Den ultimative kolde opbevaring: Et kig inde i Xapos underjordiske Bitcoin Vaults

Xapo Bitcoin Vaults

Skjult dybt inde i et netværk af stål og beton findes der det ultimative inden for Bitcoin-opbevaring. Hvis man skal tro på nogle tal, er omkring 10 milliarder dollars i Bitcoin – 7 procent af verdens forsyning – låst inde i det multikontinentale opbevaringsnet af Xapo. Denne enorme butik med digital værdi er nøglen til udbredt institutionel investering, ifølge projektets bagmænd. Hvis der kan findes en pålidelig metode til at gemme gigantiske summer af Bitcoin sikkert, vil banker, regeringer og andre institutioner være mindre tøvende med at smide deres hatte i ringen sammen med hjemmearbejdere, wannabe-hackere og små digitale investorer. Det vilde vesten vil så at sige blive noget tæmmet af tilstedeværelsen af ​​en stor, ultra-sikker Bitcoin-bankplatform skilt fra traditionelle bankinteresser.

Xapo Bitcoin Vaults

Hvad er Xapo?

Xapo er en opstartsspyd af argentinsk iværksætter Wences Caseres. I de sidste fire år har Caseres fungeret som en slags privat Bitcoin-bank for velhavende Silicon Valley-klienter. Tre af disse kunder har bekræftet over for Bloomberg, at Xapo har omkring $ 10 milliarder dollars i Bitcoin, der er gemt i hvælvinger på fem kontinenter. Den schweiziske fløj i Xapo er under opsyn af Financial Services Standards Association, mens den amerikanske fløj administreres af det amerikanske finansministerium.

Hvis Xapo har så meget Bitcoin som disse kunder antyder, betyder det, at virksomheden samlet har mere end 98 procent af bankerne i USA..

Hvem er Wences Casares?

Udover at være administrerende direktør for Xapo, er Casares i bestyrelsen for internetbetalingen titan PayPal.

Casares er blevet beskrevet af Forbes og andre medier som “patient nul” for Bitcoin interesse i Silicon Valley. Han fungerer både som evangelizer og popularizer og synger hyldest fra Bitcoin, mens han arbejder på at gøre Bitcoins peer-to-peer-protokol velsmagende for et institutionelt investeringspublikum..

Casares

Wences Casares, Billede fra Forbes

Bitcoin, mener Casares, er fremtiden for blockchain-teknologi. Det er en kritisk vending af det sædvanlige paradigme. Den normale teknologiske tendens har været at fremme alternative anvendelser til blockchain ud over Bitcoin, fra tingenes internet til nye peer-to-peer-delingsapplikationer.

Det hele begynder og slutter med Bitcoin, fortalte Casares PayPal-direktør Dan Schulman i et interview dækket af Forbes.

“Det viser en hel del uvidenhed om, hvordan systemet fungerer, fordi det svarer til at sige:” Jeg kan godt lide internettet, men jeg kan ikke lide internettet, “sagde Caseres. ”Nå, internettet fungerer ikke uden internettet. Blockchain findes ikke uden Bitcoin. ”

At understøtte Casares ‘logik er den enorme mængde penge bundet i Bitcoin – og i hans Xapo-hvælvinger.

“En blockchain med fire banker – det er en database med fire banker,” sagde han. ”Det er ikke noget nyt. Det er ikke rigtig en blockchain. En blockchain er noget, hvor du ikke behøver at stole på nogen modpart. ”

Den tillid, der er forbundet med Bitcoin-blockchain, er tæt knyttet til den værdi, der er gemt i den, og det økonomiske incitament for minearbejdere til at skabe mere Bitcoin, forklarede han. Til sidst kunne Bitcoin give grundlaget for et projekt, der er så stort som det nuværende internet.

“Selv om det gav en vis teknisk mening, gav det ikke rigtig mening som helhed,” sagde Caseres og beskrev den tidlige udvikling af Internettet, da forskellige protokoller var i brug til forskellige brugssager. ”Der var enorme incitamenter. I dag vandt internettet, og TCP / IP transporterer alt. . . Selv ting, du aldrig havde forestillet dig – på et tidspunkt blev [alt startet] transporteret via TCP / IP. ”

Det påstås, at det var Casares, der gav Bill Gates sin første Bitcoin – på trods af den teknologiske gigants udbredte modvilje mod kryptovalutaen.

Hvem er Xapos bagmænd?

Xapos klientliste er nødvendigvis hemmelig. Imidlertid inkluderer offentlige bagmænd LinkedIn-medstifter Reid Hoffman og Wall Street banklegende Mike Novogratz, ifølge Bloomberg. Virksomhedens rådgivende bestyrelse indeholder den tidligere amerikanske finansminister Larry Summers, tidligere CitiGroup-administrerende direktør John Reed og Visa International-grundlægger Dee Hock.

Virksomheden er målrettet mod det institutionelle marked ud over de private mega-rige. Ved at tilbyde en mulighed for kold opbevaring af milliarder dollars i digital værdi håber virksomheden at give Bitcoin en langsigtet fremtid på det traditionelle finansielle marked.

Hvilket formål tjener Xapo?

Xapo fakturerer sig selv som den ultimative opbevaringssikkerhedsløsning til Bitcoin. Det kan virke lidt underligt for Bitcoin-purister. Via administrationen af ​​en privat nøgle har hver Bitcoin-ejer potentialet til at fungere som sin egen bank. Så længe den private nøgle opbevares et sikkert sted, er brugernes midler generelt sikre mod angreb. De største farer kommer ved lagring af Bitcoin på en børs, som kan være målrettet af hackere, økonomisk fiasko eller naturkatastrofer eller falder i bytte for phishing-forsøg.

Xapo Vault

Kold opbevaring tilføjer et lag af sikkerhed til den private nøgleindstilling ved fysisk at fjerne Bitcoin fra en internetforbindelse. Denne luftspalte gør det utroligt svært at stjæle Bitcoins uden fysisk adgang til den pågældende enhed.

I Xapos tilfælde består den fysiske enhed af offline-servere i underjordiske faldskærme og hvælvinger, så sikre som enhver bank- eller casinohvelv.

Hvordan ser en Xapo Vault ud?

Et par journalister har fået rundvisninger i Xapo-hvælvinger, et privilegium, der normalt er forbeholdt kunder, der planlægger at gemme millioner væk med virksomheden.

Xapos hjemmeside tilbyder en kort forhåndsvisning af oplevelsen.

”Vi har bygget en fæstning,” udråber Xapo. ”Sikker Bitcoin-opbevaring er det, vi gør bedst. Vi har udviklet en ny standard inden for Bitcoin-sikkerhed, der beskytter dine aktiver ved at bruge mand, maskine og endda et bjerg for at holde dine penge sikre. ”

En journalist med Quartz Media, der besøgte Xapos schweiziske hvælving, skitserede nogle af detaljerne i denne såkaldte fæstning.

Den schweiziske Xapo-hvælving er faktisk placeret inde i en afviklet schweizisk militærbunker.

Indgangen til hvælvet er placeret for enden af ​​en enkeltfeltsvej ved foden af ​​et bjerg, blokeret af et 10 fods stålhegn. Bunkerens betondør fører ind i en lobby, hvor potentielle besøgende fingeraftrykkes og fotograferes, inden de går ind i en skudsikker glasæske, som åbnes på den anden side af en sikkerhedsprofessionel.

Indgang

Indgang til bunkeren, billede fra QZ

En ID-kortcheck senere, og en besøgende skal derefter passere gennem et sæt ståldrejedøre ind i bjergets tarm. For enden af ​​en 300 fods passage er der et par sprængdøre af nuklear kvalitet. Et andet glasbur venter, efterfulgt af en hvid dør, der fører til en køleenhed og en anden dør, som selv besøgende ikke har adgang til.

Datacenter

Indgang til datacentret, billede fra QZ

Forud for døren er hvælvingens operationsrum og kølerummet, hvor opbevaring af klientens private nøgler faktisk finder sted. Kølerummet er omgivet af et Faraday-bur af stålplade for at beskytte mod elektromagnetiske angreb.

Passage

Passage gennem bjerget, Billede fra QZ

Kølerummet kan faktisk ikke komme ind; det er forseglet med tape for at forhindre manipulation. Operatører interagerer med offline-serverne ud over kabler, der løber ind i kølerummet. Disse operatører får kontrolleret deres handlinger af uafhængige operatører i to andre Xapo-hvælvinger, som meget er placeret på to separate kontinenter.

Privat suite

En tom privat suite, billede fra QZ

Alt i alt tager det cirka to dage at trække en klients Bitcoin fra lager.

Referencer

  1. https://qz.com/1103310/photos-the-secret-swiss-mountain-bunker-where-millionaires-stash-their-bitcoins/
  2. http://makaluinc.com/ideas/the-design-of-xapo.html
  3. https://xapo.com/institutions/
  4. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-09/bunkers-for-the-wealthy-are-said-to-hoard-10-billion-of-bitcoin
  5. https://www.forbes.com/sites/ktorpey/2018/01/15/paypals-wences-casares-i-can-imagine-a-world-in-which-bitcoin-becomes-a-global-standard- af-værdi /

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me