Analytiker förväntar sig ytterligare uppåt när Bitcoin ökar kranar 8 000 dollar

Bitcoin Green

För tredje eller fjärde dagen i rad har Bitcoin (BTC) tjurar tagit kontroll över kryptovalutamarknaden. Exempel på detta, för bara några timmar sedan när detta skrevs, slog den ledande kryptovalutan 8 000 dollar för första gången på över sex veckor och registrerade en vinst på nästan 8% på en enda dag.

Altcoins har också dragit nytta av den hausseartade fart. Ethereum har i grunden spårat Bitcoin och publicerat vinster som är identiska med marknadsledaren, även om andra kryptovalutor, som XRP, Monero och Stellar Lumens, har exploderat absolut och publicerat vinster på cirka 10% när köpare har gått in.

Bitcoin Green

Medan det uppåtgående momentumet har avtagit för tillfället, med Bitcoin som återgår till 7 850 dollar i skrivande stund, är analytiker övertygade om att tjurar är redo att ta priset på BTC högre under de närmaste dagarna av en sammanfogning av skäl..

Bitcoin redo att Boom Higher

Josh Olszewicz, en analytiker på Brave New Coin, noterade nyligen att ett inverst huvud- och axeldiagrammönster – ett hausseartat mönster som sannolikt kommer att markera en stark botten för BTC – spelar ut för Bitcoin.

han påpekade i ett TradingView-inlägg som beskriver sin handelsidé att om BTC skulle nå $ 7525 (och det har det enkelt), kommer en övergång till $ 8100 till $ 8 700-serien – en 7% respektive 14% rally – sannolikt att spela ut.

Om varför rallyt kommer att stanna där citerade han sammanflödet av några viktiga motstånd: det 200-dagars exponentiella glidande medelvärdet, det dagliga Ichimoku-molnet, en årlig ledpunkt och det 20 veckors glidande genomsnittet.

Dessutom har en näringsidkare noterat att Bitcoin volymavläsning på balans – en indikator som “använder volymflöde för att förutsäga förändringar i aktiekursen” – skriver ut ett tydligt fallande kilmönster, ett diagrammönster markerat med fallande priser (eller i detta fall en avläsning) och ett åtdragande intervall.

I det här fallet verkar den fallande kilen hausse, med den Bitcoin-relaterade volymavläsningen på balans rally, vilket antyder överhängande fortsättning till uppåten.

Stark grundläggande trend

Bitcoins till synes positiva diagram och tekniska indikatorer har understrukits av de starka grunderna.

Som noterades av den digitala förvaltaren Charles Edwards, Blockchain.com, en kryptovalutainformations- och plånbokstjänst, fann att Bitcoins hashfrekvens – måttet på beräkningsbearbetning av BTC-transaktioner – nådde en ny rekordhög nivå den första dagen 2020. Rekordhöga, 119 exahash per sekund eller 119 med 18 nollor efter det.

Bitcoin börjar 2020 med en BANG.

Hashfrekvensen nådde en helt ny tid den 1/1/2020: 119M TH / s.

Slutligen gick över den sista ATH-uppsättningen för mer än 2 månader sedan i oktober.

Bitcoin Network starkare än någonsin tidigare &# 128170;

Gott nytt år! &# 127870; pic.twitter.com/c0dfvewXfy

– Charles Edwards (@caprioleio) 2 januari 2020

Denna höjning av hashfrekvensen bryter den tidigare rekordhöga tiden för mer än två månader sedan i oktober, vilket innebär att Bitcoins nätverk nu är starkare än någonsin tidigare, vilket innebär en fantastisk start på 2020.

Faktiskt, som påpekade vidare av kryptovalutahandlaren The Moon är BTC: s hashfrekvens åtta gånger högre än den var tillbaka under toppen på $ 20 000 för 2017, vilket antyder för honom att priset på den ledande kryptovalutan är “snart att explodera!”

Den stigande hashfrekvensen bekräftar en signal från en indikator som spårar Bitcoins gruvarbetares hälsa att “miner capitulation” är över. Mineråterhämtningar efter fall av gruvarbetare har historiskt sett markerat makrobotten på Bitcoin-marknaden och föregått tjurmöten som hade en genomsnittlig vinst på 5000%, enligt en analys av Edwards.

För att inte tala om förväntar sig branschledarna att 2020 blir ett positivt år för kryptovalutamarknaden när det gäller institutionellt engagemang.

  • Changpeng “CZ” Zhao, vd för kryptogiganten Binance, citerades att han tror att 2020 kommer att ha en mer hausseartad kryptovalutamarknad på grund av ett “ökande intresse från institutionella aktörer.”
  • Peter Johnson, rektor på Jump Capital, har upprepat detta och skrivit i en op-ed för The Block att de förväntar sig att globala makroinvesterare, som fokuserar på långsiktiga berättelser i jordskala, ska börja sippra kapital till Bitcoin på grund av förändringar i den makroekonomiska och geopolitiska miljön.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me