Floyd Mayweather og DJ Khaled sagsøgte over påstået kryptovaluta-fidus

Centra fidus

Bokse-legenden Floyd Mayweather Jr. og “kongen af ​​Snapchat” DJ Khaled sagsøges for deres påståede roller i en ulovlig kryptokurrency-fidus. Ifølge nyhedskilder handler begge underskrevne tal med et firma kendt som Centra Tech, der efter sigende sælger finansielle produkter relateret til kryptokurrency.

På pressetiden er der investeret over $ 30 millioner i Centra Tech af forskellige investorer, der nu søger at genvinde deres midler sammen med skader, efter at selskabets grundlæggere Raymond Trapani, Sohrab Sharma og Robert Farkas blev arresteret og anklaget for både wire og værdipapirbedrageri tilbage i april 2018. Alle tre blev angiveligt fundet skyldige i forsøg på at svindle deres investorer gennem et indledende møntudbud (ICO).

Centra fidus

Hvad gjorde ejerne?

Ifølge en pressemeddelelse der beskriver begivenhederne, de tre medstiftere:

“… Formodes at tilbyde kryptokurrencyrelaterede finansielle produkter med sammensværgelse om forpligtelse og kommission af værdipapirer og trådsvindel i forbindelse med en ordning, der skal tilskynde ofre til at investere millioner af dollars i digitale midler til køb af uregistrerede værdipapirer, i form af digitale valuta-tokens udstedt af Centra Tech gennem væsentlige vildledende oplysninger og udeladelser.

Sharma, Trapani og Farkas blev alle arresteret på baggrund af klager indgivet af dette kontor [Justitsministeriet], der anklagede dem for de samme forbrydelser. Efter deres anholdelser beslaglagde dette kontor og Federal Bureau of Investigation (FBI) 91.000 eterenheder, der bestod af digitale midler, der blev indsamlet fra ofre som en del af den anklagede ordning. Denne beslaglagte digitale valuta er i øjeblikket mere end 60 millioner dollars værd. ”

Lad os grave dybere

Robert Khuzami – advokaten, der repræsenterer ofrene – hævdede senere:

”Som påstået konspirerede de tiltalte for at udnytte investorinteresse i det spirende kryptokurrencymarked. De fremsatte angiveligt falske påstande om deres produkter og om forhold, de havde med troværdige finansielle institutioner, og skabte endda en fiktiv administrerende direktør for Centra Tech. Uanset om det er traditionelt eller banebrydende, kan investeringskøretøjer ikke lovligt forveksles med løgn og løgne. ”

Alle tre medstiftere står over for mindst fem års fængsel. Investorer hævder, at værdien af ​​den mønt, der tilbydes via ICO, er faldet voldsomt i løbet af de sidste seks måneder, idet den blev vurderet til over $ 1 tilbage i april og faldt ned til mindre end to cent på tidspunktet for denne skrivning.

Ting som dette sker overalt

Både Mayweather og Khaled tog det til sociale medier sidste år for at udtrykke deres spænding over Centra Tech, hvor Mayweather endda fortalte sine tilhængere, at de fra nu af kunne kalde ham “Floyd Crypto Mayweather”. Khaled kommenterede, at virksomheden og dens assorterede produkter var “spilskiftere”.

Mayweather Khalid Centra

Læs: Berømtheder, der shilling efter kryptovaluta: En risikabel investering

Crypto-svindel ser ud til at løbe voldsomt. I en relateret historie arbejder analytikere med at spore en påstået svindler, der stjal fra lige så mange som 10.000 individuelle Dogecoin-investorer. Det antages, at det ondsindede individ fik så meget som $ 24.000 i kryptofonde.

Hvad leder du alle efter?

Analytikerne, der undersøger situationen, stammer fra det russisk-baserede cybersikkerhedsfirma Doctor Web og forklarede i en erklæring:

”Den generelle ordning, som cyberkriminelle bruger til at vildlede internetbrugere, er som følger: det potentielle offer lokkes på forskellige måder til et bedragerisk websted, der kræver, at brugeren downloader et bestemt klientprogram for at bruge det. I stedet for en klient downloader offeret imidlertid en Trojan, der installerer anden malware til computeren, når angriberen signalerer det. ”

Analytikerne hævder, at hackeren bruger diverse malware til at stjæle fortrolige data, såsom adgangskoder og brugernavne, fra Dogecoin-entusiaster, som derefter bruges til at få adgang til konti og stjæle midler. Operationen involverer en falsk cryptocurrency-udveksling, der bruges til at stjæle indgående indskud, og der er også en falsk Dogecoin-minedrift og Dogecoin-mining-browserudvidelse.

Hackeren anvender også et falskt lotterisystem, der siger, at brugerne vil vinde midler i ether-tokens, selvom det angiveligt er rigget til kun at tillade hackeren at vinde penge. I øjeblikket kan platformen prale af over 6.000 brugere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me