Crypto Kaiju släpper CryptoKitties-leksaker kopplade till Ethereum-tokens

CryptoKaiju

Blockchain-konststart Crypto Kaiju tar med sig en tredje omgång kryptovalutaleksaker på marknaden, och de nya figurerna är inspirerade av det populära samlingsspelet CryptoKitties från Ethereum..

Företagets CryptoKaiju-serie samlarobjekt lanserades först i slutet av 2018 med lanseringen av deras bitcoin-inspirerade Genesis “Monster” leksak. Företaget följde den lanseringen med BTC- och ETH-versioner av deras Jaiantokoin-leksak några månader senare.

CryptoKaiju

Nu har CryptoKaiju skapat nya och större CryptoKitties-figurer under en Nifty-licens från Dapper Laps, skaparna av CryptoKitties och andra Ethereum-dappar som Cheeze Wizards.

De senaste begränsade upplagan av vinylleksaker kommer att vara 7,5 tum stora och finns i blå och rosa färger. Liksom sina föregångare kommer den nya CryptoKaiju att förlita sig på NFC-etiketter och icke-fungibla tokens (NFT) för att länka varje leksak med en associerad CryptoKitty på Ethereum blockchain.

Var och en av de associerade NFT: erna har unika metadata om ägarens digitala samlarobjekt, till exempel när den föddes och dess personlighetsdrag i spelet. Försäljningen av de fysiska figurerna började den 2 augusti och enheterna skickades ut i september.

Den nya CryptoKitties Kaiju-leksaken tillsammans med Genesis- och Jaiantokoin-samlarobjekten. Bild via Crypto Kaiju

Som CryptoKaiju-grundaren Oliver Carding sa på nyheterna framhäver meldingen mellan en verklig samlarobjekt och en handelbar digital samlarobjekt de intressanta innovationerna som för närvarande möjliggörs i kryptoekonomin:

”Vi strävar efter att hålla varje ny sats av Kaiju fräscha och lägga till något annat varje gång för att ge mervärde för vårt fantastiska samhälle och ända sedan lanseringen har vi velat samarbeta med några av de fantastiska företagen i rymden. När vi närmade oss Dapper Labs med idén i april, tyckte de att det var coolt och pratade oss om hur det kunde fungera med deras NFT-licens. Jag är oerhört nöjd med resultaten, den här senaste Kaiju är vår bästa hittills och hela processen är verkligen ett bevis på den fantastiska kreativitet och samarbete som händer i detta utrymme just nu. ”

Crypto Collectibles plockar upp ånga

Det är ingen överraskning att en verklig leksak görs relaterad till CryptoKitties-serien, eftersom dapp har varit bland de mest igenkännliga i Ethereum-ekosystemet sedan det exploderade på det sett tillbaka 2017.

En annan igenkännbar rynka som utvecklas i det ekosystemet? Skådespelare och kulturikon William Shatner samarbetar med Londons baserade tillgångs-tokeniseringsföretag Mattereum för att tokenisera fysiska samlarobjekt.

Tillkännagavs i maj såg partnerskapet Shatner göra en “Digital Twin” av en signerad “Capt. James Kirk in Casual Attire ”actionfigur med Mattereums Ethereum-baserade Asset Passport-system.

Kryptoner! Mina vänner @VitalikButerin & @ElonMusk försökte bestämma vad vi skulle bygga på @Ethereum. Jag har väntat & väntar &# 128580; Till slut bestämde jag mig för att göra något själv. Gå med mig! &# 128536; Räkningen   &# 128073;&# 127995;https://t.co/S8A6lAjapU # MCC2019 #blockchainweeknyc #atomicswapnyc @mattereum pic.twitter.com/NEd8MSVwHC

– William Shatner (@WilliamShatner) 10 maj 2019

Som Ethereums tidigare lanseringskoordinator och Mattereums verkställande direktör Vinay Gupta förklarade vid den tiden:

”Mattereum väver det digitala och det fysiska tillsammans på ett nytt sätt. Idag verifierar vi att tillgångarna är äkta. Snart kommer vi att visa upp våra blockchain-system för enkel, elegant handel, transfer, track and trace, även fysisk sökning. Det kommer från ett nytt sätt att tänka på hur datorer kan uppgradera fysisk materia till något mer konceptuellt, mer lyhörd. ”

Användningsfallet är rikligt, tänk bara på att spela

I samband med spel och tokenisering, ersätt “verkliga objekt” med “objekt i spelet” och utsikterna för innovation förblir desamma.

Tänk till exempel på EPIC: s explosivt populära Fortnite-spelserie. En enorm aspekt av Fortnite är det otroliga utbudet av anpassningsbara redskap som spelare kan köpa i sin virtuella värld.

Men dessa digitala troves kommer att sitta fast i Fortnite om EPIC skapar en uppföljning av spelet. Det vill säga, om inte företaget vänder sig till blockchain-teknik för att låta spelare bevisligen ta med sig utrustningen i spelet till framtida delbetalningar.

Jag tror att det finns 20% chans att Epic redan har byggt eller bygger ett blockchain-baserat sätt att porta allt du köpte i Fortnite till vad de än expanderar i i framtiden

– Zack Shapiro (@ZackShapiro) 25 juli 2019

Naturligtvis har EPIC inte meddelat några sådana planer. Men det är definitivt möjligt att föreställa sig hur de skulle kunna göra det om de bestämde sig för det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me