makrotjurtrender har Bitcoin dragit sig massivt för att bara skapa rekordhöjningar månader senare.

Den framstående analytikern hänvisade specifikt till 2013: s tjurmarknad, under vilken BTC “drog 75% tillbaka under 89 dagar” före en 1600% uppgång senare samma år.

Vad Rager hävdar är att Bitcoins nuvarande nedåtgående trend inte sätter BTC bestämt utanför bullerområdet, och att investerare kan förvänta sig att upptrenden återupptas under de kommande månaderna.

Men verkar inte prisneddraget från 14 000 $ till 7 700 $ – en förlust på nästan 50% – dramatiskt? Du kanske undrar.

Visst, men det är verkligen par för kursen i Bitcoin-standarder.

ARK Invests interna kryptoanalytiker, Yassine Elmandjra, noterade att BTC för närvarande befinner sig på ”liknande återhämtningsnivåer som både 2011-2013 och 2015-2017 återhämtningsperioder”. Som Elmandjras nedanstående diagram visar har Bitcoin faktiskt återhämtat sig till cirka 40% av sin högsta tid på 284 dagar från botten, vilket är marginellt bättre än vad BTC åstadkom under två tidigare cykler.

UPPDATERING:

Återställningsperioden för Bitcoin sätter rekordsteg.

Dag 187 i återhämtningsprocessen.

Priset nu på ~ 55% av dess högsta tid.

Förra gången Bitcoin var nere > 80%, det tog 3 gånger så lång tid att komma dit den är idag. pic.twitter.com/KvUxtCIF5i

– Yassine Elmandjra (@yassineARK) 22 juni 2019

Detta innebär att kryptovalutamarknaden fortfarande är på rätt väg att börja på ytterligare en långvarig tjurkörning, trots vad cyniker har spottat på Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me