En ny rynka för Ethereum DeFi: Lån som stöds av Crypto Collectibles

Rocket NFT

Ethereums decentraliserade finansarena blommar snabbt i nästan alla riktningar. Någon av dess mest intressanta tillväxt hittills har kommit från utlåningssektorn, med den nya framgången med Maker-projektet som ett utmärkt exempel.

Så spännande som Maker är, kräver dess automatiska Dai-utlåningssystem överkollateralisering för att fungera: användarna måste låsa upp säkerheter som eter (ETH) eller Brave Attention Token (BAT) till minst 150 procent av hur mycket Dai de skulle ha vill låna sig själva.

Detta säkerhetsförhållande fungerar bra för att skydda Maker-projektets integritet. Men den här modellen är inte genomförbar för genomsnittliga folk som inte har reservkapital för att låsa upp ett lån, en verklighet som har lett till att vissa intressenter runt Ethereum tänker på hur icke- eller undercollateraliserade lån kan fungera i DeFi. Och det är precis där det nya Raket projektet kommer in.

Vi har lyft

Alex Masmejean, som hjälper till med Operations på MetaCartel DAO och har varit ledare för undercollateraliserade låneansträngningar runt DeFi, introducerade formellt Rocket den 20 januari.

Upphetsad att äntligen avslöja @RocketNFT idag på Ropsten!

Välj din nivå &# 128640;

Enkel &# 128170;

Ansök om ett lån genom att sätta in NFT.

Kryptonativ &# 129470;

a #DeFi Dapp som låter dig låna ett stabilt lån via en utlåningspool (poolen är en DAO som har en ETH-reserv). &# 128071;https://t.co/YN5IGsb6mu

– Alex Masmej ☄️ (@AlexMasmej) 20 januari 2020

Nu lever vi på Ropsten-testnätet, Rocket är en ny typ av dApp som gör det möjligt för DeFi-användare att få underkollaterade Dai-lån genom att sätta upp icke-fungibla tokens (NFT), även kända som kryptosamlar, som säkerhet.

Tänk till exempel CryptoKitties, ENS Domains, Axie Infinity, Gods Unchained, SuperRare och Decentraland tokens som bland de sorter som Rocket, som kommer att organiseras som en decentraliserad autonom organisation (DAO) NFT-bank, kan acceptera.

“Långt borta är de dagar där du var tvungen att sätta in mer pengar än du fick ut pengar”, sa Masmejean.

Varför NFT: er?

I traditionell ekonomi kan en persons kreditpoäng räcka för att säkra ett lån utan säkerhet. Men eftersom kredithistorik eller relaterade analoger ännu inte har överförts till DeFi, kan dessa inte genomföras på Ethereum för tillfället.

För Rocket då är NFTs ett tidigt sätt att tillhandahålla en sådan poängsättning, eller snarare en lösning. De typer av användare som raket ser är mer benägna att ha några kryptosamlar som ligger runt i motsats till hundratals eller tusentals dollar i ETH.

Följaktligen kan dessa användare ansöka om undercollateraliserade lån genom Rocket genom att sätta upp sina tokens som insats. Om standardvärden inträffar kan Rocket DAO auktionera bort de underliggande samlarobjekten för att återhämta sina förluster.

Dessutom tycker Rockets förespråkare att det är en utmärkt tid att arbeta runt NFT i allmänhet.

“Förutom att förbättra det som kryptoindustrin kallar” överkollateration “, är ett kärnantagande från Rocket att NFT-marknaden kommer att explodera under de närmaste åren, säger Masmejean.

Bygga upp en Launchpad

Till skillnad från Makers låneprotokoll, som är automatiserat, kommer Rockets DAO-medlemmar att ha det sista ordet om vilka låneansökningar som godkänns.

Som sådan samlar dessa medlemmar sina egna pengar till en utlåningspool, med tanken att få över genomsnittet avkastning på lånade medel över tiden. Som Masmejean har förklarat:

”Efter noggrann aktsamhet kommer Rocket att söka medel från vår utlåningspool, som är en Moloch-baserad DAO dedikerad till likviditetsleverantörer. Poolen är i ETH för att vara i linje med Ethereums framtid, och idag är det värt cirka 10 000 dollar av potentiella lån att erbjuda. På grund av detta förväntar vi oss inte att ta emot lån för mer än 4000 dollar i värde … Det är mer riskfylld än att låna ut DAI på klassiska #DeFi, men målet är att få bättre avkastning.

En ny kryptonativ

När DeFi fortsätter att explodera kommer nya kryptonativa vinstmöjligheter bara att fortsätta att spridas. Att låna ut genom Rocket är bara det senaste möjliga exemplet.

Tänk till exempel på CryptoKitties. Användare kunde redan “odla” sina tokens tillsammans och sälja efterföljande avkommor på marknadsplatser som OpenSea.

Rocket låter DeFi-användare som riskerar att ta risken att erbjuda likviditet-som-en-tjänst till en underförstådd gemenskap, vilket är en helt ny möjlighet. Fler sådana innovationer kommer när DeFi också är inriktat på att undkomma hastighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me