Facebook sagsøger Cloaking Expert for Bitcoin Investment Scams

Facebook

Socialmedie-gigant, Facebook sagsøger Basant Gajjar for tilsløringsaktiviteter på platformen med det formål at promovere Bitcoin-svindel og formidle falske nyheder om den igangværende COVID-19-pandemi.

Rogue skuespillere har søgt enhver mulighed for at stjæle bitcoin og andre virtuelle valutaer fra intetanende ofre og undertiden drage fordel af et globalt problem og ofrenes sårbarhed.

Falske Bitcoin-investeringsordninger og COVID-19-nyheder

Ifølge en retssag indgivet torsdag (9. april 2020) af Facebook og dets datterselskab Instagram i den amerikanske distriktsret i det nordlige distrikt i Californien, Gajjar tilslørede landingssider for flere annoncer på Facebook siden 2018, hvoraf nogle solgte falske bitcoin-ordninger og kosttilskud..

Et uddrag fra domstolens indgivelse lyder:

“Sagsøgtes tilsløringstjenester blev brugt til at promovere blandt andet vildledende diætpiller og lægemidler, kryptokurrencyinvesteringer og endda misinformation om den økonomiske indvirkning af COVID-19-pandemien”.

Gajjar, en indisk statsborger bosat i Bangkok, ejede og drev et uregistreret selskab ved navn LeadCloak, som specialiserede sig i tilsløringsannoncer. Tilsløring er en teknik, der skjuler den sande karakter af en annonce ved at præsentere noget andet for offentligheden.

Ved at placere tilsyneladende “harmløse” annoncer på platforme som Facebook, blokeres medieplatformens gennemgangsproces, hvilket forhindrer platformen i at klemme ned på vildledende annoncer.

Retssagen hævdede yderligere, at Gajjar ansatte tilsløringstjenester i marts 2020 for at fremme en svigagtig bitcoin-ordning. Ifølge Facebook offentliggjorde tiltalte en harmløs annonce om skeer i rustfrit stål. Annoncen handlede imidlertid faktisk om en bitcoin-investeringsordning, der angiveligt dæmpede folk økonomisk fra coronaviruspandemien.

Sagsøgte brugte også billedet af en berømthed til at give “troværdighed” til den virtuelle valutainvesteringsplatform. Bortset fra at sælge bitcoin-investering, brugte Gajjar også tilsløringstjenester for at promovere falske kosttilskud og paradede billeder af berømtheder, der angiveligt brugte produktet.

Derfor søger den sociale mediegigant et permanent påbud mod Gajjar, LeadCloak og samarbejdspartnere. Facebook hævder yderligere erstatning og bad om lettelse.

Crypto-svindel efter ethvert middel

Bedrageriske skuespillere spilder ikke tid på at plyndre ofrene under en pandemi eller en større verdensbegivenhed, som den igangværende COVID-19-pandemi. Over 1,6 millioner tilfælde er rapporteret, siden den nye virus dukkede op.

I Det Forenede Kongerige, landets nationale bedrageri & cyberrapporteringscenter, Action Fraud, afslørede for nylig, at beboerne modtog falske e-mails, der anmodede om donationer i bitcoin til National Health Service (NHS).

Vi modtager fortsat et stort antal rapporter om falske e-mails, der bruges til at bede om donationer til NHS.

NHS vil aldrig bede dig om at sende penge direkte til en bankkonto eller foretage en betaling ved hjælp af Bitcoin.

Følg vores råd for at være sikker online.#coronavirusfrauds pic.twitter.com/hxtaJ3AOFr

– Handelssvig (@actionfrauduk) 9. april 2020

Desuden advarede agenturet borgere om ikke at give efter for sådanne e-mails, da det britiske sundhedssystem ikke vil anmode om donationer i BTC eller bede om overførsel af midler til en bankkonto.

Tilbage i marts 2020 udsendte Det Forenede Kongeriges finansielle reguleringsorgan, Financial Conduct Authority (FCA), en advarsel om COVID-19-svindel. Agenturet afslørede endvidere de dårlige skuespillers taktik og bad borgerne om ikke at afsløre følsomme detaljer og også være opmærksomme på ordninger, der er lækre, falske velgørenhedsprojekter.

Chester Wisniewski, en forsker ved sikkerhedsudstyret Sophos, udsatte aktiviteterne for svindlere, der efterlignede Verdenssundhedsorganisationen (WHO) for at søge donationer i bitcoin til sundhedsagenturet.

Da basketballspillere og fans globalt sørgede basketballlegendens død, Kobe Bryant, der sammen med sin teenagedatter og syv andre døde i et flystyrt, så kryptohackere den perfekte mulighed for at strejke.

De useriøse skuespillere skjulte et digitalt valuta minescript i baggrunden for den afdøde tidligere basketballspiller. Fans, der downloadede Bryants billede fra internettet, ville ubevidst gøre det muligt for crpytojackers at minde digital valuta på deres computere.

Tilsynsbureauer på tværs af forskellige jurisdiktioner advarer konstant investorer om at være opmærksomme på falske bitcoin-ordninger, der giver et falsk investeringsafkast (ROI). Det amerikanske justitsministerium anklagede tre mænd for at have udført en massiv bedragerisk kryptomineringsordning.

Som rapporteret af Blockonomi i januar 2020 støttede Bitcoin-milliardær Pierce Brook en fidus med digital valuta, der drives af EXW Wallet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me