Durfkapitalist Tim Draper zegt dat Bitcoin in 2022 $ 250.000 zal bereiken

Bitcoin

De Bitcoin- en cryptocurrency-ruimte is al lang vol met onlogische of onvervulde voorspellingen.

Een “analist” kwam met de theorie dat XRP $ 589 per stuk zou bereiken, wat betekent dat de cryptocurrency een hogere marktkapitalisatie zou hebben dan al het fiatgeld (M0) op aarde; anderen hebben het idee geopperd dat Bitcoin tegen het einde van 2020 een miljoen inwoners zal bereiken, wat onwaarschijnlijk is, tenzij de hele fiat-wereld instort.

Bitcoin

Maar er zijn enkele analisten die bij hun wapens blijven. De prominente durfkapitalist Tim Draper, bijvoorbeeld, heeft onlangs zijn oproep verdubbeld dat Bitcoin tegen 2022 $ 250.000 zal bereiken – meer dan 20 keer hoger dan de huidige prijs.?

Bitcoin-rally nog niet voltooid

In een interview met crypto-tv-outlet BlockTV vorige week, Tim Draper, een prominente investeerder in Silicon Valley die beroemd duizenden BTC kocht in een Silk Road-veiling, bleef zijn voorspelling van $ 250.000 aanprijzen.

De mede-oprichter van Draper Fisher Jurvetson verklaarde dat hij gelooft dat het binnen het potentieel van Bitcoin ligt om 5% marktaandeel van fiat-valuta’s te absorberen, wat zich zou vertalen in ongeveer $ 250.000 per munt of een marktkapitalisatie van $ 5 biljoen. Zijn deadline voor deze voorspelling, zoals eerder vermeld, is eind 2022.

Het is belangrijk op te merken dat Draper verwacht dat cryptocurrencies alle fiat-valuta’s met de tijd zullen inhalen, maar heeft nog geen exacte datum aan deze voorspelling vastgemaakt..

Bitcoin bereikt $ 250.000 in 2022? @TimDraper vindt dat een conservatieve voorspelling.

"$ 250.000 betekent dat bitcoin dan een marktaandeel van ongeveer 5% van de valutawereld zou hebben en ik denk dat dat de kracht van bitcoin onderschat."

Volledig interview: https://t.co/WbSaI04X9Y pic.twitter.com/n8OclGQxQl

– BLOCKTV (@BLOCKTVnews) 13 september 2019

Draper’s stelling voor aanhoudende groei van de prijs van BTC komt voornamelijk voort uit zijn mening dat (sommige) fiat-valuta’s “slecht” zijn. Hij heeft in eerdere interviews verklaard dat de centralisatie van fiatgeld, het niet-transparante (mysterieuze en variabele) inflatieschema en het feit dat ze inherent onderhevig zijn aan politieke grillen, ze inferieur maken aan Bitcoin..

De Amerikaanse investeerder heeft ook betoogd dat, aangezien enkele van de slimste ontwikkelaars, ingenieurs en academici ter wereld betrokken raken bij de industrie, er in de loop van de tijd waarschijnlijk een kapitaalvlucht zal plaatsvinden van fiat naar digitale activa. In de BlockTV werkte hij zijn proefschrift uit:

“Naarmate het voor Bitcoin gemakkelijker wordt om te gebruiken, als mensen kunnen doen wat ze er nu mee doen, zullen ze beginnen te beseffen dat ze BTC veel leuker vinden dan fiat. Ze zullen beginnen te beseffen dat hun fiat met waarde zal afnemen vanwege de natuurlijke inflatie. “

Draper’s laatste opmerkingen over zijn verheven voorspelling kwamen kort nadat Bobby Lee, de mede-oprichter van China’s eerste formele Bitcoin-uitwisseling en de broer van Litecoins Charlie Lee, ook zijn extreme optimisme uitsprak over de Bitcoin-prijs. In een gesprek met Yahoo Finance zei Lee dat “binnen zeer korte tijd” Bitcoin waarschijnlijk “$ 20.000, […] $ 50.000, $ 100.000, zelfs $ 200.000” zal overtreffen..

Geen gekke voorspelling

Hoewel velen een voorspelling van $ 250.000 voor BTC kunnen zien als de strijd van een bevooroordeelde stier, zijn er meerdere fundamentele factoren die de vraag naar Bitcoin in de komende jaren zullen stimuleren..

Ten eerste, zoals eerder gerapporteerd door Blockonomi, renteverlagingen en kwantitatieve versoepeling door de centrale banken van de wereld.

Vorige week bleef de Europese Centrale Bank haar beleidsrentetarief verder naar beneden duwen; de Federal Reserve zal naar verwachting ook haar rentetarief in deze maand en in 2020 verlagen, waarbij Donald Trump op Twitter schreeuwt om negatieve rentetarieven.

Dan Tapiero, een prominente fondsbeheerder en recent bekeerd tot de Bitcoin-revolutie, voerde onlangs aan dat de opmerkingen van Trump op middellange termijn “ een directe oproep zijn tot een verlaging (inflatie) van de Amerikaanse dollar in een poging overmatige groei te creëren in de 2020 verkiezingen. ” Hij beweerde dus dat goud en Bitcoin zouden moeten profiteren van negatieve rentetarieven.

Ten tweede blijft de macro-economische achtergrond verslechteren. De China-VS. handelsoorlog is nog in volle gang, protesten in Hong Kong gaan door, er blijft een grote ruzie over Brexit, onder andere een Saoedisch olieveld is net gebombardeerd. Iedereen, van economen tot Bloomberg-opinieschrijvers, gelooft dat met deze toenemende mondiale spanningen geld zal beginnen te stromen naar veilige havens zoals Bitcoin.

En tot slot staat Bitcoin op het punt om de volgende blokbeloning te verminderen, wat zal resulteren in een enorme negatieve aanbodschok. Als de geschiedenis iets te analyseren valt, kan deze gebeurtenis Bitcoin opnieuw zien exploderen, mogelijk om het zescijferige gebied binnen te gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me