Bitcoin Market Debacle: Coinbase Pro gaat omlaag, prijs wordt wild

Bitcoin

Wat een dag is het geweest voor de Bitcoin- en cryptocurrency-markten. Donderdag zag de toonaangevende cryptocurrency-handel op een aantal absurde niveaus op enkele toonaangevende platforms vanwege een reeks technologische patronen.

Sommigen zeggen dat dit de kans verkleint dat een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) op de markt komt, tenminste in de VS..

Bitcoin

Bitcoin-markt wordt wild

Donderdagmiddag ging Coinbase Pro, de op twee na grootste “legitieme” Bitcoin-spotbeurs in de branche, plotseling ten onder. Volgens handelaren op Twitter en de statuspagina van Coinbase stopten sommige facetten van de site plotseling met werken, namelijk de Bitcoin-to-U.S van het bedrijf. dollar markt. Er waren ook meldingen van een flitscrash bij de uitwisseling van maximaal $ 200.

Tegelijkertijd begonnen bepaalde Bitcoin-markten zeer rare grafiekpatronen af ​​te drukken op korte termijn. Hieronder ziet u een afbeelding die is gepost door een cryptocurrency-handelaar, die laat zien dat de prijs van Bitcoin op beurzen zoals BitMEX en OkCoin in een vreemd patroon schommelde, hoger steeg en met tientallen dollars per minuut, minuut uit crashte, allemaal zonder rijm of reden . De persoon die deze afbeelding plaatste, noemde de prijsactie “whipsaw [ing]” – wat dat ook moge betekenen.

Sommigen beweerden dat dit sommige algoritmische handelsaccounts waren die ‘wild gingen’ vanwege de technische problemen van Coinbase Pro, terwijl anderen beweerden dat dit een vreemde poging tot manipulatie was, aangezien de maandelijkse oktoberkaars ten einde liep..

Uiteindelijk stopte deze oneven prijsactie. Maar de gekte was niet voorbij de gebruikers van Deribit, een populair platform voor cryptocurrency-derivaten dat werd gebruikt om hefboomwerking toe te passen op transacties.

Om 21:00 UTC, het eeuwige Bitcoin-ruilproduct, daalde de prijs van Bitcoin binnen een paar seconden tot $ 7.700 – ongeveer 15% lager dan de marktprijzen op dat moment – binnen een paar seconden. Dit was niet alleen een visuele storing, aangezien gebruikers meldden dat hun openstaande posities op een vreemde manier werkten rond de tijd van de crash.

Vanwege de timing van dit alles, hebben sommigen verbanden gelegd tussen de plotselinge downtime van Coinbase Pro en de ineenstorting van de prijs van de Deribit-markt. Het is niet duidelijk of dit het geval is, maar Deribit heeft aangekondigd dat deze flitscrash een bijproduct was van berekeningsproblemen met zijn Bitcoin-prijsindex – Coinbase is met name een van de markten waar Deribit informatie uit haalt om zijn index samen te stellen..

In dezelfde periode was er naar verluidt (volgens prominente handelaar Sicarious) absurde prijsactie op andere beurzen, waaronder een verplaatsing van $ 9.000 naar $ 15.000 naar $ 6.500 op één beurs.

Samengevat:

Coinbase gaat ten onder en er verschijnt een rare zweepzaagalgo op de 1m-hitlijsten.@DeribitExchange yolo dumpt naar $ 7200

Bybit haalt minimaal $ 8k.@BTSEcom raakt $ 15k en daarna $ 6,5k (lol)

Mis ik iets? #bitcoin

– sicarious (@Sicarious_) 31 oktober 2019

Dingen keren terug naar normaal

Hoewel velen nog steeds van slag zijn door deze vreemde reeks gebeurtenissen, worden de dingen weer normaal. Coinbase Pro heeft nu weer een actieve Bitcoin-markt, zij het met een interval van meer dan een uur zonder handel in de grafiek. En Deribit heeft onthuld dat het meer dan $ 1,3 miljoen aan Bitcoin zal terugbetalen aan handelaren met verliezen “van de kwestie van de gegevens van de BTC-indexberekening rond 21:00 UTC op 31 oktober 2019. Het Deribit Insurance Fund zal niet worden gebruikt om deze verliezen te dekken, maar compensatie zal worden gedekt door Deribit. “

Bitcoin ETF, heb ik gelijk?

Zoals eerder vermeld, heeft dit industriebrede debacle waarschijnlijk niet bijgedragen aan de kansen die een Bitcoin ETF heeft om voorbij de handschoen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te komen. In september voerde de voorzitter van de SEC, Jay Clayton, aan dat “er nog werk aan de winkel is” voor deze klasse van cryptocurrency-producten. Clayton ging verder met het verdubbelen van zijn algemene kritiek op de cryptocurrency-markt, waardoor twijfel werd gewekt over de aard van de onderliggende markt van Bitcoin, aangezien BTC ‘handelt op grotendeels ongereguleerde [en niet-onderzochte] markten’, en dus mogelijk onderhevig kan zijn aan of al aan manipulatie.

Natuurlijk was dit misschien geen manipulatie, maar het is waarschijnlijk geen teken dat de Bitcoin-markt klaar is voor kleine beleggers en grote instellingen om kapitaal in de ruimte te hevelen..

Bitwise: de bitcoin-markt is uniek resistent tegen manipulatie. SEC, keur onze ETF goed.

Verknoeide handelaar: houd mijn bier vast. https://t.co/wIkOLfzmhL

– Alex Krüger (@krugermacro) 1 november 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me